BARCELONA: TIPS TIL OPLEVELSER I STORBYEN

Er du til storby, strand og oplevelser? Så er det Barcelona, du skal til!

Som en af få byer i Europa rummer Barcelona kombinationen af pulserende byliv, lækre strande og historiens vingesus, mens du er omgivet af smuk arkitektur, innovativ gastronomi og et sjovt natteliv.

Spaniens næststørste by er et perfekt rejsemål til en weekendtur, ferie med børnveninderne eller en romantisk rejse.

Her har vi samlet vores bedste rejsetips til alt det, du skal opleve i Barcelona...

Læs mere


Barceloneta Strand i Barcelona (Foto: Getty Images)

Hvad kan du lave i Barcelona?

I Barcelona kan du bruge dagene på at udforske byens mange spændende kvarterer, shoppe i luksusbutikker og gå på farverige, lokale markeder, besøge kunstmuseer og samtidig nyde byens mange smukke bygninger og historiske seværdigheder.

Tag en gåtur ned ad Ramblaen, den berømte lange boulevard i hjertet af byen, der fører dig ned til Columbus-monumentet og Middelhavet. Her venter adskillige kilometer med palmeklædte, gyldne strande, hvor du kan få dig en tiltrængt dukkert eller bare ligge og slappe af og nyde solen – mens du stadig er i storbyen.

Vejret i Barcelona

Solen er glad for Barcelona, hvor temperaturen allerede fra maj kan nå op på 22 grader, og derfra bliver det kun bedre med højeste temperaturer i juli og august, men selv i oktober er der stadig over tyve grader varmt, melder temperatureweather.com.

Barcelonca med børn

Søger du en by, der også er god til ferier med børn, er Barcelona oplagt. Det ved tvillingemoren, Mette Marie Lei Lange, der står bag bloggen twinpeaks.dk og som er Barcelona-elsker. 

Prøv eksempelvis Placa de Vicenc Martorell. En lille plads med små, hyggelige caféer og restauranter i udkanten og en stor legeplads i midten. Cava og tapas til de voksne, mens der er udsigt til ungerne på rutschebanen! Ikke særligt turistet, da man lige skal vide, at den er der.

Mette Marie Lei Lange har til ALTdk samlet syv ting, du skal opleve i Barcelona med børn. Her kan børnene fx opleve vilde dyr (i en zoo, bare rolig!), spise is i den gamle bydel eller lege på stranden.

Bedste spisesteder i Barcelona

Er du foodie med hang til lokale specialiteter, eller elsker du bare god mad generelt, er Barcelona det perfekte sted at gå på opdagelse.

Du kan gå rundt blandt byens markeder og købe lokalt dyrket frugt og grønt og det lækreste pålæg, som du kan tage med dig og nyde, og overalt i byen er der også store og små spisesteder, som byder på ægte spansk madALT.dk har fundet fem skønne restauranter i Barcelona til dig lige her.

En af fordelene ved at være en by lige ved havet er frisk og billig fisk, og du bør unde dig selv at besøge en af de utallige fiske- og skaldyrsrestauranter, Barcelona har at byde på. Du kan finde restauranterne spredt ud over hele byen, men vær opmærksom på, at der er bestemte områder, hvor kvaliteten og niveauet er højere end andre (psst, du finder et insider tip til en af byens bedste af slagsen i artiklen Disse fem steder i Barcelona skal du opleve).

Oplevelser i Barcelona

Med to store fodboldhold i byen byder Barcelona også på fodbold i verdensklasse. Elsker du at shoppe i luksusbutikker og på små markeder, er det bare at gå på opdagelse i byens mange kvarterer. Og vil du ligge på stranden eller se på kunst – eller feste hele natten, er der også rig mulighed for det i den populære storby.

Til alle os, der hader turistfælder, kommer sangerinde og blogger Saszeline Emanuelle Dreyer os til undsætning. Hun er flyttet til den spanske by med sine to sønner, og hun føler sig allerede hjemme i den catalanske hovedstad.

– Jeg har lige været på besøg i Danmark, og da vi kom retur og kørte hjem, sagde jeg flere gange til min ældste søn, Sean: Se lige, hvor smukt her er. Barcelona er virkelig en smuk by. Der er så mange utroligt fine bygninger, parker og områder. Stemningen er afslappet, og mange drikker sangria i solen og spiser lækker tapas. Byen er for unge 'lovers' såvel som for familie og ældre mennesker, siger hun til ALT for damerne, mens hun deler ud af tips, så du kan opleve det ægte Barcelona. 

Hvis du vil uden om Ramblaen og lurvede tapas-fælder og i stedet opleve mere autentiske sider af storbyen, er der bestemt også masser af hemmelige hotspots i Barcelona, hvor du kan drikke, spise og shoppe som de lokale.

GOD TUR!