Saszelines Barcelona
SPONSORERET indhold

Saszeline: "Barcelona er en sjov blanding af gammel historie og moderne liv"

Saszeline Emmanuelle Dreyer flyttede til Barcelona i august. Her viser hun dig, hvordan du styrer uden om de værste turistfælder i byen med de mange taspasrestauranter og barer.

Af:: Cille Lewinsky Foto: Getty Images
11. mar. 2018 | Livsstil | ALT for damerne

Barcelona har det hele, hvis du spørger sangerinde og blogger Saszeline Emanuelle Dreyer. Der er vand, strand, god mad, og så er det en storby med masser af liv. For under et halvt år siden flyttede hun dertil med sine to sønner, men hun føler sig allerede hjemme i den catalanske hovedstad.

– Jeg har lige været på besøg i Danmark, og da vi kom retur og kørte hjem, sagde jeg flere gange til min ældste søn, Sean: Se lige, hvor smukt her er. Barcelona er virkelig en smuk by. Der er så mange utroligt fine bygninger, parker og områder. Stemningen er afslappet, og mange drikker sangria i solen og spiser lækker tapas. Byen er for unge 'lovers' såvel som for familie og ældre mennesker.

Saszeline på gaden i Barcelona. Foto: Privat.

Mine bedste spisesteder


En grøn oase: La Balsa
Når du træder ind på ”La Balsa”, går du ind i en oase, hvor der både er grønt og rustikt. Der er så meget stemning i det fine, lille hus med planter overalt. De skifter løbende menukortet, og der er ikke særlig meget at vælge imellem, men det er lækkert og anderledes. Jeg vælger de grønne retter og lidt fisk, men de har også traditionelle spanske forretter som ”cod fritters” og ristet tomatbrød med oliven til. 
Labalsarestaurant.com

Byens bedste sprødstegte kartofler: Pez Vela
Sommeren er lang, så mine drenge og jeg er ofte på stranden og hygger hele dage. Drengene kan løbe rundt, og der er intet federe, end når de hygger sig. Der er flere restauranter med god mad på stranden, men jeg elsker særligt ”Pez Vela”, som ligger nede ved W-strandpromenaden. De har flere ting på menuen, som jeg kunne spise hver dag. Prøv deres patata bravas – det er de bedste i byen. Saucen på kartoflerne er helt speciel og virkelig god! Restauranten er booket det meste af tiden, især om søndagen er det helt umulig at få plads, så det er en god idé at få booket et bord. 
Grupotragaluz.com/en/restaurant/pez-vela

LÆS OGSÅ: Tag på madeventyr: 6 anderledes måltider, du skal prøve i Rom

Børnevenligt madmekka: El Nacional
”El Nacional” ligger i centrum på hovedgaden Passeig de Gracia. Jeg elsker det sted, fordi der er så meget at vælge imellem. Der er flere restauranter samlet på ét sted og plads til 700 mennesker i den historiske bygning. Atmosfæren er god, og man kan smage mange forskellige spanske retter. Børn er også velkomne, og det er ikke underligt, at du stadig ser dem på restauranten klokken elleve om aftenen. Det er meget normalt hernede.
Elnacionalbcn.com

Mine bedste gå-ud-steder


Strandfest: CDLC
Hvis man gerne vil på natklub, er ”CDLC” ved stranden et godt sted. Tidligere på aftenen er det en restaurant, men den forvandler sig til natklub senere. De laver mange temafester og gør noget ud af det. Der er en rigtig fed stemning, fordi der er så mange turister, som alle søger det samme, nemlig en god fest! 

Cdlcbarcelona.com/carpe-diem-lounge-club

Den spanske metropol forener det rolige strandliv med det tempofyldte byliv. Foto: Privat.

Treetagers party paradis: Boca Chica
Start aftenen med en god middag på ”Boca Grande”, og tag derefter på ”Boca Chica” og drik drinks. Der er både restaurant og klub samme sted. Klubben er i flere etager, og der er også en udendørs terrasse. Men i det hele taget bugner Barcelona med gode steder, man kan nyde et glas vin eller drikke cocktails. De fleste gange har jeg glemt at notere navnet på en god bar, men det er også noget af det, jeg elsker mest ved byen. Du behøver ikke tage på de ‘trendy’ steder, for ligeså snart du bevæger dig udenfor hotellet og eksempelvis går rundt i ‘den gamle by’ i El Born, er der så mange hyggelige barer og restauranter, som byder på nye og unikke oplevelser.
Bocagrande.cat/en/boca-chica

LÆS OGSÅ: Tag på venindetur til denne franske perle, hvis du elsker vin, sol og cykling

Mine kulturelle steder


Betagende arkitektur: Torre Glòries
Der er så meget at se i Barcelona. Hvis man interesserer sig for arkitektur, er der masser at se ud over Gaudi Parken og La Sagrada Familia, som de fleste turister besøger. Den fine æggeformede bygning, som Jean Nouvel har designet, også kendt som Torre Glòries, er et besøg værd, eller Frank Gehry’s ”Fish”, som ligger nede ved vandet, er også rigtig flot.
Avinguda Diagonal, 211

Street art og udsigtspost: El Born
Den gamle by i El Born er virkelig fin. Der er mange smukke bygninger og et særligt kunstnerisk miljø, men man kan også se street art i El Raval, besøge den gamle koncerthal Palau de la Música Catalana fra 1905, se den smukke udsigt og natur fra Tibidabo. Her kan man gå hele vejen op ad bjerget, det er en god vandretur, eller besøge det gamle, smukke kloster Museu-Monestir de Pedralbes.

De smukke palmer er at finde overalt i Barcelona. Foto: Privat.

LÆS OGSÅ: Bedste restauranter i Berlin

Mine hemmelige steder


Slentretur blandt historiske huse: Pedralbes
Jeg bor i den nordlige del af Barcelona i et område, der hedder Bonanova. Det er lige ved Pedralbes, som er et meget hyggeligt sted, hvor der primært er lokale. Der er meget historie bevaret i de gamle bygninger, man ser på nærmest hvert gadehjørne. Vi bor side om side med butikker og små cafeer på den ‘store plads’, og på vejen til vores lejlighed ser man alle de gamle, fine huse og palæer. Mange af dem er i dag mindre privathospitaler, tandlægeklinikker og skoler, men på de mange, små veje omkring ligger der nogle fine og helt specielle huse. Gaudi har designet et lille ’slot’ på vejen, som i dag bare er et hus. Det er en sjov blanding af gammel historie og det moderne liv.

Anbefalet til dig