Du skal arrangere polterabend, men hvad skal I lege?

Foto: Alamy Du skal arrangere polterabend, men hvad skal I lege?

Polterabend lege

7 lege I skal lege til din venindes polterabend

Det er en god idé at have et par ekstra lege i baghånden til brudens polterabend. Her er syv af slagsen.

Om det skal være pinligt, ydmygende eller bare helt normalt hyggeligt og sjovt er op til jer selv. En god idé er altid at afstemme programmet efter, hvad I tror, bruden bliver gladest for. Men lege skal der være til en polterabend. Både så gæsterne lærer hinanden bedre at kende og for at fylde ud i det lange dagsprogram. Et godt tip er at have en ekstra leg eller to som backup ud over dem, I allerede har planlagt, I skal lege. De kan hives frem, hvis der pludselig opstår ekstra tid, eller stemningen lige skal have et nøk op. Hav også præmier til vinderne klar. Det behøver ikke at være dyrt. En flaske bobler eller en æske chokolade gør de fleste mennesker glade.

LÆS OGSÅ: 10 ting du aldrig må gøre som bryllupsgæst

1. Gæt en gave-legen

En polterabend er en oplagt mulighed for, at brudens veninder lærer hinanden at kende inden brylluppet – det er måske ikke alle, der har mødt hinanden før. Der er selvfølgelig den obligatoriske navnerunde, men hér er en leg, der både er hyggelig og som kan hjælpe med at knytte et par associationer til nye ansigter. Alle gæsterne skal tage en gave med til bruden, der siger noget om det forhold, de hver især har til hende. Det kan være en gave, der fortæller noget om, hvor de først mødtes, en oplevelse, de har haft sammen, eller en intern joke. Bruden skal, efterhånden som hun åbner gaverne, forsøge at gætte, hvem der har givet hvad. Og så skal hun fortælle den historie, gaven er inspireret af.

2. De forbudte ord-legen

Lav en liste af ord, ingen må sige i løbet af aftenen – hverken gæsterne eller bruden. Og beslut jer på forhånd for en straf, hvis nogen alligevel falder i. Det skal være helt normale ord, som I nemt kommer til at bruge i løbet af en samtale. I kan også vælge, at I ikke må sige hinandens navne. Tilpas, hvad straffen skal være, alt efter hvad I tror, bruden er mest til. Det kan være alt fra at drikke et shot til at skulle fortælle en vittighed eller udføre en udfordring.

3. Det vidste I ikke om mig-legen

Denne leg er en god samtalestarter. Hver gæst skriver en hemmelighed eller en overraskende ting om sig selv på et stykke papir, og lægger det i en hat. Det kan være, at en engang har snavet med Rasmus Seebach og en anden har en tatovering på indersiden af læben. Bagefter quizzer I om at gætte, hvem der har skrevet hvilken seddel. Sørg for, at I hver især skriver jeres svar på et stykke papir. Den, der gætter rigtigt flest gange, har vundet.

LÆS OGSÅ: Det er de færreste uindbudte gæster, der er velkomne til et bryllup. De her er undtagelsen

4. Se og Hør-manden-legen

En klassiker, du måske har leget til en julefrokost. Køb Se og Hør nogle uger i træk og hiv siden med ugens mand ud. Du kan selvfølgelig også vælge at bruge Se og Hør-pigen i stedet. Klip den lille faktaboks med alder, stjernetegn og livret ud – nu skal legens deltagere selv gætte, om han er mest til boller i karry eller lasagne. Del gæsterne op i hold og giv hvert hold en Se og Hør-mand. Nu skal hvert hold skrive ned på et stykke papir, hvad de tror, deres mand har svaret. Hvad er hans navn, alder, højde og vægt, stjernetegn, hans kærestes navn, stilling, fritidsinteresser, favorittøj, livret, hans bedste feriested, hvad tænder han på, hvad vil han tage med på en øde ø, og hvordan beskriver han sig selv med få ord? Holdet med flest rigtige vinder. Et godt tip: Se og Hør-mandens livret er altid lasagne!

5. Hvem har skrevet hvad-legen

Denne leg minder om "gæt en gave-legen", men er nemmere at hive op af tasken, hvis I pludselig mangler et underholdende indslag i programmet. Hver gæst skriver et minde om bruden ned på en seddel og lægger den i en hat eller en skål. Derefter skal bruden læse sedlerne højt og gætte, hvem der har skrevet hvad. Bestem selv, om der skal være en straf, når hun gætter forkert.

6. Afslut hans sætning-legen

Denne leg kræver lidt forberedelse og en gom, der er villig til at hjælpe til. Send ham inden polterabenden en mail med ti sætninger, han skal afslutte. F.eks.: Jeg ville ønske, hun holdt op med altid at bruge ordet ___, Jeg synes ___ er det grimmeste, hun har i sit klædeskab, jeg elsker, når hun serverer min livret ___ for mig. Print de ufærdige sætninger ud på papir til hver gæst – også til bruden – og lad dem gætte, hvad han har sagt. Den der har flest rigtige, har vundet.

LÆS OGSÅ: Få inspiration til dit bryllup her

7. Design en brudekjole af toiletpapir-legen

Del gæsterne op i to hold og giv dem en stak toiletpapirsruller hver. Nu får de hver X antal minutter til at pakke bruden ind i papiret, så det bedst muligt ligner en brudekjole. Det gælder både om at skynde sig og om at være kreativ. Bruden får lov til at være dommer og bestemme, hvilket holde der skal have en præmie for den smukkeste kreation.

LÆS OGSÅ: Fra en brud til en anden: 11 tips til dit bryllup

LÆS OGSÅ: Kære bryllupsgæst: Her er spørgsmålene du aldrig må stille brudeparret

LÆS OGSÅ: Sjovt billedgalleri: 9 MEGET anderledes bryllupsbilleder

Se, hvad vi ellers skriver om: Bryllup og Polterabend

610x200_woordy_knap2.jpeg