De bedste film på Netflix
SPONSORERET indhold

25 vidunderlige film, du skal se på Netflix

Træt af ligegyldig underholdning? Vi har samlet 25 fremragende Netflix film. Alt, du skal gøre, er at trykke play.

Af: Redaktionen Foto: Getty Images
11. nov. 2023 | Livsstil | ALT.dk

Artiklen opdateres løbende med nye film.

Swiper du også frustreret rundt i Netflix' enorme samling efter en god film, når kalenderen viser filmaften?

Vi har gjort beslutningen lettere for dig ved at håndplukke 25 af de bedste film på Netflix Danmark netop nu. De udgør en komplet liste over de film, vi selv vil sætte på, når vi er i humør til en sofaaften med gode film.

Du har muligvis allerede set en stor håndfuld fra listen, men det betyder ikke, at de ikke er et (gen)besøg værd. Langt de fleste leverer nemlig enestående underholdning selv den anden eller tredje gang, du ser dem.

God fornøjelse med listen!

Prisoners, 2013

Første film på listen er "Prisoners". Keller Dover står overfor enhver forælders værste mareridt, da hans lille pige og hendes veninde bliver kidnappet.

Hans frustration over situationen bliver kun større, da politiet arbejder langsomt og ikke er i stand til at finde den skyldige. Det eneste spor til at finde pigerne igen var en autocamper, der tidligere cirkulerede rundt i familiens nabolag, men manden bag rattet blev hurtigt løsladt igen, fordi der var manglende beviser.

Det får Keller til at tage sagen i egen hånd for at finde sandheden, og han tager brutale metoder i brug.

Hovedrollerne i denne medrivende thriller er Hugh Jackman og Jake Gyllenhaal.

Kvinden der forsvandt, 2014

Da Nick Dunne vågner op på sin femårs bryllupsdag, er hans kone, Amy, forsvundet. Da han melder det til politiet, spørger betjentene ind til parrets ægteskab, og Nick forsikrer dem om, at deres kærlighed er rosenrød.

Dog begynder den perfekte fortælling at krakelere, jo mere politiet dykker ned i sagen, og snart stiller både betjentene og medierne det samme spørgsmål: Slog Nick Dunne sin kone ihjel? Eller er der noget helt andet på spil?

I denne psykologiske thriller spiller skuespillere Ben Affleck og Rosamund Pike overfor hinanden.

Promising Young Woman, 2020

På overfladen er Cassie en attraktiv, sød og vellidt ung kvinde, som passer sit job som servitrice i dagtimerne. Om aftenen skifter hun dog karakter, når hun drager ud i nattelivet for at hævne sig på de mænd, der normalt bliver beskyttet af systemet.

I byen lader hun som om, hun er stærkt påvirket af alkohol, og når mændene er klar til at forgribe sig på hende, sørger hun for, at det bliver værst for dem selv.

Filmen blev nomineret til fem Oscars, hvoraf den hev én hjem for "Bedste originale manuskript".

Django Unchained, 2012

​Da slaven Django bliver frikøbt, beslutter han sig for at rejse tværs over USA for at frikøbe sin kone, der lever under en ondsindet plantageejer. Ved sin side har han en tysk dusørjæger ved navn dr. King Schultz, som har brug for hjælp til at opspore de kriminelle Brittle-brødre. Sammen udgør de et effektivt og dødbringende team. Men er det nok til at redde Djangos kone?

Filmen er instrueret af Quentin Tarantino, som er kendt for at lave film med brutale elementer og sort humor. I hovedrollerne ses skuespillere som Jamie Foxx, Leonardo DiCaprio og Christoph Waltz.

Adrift, 2018

Filmen handler om Tami og Richard, der er vaskeægte globetrotter. Derfor takker de heller ikke nej, da de bliver tilbudt at sejle en båd tilbage til Californien fra Tahiti. Kæresteparret begiver sig ud på havet, men hvad de troede ville blive en romantisk tur, udvikler sig hurtigt til at blive en kynisk kamp for overlevelse, da de havner midt i en altudslettende orkan. De to må nu kæmpe for hinanden og for deres eget liv.

Dette drama er baseret på virkelige hændelser, hvilket kun gør det til en endnu mere rørende film.

Elsker dig for tiden, 2022

Filmen omhandler Anna og Thomas, der er hinandens modsætninger. Hun er en moderne og selvstændig karrierekvinde, der prioriterer sit arbejdsliv over kærligheden, og Thomas er en traditionel romantiker, der desperat leder efter den eneste ene. De forelsker sig i hinanden, men finder hurtigt ud af, at kærligheden ikke er konfliktløs, når man har forskellige forventninger til parforholdet.

Filmen er lavet af instruktørduo og skuespillere Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag, som også står bag den populære serie ”29”.

Marriage Story, 2019

Med en skilsmisseprocent på knap 50 procent, kan mange danskere formentlig genkende den problematik, parret Charlie og Nicole står overfor i den populære Netflix film 'Marriage Story'.

Charlie og Nicole, der spilles af ingen ringere end Adam Driver og Scarlett Johansen, er vokset fra hinanden efter flere års ægteskab, og derfor vælger de at lade sig skille som gode venner. Nu skal de ikke blot få tingene til at fungere som nyskilte, men også skåne deres søn mest muligt i processen. Og det er ikke så gnidningsfrit, som de først havde troet.

Dette virkelighedstro drama blev nomineret til seks oscars, blandt andet for "Årets bedste film".

Den skaldede frisør, 2012

I filmen følger vi frisøren Ida, der er rejst til Italien for at overvære sin datters bryllup. Hun er stadig ikke kommet sig over sin eksmand, som var hende utro med en yngre kvinde fra hans arbejde, og oveni hatten har hun for nyligt fået diagnosticeret brystkræft, der tvinger hende til at bære paryk.

Omringet af italienske citronlunde møder hun gommens succesfulde far, spillet af Pierce Brosnan, som får hende til at se anderledes på livet og sig selv.

A sun, 2019

Denne Netflix film handler om en familie på fire, brødrene A-Ho og A-Hao, far Mr. Cheng og mor Miss Quin. A-Ho har altid stået i skyggen af "solen" - broren A-Hao - der er i gang med at uddanne sig og har en kæreste. Derimod ender A-Ho i noget drama, der får ham i ungdomsfængsel. Under hans fængsling sker der flere voldsomme ting, der sætter spørgsmålstegn ved familiens interne relationer og forhold til omverdenen.

De færreste af os vender blikket mod internationale film, når vi sætter os i sofaen, men her er det umagen værd, hvis man er på udkig efter en god film!

The hand of god, 2021

I 1980'ernes Napoli udlever den håbefulde Fabietto sin fodbolddrøm, men en stor familietragedie får ham til at søge væk fra bolden og i stedet hen mod kameraet og filmverdenen. For gennem filmmediet føler han, at han kan undslippe sorgen for en stund.

Plottet tager udgangspunkt i instruktørens egen opvækst, hvor hans forældre dør i en ulykke, da han blot er 17 år. En tragedie, der fik ham, ligesom Fabietto, til at opgive fodbolden og vove sig ud i en lidt usikker men særdeles lovende fremtid som filmskaber.

Pamela, a love story, 2023

I denne dokumentar kommer vi helt tæt på ikonet Pamela Anderson.

Hun fortæller historien om sit liv gennem personlige hjemmevideoer og dagbøger, og på rørende og humoristisk vis sætter hun ord på alt det drama, vi andre kun har kunnet følge med i på afstand.

I filmen ser hun tilbage på sit yngre jeg, som fik en verdensomspændende succes i serien Baywatch, men som samtidig måtte gennemleve et ustabilt og stormbrusende forhold til Tommy Lee, hvem hun senere fik offentliggjort et skandaløst sextape med.

Your place or mine, 2023

Filmen handler om Debbie og Peter, som har været bedste venner, siden de var unge, selvom de på mange måder er hinandens modsætninger. Hun holder af sine faste rutiner i hjemmet i Los Angeles, mens han trives med konstant forandring i New York.

Da Debbie får muligheden for at forfølge en af sine drømme, bytter de hjem for en uge, og i løbet af den tid får de øjnene op for hinanden på en ny og romantisk måde.

Filmens hovedroller bliver spillet af skuespillere Reese Witherspoon og Ashton Kutcher, som bekendt ikke er nye indenfor den romantiske genre. Filmen er derfor et must see, hvis man gerne vil se dem slå sig løs med romantik i en mere moden alder.

Drengen der tæmmede vinden, 2019

"Drengen der tæmmende vinden" er en rørende fortælling om 13-årige William, der elsker at gå i skole, og som drømmer om at komme godt videre i uddannelsessystemet. Drømmen brister dog, da høsten slår grueligt fejl og den lille families penge svinder ind. Derfor bliver de nødt til at tage William helt ud af skolesystemet.

Men William er en ung mand, der ikke giver slip. Han sniger sig ind på det lille, lokale bibliotek, og med inspiration fra en af lærerbøgerne, bygger han med ’reservedele’ fra den lokale skrotplads, mod alle odds, en vindturbine i håbet om at redde sin malawiske landsby fra hungersnød.  

Den rørende Netflix film er baseret på en sand historie.

Lykke-Per, 2018

Filmen er en fortælling om Per, der i jagten på lykke forlader sit liv i Jylland. Han vil i stedet prøve sit held i hovedstaden, hvor han drømmer om at være ingeniør og at revolutionere energi-industrien med et nyt bølge- og vindprojekt. Hurtigt befinder han sig i centrum af det ubekymrede selskabsliv, hvor kærligheden til rigmandsdatteren Jakobe, held og penge ikke synes at forsvinde foreløbigt.

Men kan den hovmodige Per slippe sin opvækst? Og kan hans nye liv gøre ham lykkelig, som han gik og troede?

Filmen er instrueret af Bille August og i hovedrollen finder man Esben Smed.

Room, 2015

I et lille rum på 10 kvadratmeter bor drengen Jack med sin mor. Der har de boet i mange år, faktisk siden han blev født, så han kender ikke til verden udenfor. Hans mor blev nemlig kidnappet som ung pige og fanget i det lille værelse, og sidenhen er Jack kommet til.

Men udenfor rummet lurer virkeligheden, og på Jacks femårs fødselsdag planlægger hans mor, hvordan de sammen kan flygte.

Brie Larson spiller rollen som moderen i filmen og vandt både en Oscar, BAFTA og Golden Globe for sin præstation.

Min bedste vens bryllup, 1997

Den her film er én af vores favoritter, når vi har lyst til at se en romantisk komedie!

Julianne og Michael har været bedste venner i en evighed, men de har aldrig været mere end det. Derfor kommer det også bag på Julianne, at hun føler et stik i maven, da Michael fortæller hende, at han er blevet forlovet med en rig studerende ved navn Kimmy.

Hun indser, at hun selv vil have Michaels kærlighed, og derfor forsøger hun at sabotere brylluppet, inden Michael for evigt binder sig til en anden.

Skyggen i mit øje, 2021

Den 21. marts 1945 står skrevet ind i de danske historiebøger, da Den Franske Skole i København bliver bombet under 2. Verdenskrig ved en fejltagelse.

I ”Skyggen i mit øje” møder vi skolekammeraterne Rigmor, Eva og Henry, der er klar til at starte skoledagen, men sammen med de andre elever og nonnerne på hele skolen, ved de ikke, hvilket drama de har i vente for dagen.

Britiske piloter på den anden side af Nordsøen gør sig nemlig klar til at bombe Shellhuset, der er Gestapos hovedkvarter i København. Undervejs i angrebet sker der dog det, der ikke må ske. Et fly er styrtet ned tæt ved Den Franske Skole, og branden får de efterfølgende bombefly til at tro, at målet ligger under røgskyen.

Legendernes tid, 1994

Oberst William Ludlow bor på en ranch med sine tre meget forskellige sønner, Alfred, Samuel og Tristan. En dag præsenterer Samuel sin kommende kone for familien, og mødet med hende medfører drama, fordi de tre brødre snart bliver rivaler om den samme kvinde.

På trods af deres interesse for den samme kvinde, har brødrene dog altid haft et stærkt bånd, så da Samuel melder sig som frivillig i 1. verdenskrig, følger de andre med for at passe på ham.

Ud over at filmen er medrivende, er den også på vores liste over gode film, fordi rollen som Tristan spilles af en ung Brad Pitt! Og det taler for sig selv!

Lewis Capaldi: How I’m Feeling Now, 2023

Med hits som ”Someone you loved” og ”Before you go” er Lewis Capaldi blevet en lysende stjerne på den internationale popscene. Men hans medvind er ikke kommet let til ham, eftersom han lider slemt af tungsind og tourettes, som han har måttet kæmpe imod for at bevare sin succes.

Denne intime og rørende dokumentar følger Lewis Capaldis rejse fra at være en ambitiøs teenager med en viral optræden til at være en Grammy-nomineret popstjerne, der må lære at trække stikket en gang i mellem for at kunne udholde branchen.

Old, 2021

I denne spændende gyser møder man ægteparret Guy og Prisca, der er på solferie med deres to børn. På turen vælger de at besøge en smuk og afsidesliggende strand, men hurtigt viser det sig, at noget er helt galt med stedet.

Pludselig oplever familien, at tiden på stranden går hurtigere end normalt. Faktisk så hurtigt, at familiemedlemmerne ældes på rekordtid for øjnene af hinanden, og de må se i øjnene, at deres liv ebber ud på blot én dag, medmindre de finder ud af, hvordan de kan slippe for at gå den sikre død i møde.

Rocketman, 2019

Filmen "Rocketman" giver et indblik i, hvordan en genert dreng fra en lille by kunne ende med at blive et af de allerstørste navne indenfor musikken.

Handlingen fokuserer nemlig på op- og nedturene i Elton Johns karriere, og hvordan hans liv i rampelyset forårsagede ham drama, problematiske familieforhold og en stor afhængiged af alkohol og stoffer.

Filmen har elementer fra musicalgenren, så i filmen får du et genbesøg med nogle af hans allerstørste hits, fremført af skuespilleren Taron Egerton, som spiller Elton John i filmen.

Spis, bed, elsk, 2010

Liz Gilbert har alt, hvad de fleste kvinder drømmer om, men alligevel føler hun sig tom indeni og forvirret over, hvad hun egentligt vil med sit liv. Derfor vælger hun at lade sig skille fra sin mand og drager i stedet ud i verden for at genfinde appetitten på livet.

Først tager hun til Rom, hvor hun forgaber sig i maden og nye venskaber, derefter til Indien, hvor hun genfinder sin indre ro i og til sidst til Bali, hvor romantik venter under palmerne.

Den fantastiske Hr. Ræv, 2009

Hr. Ræv er tidligere mestertyv, men efter at være blevet far, forsøger han at lægge livet som hønsetyv bag sig på sin kones opfordring. Familien flytter til et nyt sted for at starte et nyt kapitel, men der går ikke længe, før Hr. Ræv ikke længere kan dy sig.

I hans nye nabolag ligger der nemlig tre menneskebesatte gårde, spækket med høns, og han vælger at følge sit instinkt. Hans indbrud får dog konsekvenser for dyrene i området, og en kamp mellem dyrene og menneskerne begynder.

Instruktøren bag filmen er Wes Anderson, som er kendt for sine æstetiske smukke film, og denne er en stop motion-animation. Flere kendte skuespillere som George Clooney, Meryl Streep og Owen Wilson lægger stemme til karaktererne.

Chef, 2014

Carl Casper er en succesfuld og dygtig kok, men efter en episode med sin chef, opsiger han sit job som kok. Han føler, at han har mistet sig selv, og derfor beslutter han sig for at købe en foodtruck i håbet om at genfinde sin passion for madlavning.

Historien er vaskeægte feel good, og på rollelisten finder man blandt andre Scarlett Johansson, Dustin Hoffman, Sofía Vergara og Robert Downey Jr.

Call me by your name, 2018

17-årige Elio bor i Italien med sin familie i et stille og roligt landområde, og derfor går somrene altid på den samme måde med afslapning under cypresserne. Men sommeren 1893 viser sig at blive anderledes, da en ung amerikansk studerende kommer på besøg for at hjælpe Elios far med hans forskning.

Elio drages mod den ældre Oliver, og i skjul udvikler de to mænd et sårbart, fortroligt og intimt forhold, hvor de nervøst men passioneret udforsker hinanden.

Anbefalet til dig