3 film med stærke kvinder, du skal se
SPONSORERET indhold

Vi hylder stærke kvinder: 3 film, du skal se

Verdens bedste biografier på film handler ifølge listerne næsten altid om mænd. Derfor hylder vi Per Flys "Monica Z" – og anbefaler tre gode film om store kvinder.

Af:: Iben Albinus Sabroe
05. apr. 2014 | Livsstil | ALT for damerne


"Elizabeth", Shekhar Khapur, 1998

De fleste biografiske film om kvinder handler om dronninger, men få skildrer deres hovedperson så kraftfuldt og smukt som Cate Blanchetts "Elizabeth". Her fremstår den vilde, rødhårede dronning som populærkulturens første selvvalgte single i et drønspændende og hjerteknusende romantisk action-melodrama.


"Spurven", Olivier Dahan, 2007
Marion Cotillard vandt alles hjerter i hovedrollen som Edith Piaf i denne dybt betagende film om sanger-indens liv i lyst og nød. Hun fik sågar som den første franske skuespillerinde en Oscar for filmen, der vakte ny interesse for "La Mome" og fik mangt en moderne kvinde til at skråle med på "Non, Je ne regrette rien!".


"Mit Afrika", Sydney Pollack, 1985
Selvfølgelig skal den med, filmen, hvormed Hollywood hyldede en af dansk litteraturs kæmper med Meryl Streep som forfatteren og Robert Redford som manden, hun elskede. Karen Blixen og hendes Afrika er karismatiske i Pollacks film med de bjergtagende billeder fra Karen og Denys' flyveture over Savannen.


LÆS OGSÅ: 3 film du skal se med lækre Michael Fassbender