Guide til Barcelona. Shooping, restauranter, kultur og turistattraktioner.
SPONSORERET indhold

Disse 5 steder i Barcelona, skal du opleve

Barcelona er en af de få byer i Europa, som både rummer smuk arkitektur, innovativ gastronomi, pulserende natteliv OG lækre strande.

Foto: Alamy
29. aug. 2014 | Livsstil | Eurowoman

Det er noget nær umuligt at opleve alle Barcelonas mange perler i et besøg, men har du planlagt en tur dertil, er her fem områder, du ikke må gå glip af!

LÆS OGSÅ: Her er 5 nye sider af Berlin, du skal udforske.

Her skal du spise fisk og skaldyr

Det er næsten en synd at tage til Barcelona uden at besøge en af de utallige fiske- og skaldyrsrestauranter, Barcelona har at byde på. Den friske og billige fisk er en af fordelene ved at være en havneby, og selvom du kan finde restauranterne spredt over hele byen, er der bestemte områder, hvor kvaliteten niveauet højere.

De bedste af slagsen finder du i områder i og omkring Barceloneta og metrostoppet Ciutadella/Vila Olimpica. I starten af Barceloneta finder du de mere fancy og eksperimenterende designerrestauranter som CDCL og Ice BarCelona. Gå 200 meter nord, og oplev en række af de mere autentiske restauranter, hvor du både kan springe ud i alt fra eksotiske sværdfisk og kulmuleretter til mere sikre pastaretter, hvis seafood ikke er din kop té. En af disse er Barnabier, som har et stort udvalg af fisk, skaldyr, pasta og paella. Prøv især deres skaldyrstallerken, som indeholder hummer, hjertemuslinger, knivmuslinger, blåmuslinger, rejer, blæksprutte, jomfruhummer og tigerrejer. Den koster omkring 200 kroner.

Barnabier, C/ de la Marina, 16 - 08005 Barcelona


Foto: Apartmentbarcelona.com

Her skal du være kulturel (og spise friske frugter samtidig) 

Erfarne Barcelona-rejsende vil nok anbefale, at man holder sig langt væk fra La Rambla, som er en af Europas største gader for tricktyve. Gør du dog undtagelsen, skal det være fordi, du skal forbi det store frugt- og kødmarked La Boqueria.

Forestil dig Københavns Torvehaller og gang det med ti, så har du en god idé om, hvad du skal forvente af dette overdådige marked, som sælger den mest friske fisk og frugt for en slik.

Er du tæt på hedeslag og bare trænger til en let frokost, kan du f.eks. få en kvart vandmelon, ti friske figner og et glas friskpresset juice for blot fire euro (25 kroner). Tag din frokost med, og gå 200 meter ned af gaden, hvor du for blot ti euro kan få adgang til cool kunstudstillinger på Barcelona Museum of Contemporary Art.

La Boqueria, Rambla, 91, 08002 Barcelona, Spanien

Her skal du gå ud at drikke cocktails

Barcelona er ligesom København og andre storbyer opdelt i forskellige bydele, som har hver deres charme.

Skal du i byen, er de hippe områder L'Eixample og El Raval de bedste bud, med hippe barer, lækre cocktails og cool klientel a la Vesterbro og Nørrebro i København. Der er utallige barer i områderne, så det bedste forslag er at forhøre sig med nogle lokale eller bare prøve sig frem. Husk, at i Barcelona spiser man typisk aftensmad mellem 21 og 23, så der er vil være godt fyldt på mange af stederne tidligt.

Smut især forbi Rosa del Raval i El Raval og kombiner aftensmaden med et par cocktails. Rosa del Raval er autentisk mexicansk restaurant, med cool personale, hvor priserne er lige så lave, som maden er god. Baren er flere gange blevet kåret som en af de bedste barer i området og med cocktails til den nette sum af 3,5 euro per styk, er du garanteret en god og billig start på aftenen.

En forret, hovedret og 2 cocktails, vil koste dig omkring 25 euro. Prøv især deres cerviche, som er ekstremt lækker.

Rosa del Raval, C/ dels Angels 6, 08001 Barcelona

LÆS OGSÅ: Guide til barer i El Raval


Til venstre: Rosa del Ravals lækre cerviche, som bestemt er et besøg værd. Til højre: Frozen mango margarita med chilisaltkant på glasset.

Her skal du hænge ud og lade sanserne blive stimuleret

Barcelona har mange turistattraktioner, men som det oftest er tilfældet, er de fleste ikke nogle, som man behøver at se mere end en gang (nej, La Sagrada Familia kirken, er ikke tættere på at blive færdig siden sidst). En af de få ting, som vi dog mener, der kræver et genbesøg, er det farverige springvand Font Magica. Siden 1929 har den imponerende fontæne stimuleret både ører og øjne, med et spektakulært show, der kan få selv den mest indfødte spanier til at knibe en lille tåre. Pas dog på med at have smartphonen fremme – risikoen for at du bliver lidt våd, hvis du står for tæt, er ret stor.

Er du der uden for springvandets showtider, er området Plaza Españya, et cool sted med grønne områder, hvor du kan nyde frokosten eller tage en hurtig siesta.

Magic Fountain of Montjuic, Pl. Carles Buïgas 1, 28080 Barcelona.


Youtube bugner med videoer af det populære springvand, men en video gør den ikke til rette - den skal opleves live.

Her skal du shoppe billig Adidas

Vores anbefaling til shopping er hverken en dyr designerbutik eller en butik specialiseret i unikafund. Det er såmænd blot en butik, vi også har herhjemme. Forskellen er bare, at du kan få de samme varer til den halve pris. Adidas Originals ligger i det hippe El Raval område, som kun ligger ca. ti minutters gang fra det centrale Plaza Catalunya.

Butikken har næsten samme udvalg som i Danmark, men til en væsentligt lavere pris. Du kan komme derfra med en T-shirt, gymnastikrygsæk og helt nye sneakers til omkring 700 kroner. Er du dog mere på jagt efter vintagebutikker, kan du med fordel kigge i L'Eixample området. Ligeledes har Passeig De Grazia et stort udvalg af luksusbutikker som Stella McCartney, Louis Vuitton, Prada og Valentino.

Adidas Originals, Carrer d´Avinyó 6´, 08002 Barcelona.