Kendte brudekjoler
SPONSORERET indhold

10 kendte, hvis brudekjoler vi ALDRIG glemmer

En brudekjole er noget helt særligt, og du kan måske finde inspiration her, hvor vi har samlet et udvalg af de brudekjoler, de kendte har båret gennem tiden, som har gjort det største indtryk på os.

Af: Kristian Hindø-Lings Foto: Getty Images
04. jan. 2019 | Mode | Eurowoman

En smuk brudekjole findes i utallige snit, sarte og farverige nuancer og længder. Måske kan du finde din personlige favorit blandt de kendtes?

LÆS OGSÅ: Går du også rundt med prinsessedrømme? Se de fineste royale brudekjoler gennem tiden

Bliv inspireret af alt fra Mariah Carey og Carrie Bradshaws tragiske brudekjolesituationer til Audrey Hepburn og Kate Moss’ fantastiske kreationer.

Angelina Jolie, gift med Brad Pitt i 2014

Set forfra er kjolen en klassisk elfenbensfarvet silke-sag designet af Luigi Massi fra Atelier Versace. Men det ville naturligvis ligne Angelina Jolie dårligt ikke at sætte sit helt eget præg på kjolen. Hun var trods alt med på tattoo-trenden, før den blev allemandseje, og hun har som bekendt båret en lille flakon med sin daværende mands blod om halsen. Kjolens slæb og slør ligner da heller ikke noget, du nogensinde har set før – eller vil se igen. Begge dele er nemlig helt unikt udsmykket med farverige børnetegninger af parrets i alt seks børn, hvoraf tre er adopterede: Maddox, 13, Pax, 10, Zahara, 9, Shiloh, 8, Vivienne, 6 og Knox, 6.

Elizabeth Taylor, gift med Conrad Nicky Hilton i 1950

Ægteskabet holdt kun otte måneder, men kjolen holder stadig. Da Elizabeth Taylor som 18-årig giftede sig med Conrad Nicky Hilton, bar hun en højhalset model designet af Helen Rose, som senere designede Grace Kellys kjole. Og lighederne er da også til at få øje på. Elizabeth Taylor har i øvrigt båret flere brudekjoler end de ­fleste. Otte gange er hun blevet gift.

Mariah Carey, gift med James Packer i 2017

Det var meningen, at hun skulle have givet den australske milliardær James Packer sit "I do!". I stedet var Mariah Carey ret tydelig omkring, at han ikke ville få andet end hendes "I don't". I sin musikvideo til sangen med netop titlen "I Don't" danser hun rundt i, hvad der ifølge mediet Page Six er parrets tidligere fælles hjem, inden hun sætter ild til sin brudekjole. Ifølge samme medie har den hvide tyl-sag kostet intet mindre end 250.000 dollar. Det er godt 1,7 millioner danske kroner.

Mariah Carey og James Packer gik fra hinanden i oktober. De skulle ellers have været gift ved en ydmyg ceremoni på øen Bora Bora til foråret. Da de begge har været gift to gange før ved store bryllupsfester, ville de holde det småt. Sangerindens forlovelsesring med en 35-karats diamant, der ifølge hende selv var så tung, at hun næsten ikke kunne løfte sin arm, og rygterne om, at gæsterne skulle flyves til brylluppet i privatfly, vidner dog om et knapt så ydmygt budget. Ekstravagant eller ej så bliver der alligevel ingen fest.

Yoko Ono, gift med John Lennon i 1969

Så enkelt kan det gøres. Hvid minikjole, hvide knæstrømper, hvid hat – og store, sorte solbriller selvfølgelig. Da Yoko Ono sagde ja til John Lennon, viste hun, at man sagtens kan være en skøn, hvid brud uden at være klædt i en marengs.

Kate Moss, gift med Jamie Hince i 2011

Supermodellen og stilikonet havde valgt en vintageinspireret model, da hun blev gift med musikeren Jamie Hince. Kjolen var designet af hendes ven John Galliano og var både elegant og afslappet.

Bianca Jagger, gift med Mick Jagger i 1971

Når man siger ja til en af tidens største rockstjerner, skal man helst skille sig ud. Og Bianca Pérez-Mora Macías var da også tro mod sin herrestil, da hun blev gift med Mick Jagger. Kjolen bestod af en hvid blazer med dyb udskæring og et langt, hvidt skørt fra Yves Saint Laurent. Til brylluppet var Bianca gravid med datteren Jade.

Jacqueline Kennedy, gift med John F. Kennedy i 1953

Skal man tro rygterne, var Jacqueline Kennedy ikke selv begejstret for kjolen, som hun bar, da hun blev gift med den kommende præsident, John F. Kennedy. Hun syntes simpelthen, at den f­ik hende til at ligne en lampeskærm. Men den elfenbensfarvede kjole har dog med tiden fået ikonisk status. Måske fordi det var et stilikon, der bar den?

Poppy Delevingne, gift med James Cook i 2014

Den britiske society, designer og model Poppy Delevingne, storesøster til model Cara Delevingne, blev viet i London på en af årets varmeste dage. Brudens haute couture-kjole, som hun havde fået syet skinnende similisten på, var designet af modehuset Chanel. Kjolen var slank og minimalistisk med et gennemsigtigt underskørt og store blomsterbroderier. Til nattens fest smed hun underskørtet, så hun kunne danse i den korte overdel. Det kunne godt blive en trend.

Audrey Hepburn, gift med Mel Ferrer i 1954

Audrey Hepburns brudekjole har været med til at skabe hendes status som modeikon. Til brylluppet med skuespilleren Mel Ferrer bar hun en højhalset model med et stort skørt, der gik til lige under knæene samt en stor sløjfe bagpå. Kjolen var designet af Balmain.

Carrie Bradshaw, gift med Mr. Big i 2009

Ja, hun er fiktiv, men husker du, hvordan Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) næsten sagde ja til Mr. Big (Chris Noth) i et overdådigt design af Vivienne Westwood i Sex and the City-filmen? Big fik kolde fødder, men i det mindste så Carrie fantastisk ud, da hun blev dumpet – og det er jo ikke uvæsentligt. Brudekjolen blev selvfølgelig hypet ekstremt meget derefter, og da den kortere og let forandrede version af det oprindelige design blev tilgængeligt til den nette sum af cirka 50.000 kroner, blev den revet væk i løbet af få timer!

Smukke, hver og en!

Anbefalet til dig