Halloween: Alt om den amerikanske højtid

Historien om Halloween

Halloween fejres hvert år den 31. oktober og stammer fra USA, hvor man i århundrede har fejret skikken. Skikken er præget af gys og gru med hekse, spøgelser, spindelvæv og edderkopper, og den er blevet udbredt i Danmark i løbet af de sidste 20 år.

Mange forbinder dagen med børn, der klæder sig ud som skeletter, hekse og vampyrer og går fra hus til hus for at ”true” sig til slik og søde sager.

mere om Halloween
Henter...

Halloween traditionen minder om dansk fastelavn

I USA er skikken meget udbredt. Amerikanerne pynter meget op til højtiden både privat og i offentligt. I USA kan skikken sammenlignes med den danske fastelavn, og skikken markeres blandt andet af store udklædningsfester, hvor gæsterne kommer klædt ud som for eksempel Barbie, bodybuildere og sportsfolk.

Halloween marengstoppe

De små uhyggelige marengstoppe er et sikkert Halloween-hit hos både store og små.

Få inspiration til opskrifter, kostumer osv.

Skal du fejre halloween, og mangler du inspiration til, hvordan du laver det perfekte halloween kostume, hvilken mad du skal servere for dine gæster, og hvordan du skærer de mest uhyggelige græskarhoveder, så led ikke videre: Vi har samlet en masse artikler om dagen.

Så gå på opdagelse og lad dig inspirere af, hvordan du skal fejre skikken.

Uanset om du ønsker at være heks eller spøgelse, er der masser af inspiration at hente til, hvordan du kan klæde dig ud på de mest uhyggelige og sjove måder. Vi giver dig DIY guides til halloween kostumer, du selv kan lave og viser dig de kendtes skøreste og mest inspirerende kostumer.

Skal du invitere til fest, eller er du bare på jagt efter opskrifter, der benytter temaet, har vi det også her. Du kan nemlig finde opskrifter på halloween mad og kager. Find for eksempel opskrifter på edderkoppekager og flødeboller formet som spøgelser.

Til de voksne finder du også uhyggelige drinks som for eksempel hekseblod, der er en sjov start på festen. Søger du idéer til, hvordan du skal pynte op til festlighederne, er der også inspiration at hente her.

Du får tips til, hvordan du skærer græskarhoveder og laver græskarlamper, og du får opskrifter på, hvordan du kan bruge det overskydende græskarkød i din madlavning på nye og spændende måder.

Du finder også opskrifter på sjove papirklip og gør-det-selv guides til fine fyrfadslygter, der kan lyse fint op på aftenen. Med andre ord er der masser af idéer til fin pynt, flotte kostumer og lækre opskrifter, som du kan gå ombord i, så du er helt klar til at fejre skikken.

Gå på opdagelse i alt.dk’s side med halloween, og find inspiration til maden, pynten og kostumerne, der kendetegner skikken.