Oscar-film
SPONSORERET indhold

9 film du skal se for at komme i Oscar-humør

Gør ventetiden kortere og kom i Oscar-humør med både nye og gamle storfavoritter.

Af:: Amalie Louise Larsen Foto: Getty Images
02. mar. 2018 | Livsstil | ALT.dk

Traditionen tro gør Hollywood klar til at trække i festtøjet, når Akademiet søndag slår dørene op til et brag af en filmfest.

Vi har samlet 9 af de bedste statuette-film fra streamingtjenesterne, som kan få fut i Oscar-humøret inden årets største filmdag.

LÆS OGSÅ: Glitter, glimmer og rund fødselsdag: Alt du skal vide om Oscars 2018

LÆS OGSÅ: 14 ting, du ikke anede om populære Hollywood-film

1. Manchester by the Sea

I ’Manchester by the Sea’ følger vi den tavse vicevært Lee, som vender tilbage til sin barndomsby, en lille fiskerby i Massachusetts, for at tage sig af sin nevø, som netop har mistet sin far.

Fortællingen er rørende – ja, næsten smertefuld – men også en fremragende portrættering af afmagt, vrede, fortrydelse og ikke mindst sorg.

'Manchester by the Sea' er ekstremt anmelderrost og modtog i 2017 to Oscars for ’Bedste originale manuskript’ og ’Bedste mandlige hovedrolle’.

’Manchester by the Sea’ kan streames på Viaplay.

2. Moonlight

’Moonlight’ er en rørende fortælling om den unge Chirons kamp for at finde sin plads i tilværelsen.

Chiron er fra et ludfattigt barndomshjem og gennem tre livsfaser - barndom, ungdom og voksenliv - involveres vi i en hverdag fuld af grov mobning, vold, en crackafhængig mor og eksistentielle spørgsmål om seksualitet og identitet.

Filmen er et intimt og følsomt portræt, som understøttes af den meget smukke billedside. Og så fik den prisen for ’Bedste Film’ i 2017.

’Moonlight’ kan streames på Viaplay.

3. Brokeback Mountain

Har du endnu ikke set den banebrydende kærlighedsfilm ’Brokeback Mountain’, kan du godt komme i gang.

Filmen skildrer det svære forhold mellem de to cowboys Ennis del Mar og Jack Twist, som under en overvintring på Brokeback Mountain indleder en intens romance. Homoseksualitet er endnu ikke anerkendt i de små amerikanske landsbyer, og mændene må vælge mellem at underlægge sig samfundets pres eller følge den store kærlighed.

Filmen vandt i 2005 tre priser ved Oscaruddelingen – herunder for bedste instruktør.

’Brokeback Mountain’ kan streames på Netflix.

4. La La Land

Musicalfilmen ‘La La Land’ danser sig ubesværet ind i vores hjerter med sit farverige univers, underfundige billeder og bittersøde kærlighed.

Skuespilleren Mia og jazzmusikeren Sebastian jagter begge store drømme i millionbyen Los Angeles, men virkeligheden vil det anderledes end de høje ambitioner og den søde forelskelse.

For forholdet mellem kunstneriske stjernedrømme og ægte kærlighed er vanskelig. Også i musicals.

Filmen var lige ved at hive prisen hjem som årets bedste film ved Oscaruddelingen i 2017 – ja faktisk var skuespillerne allerede nået op på scenen, da statuetten måtte overleveres til konkurrenten ’Moonlight’ på grund af en fejl i opråbningen. Ikke desto mindre vandt filmperlen fem andre priser den aften – blandt andet for bedste kvindelige hovedrolle.

’La La Land’ kan streames på Viaplay.

5. Spotlight

En gruppe undersøgende journalister på The Boston Globe jagter en massiv skandale om børnemisbrug i den katolske kirke i denne sande fortælling om Spotlight-redaktionen, som følger mavefornemmelser og tip. Imens kæmper det lokale katolske ærkebispedømme en indædt kamp for at lægge låg på hemmelighederne.

Stærkt skuespil og velfortalt manuskript indtjente i 2015 ’Spotlight’ prisen for ’Bedste Film’ og ’Bedste Originale Screenplay’.

’Spotlight’ kan streames på Netflix.

6. The Revenant

Historien er ikke sindsoprivende original, men alligevel er der et eller andet ved Leonardo DiCaprios ’The Revenant’, der får os til at hænge ved. Måske er det de flotte billeder af den barske vildmark eller DiCaprios geniale mimik, der får én til at glemme filmens ellers øredøvende tavshed.

’The Revenant’ skildrer en gruppe pelsjægere, som overfaldes af indianere dybt inde i vildmarken, hvilket efterlader DiCaprios karakter, Hugh Glass, såret og levende begravet. Forladt alene i vildmarken indleder han en hævnfuld jagt på pelsjægeren Fitzgerald, der ikke kun har efterladt Glass for at dø, men som også har frarøvet ham den person, han elsker allermest; hans søn.

Filmen var nomineret til 12 Oscars, hvoraf den gik hjem med tre sejre. Herunder for ’Bedste Mandlige Skuespiller’, hvilket indtjente DiCaprio sin allerførste – og temmelig velfortjente – Oscar.

’The Revenant’ kan streames på Viaplay.

7. The Hateful Eight

Tarantinos underfundige univers kommer til sin ret i denne pseudowestern, der på ingen måde har travlt med at fortælle sin historie. Drypvis leveres spændingen som en langsom ro, der går helt til grænsen, inden det hele eksploderer i blodigt vold. Et klassisk Tarantino-træk, der får seeren til at hænge ved i de tre timer, filmen varer.

’The Hateful Eight’ foregår nogle år efter borgerkrigen i Wyoming, hvor otte fremmede søger ly i en træhytte i et bjergpas under en snestorm. Blandingen er elektrisk og et miks af både dusørjægere og sheriffer, bødler og forbrydere. Men er alle, hvad de udgiver sig for? Se for dig selv.

Filmen vandt prisen for bedste musik i 2016, mens den var nomineret i kategorierne ’Bedste Kvindelige Birolle’ og ’Bedste Filmfotografering’.

’The Hateful Eight’ kan streames på Viaplay.

8. The Hurt Locker

Kom med helt ud til frontlinjen i Kathryn Bigelows krigsfilm om soldaternes blodige hverdag under Irak-krigen.

Sprængningseksperter kæmper midt i krigens kaos på at tilintetgøre bomber og skabe sikkerhed for både soldater og civilbefolkning. Men da Sandborn og Eldridge har blot 39 dage tilbage af deres udsendelse, får de en ny chef, hvis ledelsesmetoder er forbundet med en betydelig livsfare.

Den vedkommende og uhyggeligt stærke film vandt hele seks Oscars i 2010. Herunder for ’Bedste film’, ’Bedste instruktør’ og ’Bedste originale manuskript’.

‘The Hurt Locker’ kan streames på Viaplay.

9. The Young Victoria

Der er lagt i støbeskeen til imponerende kostumer og storslået kærlighedsdrama i filmen ’The Young Victoria’, som følger den unge Dronning Victorias liv og turbulente regeringsår fra 1837 til 1901.

Dronningen, der er en af de mest markante monarker i det engelske kongehus, kæmper med royale magtkampe og en svær kærlighed til Prins Albert.

Portrætteringen af den Victorianske periode vandt i 2010 prisen for bedste kostumedesign, mens den var nomineret for både bedste scenografi og make-up.

’The Young Victoria’ kan streames på Viaplay.

Anbefalet til dig