Dating: Råd, tips og tricks når du skal på date

Hvilken dating app er bedst? Skal du prøve online dating? Hvad skal man skrive, når man tager kontakt? Er han overhovedet interesseret?

Dating er svært!

Hvor netdating på sider som Dating.dk, Sugardating og Farmerdating før i tiden var populært, er det nu apps som Tinder, Happn og Bumble, der er blevet et hit.

Dating er en helt særlig disciplin, og uanset om du er ny på datingmarkedet, eller du har trådt dine blankpudsede stævnemødesko til i et par år, kan det være brugbart med ny inspiration, tips og tricks i jagten på den store kærlighed.

Læs mere

Hvordan foregår dating på Tinder? 

At date på Tinder er et kapitel for sig. Her på websitet finder du flere artikler med tips og tricks til den populære dating app: hvilket profilbillede, du skal vælge, hvad du skal skrive i din profiltekst, og hvordan du i hvert fald ikke skal opføre dig, når du swiper til venstre og højre. F.eks. skal din biotekst være original. Skriv ikke robotagtigt men som om, der er et rigtigt menneske bag. Skriv som du taler og læs teksten højt for dig selv. På den måde kan du høre, om der er noget, der kan undværes. Undgå tomme vendinger som ”jeg er sjov” og ”jeg elsker at have mange bolde i luften”, hvis du ikke vil lyde som en kliché. Skriv noget personligt og vær ikke bange for også at være provokerende, det kan være en god indgang til at starte en samtale.

Hvordan vælger man et godt billede til sin Tinder-profil?

Du skal ikke vælge et af dig og en mand, brug heller ikke et billede af dig og et barn, selv om det ikke er dit eget. Det kan dine fremtidige dates jo ikke se. Brug heller ikke billeder, hvor du poserer sammen med en veninde, i hvert fald ikke, hvis hun er pænere end dig. Drop også billeder, hvor du næsten ikke har tøj på – det tiltrækker bare typer, du ikke har lyst til at date. Do’s and dont’s på en date Og hvordan er det så med etiketten, når man skal mødes? Her på siden finder du også artikler med gode råd om, hvordan man dater. Vi har samlet nogle af de bedste her.

Datingråd: Her er 5 do’s når du dater

1. Gå en tur: Inviter din date på en gåtur i stedet for at gå på bar. Det anbefaler Saras farmor til i artiklen ”’Ingen sex på første date’ – og 13 andre datingråd fra min farmor”. På den måde finder du af, om han har sunde interesser, eller om han er typen, der går meget i byen.  

2. Del regningen: Med mindre I blot har drukket en kop kaffe, skal du ikke lade ham betale for hele gildet. Det er så dyrt at gå ud og spise i Danmark, og det er god stil at foreslå, at I deler regningen. Det mener sexolog Signe V. Bentzen.

3. Giv noget af dig selv: Fortæl din date om dine drømme og tanker, så han lærer dig at kende. Det råder datingportalen match.com til i den af vores artikler. Det kan virke farligt, men på den måde skaber I gensidig tillid.

4. Vis at du er uafhængig

Det er et af rådene i samme artikel. Selv om I er på date med det formål, at det måske udvikler sig til et parforhold, så tiltrækker kvinder, der er desperate efter at gå op ad kirkegulvet, de færreste singlemænd.

5. Meld klart ud: Hvis du ikke er interesseret i en date nummer to, så vær ærlig. Ifølge parforholdsguruen Esther Perel tror mange, at de sårer den anden ved at melde så klart ud, men faktisk er det lige omvendt. Trækker du derimod pinen ud og håber på, det løber ud i sandet, risikerer du derimod at gøre din date ked af det.

Datingråd: Her er 5 dont’s når du dater

1. Drik ikke for meget alkohol: Det er igen Saras farmor, der deler ud af sine bedste datingråd. Hold dig til ét glas hvidvin. På den måde holder du dig klar i hovedet. Og så er hvidvin mere elegant end f.eks. øl.

2. Spil ikke kostbar: De danske mænd bryder sig ikke om, at kvinden de er på date med, spiller kostbar, er arrogant eller sur. Det afslører et udvalg af dem i hvert fald i et videointerview her på ALT.dk. Så frem med smilet, vær imødekommende og glad.

3. Skriv aldrig som den første: Endnu et råd fra farmor. Det er ham, der skal tage kontakt, så virker du mere interessant. Det går aldrig af mode at være tilbageholden, siger hun.

4. Forvent ikke noget: Ellers risikerer du at blive skuffet. Det er rådet fra brugere på websitet Reddit. Tillad i stedet dig selv at blive overrasket og udfordr dig selv til at tage imod negative overraskelser på samme måde, som du tager imod positive.  

5. Tag ikke dating så seriøst: Endnu en gang et råd fra Reddit-brugerne: tag det ikke så seriøst. Så meget er der heller ikke på spil. Hvis I ikke klikker, hvad så? Så siger I bare pænt tak for i aften og tager hjem hver for sig. Hvorfor skriver han ikke tilbage? Lige præcis det emne finder du flere artikler om her. Det er et klassisk problem: Du er usikker på, om du skal skrive først, om du skriver for meget, eller om du skal skrive oftere. Og han skriver sjældent og ofte fåmælt tilbage. Fænomenet hedder icing: Han kan ikke lide at gøre det forbi med dig, så han lægger dig på is. Stadiet lige inden kaldes simmering: Han holder kontakten ved lige og varm nok til, at han stadig kan skrive til dig, hvis han skulle få lyst. Det sidste stadiet hedder ghosting: han holder helt op med at svare, og du hører aldrig fra ham igen.

Masser af klummer og interviews

Sidst men ikke mindst finder du også interviews med singler og klummer skrevet af erfarne datere, der kan stive din selvtillid af i et marked med hård konkurrence. Læs f.eks. artiklen om, hvorfor Pia elsker at bo alene. Per fortæller, hvorfor han er i forhold med mere end én kvinde af gangen. Og Jon stiller spørgsmål ved, hvorfor singlemænd mon er så bange for kvinder med børn.