3 "veninde-film" du skal se
SPONSORERET indhold

3 "veninde-film" du skal se

I årevis har mænd kunnet se buddy movies om kønsfæller, der finder lykken med rigtige venner. Nu er genren endelig ved at slå bredt igennem for også kvinderne. ALT for damernes filmanmelder anbefaler tre af de banebrydende.

Af:: Iben Albinus Sabroe Foto: Thelma and Louise
21. sep. 2013 | Livsstil | ALT for damerne

"The Heat", Paul Feig, 2013
"The Heat"s producere tvivlede på, at der var publikum til en komedie om hårde kvinder med håndvåben og politiskilt. Det var der. Sandra Bullock og Melissa McCarthy er ubetaleligt morsomme som FBI-agent-stræber og brovtende betjent, der opdrager hinanden i komikeren Katie Dippolds fandenivoldske manuskript.

"The Heat" er aktuel i biograferne nu.

"Bridesmaids", Paul Feig, 2011
Romantiske komedier er eminente til at tage pulsen på en bestemt tids syn på parforhold og kærlighed. Med grov, latrinær humor og nådesløse brudepige-parodier vippede "Bridesmaids" dermed brudgommen ned hans piedestal: Efter "Sex and the City" er en kvindes sande udkårne... hendes bedste veninde!

"Thelma & Louise", Ridley Scott, 1991
Et legendarisk kvindeoprør på film begynder, da Geena Davis og Susan Sarandons arbejderklasseveninder tager på miniferie uden mænd. Et uheld sender dem på flugt fra politiet, i overført betydning fra et mandsdomineret USA. Et must, hvis du skal røve en bank – eller bare vil have ufortyndet kvinde power.

"Thelma & Louise" og "Bridesmaids" fås på dvd.

LÆS OGSÅ: Oprah leverer i middelmådig film