TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 31. MARTS FOR KUN 239 KR.

La La Land
Foto: Netflix Vi har samlet 25 film til de romantiske, til dokumentaristerne og til dem, der bare gerne vil forføres.

De bedste film på Netflix

25 vidunderlige film du skal se på Netflix

Træt af ligegyldig underholdning? Vi har samlet 25 fremragende film fra Netflix. Alt, du skal gøre, er at trykke play på streamingtjenesten.

Swiper du også frustreret rundt i Netflix's enorme kartotek, når du og din følgesvend skal forsøge at finde en film, I gider at se?

Vi har gjort beslutningen lettere ved at håndplukke 25 film fra streamingtjenesten, der garanterer god underholdning for alle.

Der er lidt til de romantiske, til dokumentaristerne og til dem, der bare gerne vil forføres af en fremragende fortælling.

Du har muligvis allerede set en god håndfuld fra listen – men det betyder ikke, at et genbesøg er udelukket. Langt de fleste leverer nemlig enestående underholdning selv i anden eller tredje runde.

Smæk numsen i sofaen og fyr op under popcornene. God fornøjelse!

LÆS OGSÅ: Krydrede popcorn

LÆS OGSÅ: 15 ikoniske modefilm, du skal se

Dunkirk, 2017

Instruktøren bag de anmelderroste The Dark Knight Rises, Interstellar og Inception har været på spil igen. Alligevel minder krigsfilmen Dunkirk ikke om noget andet, vi før har set fra Christopher Nolans hånd.

Prætentiøs lommefilosofi og aktionprægede klichéer er skrællet fra og efterlader filmen som et nøgternt, scenisk og usentimentalt stykke håndværk. En smuk og barsk skildring af de 400.000 soldater, der under Anden Verdenskrig måtte blive tilbage på strandbredden ved Dunkerque efter nederlaget til de Nazi-tyske tropper i 1940.

Parallelt følger vi to Spitfire-piloter, der kæmper i luftrummet over den franske strand, samt en civil lystsejler, der er sejlet afsted på redningsmission.

Til lands, til vands og i luften folder denne krigs-tragedie sig ud i enestående billeder, intens musik og en fåmælt dialog, der har bragt anmeldere over hele verden i ekstase:

Dunkirk er en totaloplevelse – et mesterværk, du skal se.

The Lobster, 2016

Hvad skete der lige dér?

Den samfundskritiske The Lobster er uden sammenligning en af de mest besynderlige og absurde film, vi nogensinde har set. Men selvom du ved filmens ende efterlades med flere spørgsmål end svar, er den alligevel et mesterværk, der fortjener en plads på denne liste.

Filmen følger den modløse David, der befinder sig i en dystopisk parallelverden, hvor singler forvises til et datinghotel. Her har de 45 dage til at finde en ny kæreste - og mislykkes det, forvandles de til et dyr efter eget valg.

Dyster stemning, sjælløs dialog og forstenet mimik er med til at gøre The Lobster til den mest mærkværdige kærlighedskomedie nogensinde. Men se den lige alligevel. Den er en oplevelse værd.

Up In the Air, 2017

Instruktøren bag ‘Juno’ har allieret sig med George Clooney og kreeret filmen Up In The Air om forretningsmanden Ryan Bingham, som rejser USA tyndt for at fyre folk på andres vegne.

Men da hans chef hyrer den unge Natalie, som kan fyre folk over internettet, føler Bingham sig tvunget til at lære hende en ting eller to om, hvordan man på behændig vis overbringer dårlige nyheder. 

Plottet leveres uden de store armbevægelser, men med en skarp dialog, et pund håbløs kærlighed og lidt let, sober humor. Men lad dig ikke snyde – historien er et fint, lille indspark til samfundsdebatten:

For er kapital vigtigere end sociale relationer?

De Urørlige, 2011

Franskmændene kan et eller andet med film – også selvom vi med De Urørlige hverken befinder os i film noir-kategorien eller i den stramme undergrundsgenre, vores vesteuropæiske næsten-naboer ellers er kendt for.

Der er nemlig dømt helt igennem Feelgood-stemning i filmen om mangemillionæren Phillippe Pozzo di Borgo, der er blevet lam fra halsen og ned efter en tragisk paragliding-ulykke.

Modvilligt lader han den rapkæftede Driss blive sin nye plejer, og herfra er der lagt i kakkelovnen til en fortælling om sociale klasser og et uventet venskab. Driss, en småkriminel fyr fra et af Paris’ værste banlieues, kan nemlig ikke komme længere fra Phillippes tilværelse i den mondæne del af den franske storby.

Se filmen, hvis du er præcis, som vi mennesker er flest. De Urørlige er nemlig en af de mest sete film i de danske biografer, og har du ikke allerede nydt den, kan du derfor godt komme i gang.

Léon, 1994

Luc Besson kan et eller andet med film - og 90’ernes filmbasker León er absolut ingen undtagelse.

Her følger vi den halvskøre og professionelle snigmorder Léon, som tager den blot 12-årige Mathilda – der spilles af en purung Natalie Portman – til sig, efter at hendes familie bliver dræbt i et narko-opgør.

Persongalleriet er skørt, og forholdet mellem lejemorderen og pigen er lige så mærkværdigt og upassende, som det er interessant.

Du vil lære, at blomster er gode bedste venner, fordi de altid er glade og ikke stiller spørgsmål, og så vil du krumme tæer, når filmen udfordrer forholdet mellem en voksen mand og en ung pre-teenager.

I vente er en smukt balanceret filmperle.

Dear John, 2010

Der er dømt pladder-romantik på den helt sukkersøde måde i denne filmatisering af Nicholas Sparks-romanen af samme navn.  

John Tyree, en professionel soldat i den amerikanske hærs specialstyrker, er på orlov i sin solbeskinnede barndomsby, hvor han møder den frisindede Savannah. De to indleder en stormfuld forelskelse, men kærligheden kan være særdeles vanskelig, når manden, man elsker, er trænet til at drage i krig.

Dear John er en klassiker i tøsefilmskategorien, og savner du en aften i sofaen, hvor du virkelig kan græde snot, er du havnet det helt rigtige sted.

Slå hjernen fra og nyd Channing Tatum, solskin og søde klichéer.

Diana – med egne ord, 2017

Lige meget hvor prinsesse Diana gik, havde hun en hale af fotografer i hælene. Folkets prinsesse, blev hun kaldt – og selv om hun værnede om sit privatliv, levede hun et liv i det skarpeste rampelys.

I ”Diana – In her Own Words” fortæller den engelske prinsesse åbent og ærligt om sin rejse ind i det britiske kongehus og om aldrig at føle sig accepteret bag de royale mure.

Den meget omtalte dokumentar bygger på optagelser mellem Diana og hendes talepædagog, Peter Settelen, ligesom flere af hendes tidligere ansatte beretter om prinsessens liv.

Et liv, der sluttede 31. august 1997, da Diana blev dræbt i en bilulykke i Paris.

Wonder Woman, 2017

Tegneserieheltinden Wonder Woman er bragt til live i denne superseje superheltefim med israelske Gal Gadot i front.

Selve plottet er ikke synderligt udfordrende: Diana, en amazonekriger under træning, forlader sit hjem for at kæmpe under Anden Verdenskrig, hvor hun for første gang får smag for sit fulde potentiale.

Men bare rolig. Der er masser af action på tapetet, og er du til dens slags fantasy-møder-action-sager, skal du nok være underholdt hele vejen igennem.

Wonder Woman er blevet kaldt en feministisk triumf af positive fans, der hylder filmen for dens kvindelige styrke. Skeptikere, derimod, undrer sig over, hvorfor i alverden Wonder Woman har hotpants på i krig.

Bedøm selv.

Evigt solskin i et pletfrit sind, 2004

Filmen med den smukkeste titel, vi længe har hørt, handler om de dilemmaer, vi møder, når vores hjerte går i stykker. Vil vi helst huske vores tabte kærlighed med al den smerte, det medfører, eller vil vi allerhelst glemme, at den overhovedet fandt sted?

Joel, der spilles af en seriøs Jim Carrey, forsøger at slette Clementine (Kate Winslet, red.) fra sin hukommelse, men fortryder halvvejs i indgrebet. Nu handler det om at bevare et enkelt minde om sit livs store kærlighed.

Filmen har med rette vundet en Oscar for det bedste originale manuskript, og vi glæder os allerede til at gense denne lille filmperle.

Lyset i Havet, 2016

Forblæst af kærlighed, isolation og salte bølger forsøger krigsveteranen Tom at skabe et liv med sin hustru, Isabel, på en ubefolket ø på Australiens vestkyst. Mens han passer fyrtårnet, forsøger det nyudklækkede ægtepar at skabe den familie, de så brændende ønsker sig. Men da Isabel udsættes for en ufrivillig abort, synes ensomheden at forstærke hendes depression i en sådan grad, at hun er på randen af et fuldstændigt sammenbrud.

Lige indtil et tilsyneladende mirakel skyller i land: En båd med en død mand, en grædende baby og et valg, der på samme tid synes indlysende og kompliceret. Bør Tom og Isabel give efter for deres følelser eller fornuft?

Clueless, 1995

Her har vi at gøre med en kultklassiker og en af de bedste romantiske komedier nogensinde, hvis du spøger os på redaktionen – og det har du jo gjort, hvis du læser denne artikel.

Alicia Silverstone leverer et perfekt portræt af en naiv teenager, der går mere op i omdømme og tøj end i dybe venskaber og gode karakterer. Og vi følger gladeligt med, når Cher Horowitz forsøger at hjælpe en kikset veninde, eller når hun tumler med kærligheden til den flotte fyr i klassen - og til sin stedbror.

Der er 90’er mode allevegne, og filmen gjorde ord som ”whatever” og ”as if” til allemandseje. Ord, der i dag, mere end tyve år senere, stadig synes at være en landeplage blandt vores venner på den anden side af Atlanten.

The Perks of Being a Wallflower, 2012

Svimlende højder og ekstreme nedture har karakteriseret langt de fleste teenagers liv. ’The Perks of Being a Wallflower’s hovedrolle, den indadvendte og upopulære Charlie, er ingen undtagelse. Men da han møder Sam – spillet af Emma Watson – og hendes stedbror Patrick, vendes hans liv på hovedet.

De udadvendte søskende får rusket gevaldigt op i Charlie, og da de tre venner får navngivet deres udskuds-gruppe til ”The Island of Misfit Toys” tager det for alvor fart for den forbeholdne teenager, der må stå ansigt til ansigt med den virkelige verden.

Drengen i den stribede pyjamas, 2008

Grusomhederne under Holocaust og 2. Verdenskrig er filmatiseret et utal af gange – ofte fra de voksnes perspektiv. I ’Drengen i den stribede pyjamas’ kommer vi med helt ned i børnehøjde, hvor naivitet, venskab og kærlighed udvisker raceforskelle og had - og hvor krig blot er noget, de voksne taler om.

9-årige Bruno og hans familie flytter fra Berlin til et afsides område med en nærtliggende, indhegnet lejr. Her kæmper Bruno med ensomhed, indtil han møder drengen Shmuel, som han hurtigt danner et nært venskab med. Problemet er blot, at Shmuel befinder sig på den anden side af hegnet, hvor man bærer stribede pyjamasser og pludselig forsvinder uden lyd.

Nights in Rodanthe, 2008

Det kræver blot få sekunder at genkende en Nicolas Sparks-filmatisering, og ’Nights in Rodanthe’ er ingen undtagelse. Den har det hele – to sårede sjæle, smuk North Carolina-sommeridyl og en kærlighedshistorie, der stort set allerede er fortalt, inden filmen overhovedet begynder. Den travle kirurg, Paul, og den fortvivlede husmor, Adrienne, er på jagt efter ro og lykke på en strandkro, da en orkan truer i horisonten. Begge nægter de at lade sig evakuere, og - en-to-tre - kærligheden indtræffer.

Denne lille, romantiske tåreperser er alt, du forventer af en god kærlighedsfilm. Og er du i godt lag med en god veninde, en pakke Kleenex og et glas rødvin er det faktisk muligt at holde af de sukkersøde Richard Gere-scener, der næsten hviner i tænderne.

Whitney – Can I Be Me

Stjernestøv, misbrug og et voldeligt parforhold er i centrum, når historien bag Whitney Houstons enorme succes blotlægges i denne nye dokumentar.

I en blanding af gamle optagelser og interview med personer tæt på verdensstjernen tegnes der et billede af en af verdens største stemmer, der trods enorm succes kæmpede med dårligt selvværd og med at navigere i en verden, hvor alle havde forventninger til hendes næste skridt.

Nyn med på melodierne til “I Will Always Love You” og lad dig opsluge af berømmelsens mørke bagside.

Han er tilbage, 2015

Hvad ville der ske, hvis Hitler vågnede op i 2014?

Det giver ”Han er tilbage" sit satiriske bud på, da en forvirret Adolf Hitler vågner op i det moderne Tyskland.

Her bliver han mødt af unge tyskere, der vil have selfies med den vellignende parodi – og ikke længe efter ender den nazistiske leder som et populært YouTube-fænomen.

Men den genopstandne Führer har andre planer: Han vil tilbage i politik.

Med ”Han er tilbage” vil du uden tvivl grine af en af verdens mest forhadte mænd. Men det er den slags grin, der hænger tilbage som en klump i halsen.

Kvinden i toget, 2016

Rachel Wilson har fundet hjælp i bunden af flasken efter sin skilsmisse fra manden, Tom, og nu tilbringer hun dagen med at pendle i tog til og fra det arbejde, hun for længst er blevet fyret fra. På vejen passerer hun sit gamle hus, der nu tilhører eksmanden og hans nye, smukke kone, samt et hus længere nede ad vejen, hvor det tilsyneladende perfekte par Megan og Scott lever en tilværelse i skærende kontrast til Rachels eget liv.

En aften kammer alkoholmisbruget over for Rachel, og da hun næste morgen vågner med sorte huller i hukommelsen, er Megan forsvundet sporløst. Nu er det – naturligvis? – op til Rachel at samle trådene.

Den skaldede frisør, 2012

Susanne Bier har høstet mange roser for den dansk-engelske ’Den skaldede frisør’, der med vanlig, vittig humor tager tunge emner under lup. Her følger vi frisøren Ida, der er rejst til Italien for at overvære sin datters bryllup. Hun er stadig ikke kommet sig over sin eksmand og har for nyligt fået diagnosticeret brystkræft, der bl.a. tvinger hende til at bære paryk. Omringet af italienske citronlunde møder hun gommens succesfulde far – kødeliggjort af selveste James Bonds’ Pierce Brosnan – og må tage stilling til et af livets store spørgsmål: Er kærlighed alt, vi behøver?

Som det er vanen med Bier-film, rimer hjerte uforbeholdent på smerte, ligesom selvbedrag og hykleri har det med at stå i vejen for de store følelser, der ulmer under overfladen. ’Den skaldede frisør’ er ifølge anmeldere en gedigen, dansk klassiker, du selvfølgelig skal se.

Cam, 2018

Gyserfilmen ’Cam’ tager uhyggen til et hidtil uset, digitalt niveau. Webcam-modellen Alice, der går under pseudonymet Lola, er en succesfuld og hårdtarbejdende camgirl, da hendes identitet pludselig bliver stjålet. Mens hun kæmper med en nysgerrighed om den ukendte tyv og en søgen efter svar, mister hun langsomt kontrollen over sit eget liv og de mænd, der inviteres til at være en del af det.

Netflix’ nye psykologiske thriller er ikke en advarsel mod sexarbejde. Snarere er det en advarsel mod jagten på likes og det digitale liv, vi på ingen måde har kontrol over. Vær klar til at lade det risle koldt ned ad ryggen, når Alice viser, hvor langt hun er villig til at gå for at blive set og for at få sin identitet tilbage.

Skønheden og Udyret, 2017

Lad dig fortrylle af a tale as old as time, når tegnefilmsfigurerne kommer til live i Disney-klassikeren ’Skønheden og Udyret’. Belle er vokset fra bondeknoldene i sin by, og da hendes papa tages til fange på et hemmeligt slot, må hun stå ansigt til ansigt med et udyr, der måske slet ikke er så farlig, som han ser ud til.

Magiske øjeblikke og ørehængende sangklassikere er ikke en mangelvare i filmen, der ganske vist er til børn, men som også er fuldstændig legitim at nyde som voksen. For hvem kan egentlig sige nej til Gaston, Lumière, Mrs. Potts, LeFou og alle de andre vidunderlige karakterer fra dengang i 90’erne?

Chocolat, 2000

En ung Johnny Depp og Juliette Binoche kæmper mod en rigid landsby, da singlemoderen Vianne flytter ind med den sødeste fristelse af dem alle: Chokolade.

Desværre er den lille, franske by særdeles religiøs, og borgmesteren er derfor noget skeptisk overfor Viannes sprøde slik. Særligt galt går det, da hun beslutter sig for at holde en festival lige midt i fasten. Men kan glædens forløsende dyder - her i form af chokolade - sejre over småbyens rigide moral?

Johnny Depp er i topfom som den hjertesmeltende hunk Roux, og selv om filmen tager et kritisk syn på religiøse traditioner, er den relativt godmodig overfor byens beboere. De er ikke onde mennesker - blot simple søvngængere, der vågner ved duften af sprød chokolade.  

Gaga: Five foot two, 2017

Kom med ind under huden på pop-provokatøren Lady Gaga i denne fine dokumentar, der følger sangerinden, mens hun udgiver sit nye album og gør klar til Super Bowls berømte halftime show.

Der er masser af personlige op- og nedture, skøre kostumer, glitter og glamour på tapetet, og du vil helt sikkert ikke kede dig i selskab med sangerinden og hendes personlige rejse.

Mowgli, 2018

Blot to år efter den seneste indspilning af Disney-klassikeren ’Junglebogen’, er Netflix klar med nyeste skud på stammen: ’Mowgli’, som er langt mindre musikalsk og farverig end sin forgænger. Baloo er blevet en del mindre hyggelig, jungledrengen lidt mere beskidt og scenerne noget mere drabelige. Samtidig fokuseres der langt mere på Mowglis menneskelige kontakt, end vi så det med 2016’s ’Jungebogen’. For efter han har brugt hele sit liv blandt ulve, bjørne og pantere, hvordan skal han så agere, når han møder den art, han i virkeligheden tilhører? Og som endda er ude efter dem, han holder allermest af.

Mens anmelderne ikke er fuldt overbevist og bl.a. kalder filmen for ufærdig, dårligt animeret og overbrugt, er den trods alt stadig en aften værd, vurderer de.

Filmen har premiere den 7. december.

La La Land, 2016

De seneste to år har ‘La La Land’ skilt vandene: Nogle elsker den eventyrlige musicalstemning og filmens farverige univers. Andre ruller øjne allerede ved åbningsscenens store dansenummer. Men én ting er sikkert og vist: Anmelderne elsker storfilmen, der blev overøst med Oscar-statuetter under prisuddelingen i 2017.

Pianisten Sebastian forelsker sig hovedkulds i den aspirerende skuespiller Mia, og de to indleder et passioneret forhold fyldt med stjernedrømme og nattehimler i underholdningens by, Los Angeles. Men at forene spirende succes med tosomhed kan være en udfordring, når ingen er villige til at give sig. Heldigvis overkommer kærligheden alt - gør den ikke?

Filmen har premiere den 1. december.

Amelié, 2001

Lad dig forføre af smukke Paris, yndige Audrey Tautou og franske finurligheder i filmen om Amelié fra Montmartre, der beslutter sig for at gøre gode gerninger for personerne omkring hende – lige indtil hun opdager, at hun mangler at gøre noget godt for sig selv.

Filmen er en humørbombe af de rigtig rare, og klipningen en tosset rudebunke – på den helt rigtige måde.

Så sæt dig godt til rette og lad tankerne vandre til Paris’ Rue de Lepic, hvor fransk cuisine, rødvin og ostehandlere går hånd i hånd med fortovscafeer og kæderygende franskmænd.

Bliver det bedre?

Se, hvad vi ellers skriver om: Film og Netflix