brylluprejse i storby

brylluprejse i storby

Bryllupsrejsen: 4 storbyrejser

Bryllupsrejsen skal passe til lige netop jer, og der er nok at vælge imellem for både afslappede livsnydere og de mere eventyrlystne.

AIX-EN-PROVENCE - MALERISK OG CHIK


Sydfranske Aix-en-Provence emmer både af storbystemning og intellektuel fransk charme. Byen er delt op i ny og gammel, hvor moderne butiksfacader glimter på den ene side, mens den gamle bydel på den anden side er en labyrint af snoede stier og charmerende butikker. De mange markeder får byen til at dufte af mynte, lavendel og solsikke, og caféerne, der har udendørsservering året rundt, får byen til at summe af liv. Forkæl jer selv i det gamle kurbad fra 1705, Thermes Sextius, og slut dagen af med at smage de bløde, franske oste og kager på et af byens mange spisesteder.

TIP: Den bedste måde at opleve byen på er ved at bo lokalt. Lej en lejlighed via Airbnb.

STED: Aix-en-Provence
HOTEL: Le Clos des Frères Gris
PRIS: Fra ca. 970 kr. per nat
WEB: Freres.gris.free.fr

ISTANBUL - ØST MØDER VEST


Tyrkiets største by er mildt sagt rig på indtryk med kulturelle seværdigheder, shopping i alle prisklasser og et lækkert tyrkisk køkken. Østen møder Vesten i en cocktail af tyrkiske traditioner og travlt storbyliv. Start rejsen i hammam, hvor I bliver dækket med sæbeskum og masseret fra top til tå. Besøg Den Blå Moské, og shop alt fra krydderier, tøj og tyrkisk silke i Den Store Bazar eller i Den Egyptiske Bazar. Spis jer mætte i gaden Balik Pazari, der rummer små, hyggelige caféer. Sejl alene en tur på Det Gyldne Horn og Bosporus-strædet i en lejet båd, og nyd synet af Istanbuls historiske bygninger og moderne luksusboliger langs bredden.

TIP: Spis på de små, billige og lokale restauranter frem for på store og dyre steder, der er meget turistede.

STED: Istanbul
HOTEL: Darussaade Istanbul
PRIS: Fra 950 kr. per nat
WEB: Darussade.com

NEW YORK - STORSLÅET OG ÆGTE


New York er altid en god ide – også på bryllupsrejse. Lej en cykel, og kør over Brooklyn Bridge, gennem det kreative kvarter Williamsburg og stå af ved hovedgaden Bedford Avenue, der bugner af gallerier, vintagebutikker, hyggelige caféer og små barer. Køb unikke loppefund på Brooklyn Flea Market. Spis middag på charmerende Waverly Inn and Garden, hvor tjenerne serverer i hvid skjorte og slips som på en bistro i 20’erne. Afslut dagen med en drink med panoramaudsigt over Manhattan Skyline på toppen af SoHos højeste bygning på Mondrian Hotel.

TIP: Snig jer uden om turistfælderne, og stil jer i kø med newyorkere til restauranten Peels, der tilbyder byg-selv-brunchen Build-A-Biscuit.

STED: New York
HOTEL: The Jane
PRIS: Fra 580 kr. per nat
WEB: Thejanenyc.com

BARCELONA - STRAND OG STORBY


Tag til charmerende Barcelona, hvis I både er til hav, strand, magisk arkitektur, lækre tapas, sprudlende Cava og bugnende markeder. Den ene dag kan I nyde middelhavsbølgerne fra stranden, den næste kan i lade jer inspirere af Gaudis eventyrlige arkitektur i parker og på gaden. Gå på opdagelse i de små, skæve gyder, hvor de lokales vasketøj hænger til tørre mellem husene. Nyd traditionelle tapas med de lokale på La Flauta eller en paella på Can Majo med udsigt over Middelhavet. Besøg det skæve område El Raval eller det charmerende El Born. Slut aftenen på La Vinya på Santa Maria pladsen med udsigt til kirken og med vin i glassene.

TIP: Cyklerne har indtaget Barcelonas gader. Lej dem via Bike Rental Barcelona, som endda bringer cyklen til dit hotel.

STED: Barcelona
HOTEL: Hotel Barnys Orientals
PRIS: Fra 759 kr. per nat
WEB: Hotelbarnysoriental.com


LÆS OGSÅ: Romantiske bryllupsrejser 
LÆS OGSÅ: Alternative bryllupsrejser   

Se, hvad vi ellers skriver om: Bryllup, Rejseguide og Barcelona

610x200_woordy_knap2.jpeg