Lister – de bedste og sjoveste toplister, du kan forestille dig

Find de bedste lister

Vi elsker lister! Og derfor har vi her samlet alle vores toplister, som du kan gå på opdagelse i.

Der er de sjove, skæve og de tankevækkende inden for underholdning, tv-serier og film, mode, forbrug, sundhed, kærlighed, børn, parforhold – og meget mere, der kan underholde og gøre dig klogere på samme tid!

I det hele taget har lister en genial funktion, som du også kan overføre til din hverdag, hvilket er en af de helt store trends for tiden.

Læs mere

Hvad er lister?

Lister er med til at skabe et overblik og opsummere de mest sigende eksempler inden for det, som listen handler om. En topliste kan også være en sjov påmindelse om ting, du ikke vidste, havde glemt eller aldrig havde tænkt over tidligere.

Nogle af de mest kendte lister rundt om i verden er musiklister, der rangerer de mest populære sange eller album over en vis periode. Nogle af de mest populære lister, vi står bag her på ALT.dk, tæller blandt andet 1990'ernes bedste musikvideoer og 29 sange, du helt sikkert dansede rundt til på teenageværelset. Ren nostalgi.

Vidste du, at da "mister hitliste himself", Jørgen de Mylius, i 1963 gik i luften som 16-årig radiovært på DR med sin første top 20-liste over datidens mest solgte plader, så startede han ud med at spille den sang, der lå på listens førsteplads? Derefter kunne man så høre resten af listen fra nummer to og ned. Ugen efter ændrede han dog den rækkefølge, så man holdt spændingen lidt længere. En praksis, som andre hitlisteværter har fulgt siden.

Lister til inspiration i hverdagen

Hvad end du står og søger inspiration til, er der stor sandsynlighed for, at vi måske har listen, der kan hjælpe dig.

Vi har lister med bud på inspiration til gaver, gode bøger eller de bedste tv-serier, som du bør se. Har du en favoritfilm til jul? Så tag et kig på listen og se, om du er enig i vores udvalgte julefilm. Eller brug vores liste med datingråd om, hvor du kan møde 17 forskellige typer mænd ude i byen.

Der er også geniale life-hacks til dine skønhedsprodukter, 17 råd til mere overskud i hverdagen eller en masse gode grunde til at få en hund.

Lister kan omhandle alt mellem himmel og jord. Og nogle af dem handler også om de mere pinlige ting i livet. Det kan være listen om ting, vi ALLE gør, men som vi gerne vil undgå at skulle sige højt til andre. Steder, du gerne vil undgå at møde HAM, eller når vi eksempelvis har stillet 10 ømtålige spørgsmål til gynækologen, så du selv er fri for det!

Lister om mode og tv-serier

Masser af tv-serier, film og musik har gennem tiden givet inspiration til en række anderledes, skæve lister her på sitet.

Var du vild med Beverly Hills, kan vi anbefale: "15 ting du kun forstår, hvis du har set Beverly Hills 90210". Er du SKAM-fan, kan du få overblik over de bedste kærlighedsscener i den norske ungdomsserie eller læse vores bud på de mange oversete ting, vi har lært om Norge (og livet!) ved at følge med i livet hos vores venner på Nissen Gymnasium. Den skønne serie Friends har også givet os en lang liste af grin og udtryk, som du kan (og bør) bruge i din hverdag: 16 geniale udtryk, som tv-serien Venner lærte os at elske for livet.

Både 90'erne og 00'erne var to årtier, som var utroligt sjove at være unge i – det kan du få et nostalgisk gensyn med i vores vilde lister om mode- og "skønheds"-tendenser.

Lav lister med bullet journal

Hvis du selv gerne vil arbejde mere med lister i din hverdag, har vi lavet en 'trin for trin'-guide over en af de store trends for tiden, nemlig "bullet journal"-fænomenet, som du kan læse mere om i artiklen: Vild med lister? Her er trenden, du skal lære at kende.

En bullet journal samler to do-lister, 'post its', den klassiske kalender, dagbogen og meget mere i én. Den er et redskab til at få styr på alle de ting, du har gang i, og derigennem også din personlige udvikling.

Udover kalenderfunktionen kan du også udvikle lister til at sætte fokus på et specifikt område i dit liv, som du vil arbejde med. Det kan fx være lister med:

  • "Habit trackers": Overblik over de vaner, du gerne vil have i din hverdag.
  • Dagbog: Mange fører en form for dagbog i deres bullet journal
  • Trackers til motion: Det kan være med til at få systematiseret din motion eller dit vægttab
  • Spirituel udvikling: Indsæt spirituelle ritualer eller tidspunkter til meditation
  • Børnenes milepæle (eller egne): Afsæt sider til at følge udviklingen hos dine børn eller dig selv
  • Bucket list: Få konkretiseret særlige ting, du gerne vil (op)nå. I USA er det fx populært at lave forskellige lister til hver årstid
  • Økonomi: Sider, hvor du fx følger dit pengeforbrug, laver budget eller opsparingen til noget særligt
  • Madplan: Hjælp til fx at huske, hvilke retter til aftensmad har du lavet, indkøb eller kostplan
  • Taknemmelighed: Sider, hvor du skriver tre ting ned, du har været taknemmelig for den pågældende dag.

Alt sammen typer af lister, du kan samle og tage med i din bullet journal.

Der er i det hele taget masser af grund til at kaste sig ud i vores univers med lister. God læselyst!

På ALT.dk kan du læse artikler fra ALT for damerne, Eurowoman, Fit Living, Boligliv, RUM, Hendes Verden og Hjemmet.