Bumble
SPONSORERET indhold

Kvinder får magten på populær dating-app

Hos Bumble er det kvinderne, der tager det første skridt.

Foto: PR-foto
15. sep. 2016 | Livsstil | Eurowoman

- Hey! Har du haft en god weekend?

Efter lidt tøven sender jeg beskeden afsted til den 28-årige mand på billedet. Han ser flink ud med sine runde briller og sin tophue, og hvis vi nogensinde skal tale sammen, bliver det på mit initiativ.

For selvom Bumble minder meget om andre dating-apps som for eksempel Tinder, hvor man også swiper "ja" eller "nej" til fremmede mennesker baseret på deres udseende, alder og eventuelle profiltekst, er det kun kvinderne, der på Bumble kan starte samtalen med en potentiel date, når et match er opstået.

LÆS OGSÅ: Sådan overlever du første date - step by step-guide

Og hvis ikke de gør det inden for 24 timer, går forbindelsen tabt for altid.

- Det sætter kvinderne i førersædet, og typisk er det ikke kvinderne, der sidder i førersædet," siger den amerikanske stifter Whitney Wolfe i et interview med New York Times. Hun var med til at starte Tinder, som hun i øvrigt senere anklagede for sexchikane, og lancerede Bumble i 2014 for at gøre op med "oldgamle" datingnormer, der siger, at kvinden skal være den passive, der pænt skal sidde og vente på, at manden tager kontakt.

LÆS OGSÅ: Mine 20'ere var de værste år af mit liv

- Jeg har altid fundet det bizart eller mærkeligt, at der var de her uskrevne regler om, hvordan en kvinde skulle interagere med en mand, når det handlede om at starte en samtale, siger Wolfe til Vanity Fair.

- Det her ene lille skift, denne lille ændring, gør hele forskellen. Den guider samtalen på en helt anden måde, og det sætter tonen for den samtale, det forhold, det venskab, hvad end det nu måtte være, så det bliver et mere selvsikkert et af slagsen.

En bedre oplevelse for begge køn?

Bumble sætter desuden en stopper for de aggressive beskeder, der kan havne i indbakken fra offensive mænd, fortæller Wolfe. Hun mener, at appen, der indtil videre er tilgængelig på 16 forskellige sprog, gør dating til en bedre oplevelse for begge køn, fordi kvinderne får en magt, som de ikke traditionelt har haft, og fordi manden kan bruge kræfterne på at føle sig smigret frem for afvist eller vred.

- Hvis vi kan fjerne noget af presset fra mændene og give noget af det engagement videre til kvinderne, tror jeg, at vi går et skridt i den rigtige retning, især i forhold til at være tro over for feminismen, siger Wolfe til Vanity Fair.

Og tror man ét af USAs populære datingsites, er der noget om snakken. Her viser en undersøgelse fra OkCupid nemlig, at der var over dobbelt så stor chance for at få gang i en samtale, når det var kvinden, der tog initiativet.

LÆS OGSÅ: Maja er bange. For at date. For at flyve. For at dø.

LÆS OGSÅ: Her er alt du skal vide om den nye iPhone

LÆS OGSÅ: Sådan fucker vores praleri på Facebook med kærligheden