Film på Netflix
Foto: Getty Images Vi har samlet 25 film til de romantiske, til dokumentaristerne og til dem, der bare gerne vil forføres.

De bedste film på Netflix

25 vidunderlige film, du skal se på Netflix

Træt af ligegyldig underholdning? Vi har samlet 25 fremragende film fra Netflix. Alt, du skal gøre, er at trykke play.

Swiper du også frustreret rundt i Netflix's enorme samling, når kalenderen viser filmaften?

Vi har gjort beslutningen lettere ved at håndplukke 25 film fra streamingtjenesten, der garanterer god underholdning for alle.

Der er lidt til de romantiske, til de melankolske og til dem, der bare gerne vil forføres af en fremragende fortælling.

Du har muligvis allerede set en god håndfuld fra listen – men det betyder ikke, at de ikke er et genbesøg værd. Langt de fleste leverer nemlig enestående underholdning selv i anden eller tredje runde.

Er du på udkig efter helt nye fortællinger, kan du også hoppe over og læse om de nyeste film og serier på Netflix, HBO Nordic og Viaplay. 

God fornøjelse!

LÆS OGSÅ: Krydrede popcorn

LÆS OGSÅ: 15 ikoniske modefilm, du skal se

Whiplash, 2014

Den unge og ambitiøse trommeslager Andrew Neiman studerer på et af USA's bedste musikkonservatorier og drømmer om en karriere i jazzens finurlige univers. Da skolens dæmoniske jazzmaestro opdager den talentfulde Andrew og tager ham med i skolens største ensemble, er han derfor også stålsat på at skulle præstere og imponere. Men konkurrencen er benhård, og der er som bekendt temmelig koldt på toppen, når alle omkring har store ambitioner, og når presset tvinger én til at prioritere. Bedre bliver det ikke af, at ens mentor er en tyran af dimensioner, der i bogstaveligste forstand kræver blod, sved og tårer fra sine elever i jagten på det sublime. 

Filmen, der er instrueret af Damien Chazelle, er anset som en af de bedste film fra 2014 (der med ’The Imitation Game’, ’Fury’, ’Interstellar’ og ’Kvinden der forsvandt’ ellers var et stærkt filmår), og det med rette. Selvom den fungerer absolut bedst, når handlingen bæres frem af jazzede toner, sørger dygtige Miles Teller og omskiftelige J.K. Simmons for at holde os til takten hele vejen igennem.

Kramer vs. Kramer, 1979

Det er ikke uden grund, at ’Kramer vs. Kramer’ vandt hele fem Oscar-statuetter, da filmen udkom i sluthalvfjerdserne. Meryl Streep og Dustin Hoffman, der på daværende tidspunkt er både unge og endnu relativt ukendte, er nemlig forrygende i rollerne som et forældrepar i strid.

Joanna Kramer er dødtræt sin arbejdsafhængige mand, Ted, som aldrig er hjemme, og da de to ender i et ophedet skænderi, beslutter hun sig for at tage den ultimative konsekvens: Hun forlader både Ted og deres seksårige søn, Billy. Den travle Ted skal nu forsøge at gøre sig som fuldtidsfar, og da han endelig begynder at have kontrol over tilværelsen, vender Joanna tilbage med ét formål: Hun vil have sin søn igen.

Det socialrealistiske drama – der også er Meryl Streeps store gennembrudsfilm – blev hurtigt en publikumssucces, og har du ikke allerede både grint og grædt med Dustin Hoffman, bør du absolut sætte en aften af til denne filmperle.

Roma, 2018

Filmen ’Roma’ er en af de små oplevelser, der er svær at gengive. Her er ingen amerikaniseret action eller stor dramatisk sensation. I stedet er den en semibiografisk fortælling om instruktørens egen opvækst. Et liv, der leves som de fleste andres, med store glæder, svær smerte og fine, små trivialiteter.

Den indianske Cleo holder styr på husholdningen hos en middelklassefamilie i Mexico City i 1970’erne, hvor familielivet slår sprækker. Når hun ikke passer børn eller fejer hundelorte i indkørslen, forelsker Cleo sig i en gut, der ikke er så god, som han ser ud til. Og på gaden kulminerer en voksende utilfredshed med systemet i et blodbad.

Filmen bæres langt hen ad vejen af de to stærke kvinderoller, Sofia og Cleo, der ganske vist er af to verdener, men som alligevel finder sig selv i en situation, der ikke er så forskellig.

Anmelderne er i ekstase over den sort-hvide-filmperle, og det er ikke svært at forstå hvorfor.

Good Time, 2017

Twilight-vampyren Robert Pattinson er som forvandlet i filmen om en underverden, vi ofte ser, men sjældent skænker en tanke. Hvor hver dag – og måske snarere nat – er en kamp for at blive på den rette side af loven, og hvor desperation går hånd i hånd med overmod.

Da Connies bror ender i fængsel efter et uheldigt forsøg på et bankrøveri, sætter storebroren alle kneb ind for at få ham ud af lovens lange arme. Men det er ikke nemt, når manglen på penge og jagten på stoffer sender én på afveje.

Anmelderne er enige: Filmen er kaotisk, emotionel og fyldt med uforudsigelige twists. Og så indeholder den Pattinsons absolut bedste præstation til dato. Med en film, der næsten udelukkende hviler på hans skuldre, siger det ikke så lidt.

Inglorious Basterds, 2009

Quentin Tarantino høster i øjeblikket stor anerkendelse for sit mesterværk ’Once Upon A Time… in Hollywood’, men filmen om de kulørte personligheder i filmland er ikke den eneste genistreg på instruktørens efterhånden lange CV – og den er heller ikke den eneste med et lemfældigt forhold til historiebøgerne.

I ‘Inglorious Basterds’ (hvis første kapitel hedder ’Once Upon a Time… in Nazi-Occupied France’) tages vi med vanlig humor, absurde mængder blodig ballade og et karaktergalleri, der er lige dele velspillet og kulørt, med tilbage til Tarantinos fortolkning af Anden Verdenskrig. Nazisterne slagtede Shosannas familie, og nu står hun i spidsen for en stor hævnaktion, der blandt andet inkluderer SS-officeren Hans Landa, Hitler himself, en filmstjerne og en jødisk specialgruppe af benhårde skalpeljægere, kaldet The Basterds.

Der er ikke sparret på hverken blod, underspillede vittigheder eller referencer til populærkultur i filmen, der har både Brad Pitt og Christoph Waltz på rollelisten. Det kan siges meget simpelt: Ingen laver film som Quentin Tarantino.

Bridesmaids, 2011

En række af Hollywoods absolutte sværvægtere i komediekategorien er samlet om denne prisvindende romcom, der næsten udelukkende består af kvinder.

Singlekvinden Annie er blevet spurgt, om hun vil være brudepige til sin bedste venindes bryllup, men tjansen er ikke helt så simpel, når man er mere end almindelig uheldig, pengepungen er temmelig tom og kapløbet om at være ”den bedste veninde” tager fart.

Alle kneb gælder i denne hylende morsomme komedie, der især bæres frem af Kirsten Wiigs eminente humor og geniale mimik – og her tænker vi ikke kun på filmens ikoniske bil-scene.

De Urørlige, 2011

Franskmændene kan et eller andet med film – også selvom vi med De Urørlige hverken befinder os i film noir-kategorien eller i den stramme undergrundsgenre, vores vesteuropæiske næsten-naboer ellers er kendt for.

Der er nemlig dømt helt igennem Feelgood-stemning i filmen om mangemillionæren Phillippe Pozzo di Borgo, der er blevet lam fra halsen og ned efter en tragisk paragliding-ulykke.

Modvilligt lader han den rapkæftede Driss blive sin nye plejer, og herfra er der lagt i kakkelovnen til en fortælling om sociale klasser og et uventet venskab. Driss, en småkriminel fyr fra et af Paris’ værste banlieues, kan nemlig ikke komme længere fra Phillippes tilværelse i den mondæne del af den franske storby.

Se filmen, hvis du er præcis, som vi mennesker er flest. De Urørlige er nemlig en af de mest sete film i de danske biografer, og har du ikke allerede nydt den, kan du derfor godt komme i gang.

All I See is You, 2017

Hele sit voksne liv har Gina overladt sig til sin mand, James. Blind siden barndommen er hun efterladt i en tåget ensomhed i Bangkok, hvor hun sjældent forlader huset og må opleve tilværelsen gennem den opmærksomme James.

Men da Gina undergår en operation, der giver hende synet tilbage, skal hun for første gang se sin mand, sig selv og sit liv i et nyt lys. Pludselig eksploderer omgivelserne i stimuli - fra den overvældende eksplosion af farver på et blomstermarked til opdagelsen af, at sex kan være andet end blot en passiv overgivelse. Og imens Gina opdager, at hendes tilværelse ikke er, som hun troede, må James lære at acceptere, at han ikke længere er sin kones livslinje til omverden.

’All I See Is You’ er ikke den slags film, der er nem at elske ved første øjekast, og anmelderne er da også splittede, når det kommer til filmen med smukke Blake Lively i hovedrollen. Alt efter øjnene, der ser, er filmen både åndssvag, mangelfuld, fremragende og kreativt udforskende. Hvilken side hører du til?

Lykke-Per, 2018

Måske kender du Henrik Pontoppidans klassiker fra engang, du sad på skolebænken. Måske har du blot hørt om fortællingen om Per, der jagtede lykken i København, men som endte med at blive grebet af sin egen arrogance.

120 år efter sin første udgivelse kommer nu Bille Augusts filmiske tag på romanen, der skrev Danmarkshistorie. Og den er nøjagtigt, hvad man kan forvente af manden bag dramaer som ’Pelle Erobreren’ og ’Marie Krøyer’: Imponerende!

I jagten på lykke forlader superegoisten Per sin landlige tilværelse i Jylland med en religiøs familie og strenge opdragelsesmetoder for at prøve sit held i hovedstaden. Han vil være ingeniør og revolutionere energi-industrien med et nyt bølge- og vindprojekt. Med appetit på storbylivet, skyr Per ingen midler, og snart finder han sig i centrum af det ubekymrede selskabsliv, hvor kærligheden til rigmandsdatteren Jakobe, held og penge ikke synes at løbe op foreløbigt. Men kan den hovmodige Per slippe sin opvækst? Og er lykken virkelig så lunefuld, som han gik og troede?

Léon, 1994

Luc Besson kan et eller andet med film - og 90’ernes filmbasker León er absolut ingen undtagelse.

Her følger vi den halvskøre og professionelle snigmorder Léon, som tager den blot 12-årige Mathilda – der spilles af en purung Natalie Portman – til sig, efter at hendes familie bliver dræbt i et narko-opgør.

Persongalleriet er skørt, og forholdet mellem lejemorderen og pigen er lige så mærkværdigt og upassende, som det er interessant.

Du vil lære, at blomster er gode bedste venner, fordi de altid er glade og ikke stiller spørgsmål, og så vil du krumme tæer, når filmen udfordrer forholdet mellem en voksen mand og en ung pre-teenager.

I vente er en smukt balanceret filmperle.

Han er tilbage, 2015

Hvad ville der ske, hvis Hitler vågnede op i 2014?

Det giver ”Han er tilbage" sit satiriske bud på, da en forvirret Adolf Hitler vågner op i det moderne Tyskland.

Her bliver han mødt af unge tyskere, der vil have selfies med den vellignende parodi – og ikke længe efter ender den nazistiske leder som et populært YouTube-fænomen.

Men den genopstandne Führer har andre planer: Han vil tilbage i politik.

Med ”Han er tilbage” vil du uden tvivl grine af en af verdens mest forhadte mænd. Men det er den slags grin, der hænger tilbage som en klump i halsen.

Dear John, 2010

Der er dømt pladder-romantik på den helt sukkersøde måde i denne filmatisering af Nicholas Sparks-romanen af samme navn.  

John Tyree, en professionel soldat i den amerikanske hærs specialstyrker, er på orlov i sin solbeskinnede barndomsby, hvor han møder den frisindede Savannah. De to indleder en stormfuld forelskelse, men kærligheden kan være særdeles vanskelig, når manden, man elsker, er trænet til at drage i krig.

Dear John er en klassiker i tøsefilmskategorien, og savner du en aften i sofaen, hvor du virkelig kan græde snot, er du havnet det helt rigtige sted.

Slå hjernen fra og nyd Channing Tatum, solskin og søde klichéer.

The Highwaymen, 2019

Amerikas mest berømte forbryderpar Bonnie og Clyde splittede i 1930’erne den amerikanske befolkning i to: Dem, der idylliserede forbryderne og deres færden, og dem, der foragtede deres mordtogt og vanvittige blodtørst. ‘The Highwaymen’ hører til blandt de sidste, men skildrer fint, hvordan seriemorderne Clyde Barrow og Bonnie Parker opnåede kultstatus blandt store dele af befolkningen.

Ikke desto mindre handler historien slet ikke om det berygtede par. I stedet vender ’The Highwaymen’ omdrejningspunktet 180 grader og fortæller historien om Frank Hamer og Maney Gault – spillet af Woody Harrelson og Kevin Costner – der blev berømte for at fange Texas’ mest blodtørstige forbrydere.

Mystikken illustreres på mesterlig vis ved at holde Bonnie og Clydes ansigter skjult, og selvom filmen tangerer til den temmelig teatralske, amerikanske side, er den alligevel både underholdende, informativ og absolut en aften værd.  

The Departed, 2006

Oscarvinderen ’The Departed’ er en af filmgeniet Martin Scorseses helt store karrierebaskere. Og med et CV, der tæller blandt andre ’The Wolf of Wall Street’, ’Taxi Driver’ og ’Good Fellas’, siger det en hel del.

Undercoveragenten Billy – spillet af selveste Leonardo DiCaprio – skal infiltrere et organiseret, kriminelt miljø omkring den magtfulde gangsterboss Frank Costello. En mission, der kun kompliceres af den unge betjent Colin (Matt Damon), som har lidt for tætte forbindelser til manden, de prøver at nedlægge.

Filmen vandt i 2007 fire Oscar-statuetter, herunder for Bedste Film. Og dét med god grund. Filmen er nemlig en heftig skildring af et miljø, hvor mafiaen ikke blot påvirker byen, men hvor byen også mærker mafiaen – tilsat kraftpræstationer af DiCaprio og Damon.

Clueless, 1995

Her har vi at gøre med en kultklassiker og en af de bedste romantiske komedier nogensinde, hvis du spøger os på redaktionen – og det har du jo gjort, hvis du læser denne artikel.

Alicia Silverstone leverer et perfekt portræt af en naiv teenager, der går mere op i omdømme og tøj end i dybe venskaber og gode karakterer. Og vi følger gladeligt med, når Cher Horowitz forsøger at hjælpe en kikset veninde, eller når hun tumler med kærligheden til den flotte fyr i klassen - og til sin stedbror.

Der er 90’er mode allevegne, og filmen gjorde ord som ”whatever” og ”as if” til allemandseje. Ord, der i dag, mere end tyve år senere, stadig synes at være en landeplage blandt vores venner på den anden side af Atlanten.

Kærlighed Ved Første Hik, 1999

Var du ung i 90’erne, husker du uden tvivl historien om landets mest akavede teenager Viktor, der bliver ramt af uhelbredelig Anja-epidemi.

Med alt hvad det kræver af letmælk, store, klamme edderkopper og svære, forcerede hik forsøger han at vriste den smukke kvinde ud af 3.g’eren Peters hænder. For den allerførste gang ligger lige om hjørnet, og den ukuelige Viktor vil være manden, der giver Anja en oplevelse for livet. Koste hvad det vil af kejtede kondom-køb.

Filmen er af gode grunde blevet synonym med alle dem, der voksede op i de gode, gamle 90’ere, hvor Dennis Jürgensen regerede den danske ungdomsbogsscene, og hvor Rasmus Albæk leverede nogle af tidens bedste replikker i rollen som lillebror Esben. Hvem husker ikke ”Jeg vil godt se på nogle kardoner” eller ”Fik du pillet lidt ved nogle gode jader”?

Drengen i den stribede pyjamas, 2008

Grusomhederne under Holocaust og 2. Verdenskrig er filmatiseret et utal af gange – ofte fra de voksnes perspektiv. I ’Drengen i den stribede pyjamas’ kommer vi med helt ned i børnehøjde, hvor naivitet, venskab og kærlighed udvisker raceforskelle og had - og hvor krig blot er noget, de voksne taler om.

9-årige Bruno og hans familie flytter fra Berlin til et afsides område med en nærtliggende, indhegnet lejr. Her kæmper Bruno med ensomhed, indtil han møder drengen Shmuel, som han hurtigt danner et nært venskab med. Problemet er blot, at Shmuel befinder sig på den anden side af hegnet, hvor man bærer stribede pyjamasser og pludselig forsvinder uden lyd.

Café Society, 2016

Den gode Bobby fra Bronx rejser til solbeskinnede Hollywood for at slippe sine familiære forpligtelser. Her får han arbejde som assistent hos sin onkel og forelsker sig snart i hans smukke sekretær, Vonnie.

Desværre har Vonnie allerede en kæreste, og Bobby må derfor rejse tomhændet tilbage til New York, hvor han inden længe får opbygget en af østkystens mest populære natklubber til landets absolutte elite – gangstere inkluderet.

’Café Society’ har Woody Allen skrevet over hele panden. Med rappe replikskifte, vittig dialog og en kærlighedserklæring til kærligheden som helhed, har han kreeret et værk, der både hylder og kritiserer en af filmuniversets mest populære æraer: 1930’ernes Hollywood og New York.

Brokeback Mountain, 2005

Det skælsættende cowboydrama ’Brokeback Mountain’ er en af filmhistoriens helt store værker, der i 2005 var med til at bane vejen for repræsentationen af homoseksualitet i store Hollywood-produktioner.

Filmen skildrer forholdet mellem de to cowboys, Ennis del Mar og Jack Twist, som indleder en svær og længselsfuld romance i 1960’ernes homofobiske Wyoming, mens de passer får på smukke Brokeback Mountain. Jake Gyllenhaal og Heath Ledger er eminente i rollerne som de indestængte cowboys, der må søge ly i bjergene og give efter for kærlighedens naturkraft, mens de kæmper for at holde låg på følelserne hjemme i familiens lag.

Filmen var da også nomineret til i alt otte Oscars tilbage i 2006 og kunne hive tre statuetter med hjem, herunder for Bedste Instruktør, der gik til taiwanesiskfødte Ang Lee.

The Big Short, 2016

Med snuden vendt mod noget, der kunne ligne en ny finanskrise, virker det nærliggende at tage et kig tilbage på de mekanismer, der satte gang i det hele tilbage i 2007. Og det sørger Bale, Carell og Gosling på fremragende vis for i ’The Big Short’.

Filmen tager et kritisk og knap så højpandet blik på det lukrative boligmarkeds sammenbrud, så vi forstår det. Med champagne i hånden skærer smukke Margot Robbie krisen ud i pap fra et boblebad, og når tingene bliver bare en smule langhårede, sørger Ryan Gosling for at samle op.

’The Big Short’ er ganske vist stadig lidt kompliceret, og det handler om at holde tungen lige i munden, når komplekse, økonomiske sammenhænge og investeringsformer forklares. Men du bliver både klogere - og overrasket over, hvor underholdt du egentlig er undervejs i jagten på bankernes store, fede løgn. 

Den skaldede frisør, 2012

Susanne Bier har høstet mange roser for den dansk-engelske ’Den skaldede frisør’, der med vanlig, vittig humor tager tunge emner under lup. Her følger vi frisøren Ida, der er rejst til Italien for at overvære sin datters bryllup. Hun er stadig ikke kommet sig over sin eksmand og har for nyligt fået diagnosticeret brystkræft, der bl.a. tvinger hende til at bære paryk. Omringet af italienske citronlunde møder hun gommens succesfulde far – kødeliggjort af selveste James Bonds’ Pierce Brosnan – og må tage stilling til et af livets store spørgsmål: Er kærlighed alt, vi behøver?

Som det er vanen med Bier-film, rimer hjerte uforbeholdent på smerte, ligesom selvbedrag og hykleri har det med at stå i vejen for de store følelser, der ulmer under overfladen. ’Den skaldede frisør’ er ifølge anmeldere en gedigen, dansk klassiker, du selvfølgelig skal se.

Pulp Fiction, 1994

Quentin Tarantino har ganske vist lavet mange fremragende film, men det bliver ikke meget mere ikonisk end med ’Pulp Fiction’, der for 25 år siden cementerede instruktøren som filmverdenens superstjerne og vidunderdreng.

Velkendt kronologi kan du godt skyde en lang pil efter i dette mesterværk af en krimifilm, der har lejemorderen Vincent Vega (spillet af John Travolta), hans filosofiske makker Jules (spillet af Samuel L. Jackson) og en temmelig træt bokser, der er kødeliggjort af Bruce Willis, som omdrejningspunkt.

Dialogen er knivskarp, musikken en historiefortæller i sig selv og, som det efterhånden er vanen med Tarantinofilm, er popkulturelle referencer hældt udover handlingen i en sådan grad, at man ikke kan lade være med at knuselske hans kreativitet.

Ja, ’Pulp Fiction’ er voldelig. Meget voldelig. Men den er også et humoristisk, velfortalt og knivskarpt stykke filmhistorie, der stadig holder her 25 år senere.

Bird Box, 2018

Danske Susanne Bier er hjernen bag Netflix-gyseren ’Bird Box’, hvor en skræmmende, usynlig skikkelse får folk til at begå selvmord med den nærmeste genstand ved blot et simpelt blik. Beklædt med bind for øjnene forsøger Sandra Bullocks Mallory-karakter at finde sikkerhed for sig selv og sine to børn, efter at have været indespærret i fem år med en gruppe mennesker, der nu alle er væk. Men vejen er lang, når man er frataget synet, og når verden er fuld med mennesker, der vil lokke dig til at se døden i øjnene.

’Bird Box’ har ganske vist mødt sin modstand fra kritikere, der kalder den forceret og ligegyldig, men det ændrer ikke ved, at ’Bird Box’ ifølge Netflix har sat publikumsrekord med over 45 millioner seere inden for den første uge. Og ja, den er muligvis i sin helt egen kategori af halvhjertet gyser, men det er vel også en slags genre?

Mit Afrika, 1985

”Jeg havde en farm i Afrika ved foden af bjerget Ngong.”

Sådan begynder Karen Blixens berømte selvbiografiske værk ’Min Afrikanske Farm” – og sådan begynder filmen om den viljestærke, danske baronesse og forfatterinde, der i 17 år levede på en kaffeplantage i sit elskede Kenya side om side med de indfødte, som hun lærte at respektere dybt.

Her udviklede hun et stormfuldt forhold til overklassecharmøren og storvildtjægeren Denys Finch Hatton – og er du bare en smule bekendt med en af danmarkshistoriens største personligheder, vil du vide, at kærlighed og underfundighed sjældent kom uden tragedie og ulykke i Karen Blixens liv.

Filmen vandt hele 23 filmpriser og syv Oscar-statuetter, da den udkom i midtfirserne – herunder for Bedste Film og Bedste Instruktør. Hovedrolleindehaveren Meryl Streep (der leverer en bemærkelsesværdig, dansk accent) vandt aldrig en Oscar for bedste kvindelig hovedrolle, selvom hun var i absolut topform som den viljestærke og højt begavede forfatter, der giftede sig med den forkerte og forelskede sig i en fri fugl. 

Life of Pi, 2012

Indhyllet i nogle af de flotteste billeder, filmuniverset har præsteret, forsøger indiske Pi Patel at overleve 227 dage i en lille jolle på Stillehavet, efter han, hans familie og en mindre zoologisk have er gået ned med et skib på en rejse fra Indien til Canada. I jollen er også en uventet rejsefælle: Den bengalske tiger Richard Parker og indledningsvist også en zebra, en orangutang og en hyæne, der ikke formår at overleve fødekæden.

Imens følger vi en voksen Pi, der fortæller sin historie i ét stort tilbageblik til en falleret forfatter i Canada. Men er historien sand? Eller er den rent opspind, der balancerer et sted mellem virkelighed og drømme?

Taiwanesiskfødte Ang Lee står bag dette mesterværk af en film, der nok lover at få dig til at tro på Gud, men som snarere får dig til at tro på moderne filmteknologi.

Se, hvad vi ellers skriver om: Film og Netflix