Den ultimative guide: 25 ideer til jeres polterabend
SPONSORERET indhold

Den ultimative guide: 27 ideer til polterabend aktiviteter

Skal din veninde giftes, og vil du gerne forkæle hende med et brag af en polterabend inden? Vi har her samlet en række gode ideer til, hvordan du giver din veninde – og dig selv – en uforglemmelig dag.

Af: Emma Fjalland Lund og Sara Wilkins Foto: Getty Images
29. apr. 2022 | Livsstil | ALT.dk

Brudens polterabend er altid noget helt specielt og noget, hun vil snakke om længe efter den festlige dag. Hun kan læne sig tilbage, nyde en god polterabend med festlige indslag med hende i centrum - og ikke mindst en dag med hendes veninder.

At stå bag selve arrangementet er dog en lidt mere omfattende opgave, når det skal gå op med både deltagere, priser, tidspunkter, kørsel og steder.

Skal du stå for at arrangere den perfekte polterabend, der helst både skal være sjov, rørende, overraskende, lidt upassende og helt uforglemmelig? Fat mod!

Vi har herunder samlet en liste med 26 forskellige polterabend aktiviteter.

Bland dem kan du finde masser af inspiration til, hvad du kan gøre for din veninde på den store dag inden brylluppet – uanset om hun er til den mere klassiske polterabend, den aktive polterabend, den afslappede polterabend, den kreative polterabend, den smagsfulde polterabend eller det mere alternative polterabend.

Vi ønsker jer en fed polterabend!

Den aktive polterabend

Poledancing

En polterabend klassiker! For det er jo altid ret underholdende at se sin forlovede veninde (og de 10-20 andre piger, man ikke rigtig kender) svinge sig rundt om en pæl og forsøge at se godt ud imens.

Du kan finde poledancing til større grupper i de fleste store byer herhjemme. I hovedstaden tilbyder de eksempelvis polterabend-pakker for hele grupper til 995 kr. her. Hvis I skal feste i Jylland eller på Fyn, kan du se en oversigt over poledancing til 125 kr. per person på Polterabend.dk

Twerk & andet dans

Et godt alternativ til poledance kunne være den booty shakende dans twerking, som for alvor er blevet populær herhjemme de seneste år. Dansen er nok ikke for de blufærdige typer og er for nogen en af de mere grænseoverskridende aktiviteter, men et godt grin er så godt som garanteret.

Twerk-lektioner for større grupper kan for eksempel fås her i København fra 1.000 kr. for 2-5 personer eller her til 1.500 kr. for en gruppe på 1-15 personer i Aarhus.

Alternativt kan I kaste jer ud i en lang række andre danse fra burlesque og salsa til Bollywood-dans. Se mere her og her.

LÆS OGSÅ: Disse 12 ring skal du forberede dig på, før du bliver gift

Action-lege

Hvis fysisk aktivitet ikke skræmmer jer, og det gerne må blive lidt vildere og mindre elegant end dansetimerne, findes der et hav af muligheder til en sjov polterabend rundt omkring på landets mange actioncentre og eventhaller.

Her kan man kaste sig ud i alt fra paintball og sumobrydning til lasergames, mega-bordfodbold og rodeotyre. Der er med andre ord nærmest garanti for ydmygelse. Og forhåbentlig en masse gode grin.

Priserne varierer, men se for eksempel her for København eller her for aktiviteter i Aarhus. Du kan også finde en liste over mange af de forskellige actioncentre rundt i landet her.

rappelling1.jpg

Klatring & rappelling

Hvis ikke den kommende brud har højdeskræk, kunne klatring, rappelling eller svævebaner være et godt bud på én af de større aktiviteter i løbet af hendes polterabend.

Priserne varierer, men se for eksempel herher eller her, hvis I bor i København, og her eller her hvis I bor i Aarhus. Hvis man har nerverne til det, kunne man også kaste sig ud i "bridgewalking" - for eksempel her

LÆS OGSÅ: 7 gode råd: Sådan finder I det rigtige festlokale til jeres bryllup

Team building

Den store bryllupsfest bliver sandsynligvis sjovere, jo flere gæster du kender, så hvorfor ikke udnytte dagen til at blive rystet sammen på kryds og tværs og lære hinanden bedre at kende?

Her er team building-lege helt oplagte, hvis man er til det mere legesyge. Det kunne for eksempel være et spil Fangerne på Fortet fra 300 kr. per person, som du kan læse mere om her. .

Den kreative polterabend

Croquis

Hvis jeres veninde er mere til det rolige og kreative, kunne croquis-tegning være et godt bud på en oplevelse, man nok ikke lige glemmer foreløbig.

Her gælder det om at tegne en levende model, som oftest er nøgen, i forskellige positurer. Polterabend.dk har samlet flere bud - for eksempel her i København, hvor prisen er 1.400 kr. for en gruppe + 30 kr. per person, eller her fra 1.200 kr. forskellige steder i Jylland.

Glaspusteri & keramik

Et alternativ kunne være at gå all in på det kreative og kaste jer over glaspusteri eller keramik i stedet. Her kunne man jo passende kunne bruge tiden på kreere en lille personlig gave til den kommende brud.

Du kan for eksempel puste glas her i København for en gruppe på max 12 personer. Der er også mange keramikværksteder, der afholder events for større grupper – for eksempel her i København eller her i Næstved.

smykkedesign1.jpg

Lav jeres egne smykker

I samme kategori kunne I give jer i kast med at kreere jeres helt egne smykker. Polterabend.dk har flere gode bud rundt i landet.

Indspil en sang og musikvideo

Det er efterhånden blevet en populær polterabend-aktivitet at indspille sin egen sang eller musikvideo – og måske den endda kan afspilles til selve brylluppet? Find jeres indre Beyoncé frem og tjek for eksempel studierne ud her i Odense eller her i København til priser i omegnen af 1.800-3.000 kr.

I kan også indspille en personlig sang, som måske betyder noget helt særligt for jeres veninde – for eksempel her i Odense hvor tre sange og en musikvideo koster 2.000 kr. eller her i København.

LÆS OGSÅ: 19 bryllupsgaver til under 1.000 kr.

Topmodel for en dag

Et polterabend plejer at blive godt dokumenteret på de sociale medier i løbet af dagen, og billederne bliver sandsynligvis nogle, som jeres veninde vil se tilbage på med stor glæde i dagene fremover – så hvorfor ikke sørge for, at hun ligner en topmodel på dagen?

I hovedstadsområdet kan man for eksempel leje sig ind i studiet her med en professionel fotograf, en grafiker, røg-, lys- og vindmaskiner.

Den smagsfulde polterabend

Smag på øl, vin og drinks

Mange polterabender er rige på alkohol, så hvorfor ikke kombinere én af dagens aktiviteter med øl-, vin- eller whiskeysmagning?

Find en oversigt over ølsmagning i København her, hvor priserne ligger på 50-700 kr. per person eller vinsmagning her fra 2.400 kr. for 10 deltagere. Du kan også finde en oversigt over whiskeysmagning forskellige steder i landet her, hvor priserne ligger fra 200 og op per person.

Lær at lave flødeboller

Har jeres veninde en sød tand? Så kunne et flødebollekursus måske være et godt bud til en aktivitet sidst på eftermiddagen, når lækkersulten melder sig.

Det kunne for eksempel være her i København eller Aarhus fra 200-300 kr. per person.

cocktail party.jpg

Tag på cocktailkursus

Hvis I alligevel skal ud at danse senere på aftenen, er det altid godt at kunne bestille drink - og det gerne udover de klassiske.

Vil I have udvidet jeres repertoire er et cocktailkursus med tips til gode drinks oplagt. Her lærer I både selv at blande de våde vare og får inspiration til, hvad du skal bestille i baren næste gang - og I får selvfølgelig lov til at smage det hele. What's not to like?

Priserne varierer, men tjek for eksempel dette i København eller Aarhus.

LÆS OGSÅ: Syv tips fra eksperten: Sådan skriver du en god bryllupstale

Klar, parat - bag!

I dagens særlige anledning kunne I også vælge at gå all in på den gode dessert og lade jeres veninde blive mesterbager for en dag i vaske ægte Bagedyst-stil.

Tjek fx dette koncept, hvor I kan konkurrere i snit og smag med en konditor ved jeres side. 

Lej en sushikok

I kunne også hyre en sushikok og sørge for, at den kommende brud får helt styr på, hvordan den perfekte maki-rulle og nigiri skal smage og se ud.

For eksempel her i København, hvor prisen for en gruppe på 10 personer er 400 kr. per person. Du kan også få et overblik over sushikurser i hele landet her.

Den afslappende polterabend

Få lagt professionel makeup

Mange af den type arrangementer ender alligevel med en bytur, så hvorfor ikke kombinere dagen med at få lagt en flot makeup af en professionel i dagens anledning?

Måske der tilmed kunne findes inspiration til den store bryllupsdag. Det kunne for eksempel være her i København.

Massage & spa

Er den kommende brud træt af polterabend lege og vil mest af alt bare gerne pusse-nusses om?

Hvorfor så ikke forkæle jeres veninde – og jer selv – med de ting, som man ikke normalt får tid til i hverdagen: En lækker massage, en ansigtsbehandling eller måske et afslappende spa eller fodbad.

Det kunne for eksempel være her i København eller hos Sofiebadet på Christianshavn, hvor prisen for en selvforkælelses-session er 4.000 kr. for et hold på 10 personer. Eller hvad med den lidt alternative fiskespa – som for eksempel her i København eller her i Aarhus, hvor der er rabat for større grupper over ni personer. 

Saunagus

Eller hvad med at slappe af i en varm sauna omgivet af velduftende oliedampe? Det kunne for eksempel være hos Inipi på Amager i København, som tilbyder fem forskellige saunatemaer til polterabend-grupper. I kan også bestille en saunatruck til at komme til jer her.

LÆS OGSÅ: De 10 bryllupsbud

Petanque

Hvis I ikke vil op i det helt store fysiske aktivitetsgear, kan I altid kaste jer ud i et old school spil petanque.

Det kunne for eksempel være her i København, hvor priserne er fra 50 kr. per person eller her, hvor spillet kan kombineres med brunch til 225 kr. per person eller med en guide på 90 minutter til 200 kr. per person.

bowling.jpg

Bowling

Alternativt kunne I leje bowlingbaner – for eksempel et sted som her i København, hvor man blandt andet kan kombinere bowlingen med øltårn eller burgere, eller her i Aarhus, hvor baneprisen ligger fra 140 kr. til 265 kr.

Den anderledes polterabend

Håndlæsning og tarotkort

Hvis vi skal over i den lidt mere alternative boldgade, kunne håndlæsning eller tarotlæsning være et godt bud. 

Polterabend.dk har samlet en liste over forskellige steder, der tilbyder håndlæsning til polterabend, uanset om det finder sted i Jylland, på Fyn eller i hovedstadsområdet her.

Byvandring

Tag jeres veninde med på en guidet tur rundt i de lokale gader. Mange lokale museer tilbyder mange traditionelle ture rundt i der pågældende by, mens eksempelvis Weird Walks tilbyder for flere forskellige byvandringer, blandt andet "Dronningerunden", "Fanden er løs"-turen eller "Herreturen".

Læs mere om de forskellige ture og arrangementer her.

Skattejagt

Alternativt kan I gå lidt i barndom og tage jeres veninde med på en vaskeægte skattejagt.

Der findes for eksempel denne i Kongens Have, hvor man får udleveret en konvolut med kryptiske spor og skal opklare et mysterium i den gamle royale Københavner-have for 200 kr. per person.

Alternativt kunne I tage på skattejagt på Flakfortet i København, hvor man får udleveret kort og kompas og kan gå på opdagelse på det gamle fort. Prisen er 225 kr. per person og du kan læse mere her.

Er I mere til at lave jeres egen skattejagt, kan I lade jer inspirerer her

virtual reality.jpg

Virtual reality

I kunne også forsvinde ind i en helt anden verden sammen?

Hos Action Center Amager kan man fx vælge mellem 13 spil til 149 kr. per person og blandt andet opleve bueskydning og skydespil - eller prøv Limitless i København, hvor man kan spille op til otte personer sammen og kombinere oplevelsen med fri bar.

Tag på casino

Man kunne også slutte den kommende bruds polterabend af med et spil poker eller roulette og se, om I kan vinde nogle af de mange penge hjem, som I har brugt på dagen. Hos Casinoevents kan man for eksempel leje privat casinoudstyr og en dealer med James Bond-tema.

Escape room

Er din veninde vild med mysterier?

Hvorfor så ikke prøve kræfter med et de mange escape rooms som eksempelvis City Escape og Locked, der er dukket op rundt om i landet de seneste år til hendes polterabend. Del jer op i hold og konkurrer om at nå først igennem de gådefyldte rum samt få testet jeres samarbejdsevner og tankemønstre.

Der bliver helt sikkert noget at snakke om på den anden side - og det er da også altid lidt fedt bagefter at kunne prale med, at man var dem, der kom først igennem de mange gåder og mysterier.

Go cart

Har den kommende brud benzin i blodet, så er det oplagt at køre om kap i de små, hurtige biler på et af landets mange baner.

Husk dog at gøre det tidligt på dagen, hvis I har planlægger at få lidt alkohol indenbords i løbet af dagen.

Mød gommen

Holder både bruden og gommen polterabend samme dag?

Så kan I overveje, om I vil slå et af dagens festlige indslag eller aftenens fest sammen med gommens polterabend - måske med fælles mad, sjove aktiviteter og fællestur på dansegulvet?

Så får brudeparret set hinanden i deres meget muligt sjovt outfits, mens der samtidig er rig mulighed for, at de respektive vennegrupper kan møde hinanden, snakke bryllup, fest og grine over dagens mange aktiviteter.

Kilder: Polterabend.dkPolterabendevent.dkPolterabend.coSuperevent.dkEvento.dkFunguide.dkEventfactory.dkEventhall.dk.

Artiklen er oprindeligt bragt i november 2016, men er opdateret i maj 2022.

DIY: 7 idéer til bryllupsinvitationer du selv kan lave

DIY: 7 idéer til bryllupsinvitationer du selv kan lave

Bryllup billeder

16 bryllupsbilleder, der ikke endte helt som forventet

Bryllupskage

Her er 31 af Instagrams smukkeste kager til den store dag

Sådan vasker du selv brudekjolen efter festen

Sådan vasker du selv brudekjolen efter festen

etikette på Instagram

Kære Bryllupsgæst: Sådan her skal du absolut ikke bruge Instagram, når du er til bryllup

Rustikt bryllup

10 fine steder at holde bryllup i og omkring København

Bryllupsklar

Dette er den bedste alder at blive gift - ifølge videnskaben

Bryllupsgaver til par

21 bryllupsgaver til under 1.000 kroner

Kendte med korte ægteskaber

10 kendis-ægteskaber, der endte usædvanligt brat

Bryllupstale

7 tips fra eksperten: Sådan skriver du en god bryllupstale

Kendte brudekjoler

Se billederne: Disse ikoniske brudekjoler dannede mode

Det perfekte bryllup

Den kommende bruds overvejelser om det perfekte bryllup

brudebuket

8 idéer: Hvordan skal din brudebuket se ud?

Skal I holde bryllup er her masser af inspiration til jeres bordkort.

7 smukke bordkort du selv kan lave til brylluppet

Det kan være sin sag at finde et festlokale til sit bryllup.

7 gode råd: Sådan finder I det rigtige festlokale til jeres bryllup

Fernanda Palmeiro Ole Lynggaard

Fernanda Palmeiros bryllup: Bondegårdsfest

bryllupsinpiration

Vores bryllup: Traditionelt dansk

bryllupsinpiration

Vores bryllup: Sydlandsk charme

Whitney Kay & Brian Scott will make you cry | Shore Lodge wedding video

Rørende video: Gommen afgiver to MEGET vigtige løfter på sin bryllupsdag ♥

brylluprejse i storby

Bryllupsrejsen: 4 storbyrejser

brylluprejser

Bryllupsrejsen: 4 alternative bryllupsrejser

romantiske bryllupsrejser

Bryllupsrejsen: 4 romantiske rejser

Cecilie Rubini og Michael Falgren

Kom med til vores bodegabryllup

Spar penge til bryllup

30 måder at spare tusindvis af kroner på til dit bryllup

bryllupsplan

Guide: Bryllup uden stress

Præstens råd: Sådan holder I liv i jeres kærlighed, når festen er ovre

Præstens råd: Sådan holder I liv i jeres kærlighed, når festen er ovre

Du skal arrangere polterabend, men hvad skal I lege?

7 lege I skal lege til din venindes polterabend

Chanel mules

10 brudesko, du kan købe på udsalg lige nu

JFK Jackie Kennedy bryllup

Find den perfekte brudekjole til din kropstype

Den ultimative guide: 25 ideer til jeres polterabend

Den ultimative guide: 27 ideer til polterabend aktiviteter

inspiration til smukt brudehår

Brudehår: 11 ideer til den kommende brud

Bryllupsgæster

7 ting du skal undgå: Det brokker bryllupsgæster sig altid over

Anbefalet til dig