Film på Netflix
Foto: Getty Images Vi har samlet 25 film til de romantiske, til dokumentaristerne og til dem, der bare gerne vil forføres.

De bedste film på Netflix

25 vidunderlige film, du skal se på Netflix

Træt af ligegyldig underholdning? Vi har samlet 25 fremragende film fra Netflix. Alt, du skal gøre, er at trykke play.

Artiklen opdateres løbende med nye film.

Swiper du også frustreret rundt i Netflix's enorme samling, når kalenderen viser filmaften?

Vi har gjort beslutningen lettere ved at håndplukke 25 film fra streamingtjenesten, der garanterer god underholdning for alle.

Der er lidt til de romantiske, til de melankolske og til dem, der bare gerne vil forføres af en fremragende fortælling.

Du har muligvis allerede set en god håndfuld fra listen – men det betyder ikke, at de ikke er et (gen)besøg værd. Langt de fleste leverer nemlig enestående underholdning selv i anden eller tredje runde.

Er du på udkig efter helt nye fortællinger, kan du også hoppe over og læse om de nyeste film og serier på Netflix, HBO Nordic og Viaplay. 

God fornøjelse!

LÆS OGSÅ: Krydrede popcorn

LÆS OGSÅ: 15 ikoniske modefilm, du skal se

BlackKKlansman, 2018

Det kan godt være, at navnet på denne film ikke ligger godt i munden, men det ser man hurtigt bort fra, for Spike Lees film 'BlackKKlansman' er bare god!

Filmen, som er baseret på den afroamerikanske politiofficer Ron Stallworth memoir 'Black Klansman', handler om den afroamerikanske politibetjent i Colorado Springs, der i 70'erne samarbejder med en jødisk kollega om at infiltrere Ku Klux Klan, en gruppe hvide og arrige racister. 

John David Washington spiller Rob Stallworth og Adam Drive, kendt fra The Marriage Story, spiller den jødiske (og hvide) politibetjent Flip ZImmermann. 'BlackKKlansman' har vundet en Oscar for bedste filmatisering og været nomineret til flere priser.

Lady Bird, 2017

Fem Oscar-nomineringer og Golden Globe-vinder for bedste film og bedste kvindelige skuespiller.

Jovist, priser siger ikke alt, men i dette tilfælde er det ikke uden grund, at 'Lady Bird' høstede flere priser og flotte anmeldelser, da den udkom i 2017.

Filmen handler om Christine, der mest af alt gerne vil være færdig med high school, så hun kan flytte til østkysten og starte på college. Hun vil væk fra familien i Sacramento og væk fra den uro, der præger hjemmet med en arbejdsløs far, og en mor, der påpeger alt det, hun ikke kan og gør. Livet som Christine er ikke nemt, og derfor søger hun tilflugt i Lady Bird - et nyt navn, hun gerne vil kaldes for.

Filmen er hjertevarm og en fin skildring af at gå fra barn til voksen, om at løsrive sig og finde sin egen identitet. 'Lady Bird' er skuespilleren Greta Gerwigs debutfilm som instruktør.

Whiplash, 2014

En af 2018s mest hypede film, 'A star is born', er endelig kommet på Netflix. Historien om kærligheden mellem de to musikere, den spirende stjerne Ally og den fallerede rockstjerne Jackson Maine, er efterhånden blevet en klassiker indenfor musicalgenren.

Den nye version med Bradley Cooper og Lady Gaga i hovedrollerne er fjerde genindspilning, siden den første gang udkom i 1937 med Janet Gaynor og Norman Maine i hovedrollerne. Den nye udgave modtog store roser, da den udkom i 2018 og vandt en velfortjent Oscar for sangen "Shallow". 

Roma, 2018

Filmen ’Roma’ er en af de små oplevelser, der er svær at gengive. Her er ingen amerikaniseret action eller stor dramatisk sensation. I stedet er den en semibiografisk fortælling om instruktørens egen opvækst. Et liv, der leves som de fleste andres, med store glæder, svær smerte og fine, små trivialiteter.

Den indianske Cleo holder styr på husholdningen hos en middelklassefamilie i Mexico City i 1970’erne, hvor familielivet slår sprækker. Når hun ikke passer børn eller fejer hundelorte i indkørslen, forelsker Cleo sig i en gut, der ikke er så god, som han ser ud til. Og på gaden kulminerer en voksende utilfredshed med systemet i et blodbad.

Filmen bæres langt hen ad vejen af de to stærke kvinderoller, Sofia og Cleo, der ganske vist er af to verdener, men som alligevel finder sig selv i en situation, der ikke er så forskellig.

Anmelderne er i ekstase over den sort-hvide-filmperle, og det er ikke svært at forstå hvorfor.

Call me by your name, 2017

Hvis du ikke har læst André Acimans fine roman 'Call Me by Your Name', så er filmen, som er baseret på bogen, det næstbedste valg (men læs lige bogen også).

Vi følger den 17-årige Elio i sommeren 1983. Han bor i Norditalien med sin familie, hvor dagene ligner hinanden, indtil farens nye forskningsassistent, Oliver, kommer og tilbringer sommeren i huset. Den unge Elio og den lidt ældre Oliver udvikler - langsomt - et romantisk forhold til hinanden, og den sommer - i det smukke italienske landskab - ændrer deres liv sig for altid. Det er en film om det første møde med kærlighed, om seksualitet, begær og længsel.

'Call Me by Your Name' er en kritikerrost film, der blandt andet vandt en Oscar for bedste filmatisering, og Timothée Chalamet blev nomineret for sin skuespilpræstation som Elio. Desuden blev filmen også nomineret til tre Golden Globe. 

Inglorious Bastards, 2009

Quentin Tarantino høster i øjeblikket stor anerkendelse for sit mesterværk ’Once Upon A Time… in Hollywood’, men filmen om de kulørte personligheder i filmland er ikke den eneste genistreg på instruktørens efterhånden lange CV – og den er heller ikke den eneste med et lemfældigt forhold til historiebøgerne.

I ‘Inglorious Basterds’ (hvis første kapitel hedder ’Once Upon a Time… in Nazi-Occupied France’) tages vi med vanlig humor, absurde mængder blodig ballade og et karaktergalleri, der er lige dele velspillet og kulørt, med tilbage til Tarantinos fortolkning af Anden Verdenskrig. Nazisterne slagtede Shosannas familie, og nu står hun i spidsen for en stor hævnaktion, der blandt andet inkluderer SS-officeren Hans Landa, Hitler himself, en filmstjerne og en jødisk specialgruppe af benhårde skalpeljægere, kaldet The Basterds.

Der er ikke sparret på hverken blod, underspillede vittigheder eller referencer til populærkultur i filmen, der har både Brad Pitt og Christoph Waltz på rollelisten. Det kan siges meget simpelt: Ingen laver film som Quentin Tarantino.

Bridesmaids, 2011

En række af Hollywoods absolutte sværvægtere i komediekategorien er samlet om denne prisvindende romcom, der næsten udelukkende består af kvinder.

Singlekvinden Annie er blevet spurgt, om hun vil være brudepige til sin bedste venindes bryllup, men tjansen er ikke helt så simpel, når man er mere end almindelig uheldig, pengepungen er temmelig tom og kapløbet om at være ”den bedste veninde” tager fart.

Alle kneb gælder i denne hylende morsomme komedie, der især bæres frem af Kirsten Wiigs eminente humor og geniale mimik – og her tænker vi ikke kun på filmens ikoniske bil-scene.

De Urørlige, 2011

Franskmændene kan et eller andet med film – også selvom vi med De Urørlige hverken befinder os i film noir-kategorien eller i den stramme undergrundsgenre, vores vesteuropæiske næsten-naboer ellers er kendt for.

Der er nemlig dømt helt igennem Feelgood-stemning i filmen om mangemillionæren Phillippe Pozzo di Borgo, der er blevet lam fra halsen og ned efter en tragisk paragliding-ulykke.

Modvilligt lader han den rapkæftede Driss blive sin nye plejer, og herfra er der lagt i kakkelovnen til en fortælling om sociale klasser og et uventet venskab. Driss, en småkriminel fyr fra et af Paris’ værste banlieues, kan nemlig ikke komme længere fra Phillippes tilværelse i den mondæne del af den franske storby.

Se filmen, hvis du er præcis, som vi mennesker er flest. De Urørlige er nemlig en af de mest sete film i de danske biografer, og har du ikke allerede nydt den, kan du derfor godt komme i gang.

Michelle Obama - Min historie, 2020

"She's just a girl, and she's on fire"... Alicia Keys synger denne ærlige og fine dokumentar om USA's tidligere førstedame, Michelle Obama, i gang.

'Michelle Obama - Min historie' er endnu en af Netflix velproducerede kendisdokumentarer, der ligesom med Lady Gaga og Taylor Swift-dokumentarerne, formår at tage os seere med derhen, hvor vi ellers er forment adgang. Bag lukkede døre åbner Michelle Obama op for, hvordan hun har arbejdet - målrettet - med at finde sin plads som førstedame og sætte de ting, på dagsorden, som hun brænder for: sortes rettigheder og social ulighed. Selvom hun på alle måder er medievant og heller ikke udviser den sårbarhed, som Lady Gaga og Taylor Swift gør, er dokumentaren alligevel værd at se, for kan man andet end at elske Michelle Obama...? 

Circus of Books, 2020

Dokumentaren om Circus of Books er det, man kalder, en utraditionel historie.

Om et heteroseksuelt, jødisk ægtepar, Karen og Barry Mason, der i over 35 år drev en ponobutik for homoseksuelle i Los Angeles. Når folk spurgte ægteparret, hvad de lavede, sagde de, at de ejede en "boghandel", men Circus of Books var også meget mere end blot en pornobutik. Den var epicenteret for det homoseksuelle miljø i Los Angeles i flere årtier, og butikkens kunder havde et ganske særligt forhold til Hr. og Fru Mason.

'Circus of Books' er en intim og personlig fortælling fortalt af Karen og Barry Masons' datter, filmskaberen og kunstneren, Rachel Mason. Dokumentaren er blevet nomineret til flere priser og vandt bl.a. "Bedste dokumentar feature" på Camden International Film Festival i 2019.

Lykke-Per, 2018

Måske kender du Henrik Pontoppidans klassiker fra engang, du sad på skolebænken. Måske har du blot hørt om fortællingen om Per, der jagtede lykken i København, men som endte med at blive grebet af sin egen arrogance.

120 år efter sin første udgivelse kommer nu Bille Augusts filmiske tag på romanen, der skrev Danmarkshistorie. Og den er nøjagtigt, hvad man kan forvente af manden bag dramaer som ’Pelle Erobreren’ og ’Marie Krøyer’: Imponerende!

I jagten på lykke forlader superegoisten Per sin landlige tilværelse i Jylland med en religiøs familie og strenge opdragelsesmetoder for at prøve sit held i hovedstaden. Han vil være ingeniør og revolutionere energi-industrien med et nyt bølge- og vindprojekt. Med appetit på storbylivet, skyr Per ingen midler, og snart finder han sig i centrum af det ubekymrede selskabsliv, hvor kærligheden til rigmandsdatteren Jakobe, held og penge ikke synes at løbe op foreløbigt. Men kan den hovmodige Per slippe sin opvækst? Og er lykken virkelig så lunefuld, som han gik og troede?

Den skjulte tråd, 2017

Det lyder som et klassisk kærlighedsdrama: En kjoledesigner i 1950'erne forelsker sig i en ung servitrice, der ender med at blive hans model, muse og elskerinde.

Men den prisvindende instruktør Paul Thomas Andersons film 'Den skjulte tråd' er langt fra "klassisk". Af anmelderne er den 130 minutter lange film blevet kaldt et mesterværk, der sætter alle sanser i spil med dens komplekse og utraditionelle karakterer. For kjoledesigneren Reynolds Woodcock og hans muse Alma udvikler ikke blot et intenst, men også et underligt forhold – grænsende til det småpsykotiske. 

Den prisvindende skuespiller Daniel Day-Lewis spiller den karismatiske og ældre kjoledesigner Reynolds Woodcock, mens den luxemburgiske skuespiller Vicky Krieps spiller rollen som den unge muse, Alma.

'Den skjulte tråd' har vundet flere priser, herunder en Oscar for bedste kostumer, bedste film og bedste instruktør ved Boston Society of Film Critics, bedste musik ved Los Angeles Film Critics Association m.fl.

Han er tilbage, 2015

Hvad ville der ske, hvis Hitler vågnede op i 2014?

Det giver ”Han er tilbage" sit satiriske bud på, da en forvirret Adolf Hitler vågner op i det moderne Tyskland.

Her bliver han mødt af unge tyskere, der vil have selfies med den vellignende parodi – og ikke længe efter ender den nazistiske leder som et populært YouTube-fænomen.

Men den genopstandne Führer har andre planer: Han vil tilbage i politik.

Med ”Han er tilbage” vil du uden tvivl grine af en af verdens mest forhadte mænd. Men det er den slags grin, der hænger tilbage som en klump i halsen.

Dear John, 2010

Der er dømt pladder-romantik på den helt sukkersøde måde i denne filmatisering af Nicholas Sparks-romanen af samme navn.  

John Tyree, en professionel soldat i den amerikanske hærs specialstyrker, er på orlov i sin solbeskinnede barndomsby, hvor han møder den frisindede Savannah. De to indleder en stormfuld forelskelse, men kærligheden kan være særdeles vanskelig, når manden, man elsker, er trænet til at drage i krig.

Dear John er en klassiker i tøsefilmskategorien, og savner du en aften i sofaen, hvor du virkelig kan græde snot, er du havnet det helt rigtige sted.

Slå hjernen fra og nyd Channing Tatum, solskin og søde klichéer.

The Highwaymen, 2019

Oscarvinderen ’The Departed’ er en af filmgeniet Martin Scorseses helt store karrierebaskere. Og med et CV, der tæller blandt andre ’The Wolf of Wall Street’, ’Taxi Driver’ og ’Good Fellas’, siger det en hel del.

Undercoveragenten Billy – spillet af selveste Leonardo DiCaprio – skal infiltrere et organiseret, kriminelt miljø omkring den magtfulde gangsterboss Frank Costello. En mission, der kun kompliceres af den unge betjent Colin (Matt Damon), som har lidt for tætte forbindelser til manden, de prøver at nedlægge.

Filmen vandt i 2007 fire Oscar-statuetter, herunder for Bedste Film. Og dét med god grund. Filmen er nemlig en heftig skildring af et miljø, hvor mafiaen ikke blot påvirker byen, men hvor byen også mærker mafiaen – tilsat kraftpræstationer af DiCaprio og Damon.

Clueless, 1995

Var du ung i 90’erne, husker du uden tvivl historien om landets mest akavede teenager Viktor, der bliver ramt af uhelbredelig Anja-epidemi.

Med alt hvad det kræver af letmælk, store, klamme edderkopper og svære, forcerede hik forsøger han at vriste den smukke kvinde ud af 3.g’eren Peters hænder. For den allerførste gang ligger lige om hjørnet, og den ukuelige Viktor vil være manden, der giver Anja en oplevelse for livet. Koste hvad det vil af kejtede kondom-køb.

Filmen er af gode grunde blevet synonym med alle dem, der voksede op i de gode, gamle 90’ere, hvor Dennis Jürgensen regerede den danske ungdomsbogsscene, og hvor Rasmus Albæk leverede nogle af tidens bedste replikker i rollen som lillebror Esben. Hvem husker ikke ”Jeg vil godt se på nogle kardoner” eller ”Fik du pillet lidt ved nogle gode jader”?

Drengen i den stribede pyjamas, 2008

Grusomhederne under Holocaust og 2. Verdenskrig er filmatiseret et utal af gange – ofte fra de voksnes perspektiv. I ’Drengen i den stribede pyjamas’ kommer vi med helt ned i børnehøjde, hvor naivitet, venskab og kærlighed udvisker raceforskelle og had - og hvor krig blot er noget, de voksne taler om.

9-årige Bruno og hans familie flytter fra Berlin til et afsides område med en nærtliggende, indhegnet lejr. Her kæmper Bruno med ensomhed, indtil han møder drengen Shmuel, som han hurtigt danner et nært venskab med. Problemet er blot, at Shmuel befinder sig på den anden side af hegnet, hvor man bærer stribede pyjamasser og pludselig forsvinder uden lyd.

Café Society, 2016

Den gode Bobby fra Bronx rejser til solbeskinnede Hollywood for at slippe sine familiære forpligtelser. Her får han arbejde som assistent hos sin onkel og forelsker sig snart i hans smukke sekretær, Vonnie.

Desværre har Vonnie allerede en kæreste, og Bobby må derfor rejse tomhændet tilbage til New York, hvor han inden længe får opbygget en af østkystens mest populære natklubber til landets absolutte elite – gangstere inkluderet.

’Café Society’ har Woody Allen skrevet over hele panden. Med rappe replikskifte, vittig dialog og en kærlighedserklæring til kærligheden som helhed, har han kreeret et værk, der både hylder og kritiserer en af filmuniversets mest populære æraer: 1930’ernes Hollywood og New York.

Brokeback Mountain, 2005

Det skælsættende cowboydrama ’Brokeback Mountain’ er en af filmhistoriens helt store værker, der i 2005 var med til at bane vejen for repræsentationen af homoseksualitet i store Hollywood-produktioner.

Filmen skildrer forholdet mellem de to cowboys, Ennis del Mar og Jack Twist, som indleder en svær og længselsfuld romance i 1960’ernes homofobiske Wyoming, mens de passer får på smukke Brokeback Mountain. Jake Gyllenhaal og Heath Ledger er eminente i rollerne som de indestængte cowboys, der må søge ly i bjergene og give efter for kærlighedens naturkraft, mens de kæmper for at holde låg på følelserne hjemme i familiens lag.

Filmen var da også nomineret til i alt otte Oscars tilbage i 2006 og kunne hive tre statuetter med hjem, herunder for Bedste Instruktør, der gik til taiwanesiskfødte Ang Lee.

Marriage Story, 2019

Med en skilsmisseprocent på knap 50 procent, kan mange danskere formentlig genkende den problematik, som parret Charlie og Nicole står overfor i den nye Netflix-film 'Marriage Story'. Filmen, der fik biografpremiere i november 2019, men allerede en måned senere, i december, kunne ses på streamingtjenesten, har fået store roser med på vejen. 

The Guardian kalder den filmen, som fortæller dig "alt det, du altid gerne har villet vide om skilsmisse", og herhjemme har Berlingske skrevet, at det er en film, der "rammer". 

Charlie og Nicole, der spilles af ingen ringere end Adam Drive (kendt fra bl.a. 'Girls') og Scarlett Johansen (kendt fra bl.a. 'Lucy', 'Don Jon', 'Vicky Christina Barcelona') er vokset fra hinanden efter flere års ægteskab, og de skal nu finde ud af at få tingene til at fungere som nyskilte og samtidig skåne deres søn mindst muligt undervejs.

Den Oscar-nominerede Noah Baumbach har instrueret filmen og har kunnet trække på egne erfaringer fra sin skilsmisse i 2013 med den amerikanske skuespiller, Jennifer Jason Leigh.

Den skaldede frisør, 2012

Susanne Bier har høstet mange roser for den dansk-engelske ’Den skaldede frisør’, der med vanlig, vittig humor tager tunge emner under lup. Her følger vi frisøren Ida, der er rejst til Italien for at overvære sin datters bryllup. Hun er stadig ikke kommet sig over sin eksmand og har for nyligt fået diagnosticeret brystkræft, der bl.a. tvinger hende til at bære paryk. Omringet af italienske citronlunde møder hun gommens succesfulde far – kødeliggjort af selveste James Bonds’ Pierce Brosnan – og må tage stilling til et af livets store spørgsmål: Er kærlighed alt, vi behøver?

Som Biers film har for vane, rimer hjerte uforbeholdent på smerte, ligesom selvbedrag og hykleri har det med at stå i vejen for de store følelser, der ulmer under overfladen. ’Den skaldede frisør’ er ifølge anmeldere en gedigen, dansk klassiker, du selvfølgelig skal se.

Pulp Fiction, 1994

Quentin Tarantino har ganske vist lavet mange fremragende film, men det bliver ikke meget mere ikonisk end med ’Pulp Fiction’, der for 25 år siden cementerede instruktøren som filmverdenens superstjerne og vidunderdreng.

Velkendt kronologi kan du godt skyde en lang pil efter i dette mesterværk af en krimifilm, der har lejemorderen Vincent Vega (spillet af John Travolta), hans filosofiske makker Jules (spillet af Samuel L. Jackson) og en temmelig træt bokser, der er kødeliggjort af Bruce Willis, som omdrejningspunkt.

Dialogen er knivskarp, musikken en historiefortæller i sig selv og, som det efterhånden er vanen med Tarantinofilm, er popkulturelle referencer hældt udover handlingen i en sådan grad, at man ikke kan lade være med at knuselske hans kreativitet.

Ja, ’Pulp Fiction’ er voldelig. Meget voldelig. Men den er også et humoristisk, velfortalt og knivskarpt stykke filmhistorie, der stadig holder her 25 år senere.

Bird Box, 2018

Danske Susanne Bier er hjernen bag Netflix-gyseren ’Bird Box’, hvor en skræmmende, usynlig skikkelse får folk til at begå selvmord med den nærmeste genstand ved blot et simpelt blik. Beklædt med bind for øjnene forsøger Sandra Bullocks Mallory-karakter at finde sikkerhed for sig selv og sine to børn, efter at have været indespærret i fem år med en gruppe mennesker, der nu alle er væk. Men vejen er lang, når man er frataget synet, og når verden er fuld med mennesker, der vil lokke dig til at se døden i øjnene.

’Bird Box’ har ganske vist mødt sin modstand fra kritikere, der kalder den forceret og ligegyldig, men det ændrer ikke ved, at ’Bird Box’ ifølge Netflix har sat publikumsrekord med over 45 millioner seere inden for den første uge. Og ja, den er muligvis i sin helt egen kategori af halvhjertet gyser, men det er vel også en slags genre?

Underverden, 2017

Zaid har et godt liv. Som nyudnævnt speciallæge med dyr lejlighed og en gravid kæreste kører det for ham. Lige indtil den aften, hvor han får besøg af sin lillebror Yasin, der desperat beder ham om penge.

Zaid afviser at hjælpe ham og kort efter er Yasin død. Zaid bliver overmandet af skyldfølelse og sorg, der hurtigt udvikler sig til vrede. Det får Zaid til opsøge den københavnske underverden, han ellers har sagt farvel til, og pludselig tvinges han til at gøre op med sig selv, om hævnen er værd at risikere sin families liv for. 

'Underverden' er Fenar Ahmads anden spillefilm og blev hyldet af anmelderne. Filmen vandt prisen for bedste manuskript og årets publikumspris ved Bodilprisen 2018. Hovedrollen Zaid spilles overbevisende af Dar Salim.

Life of Pi, 2012

Indhyllet i nogle af de flotteste billeder, filmuniverset har præsteret, forsøger indiske Pi Patel at overleve 227 dage i en lille jolle på Stillehavet, efter han, hans familie og en mindre zoologisk have er gået ned med et skib på en rejse fra Indien til Canada. I jollen er også en uventet rejsefælle: Den bengalske tiger Richard Parker og indledningsvist også en zebra, en orangutang og en hyæne, der ikke formår at overleve fødekæden.

Imens følger vi en voksen Pi, der fortæller sin historie i ét stort tilbageblik til en falleret forfatter i Canada. Men er historien sand? Eller er den rent opspind, der balancerer et sted mellem virkelighed og drømme?

Taiwanesiskfødte Ang Lee står bag dette mesterværk af en film, der nok lover at få dig til at tro på Gud, men som snarere får dig til at tro på moderne filmteknologi.

Se, hvad vi ellers skriver om: Film og Netflix