Emmanuelle Macron og konen Brigitte Trogneux
SPONSORERET indhold

Macrons store kærlighed og hustru var hans skolelærer

Emmanuelle Macron, Frankrigs nye præsident, blev forelsket i sin 24 år ældre gymnasielærer.

Af: Mi Skjold brix Foto: Getty
09. maj. 2017 | Livsstil | Eurowoman

En 40-årig lærer og mor til tre instruerer en forestilling på gymnasiet, hvor hun arbejder. Samarbejdet får det til at slå gnister i mellem hende og en 15-årige teenagedreng. Da drengens forældre senere hører dette, beder de hende om at holde sig væk fra deres søn – i det mindste til han er myndig. Hun siger, hun ikke kan love noget.

LÆS OGSÅ: Se hvorfor ungdomsbilleder af Canadas premierminister vælter internettet

Det lyder som plottet i et Hollywood-drama med en ulykkelig slutning. Men det er faktisk Frankrigs kommende præsidents kærlighedshistorie.

I dag er 40-årige Emmanuelle Macron gift med den nu 64-årige Brigitte Trogneux.

Det er uvist, hvornår præcis romancen begyndte. Det er en hemmelighed, parret har valgt at holde for sig selv, som Macron fortæller i biografien: "Emmanuel Macron: A perfect young man".

Men ifølge flere medier, skulle han allerede som 17-årig have sagt, at han ville gifte sig med sin lærer en dag.

Der skulle dog gå 12 år, før de gav hinanden deres ja. Det skete efter Brigitte Trogneux i 2006 blev skilt fra sin mand og far til sine tre børn.

I 2007 blev de to gift, og deres forhold har, siden Macron stillede op som præsident, skabt overskrifter i både franske og internationale medier. Præsidentkandidat, skolelærer og affære er guf for tabloide medier.

Skandalepotentialet til trods har den 24 år store aldersforskel og deres første relation aldrig været et problem i Macrons kampagne, og han sejrede som bekendt over Marine Le Pen ved det franske præsidentvalg i maj 2017. Til sammenligning er der også 24 års forskel på Trump og Melania.


Parret har ingen fælles børn, men med på scenen, da Emmanuelle vandt var Trogneux' datter og ét af hendes i alt seks børnebørn.

For den kommende franske præsidents vedkommende bliver aldersforskellen opfattet som en fordel, der får den ellers grønne politiker til at fremstå mere moden, ifølge CNNs Frankrig-korrespondent Jim Bittermann.

"Det er i bund og grund et ikke-problem. Man må spørge sig selv, hvorfor amerikanerne synes, det er så stort et issue. Påvirker det måden, man regerer på?" Spurgte han retorisk, da han skulle udtale sig om emnet, ifølge CNN.

Brigitte bliver en synlig førstedame

Der er ikke tradition for, at førstedamen i Frankrig som sådan har en fremtrædende rolle, men Macron har allerede varslet, at Brigitte vil få netop det i Palais de l'Élysée.

Måske ikke overraskende, når det tages med i ligningen, at konen i 2015 sagde jobbet som lærer op for at hellige sig mandens kurs mod tinderne. Brigitte Trogneux har siden fungeret som sin mands coach og strateg og pudser blandt andet hans taler af og hjælper med hans fremtoning på scenen.

"Uden hende ville jeg ikke være mig," sagde den nyvalgte præsident, da han i april vandt første runde af det franske præsidentvalg.

Anbefalet til dig