bryllupskage med chokolade og brombær
SPONSORERET indhold

Bryllupskage: Chokoladelagkage med brombærfrosting

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Saftige chokoladebunde med marengssmørcreme smagt til med friske brombær. Hvis du vil have mere bærsmag, kan du smøre lidt brombærsyltetøj på bundene. Hvis du ikke bryder dig om brombær, kan du skifte dem ud med andre bær. Den angivne mængde frosting er kun nødvendig, hvis du vil sprøjtepynte kagen – hvis du bare vil have en glat kage, er en halv portion nok.

Af: Linda Lomelino Foto: Linda Lomelino
14. maj. 2018 | Opskrift | ALT for damerne
8-10 stykker bryllupskage | Total: 3 timer

Ingredienser

Chokoladebunde:
3½ dl hvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk natron
3 spsk kakao
1½ dl syrnet fløde
175 g stuetempereret smør
1½ dl hvidt sukker
½ dl lyst muscovadosukker
2 tsk vaniljeekstrakt
2 store æg

Brombærfrosting:
8 store æggehvider
4 3/4 dl hvidt sukker
500 g stuetempereret smør
200 g brombær

Pynt:
hvidt krymmel (nonpareilles)

Sådan laver du bryllupskagen

Chokoladebunde:
1. Forvarm ovnen til 175 grader. Smør to bageforme på 15 cm i diameter, og drys dem med mel.

2. Bland mel, bagepulver og natron i en skål. Stil blandingen til side. Rør kakaoen i den syrnede fløde.

3.  Pisk smør, hvidt sukker, muscovadosukker og vaniljeekstrakt hvidt og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk i nogle minutter.

4. Rør de tørre ingredienser og den syrnede fløde i smørblandingen lidt ad gangen, og rør i nogle minutter. Fordel dejen ligeligt i de to forme. Bag bundene i ca. 35 minutter.

Brombærfrosting:
1. Hæld æggehvider og sukker i en varmefast skål, og stil den over en kasserolle med simrende vand. Pisk konstant med et håndpiskeris, til blandingen er ca. 65 grader, eller til sukkerkrystallerne er smeltet. Tag skålen af varmen.

2. Pisk blandingen til en luftig, hvid marengsmasse med en elpisker eller i en røremaskine. Bliv ved med at piske, til massen er kølet af – det kan tage op til 10 minutter.

3. Tilsæt smørret lidt ad gangen. Pisk videre i 3-5 minutter, når alt smørret er kommet i. Tag det helt roligt, hvis dejen skiller – den er nem at fikse! Varm cremen op over vandbad i nogle sekunder, hvis den er for kold, og pisk så igen.

4. Stil cremen kort i køleskabet, hvis den er for varm, og pisk derpå igen. Purer brombærrene i en blender. Pres pureen gennem en finmasket si for at blive af med kernerne. Vend pureen i smørcremen, og pisk, til frostingen er jævn.

Sådan samler du bryllupskagen:

1. Flæk de to bunde på midten, så du får fire tyndere bunde i alt. Læg den første bund på et kagefad eller et stykke kagepap.

2. Smør et jævnt lag frosting på. Gentag processen, til du har brugt tre af bundene. Læg den fjerde bund øverst med skærefladen nedad.

3. Smør et tyndt lag frosting ud over hele kagen. Lad kagen hvile i køleskabet i ca. 20 minutter, eller til laget er stivnet en smule.

4. Fyld en sprøjtepose med lille stjernetylle højst to tredjedele op med frosting. Begynd længst nede på kagen, og sprøjt en figur, der ligner et nital. Begynd længst nede på nitallet. Sprøjt nitaller i let overlappende rækker hele vejen op
langs kagen og hele vejen rundt – helst i ét strøg uden at løfte tyllen undervejs!
Pynt med hvidt krymmel.

 

 

Opskriften er fra dessertbogen
”Lomelinos kager”
af Linda Lomelino, People’s
Press, 110 s., vejl. pris 249,95 kr.

Anbefalet til dig