Kendte brudekjoler
SPONSORERET indhold

Se billederne: Disse ikoniske brudekjoler dannede mode

Når kærligheden skal besegles, drømmer de fleste brude om at bære en kjole, som gør indtryk. Nogle brudekjoler bliver mere trendsættende end andre. Her er nogle af de mest legendariske.

Af: Kristin Ma Berg og Anne Aasgaard Foto: Getty Images
02. maj. 2024 | Mode | Hjemmet

En smuk brudekjole findes i utallige snit, sarte og farverige nuancer og længder. Måske kan du finde din personlige favorit blandt de kendtes?

kennedy.jpg

Jacqueline Kennedy

Jacqueline Kennedy var en smuk brud, da hun giftede sig med John F. Kennedy i 1953 på Rhode Island i USA. Den voluminøse brudekjole var designet af den New Yorkbaserede designer Ann Lowe, og Jacqueline supplerede med et langt slør og hvide handsker.

grace kelly.jpg

Grace Kelly

Da Grace Kelly fik sin drømmefyrste, Rainier af Monaco, i 1956, stod verdens pressefotografer bogstaveligt talt på tæer for at få de bedste billeder. Det var kjolen, de ville rapportere hjem om. Hvad skulle den uendeligt smukke amerikanske skuespillerinde have på på den store dag? De ventede ikke forgæves. Da Grace gik ned ad kirkegulvet, gik der et gisp gennem publikum – verden havde aldrig set en brudekjole som den.

Læs også

kate.jpg

Kate Middleton

Tænk at se så afslappet ud, når man har inviteret 1900 gæster til sit bryllup! Den fantastiske kjole, som Kate Middleton, nu Catherine, prinsesse af Wales, bar i 2011 til sit bryllup med prins William, prins af Wales, er designet af Sarah Burton for Alexander McQueen. Kjolens snit bærer tydeligt præg at være inspireret af Grace af Monacos brudekjole.

jagger.jpg

Bianca Jagger

Historien bag Bianca Jaggers brudekjole er lige så rock 'n' roll, som man kunne forvente. Hun var gravid, da hun skulle giftes med Mick Jagger i 1971, så den skjorte, hun skulle have på, passede ikke til Yves Saint Laurent-jakken og maxi-nederdelen. Løsningen: At gå uden! Både smokingjakken og hatten inspirerede modeverdenen op gennem 70’erne.

diana.jpg

Prinsesse Diana

Når man ser tilbage på billederne fra prinsesse Diana og prins Charles' bryllup, er det ikke svært at se, at året var 1981. Den perlebesatte silkekjole nærmest oser af 80’erne med både skulderpuder og voluminøse ærmer. I 2018 blev kjolen kåret til en af de mest indflydelsesrige britiske royale brudekjoler nogensinde. I England er den populært kendt som "marengskagen".

Læs også

meghan.jpg

Meghan Markle

Hertuginden af Sussex og Prins Harry har været centrum for opmærksomhed, siden de erklærede deres kærlighed og sagde "ja" i maj 2018. Især de britiske medier har været kritiske over for den amerikanske hertuginde. Men brudens kjolestil kan kun roses. Og Meghans valg af kjole føles helt i tråd med hendes enkle og elegante stil, en smuk kjole signeret af Clare Waight Keller på vegne af modehuset Givenchy.

elisabeth.jpg

Elizabeth Taylor

Som bare 18-årig i 1950 giftede barnestjernen Elizabeth Taylor sig med hotelarvingen Nick Hilton. Det var den første, men ikke den sidste gang, hun blev gift. Måske var det bryllupskagen, der gav hende smag for det. Da hun var 59 år, blev hun gift for ottende gang! Kjolen var skabt af kostumedesigner Helen Rose som kreerede en endnu mere berømt brudekjole seks år senere til den kommende Grace av Monaco. Ægteskabet mellem Elizabeth og Nick varede i øvrigt kun otte måneder.

hepburn.jpg

Audrey Hepburn

Audrey Hepburn vakte også en del opsigt, da hun giftede sig med skuespillerkollegaen Mel Ferrer i 1954. Modehuset Balmain skabte en uskyldig klassisk hvid kjole med en høj krave, trekvartlange balkjoleærmer med matchende lange hvide handsker og en smal overdel. Kjolen nåede til anklerne, den såkaldte ballerinaskolængde, som Audrey var så berømt for, og som blev meget populær til både bukser og kjoler.

presley.jpg

Priscilla Presley

Elvis og Priscilla blev af mange betragtet som kongelige, da de blev gift i 1967. Og bruden bar passende nok en tiara til lejligheden.

Anbefalet til dig