5 grunde til at elske at bo alene - og have en deltidskæreste
SPONSORERET indhold

5 grunde til at elske at bo alene

Der er mange fordele ved singlelivet og det at bo alene, skriver Pia Damsgaard Bach.

Af:: Pia Damsgaard Bach
19. mar. 2015 | Livsstil | ALT for damerne

KLUMME: Den anden aften var jeg i Go' Aften Danmark på TV 2 for at fortælle om mit liv som single, hvilket jeg blandt andet har skrevet klummen "Som single kan jeg SÅ godt forstå, at mange er utro" til.

Inden showet fik jeg til opgave selv at filme nogle af de ting, hvor jeg i min hverdag oplever, det er en fordel at være single og bo alene. Det satte en hel del tanker i gang, for selv om jeg er ret afklaret med, at jeg ikke har lyst til at have en fuldtidskæreste og bo sammen med en mand, hvad er det så helt præcist, fordelene er ved at bo alene?

1. Freedom - og at kigge ud i luften
En af de dage, jeg filmede til TV-programmet, skulle jeg ud til en bekendt til en tøseaften. Vi var oprindeligt syv, men endte med kun at være fire. Pga. manglende barnepiger, mismatchede kalendere og børnesygdomme. Sådan er det jo bare, hvis man har børn, ingen sure miner herfra. Overordnet set er det mest fantastiske ved at være single jo friheden. Frihed til at mødes med søde damer. Og søde mænd! Uden at skulle koordinere og vide alting måneder i forvejen for overhovedet at have plads i kalenderen.

LÆS OGSÅ: "Som single forstår jeg godt, at SÅ mange er utro"

Jeg elsker at vågne en weekendmorgen og bare - ja vågne. Ligge og kigge ud i luften et par timer, spise en lækker morgenmad og hygge mig med dagens aviser. Uden at der er nogen, der vil mig noget, eller jeg skal snakke med nogen. Når jeg kigger på børnefamilier, tænker jeg tit på, hvor stressende det må være. Der ser ikke ud til at være mange minutter overladt til tilfældighederne - og da slet ikke til at kigge ud i luften.

2. Karriere
Jeg har mit eget firma og har haft det i cirka et år på fuld tid. Da jeg sagde mit gode faste job op hos en af Danmarks store mediekoncerner, var der kun en meget lille indtægt. I dag løber det stadig kun lige rundt, men det går fremad. Til gengæld glæder jeg mig hver mandag til at se, hvad ugen bringer, og jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvordan mit liv havde været, hvis jeg havde fået børn og nu sad i et hus med en mand, et par - sikkert søde - unger og et stort lån.

Ville jeg have glædet mig ligeså meget til en ny uge, hvis jeg skulle stå op til endnu en uge med 37 timer, madpakker, hentning og bringning af børn? Måske, men jeg ville i hvert fald ikke have haft mulighed for at springe ud i at have firma på den måde, jeg har gjort. Jeg ville heller ikke have haft så meget overskud hverken mentalt eller fysisk, som jeg har. Der er fordele og ulemper ved begge dele, men jeg glæder dagligt over, at jeg kan give min fulde opmærksomhed til mit lille firma.

3. En at gå ud med
En del singler fremhæver, at de savner en partner at komme hjem til. At have en at snakke med om dagens begivenheder. For mit eget vedkommende savner jeg som single mere en at gå ud med, end en at komme hjem til. Jeg kan godt lide at være sammen med andre mennesker, men jeg har også ret meget brug for at være alene. Når jeg har været sammen med andre mennesker hele dagen, elsker jeg en aften helt alene. Eller en weekend for den sags skyld.

LÆS OGSÅ PÅ EUROWOMAN.DK: Er du klar til at få børn? Her er 10 ting du skal være forberedt på

Desværre virker det tit som om, et forhold altid skal føre et sted hen. Hen mod at flytte sammen. Hen mod at få børn. Hen mod at blive gamle sammen. Det ultimative er jo at dø med få timers mellemrum efter at have været gift i 80 år. Det er på en eller anden måde lidt suspekt, hvis man vælger at bo hver for sig. Så hermed et slag slået for flere deltidskærester.

4. De daglige pligter
Det er sjovt at høre, når en mand stolt udtaler, at han da "hjælper til i huset", for det viser jo, at mange mænd stadig ser det primært som kvindens opgave at stå for husholdningen. De ser det, som om de hjælper hende og forventer ros eller en ekstra glad kone i soveværelset, for nu har han jo gjort noget for hende - men i virkeligheden er det jo deres fælles hjem, han har gjort noget for. Skal han have tak for det? Siger han tak til sin kvinde, når hun har tømt opvaskemaskinen eller vasket gulvet? Husholdning er mine øjne stadig ikke et fælles projekt, og jeg nægter at være "mor" for en mand.

Jeg priser mig virkelig lykkelig for, at jeg er født i en tid, hvor jeg ikke behøver det. Hvor jeg kan vælge at bo for mig selv. Egoistisk, siger du? Er det egoistisk at gøre, som man har lyst til, når det ikke gør nogen ondt? Stress og depression skyldes vel i bund og grund, at man netop ikke gør, som man har lyst til.

5. Sex
Hvor mange gange om ugen "gør I det"?, er et emne jeg hyppigt har læst om i dameblade og hørt andre kvinder snakke om. Når en mand og en kvinde bor sammen, er der en forventning om et såkaldt sexliv. At sex er noget, der skal ske regelmæssigt et vist antal gange om ugen. Det er fint i begyndelsen, men for hver vask, for hver smurt madpakke, for hver oprydning, for hvert pudset vindue, for hvert puttet barn, for hver nattesøvn ødelagt af snorken forsvinder den lyst for mange.

Ved at bo alene og have en deltids-kæreste er der ikke de samme forventninger om sex, og hvis det sker, er det sandsynligvis en hel del mere spændende, end hvis det skete hver dag.


LÆS OGSÅ: "Som single forstår jeg godt, at SÅ mange er utro"

LÆS OGSÅ: "Hvis en man ringer midt om natten, er det IKKE for at snakke"

LÆS OGSÅ: Sådan bliver 2015 dit sjoveste single-år