Netdating – de bedste tips og tricks til singler

Uanset, om du er på jagt efter den store kærlighed eller er mest interesseret i uforpligtende sex, er der masser af muligheder på det store internet.

Vi forsøger at guide dig gennem junglen her på ALT.dk, hvor vi har samlet vores bedste artikler om netdating. 

Læs mere

Netdating i Danmark

Fra Tinder, Happn og Bumble til fitness-dating, kristen-dating og Dating.dk. Der findes et hav af forskellige muligheder, hvis du er single og på jagt efter kærligheden i dag. Her kan du få et overblik over nogle af de mange apps og hjemmesider, der findes derude, og for eksempel blive klogere på, hvordan Elitedaters og Dating.dk adskiller sig fra hinanden. Der er også hjælp at hente, hvis du er over 50 år og søger nye eventyr på kærlighedsfronten.  

Eller hvis du som kvinde er træt af lumre kommentarer på dine datingapps og gerne vil være den, der tager det første skridt. Du kan også finde inspiration til mere alternative måder at finde en kæreste på nettet. Læs for eksempel historien om Line, der brugte sin Facebook-væg til at efterlyse en kæreste.

”Jeg har fået rigtig mange positive tilbagemeldinger, hvor folk skriver, at de synes, at det er modigt og sejt. Jeg havde slet ikke forventet, at det ville blive delt så meget, og at reaktionerne ville være så positive. Det var ret overvældende”, udtaler hun blandt andet i artiklen.

Jagten på kærlighed

Men hvad er egentlig chancen for at finde ægte, dyb kærlighed på de mange datingapps? Louise kastede sig ud i projektet som 34-årig og tager dig med på de op- og nedture, hun har haft i sit datingliv, og som du – med eksperternes hjælp – kan blive klogere på her.  

For et moderne swipende datingliv kan også være ensomt og stressende. Læs blandt andet, hvorfor Maria finder ”datingapp-cirkusset” både upersonligt og projektagtigt.

Eller hvorfor Viola – efter 40 dates – stadig ikke har fundet den tosomhed, hun mangler i sit liv.

Netdating kan faktisk have så svære odds, at en ekspert ligefrem advarer mod at kaste sig helhjertet ud i det. Læs hvorfor her.

Emojis og datingsprog

Men hvis du alligevel har mod på at begynde – eller fortsætte – med at swipe, klikke og taste løs på de mange datingsites og -apps, er der hjælp at hente her på siden. Du kan for eksempel blive klogere på, hvilke emojis du skal bruge, og hvilke du absolut bør holde dig fra, hvis du håber på at score.

Og så er det nok en meget god idé at lære begreber som ”icing” og ”ghosting” at kende på forhånd, så det ikke slår dig helt ud, hvis en flirt gradvist fader samtalen ud eller pludselig, fra den ene dag til den anden, holder helt op med at svare.

Tinder

Du kommer næppe uden om Tinder, hvis du er på jagt efter en kæreste i dag. Og hvis du er én af de mange singler, der er ved at miste håbet efter timevis af swiping, uge efter uge, er der god grund til at læse med her. Vores klummeskribent Simon Krag Linde har i hvert fald nogle klare holdninger til, hvad der kan sikre dig et match, og hvad du for alt i verden skal undgå, hvis du vil tiltrække dig positiv opmærksomhed på dating-appen.

Måske har du også glemt den ene ting, der ifølge klummeskribenten er helt afgørende, hvis du vil skille dig ud fra mængden på Tinder. ”Sagen er, at alle kvinder med for lange, for korte eller for intetsigende biotekster taber terræn til dem, der har forstået det: Du skal have en original biotekst,” skriver Simon blandt andet, inden han kommer med 5 gode råd til, hvordan du kan få din profiltekst til at blive mere sjov, opsigtsvækkende og personlig:

#1: Skriv som et menneske: ”Hvis du vil sparke døren ind og holde fyrenes opmærksomhed i længere tid end dine strømpebukser på en fredag aften, må du vise, at det ikke er en robot, der har skrevet din biotekst. Men at det rent faktisk er et menneske; at det er dig, der har skrevet det.” Læs resten af rådene her.  

Og så er det måske også værd at bide mærke i, at visse dage eftersigende er mere frugtbare end andre, når du befinder dig i Tinderland.

Netdating og fremtiden

Hvis du interesserer dig for, hvordan netdating med alle dens algoritmer og persondata mon kommer til at se ud i fremtiden, er der også gode bud herpå siden.

Og hvis du som Sara godt kunne bruge lidt datingråd fra en erfaren dame, der ved, hvad hun taler om, så læs med her, hvor hendes farmor kommer med 14 guldkorn til dig, der er på jagt efter ægte kærlighed.

Det er for eksempel en god idé at nøjes med ét glas hvidvin, hvis du skal på date, mener farmor Oda: ”Jeg ved godt, at alkohol er moderne i dag, og at det giver lidt mere afslapning, men jeg ville aldrig gøre det, hvis jeg skulle ud og møde en fremmed mand. Jeg ville allerhøjst drikke et glas hvidvin, for det er mere elegant, og så ville jeg være klar i hovedet”.

Og så skal man ifølge farmor Oda ikke hoppe på hvad som helst på sådan en dating-app. ”Du kan meget nemt blive skuffet, Sara. For der er jo ikke nogen af dem, der skriver: "Jeg er en idiot", vel? De skriver bare: "Jeg er så dygtig, og jeg kan det og det, og jeg spiller fodbold" – eller hvad de nu laver. De sælger sig selv. Det er jo ligesom kødkvæg på et marked.”

Læs resten af farmors datingråd her.

Eller besøg vores datinguniversALT.dk, hvor der er meget mere datinghjælp at hente.  For måske venter dit livs kærlighed lige for enden af dit næste swipe. Og i så fald har vi også masser af gode sager til dig her på ALT.dk.

Læs for eksempel vores mange artikler om sex, kærlighed og parforhold her på siden, hvor du både finder læsestof fra ALT for damerne, Eurowoman, Fit Living, Hendes Verden og Hjemmet.