Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Foto: The Orphanage

De 7 bedste (og mest uhyggelige) gyserfilm på Netflix og andre streamingtjenester lige nu

Vi har gjort forarbejdet for dig og fundet de syv allermest uhyggelige film på de danske streamingtjeneser. Tør du læse videre?

Har du saltet popcornene og hældt cola i glasset? Sæt dig godt til rette i sofaen, for nu skal vi se film. Vi har fundet de syv uhyggeligste film, du kan streame på Netflix, Viaplay og HBO Nordic.

LÆS OGSÅ: De bedste tv-serier og film: Nyt på Netflix og andre streamingtjenester i 2018 

1. The Conjuring (2013)

Der er lavet flere film om Ed og Lorraine Warren, ægteparret fra New England, der gjorde karriere som spøgelsesjægere og eftersigende har efterforsket mere end 10.000 paranormale hændelser. "The Conjuring" er den bedste af dem. Filmen bygger på autentiske begivenheder i et hjemsøgt hus i Amityville, Long Island, så har du bare den mindste undertrykte overbevisning om, at de døde går igen, skal du genoverveje at se denne film. Familien Perron flytter ind i et forfaldent hus på Rhode Island med deres fem døtre. Deres hund nægter ganske vist at være i huset, og urene stopper på mystisk vis med at gå på samme tidspunkt hver nat, men det bliver først rigtigt uhyggeligt, da pigerne og deres mor begynder at lege gemmeleg. Det er som om, der er en fremmed, der leger med. Se selv traileren herunder.

Kan ses på Netflix.

2. Paranormal Activity (2007)

Med et håndholdt kamera og overvågningsoptagelser giver Paranormal Activity en autentisk og skræmmende gyseroplevelse. Den første film i serien handler om et ungt par, der oplever gradvist mere skræmmende ting i deres nye hjem. De vælger at installere overvågningskameraer i hele hjemmet for at dokumentere de paranormale hændelser i deres hus, og de bliver snart skræmt fra vid og sans, da de ser, hvad de faktisk bliver udsat for nat efter nat.

Du skal ikke se denne film, hvis du ofte hører knirkende lyde derhjemme eller er bange for hjemsøgte huse. For med de dokumentariske virkemidler kan man nemt blive snydt til at tro, at filmen er virkelig.

Kan ses på HBO Nordic og Netflix.

3. Night of the Living Dead (1968)

Denne film er en ægte klassiker indenfor zombie-genren. I filmen følger vi Barbara, som ved et besøg med sin bror til faderens gravsted, bliver angrebet af en mærkeligt udseende mand. Barbaras bror falder og dør, og hun må flygte i sikkerhed. Hun ender ved et gammelt farmhus, hvor hun møder andre på flugt fra zombier. Gruppen må barrikadere sig på farmen, men horden af blodtørstige, genopståede døde vokser, og de overlevende bliver mere og mere pressede. Det er en spændende film, som du dog nok snarere skal se for den filmiske historie, end for det helt store gys.

Kan ses på Viaplay.

4. Hide & Seek (2005)

Psykologen Dr. David Callaway flytter på landet med sin 9-årige datter, efter hans kone har begået selvmord. Han forsøger at få ro på familien, men da de flytter til deres nye hjem, begynder datteren Emily ret hurtigt at fortælle om sin nye fantasiven, Charlie. Til at starte med opfatter faderen det som en naturlig del af datterens helingsproces, men pludselig begynder Emily og Charlies lege at blive uhyggelig og manisk. Det viser sig, at Charlie måske ikke kun er en fantasiven, men er langt farligere end det.

Hvis du er til gyserfilm med skræmmende børn og paranormale eksistenser, så skal du helt klart se denne film. Se traileren herunder.

Kan ses på Netflix.

5. Låt Den Rätte Komma In (2008)

12-årige Oskar bor i et socialt boligbyggeri i Blackeberg lidt udenfor den svenske hovedstad Stockholm. Han bliver mobbet i skolen, og hans fraskilte mor har svært ved at håndtere drengens problemer. Men en dag dukker en ny pige op i skolen. Samtidig sker en række drabelige mord i den lille forstadsby. Oskar bliver venner med den nye pige, Eli, og finder hen ad vejen ud af, at Eli har en hemmelighed, og ikke er ligesom andre børn. Filmen er på samme tid sød, skræmmende og giver stof til eftertanke. Så den er klart anbefalelsesværdig.

Kan ses på HBO Nordic.

6. The Shining (1980)

Forfatteren Jack, der bliver spillet af Jack Nicholson, får som job at passe et bjerghotel i Colorado, mens det er lukket vinteren over. Her kan han få fred og ro til at skrive på sin bog, selv om han selvfølgelig skal have sin kone og deres søn med. Hotellet ligger helt øde for sig selv på, hvad der tidligere var en indiansk gravplads. Han bliver advaret om, at man kan blive en smule mærkelig af ensomheden – ham, der passede hotellet vinteren inden, blev skør og slog sig selv og sin familie ihjel. Kort efter familiens ankomst til hotellet sner de inde, og Jack begynder lige så stille at lade sig påvirke af tilstedeværelsen af noget overnaturligt på hotellet. Du skal se den, blandt andet fordi filminstruktøren Martin Scorsese har udnævnt den til at være verdens uhyggeligste film, men også fordi kombinationen af børn, et stort tomt hus og en Jack Nicholson i topform kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen på den helt rette "gyser"-måde... Med andre ord, så er denne filmklassiker hele pakken!

Kan ses på Netflix.

7. Hostel (2005)

Forbered dig på blodsprøjt og lyden af knogler, der bliver knust. Denne film bevæger sig mere over i genren splatter end egentligt gys. Ikke desto mindre er der stadig garanti for, at du gemmer dig bag en sofapude, når de rigtigt grimme scener spiller. Tre backpackere rejser gennem Europa og hører om et hostel i Slovakiet, hvor der ifølge rygterne er fyldt med lækre og særdeles promiskuøse kvinder. De tre beslutter sig for at rejse dertil og tjekker ind på det slovakiske ungdomshotel, hvor de hurtigt bliver venner med to smukke piger. Men det, de tror, er et hostel, viser sig at være et legeland for rigmænd, der betaler sig fra at få lov til at torturere godtroende unge mennesker.

Kan ses på Netflix.

Se, hvad vi ellers skriver om: Netflix, Hollywood, Film og Halloween