Kærlighed - Tips til dating, sex og parforhold

Alt om kærlighed – forelskelse, dating, Tinder, parforhold, tryghed, tiltrækning, sex, danske mænd, udenlandske mænd, polyamorøse forhold, homoseksuelle forhold, erotik, nærhed og respekt.

Uanset om du er helt nyforelsket, eller du har været sammen med din store kærlighed i flere årtier, er der masser af inspiration at hente og søde kærlighedshistorier at varme sig ved her på siden. 

Læs mere

Jagten på kærlighed

Lad os starte ved sommerfuglene. Hvis du savner dem i dit liv, har vi mange gode råd til, hvor og hvordan du finder frem til den eneste ene. Læs for eksempel vores artikler om dating og netdating, hvor du blandt andet kan blive klogere på, hvad du ifølge vores klummeskribent IKKE skal gøre, hvis du er på Tinder, og hvad du ifølge en klog farmor burde holde dig fra på første date. Det er for eksempel en dårlig idé at sidde og bælle øl, når man overhovedet ikke kender personen, mener hun og anbefaler i stedet ét glas hvidvin.

- Jeg ved godt, at alkohol er moderne i dag, og at det giver lidt mere afslapning, men jeg ville aldrig gøre det, hvis jeg skulle ud og møde en fremmed mand. Jeg ville allerhøjst drikke et glas hvidvin, for det er mere elegant, og så ville jeg være klar i hovedet.

Du kan også få svaret på, om din nyfundne besættelse af en person i højere grad skyldes fascination end reel forelskelse. For hvordan kan man egentlig kende forskel? Og findes der overhovedet noget så vildt som ”kærlighed ved første blik”? Læs om forelskelsens tre faser – lyst, tiltrækning og tilknytning - og bliv klogere på, hvordan de forplanter sig i hjernen, hverdagen og dine saner lige her.

Søde kærlighedshistorier

Vi har også et væld af søde kærlighedshistorier fra kendisser, som ikke kan få armene ned over deres møde med den eneste ene. Læs blandt andet, hvorfor Pernille Aalund har fundet den helt rigtige ”machomand” i kæresten Kim Boye, hvorfor der var ”vild kemi” mellem Christopher og modelkæresten Cecilie Haugaard helt fra begyndelsen, og hvorfor fodboldspilleren Mathias Zanka har krydset Atlanten ualmindeligt mange gange i sit langdistanceforhold med modellen Eniko Michalik. Vi har også massevis af rørende kærlighedshistorier, der udspiller sig langt fra kendisland. Læs for eksempel den søde historie om Sidsel og Christian, der mødtes på et bosted for unge med blandt andet Downs syndrom, og som måtte vente fem år på at få hinanden.

- Det mest rørende var at føre Sidsel op ad kirkegulvet og se, hvor alvorligt de unge mennesker også tog det. De vågnede klokken seks den morgen, vielsen var først klokken to, og de plejer begge at være gode til at sove længe, men de var simpelthen så spændte og forventningsfulde, fortæller Sidsels far, Tune Kruse, i artiklen, hvor du også kan se den fine video fra parrets bryllup.

Du kan også læse historien om 19-årige Ea, der blev så forelsket, at hun traf et valg, som på alle måder vendte op og ned på hendes liv. Hun endte nemlig med at flytte helt til New York for at forfølge kærligheden.

Kærlighed i alle farver og former

Kvinder, der elsker kvinder. Mænd, der elsker mænd. Kærligheden kommer i mange smukke former, og for sangerinden Freja Kirk, der er kæreste med danserinden Sus Wilkins, kan den blandt andet sammenfattes sådan her:

- Jeg kan godt lide tanken om - og tror på - at man forelsker sig i personen og ikke i kønnet. Jeg er fysisk tiltrukket af piger, men kan godt blive lidt provokeret af den etikette, man skal have på sig som lebbe eller lesbisk. Kærlighed burde være kønsneutralt, og jeg er jo bare forelsket i et andet menneske, som tilfældigvis er Sus, siger hun i interviewet.

Og så er der dem, der ikke vil nøjes med én partner, og som derfor vælger at leve i et åbent forhold eller et polyamorøst forhold. Det gælder for eksempel Anni Thy, der både er kærester med Mads og Michell.

- Seksuelt skifter det meget flydende imellem, hvorvidt vi er sammen alle tre eller kun to ad gangen. Tre sammen kan godt nogle gange være lidt besværligt, fordi vi skal sørge for, at den ene eller den anden ikke kommer til at føle sig lidt udenfor. Andre gange er det bare dejligt at være der alle tre og værdsætte hinanden, fortæller Anni blandt andet i interviewet, som du kan læse her.

Den svære kærlighed

Men kærligheden kan også være svær og fuld af udfordringer. Det er ikke alle, der finder deres store kærlighed tidligt i tilværelsen, og det kan være svært at holde håbet om at finde den perfekte partner i live. For hvor møder man lige sin drømmepartner, når man er over 50? Det hjælper vores brevkasseredaktør Michael Robak med at svare på – ligesom at han også forholder sig til mange andre læserspørgsmål om kærlighed.

Alder er også en faktor i parforholdet mellem franske Emmanuelle Macron og hans 24 år yngre gymnasiekæreste, Brigitte Trogneux.

”En 40-årig lærer og mor til tre instruerer en forestilling på gymnasiet, hvor hun arbejder. Samarbejdet får det til at slå gnister i mellem hende og en 15-årige teenagedreng. Da drengens forældre senere hører dette, beder de hende om at holde sig væk fra deres søn – i det mindste til han er myndig. Hun siger, hun ikke kan love noget”, står der blandt andet i fortællingen om det utraditionelle parforhold, som du kan læse mere om her.

Vi har også en lang række danske kendisser, der fortæller åbent og ærligt om et parforhold i stormvejr. Ibi Makienok og hendes kæreste var for eksempel tæt på at gå fra hinanden, da hendes sygdom ramte kort tid efter deres bryllup.  

Og Mie Moltke fortæller i dette interview, hvorfor hele hendes verden ”ramlede”, da hun og skuespilleren Lai Yde blev skilt fra hinanden.

Gode råd

Hvis du selv skulle være så uheldig at havne i et konfliktfyldt parforhold – hvad enten det er manglende sexlyst, utroskab eller voldsomme skænderier – er der også hjælp at hente her på siden. Tjek for eksempel vores side om parforhold, hvor der er masser af tips at hente fra eksperterne.

Her kan du også få kærlighedsråd fra selveste Hella Joof eller fra BS Christiansen, der blandt andet løfter sløret for 6 råd til det gode parforhold.

Læs meget mere om kærlighed, sex og parforhold på ALT.dk, hvor du både finder læsestof fra ALT for damerne, Eurowoman, Fit Living, Hendes Verden og Hjemmet.