Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Disse film skal du se på Netflix
Foto: Getty Images Vi har samlet 25 film til de romantiske, til dokumentaristerne og til dem, der bare gerne vil forføres.

De bedste film på Netflix

25 vidunderlige film du skal se på Netflix

Træt af ligegyldig underholdning? Vi har samlet 25 fremragende film fra Netflix. Alt, du skal gøre, er at trykke play på streamingtjenesten.

Swiper du også frustreret rundt i Netflix's enorme kartotek, når du og din følgesvend skal forsøge at finde en film, I gider at se?

Vi har gjort beslutningen lettere ved at håndplukke 25 film fra streamingtjenesten, der garanterer god underholdning for alle.

Der er lidt til de romantiske, til dokumentaristerne og til dem, der bare gerne vil forføres af en fremragende fortælling.

Du har muligvis allerede set en god håndfuld fra listen – men det betyder ikke, at et genbesøg er udelukket. Langt de fleste leverer nemlig enestående underholdning selv i anden eller tredje runde.

Smæk numsen i sofaen og fyr op under popcornene. God fornøjelse!

LÆS OGSÅ: Krydrede popcorn

LÆS OGSÅ: 15 ikoniske modefilm, du skal se

Dunkirk, 2017

Har du endnu ikke set denne genistreg af en biografisk dramafilm, kan du godt komme i gang. Filmen skildrer den sande historie om, hvordan den amerikanske avis The Boston Globe afslørede en massiv skandale om børnemisbrug i den katolske kirke. Vi følger de undersøgende journalister fra Spotlight-redaktionen, der jagter mavefornemmelser og tip, alt imens det lokale katolske ærkebispedømme kæmper en indædt kamp for at lægge låg på hemmelighederne.

På rollelisten er skuespillere som Mark Ruffalo, Michael Keaton og Rachel McAdams, og her på redaktionen var vi opslugt indtil sidste minut.

Filmen vandt desuden en Oscar for Bedste Film i 2016.

That Awkward Moment, 2014

At navigere i dating-verdenen kan være en udfordring for selv den mest inkarnerede ekspert. En puls, That Awkward Moment sætter sin humoristiske finger på.

Her følger vi tre venner, der befinder sig på det forvirrende stadie, som alle nye parforhold render ind i: Hvad skal hyggen mon føre til? Singellivets fristelser må vejes mod den perfekte kvinde – og det er ikke altid lige let.

Fik vi sagt, at Zac Efron er på rollelisten?

Fantastiske skabninger og hvor de findes, 2017

Ægte fantasy-fans er i ekstase over den nye Harry Potter-spinoff, der har dygtige Eddy Redmayne i hovedrollen. Og de er in for a treat.

Vi følger den nørdede magi-zoolog Newt Scamander og hans fantastiske skabninger, der i 1920’ernes gotiske New York forsøger at oplære det magiske samfund i at passe på de små, nuttede dyr.

Instruktøren David Yates formår at skabe en fortryllende, men også umådeligt mørk troldmandsverden, og er du ikke den store fantasy-nørd, bør du alligevel give filmen en chance. Det fortryllende univers, og de søde, magiske skabninger skal nok holde dig underholdt hele vejen igennem.

Inglourious Basterds, 2009

Inglorious Basterds er Tarantino, når han er allerbedst.

Morbid vold, blodige scener og skalperede karakterer kombineres med tør humor, sjove accenter og eminent skuespil, når en gruppe jødiske soldater fra USA forsøger at planlægge et angreb på Nazi-ledere i det besatte Anden Verdenskrigs-Frankrig.

Med sin utrolige mimik giver Christoph Waltz den som legendarisk skurk, mens Brad Pitt forsøger at redde sagerne – og pigerne.

Tilbage er kun at sige: Klar, parat, streaming-start.

Kunne du lide Inglourious Basterds, er The Hateful Eight eller Django Unchained helt sikkert også film for dig.

Léon, 1994

Luc Besson kan et eller andet med de der film - og 90’ernes filmbasker León er absolut ingen undtagelse.

Her følger vi den halvskøre og professionelle snigmorder Léon, som tager den blot 12-årige Mathilda – der spilles af en purung Natalie Portman – til sig, efter at hendes familie bliver dræbt i et narko-opgør.

Persongalleriet er skørt, og forholdet mellem lejemorderen og pigen er lige så mærkværdigt og upassende, som det er interessant.

Du vil lære, at blomster er gode bedste venner, fordi de altid er glade og ikke stiller spørgsmål, og så vil du krumme tæer, når filmen udfordrer forholdet mellem en voksen mand og en ung pre-teenager.

I vente er en perfekt balanceret filmperle.

Sully, 2016

Piloten Chesley Sullenberger formår at gøre det umulige i den biografiske dramafilm ”Sully”: Med 155 passagerer ombord nødlander han i 2009 et fly på den iskolde Hudsonflod i New York.

En præstation, der kårer kaptajnen til helt i samtlige amerikanske medier.

Men flykommissionen er ikke lige så lette at overbevise – for kunne flyet været nået tilbage til lufthavnen?

En gråstænkt Tom Hanks portrætterer med sin ikoniske stil Chesley ”Sully” Sullenberger, og bag kameraet instruerer Clint Eastwood med sit klassiske melankolske præg.

Ser man bort fra amerikansk selvhøjtidelighed og storslåethed, hvor det halve kunne være nok, er filmen klart en hyggeaften værd.

Diana – med egne ord, 2017

Lige meget hvor prinsesse Diana gik, havde hun en hale af fotografer i hælene. Folkets prinsesse, blev hun kaldt – og selv om hun værnede om sit privatliv, levede hun et liv i det skarpeste rampelys.

I ”Diana – In her Own Words” fortæller den engelske prinsesse åbent og ærligt om sin rejse ind i det britiske kongehus og om aldrig at føle sig accepteret bag de royale mure.

Den meget omtalte dokumentar bygger på optagelser mellem Diana og hendes talepædagog, Peter Settelen, ligesom flere af hendes tidligere ansatte beretter om prinsessens liv.

Et liv, der sluttede 31. august 1997, da Diana blev dræbt i en bilulykke i Paris.

Bridesmaids, 2011

Der er dømt klassisk girl-fight, når Kristen Wiig giver den som en arbejdsløs konditor og maid of honor i komedien ”Bridesmaids”.

For hvem i venindeflokken er egentlig brudens bedste ven?

Du kan snildt slippe lattermusklerne fri og slå hjernen fra til denne amerikanske bio-basker, der er underholdende fra start til slut.

Evigt solskin i et pletfrit sind, 2004

Filmen med den smukkeste titel, vi længe har hørt, handler om de dilemmaer, vi møder, når vores hjerte går i stykker. Vil vi helst huske vores tabte kærlighed med al den smerte, det medfører, eller vil vi allerhelst glemme, at den overhovedet fandt sted?

Joel, der spilles af en seriøs Jim Carrey, forsøger at slette Clementine (Kate Winslet, red.) fra sin hukommelse, men fortryder halvvejs i indgrebet. Nu handler det om at bevare et enkelt minde om sit livs store kærlighed.

Filmen har med rette vundet en Oscar for det bedste originale manuskript, og vi glæder os allerede til at gense denne lille filmperle.

Safe Haven, 2013

Der er dømt romantisk drama for alle streaming-pengene i fortolkningen af Nicholas Sparks-romanen Safe Haven.

En ung kvinde på flugt forelsker sig i en alenefar, der kæmper med tabet af sin kone.

Men som bekendt kan det være umådeligt svært at løbe fra sin fortid – og selv i smukke Southport i North Carolina, indhenter Katies dystre fortid hende…

Clueless, 1995

Her har vi at gøre med en kultklassiker og en af de bedste romantiske komedier nogensinde, hvis du spøger os på redaktionen – og det har du jo gjort, hvis du læser denne artikel.

Alicia Silverstone leverer et perfekt portræt af en naiv teenager, der går mere op i omdømme og tøj end i dybe venskaber og gode karakterer. Og vi følger gladeligt med, når Cher Horowitz forsøger at hjælpe en kikset veninde, eller når hun tumler med kærligheden til den flotte fyr i klassen - og til sin stedbror.

Der er 90’er mode allevegne, og filmen gjorde ord som ”whatever” og ”as if” til allemandseje. Ord, der i dag, mere end tyve år senere, stadig synes at være en landeplage blandt vores venner på den anden side af Atlanten.

The Lobster, 2016

Hvad skete der lige dér?

Den samfundskritiske The Lobster er uden sammenligning en af de mest besynderlige og absurde film, vi nogensinde har set. Men selvom du ved filmens ende efterlades med flere spørgsmål end svar, er den alligevel et mesterværk, der fortjener en plads på denne liste.

Filmen følger den modløse David, der befinder sig i en dystopisk parallelverden, hvor singler forvises til et datinghotel. Her har de 45 dage til at finde en ny kæreste, og mislykkes det, forvandles de til et dyr efter eget valg.

Dyster stemning, sjælløs dialog og forstenet mimik er med til at gøre The Lobster til den mest mærkværdige kærlighedskomedie nogensinde. Men se den lige alligevel. Den er en oplevelse værd.

Mamma Mia!, 2008

Mama Mia!

Whitney – Can I Be Me

Stjernestøv, misbrug og et voldeligt parforhold er i centrum, når historien bag Whitney Houstons enorme succes blotlægges i denne nye dokumentar.

I en blanding af gamle optagelser og interview med personer tæt på verdensstjernen tegnes der et billede af en af verdens største stemmer, der trods enorm succes kæmpede med dårligt selvværd og med at navigere i en verden, hvor alle havde forventninger til hendes næste skridt.

Nyn med på melodierne til “I Will Always Love You” og lad dig opsluge af berømmelsens mørke bagside.

The Impossible, 2012

I ”The Impossible” tages vi tilbage til det skæbnesvangre øjeblik, hvor en nådesløs tsunami rammer store dele af Østasiens kyster i julen 2004.

Maria, hendes mand, Henry, og deres tre sønner er på vinterferie i Thailand, da hyggen på et øjeblik forvandles til et drabeligt kaos, og familien splittes for alle vinde.

Filmen er barske løjer – der bliver ikke sparet på skildringer af de cirka 300.000 mennesker, som blev slået ihjel af vandmængderne. Og så er den baseret på en spansk families virkelige oplevelser.

Han er tilbage, 2015

Hvad ville der ske, hvis Hitler vågnede op i 2014?

Det giver ”Han er tilbage" sit satiriske bud på, da en forvirret Adolf Hitler vågner op i det moderne Tyskland.

Her bliver han mødt af unge tyskere, der vil have selfies med den vellignende parodi – og ikke længe efter ender den nazistiske leder som et populært YouTube-fænomen.

Men den genopstandne Führer har andre planer: Han vil tilbage i politik.

Med ”Han er tilbage” vil du uden tvivl grine af en af verdens mest forhadte mænd. Men det er den slags grin, der hænger tilbage som en klump i halsen.

Up in the Air, 2010

Instruktøren bag ‘Juno’ har allieret sig med George Clooney og kreeret filmen Up In The Air om forretningsmanden Ryan Bingham, som rejser USA tyndt for at fyre folk på andres vegne.

Men da hans chef hyrer den unge Natalie, som kan fyre folk over internettet, er Bingham tvunget til at lære hende en ting eller to om, hvordan man på behændig vis overbringer dårlige nyheder. 

Plottet leveres uden de store armbevægelser, men med en skarp dialog, et pund håbløs kærlighed og lidt let, sober humor. Men lad dig ikke snyde – historien er et fint, lille indspark til samfundsdebatten:

For er penge eller sociale relationer vigtigst?

De Urørlige, 2012

Franskmændene kan et eller andet med film – også selvom vi med De Urørlige hverken befinder os i film noir-kategorien eller i den stramme undergrundsgenre, vores vesteuropæiske næsten-naboer ellers er kendt for.

Der er nemlig dømt helt igennem Feelgood-stemning i filmen om mangemillionæren Phillippe Pozzo di Borgo, der er blevet lam fra halsen og ned efter en tragisk paragliding-ulykke.

Modvilligt lader han den rapkæftede Driss blive hans nye plejer, og herfra er der lagt i kakkelovnen til en fortælling om sociale klasser og et uventet venskab. Driss, en småkriminel fyr fra et af Paris’ værste banlieues, kan nemlig ikke komme længere fra Phillippes tilværelse i den mondæne del af den franske storby.

Se filmen, hvis du er præcis ligesom alle os andre. De Urørlige er nemlig en af de mest sete film i de danske biografer, og har du ikke allerede nydt den, kan du derfor godt komme i gang.

La Vie en Rose, 2007

Marrion Cotillard er som forvandlet i rollen som den ikoniske franske sangerinde Edith Piaf, der blandt andet står bag det klassiske hit "Non, Je ne regrette rien".

Vi tages med tilbage til det tidlige 1900-tal i Frankrig, hvor Piaf som 19-årig bliver opdaget, da hun synger på et gadehjørne. Derfra tager det fart, inden den lille spurv lander på nogle af de største scener, men trods hendes enorme succes, er livet alligevel fyldt med tragedier.

Vi er imponeret over det eminente skuespil, stemningen og de smukke sange i denne franske filmperle – og det er vi sikre på, at du også vil være.

Dirch, 2011

Filmen om Danmarks vel nok største komiker nogensinde tog landet med storm, da den udkom i 2011.

Nikolaj Lie Kaas portrætterer på fremragende vis Dirch Passer gennem det komiske talents hæsblæsende karriere – fra succes og fester til sceneskræk, druk og jalousi.

Filmen er kort sagt et stykke dansk historie, du ikke må gå glip af.

Wonder Woman, 2017

Tegneserieheltinden Wonder Woman er bragt til live i denne superseje superheltefim med israelske Gal Gadot i front.

Selve plottet er ikke synderligt udfordrende: Diana, en amazonekriger under træning, forlader sit hjem for at kæmpe under Anden Verdenskrig, hvor hun for første gang får smagt på sit fulde potentiale.

Men bare rolig. Der er masser af action på tapetet, og er du til den slags fantasy-møder-action-sager, skal du nok være underholdt hele vejen igennem.

Wonder Woman er blevet kaldt en feministisk triumf af positive fans, der hylder filmen for dens kvindelige styrke. Skeptikere, derimod, spørger blandt andet sig selv om, hvorfor i alverden Wonder Woman har hotpants på i krig.

Bedøm selv.

Gaga: Five foot two, 2017

Kom med ind under huden på pop-provokatøren Lady Gaga i denne fine dokumentar, der følger sangerinden, mens hun udgiver sit nye album og gør klar til Super Bowls berømte halftime show.

Der er masser af personlige op- og nedture, skøre kostumer, glitter og glamour på tapetet, og du vil helt sikkert ikke kede dig i selskab med sangerinden og hendes personlige rejse.

Dear John, 2010

Der er dømt pladder-romantik på den helt rigtige måde i denne filmatisering af Nicholas Sparks-romanen af samme navn.  

John Tyree, en professionel soldat i den amerikanske hærs specialstyrker, er på orlov i sin barndomsby, hvor han møder den frisindede Savannah. De to indleder en stormfuld forelskelse, men kærligheden kan være særdeles vanskelig, når manden, man elsker, konstant drager i krig.

Dear John er en klassiker i tøsefilmskategorien, og savner du en aften i sofaen, hvor du virkelig kan græde snot, er du havnet det helt rigtige sted.

Slå hjernen fra og nyd Channing Tatum, solskin og søde klichéer.

Grease, 1978

Filmen her behøver vel egentlig ingen introduktion. Har du ikke allerede sunget med på ”Summer Loving”, ”Grease Lightning” og alle de andre, imens du står med spredte ben i stuen og kører en strakt arm og pegefinger frem og tilbage, så kan du godt se at komme i gang.

Se Sandy forelske sig i en ung John Travolta med smørhår og læderjakke, og lev dig ind i 70’ernes (mere) uproblematiske forelskelser – lang tid før Tinder, Happn og Facebook forpurrede det hele.

Tell me about it, stud.

Amelié, 2001

Lad dig forføre af smukke Paris, yndige Audrey Tautou og franske finurligheder i filmen om Amelié fra Montmartre, der beslutter sig for at gøre gode gerninger for personerne omkring hende – lige indtil hun opdager, at hun mangler at gøre noget godt for sig selv.

Filmen er en humørbombe af de rigtig rare, og klipningen en tosset rudebunke – på den helt rigtige måde.

Så sæt dig godt til rette og lad tankerne vandre til Paris’ Rue de Lepic, hvor fransk cuisine, rødvin og ostehandlere går hånd i hånd med fortovscafeer og kæderygende franskmænd.

Bliver det bedre?

Se, hvad vi ellers skriver om: Film og Netflix