Tips til en lettere hverdag
SPONSORERET indhold

17 tips, der letter din hverdag

Tøjet skal vaskes, maden skal laves, hunden skal luftes, og rækværket trænger da også til en omgang maling. Døgnet har kun 24 timer, men to-do-listen fylder 48. Få 17 tips, der letter hverdagen, så du får overskud til mere af det sjove.

Af:: Charlotte Wendt Jensen Foto: Alamy
13. jun. 2016 | Sundhed | ALT for damerne

1. Gå væk, pletter
Klik. Ordren er sendt afsted, og alt, du ­behøver, er at vente, til det ­ringer på døren, strække din arm frem med posen fuld af vaske- og rensetøj og så fortsætte med ­hverdagen. 72 timer senere ­ringer det på igen, og vupti. ­Tøjet er vasket og renset. Just Cleaners renser alt fra skjorter til frakker og vasker tøjbunker på over fem kilo og henter og bringer på tidspunkter, du selv bestemmer.
Just-cleaners.dk

2. Indkøb til døren
Du kender det sikkert, men vi nævner det alligevel. Onlinesupermarkedet Nemlig.com. Her kan du finde langt de fleste almindelige ­dagligvarer og få dem bragt til døren i ­timeintervaller, du selv bestemmer. Derudover kan du bestille færdigretter fra specialbutikker, lækre kager og is fra for eksempel Lagkagehuset og Svaneke Is. Herligt at få ro til at vælge det helt rigtige, herligt at slippe for at stå i en lang kø og herligt ikke at skulle slæbe tunge ­poser hjem.
Nemlig.com

3. Nemme kontanter
Har du ikke allerede MobilePay, så sæt appen øverst på din download-liste. Glem alt om netbanker og NemID. Aldrig har det været nemmere at dele en regning med vennerne. Med MobilePay kan du overføre penge med det samme, ligesom du kan anmode om penge fra dem, der er langsomme til at betale. Og det eneste, du behøver at kende, er et telefonnummer. Som noget nyt kan du nu også betale med MobilePay i en lang række butikker, og appen er stadig gratis at betale med.
Mobilepay.dk

4. Ud med hunden
Kan du se, at der venter dig nogle lange dage på arbejdet, hvor det vil knibe med at komme hjem og lufte hunden, så book en hundelufter. De fleste på markedet tilbyder daglige lufteture samt lange lufteture af flere timers varighed, som kan være svært at presse ind i en travl hverdag. Smart. Gå på jagt på nettet, og find en hundelufter i dit nærmiljø.

LÆS OGSÅ: Sådan spiser du dig til en knivskarp hjerne

5. En hjælpende hånd
Jeg vil ha' en handyman, en handyman, en handyman... en der kan sætte mit hus i stand, synger Anne Dorthe Michelsen. Og hvor er vi enige. Heldigvis er der rigtig mange af dem, som kun er et klik væk og klar til at hjælpe med alt fra store ting som at lægge et gulv, male et loft eller montere et køkken til at fikse småting som at hænge et billede op eller klippe en hæk. Alt det, du aldrig selv får gjort. Googl "handyman", og prøv dig frem.

6. Takeaway, tak
Du kan få tips til opskrifter, du kan handle over nettet, og du kan få færdigretter ind ad døren. Og du kan også bare bestille takeaway på de dage, hvor tiden virkelig er ikkeeksisterende til at få lavet aftensmad. På E-takeaway.dk og Justeat.dk, som ­begge også findes som app, kan du ­bestille takeaway fra en lang række restauranter og få det bragt direkte til døren. Søg på dit postnummer og i forskellige madkategorier, og find frem til alt fra sushi og thai til pizza og burger. Her er både det sunde og det snaskede. Velbekomme.
E-takeaway.dk, Justeat.dk

7. Shop fra sofaen
Arbejde hele ugen og masser af aftaler i weekenden. Hvor leverer det tid til at komme på shopping? Heldigvis findes der masser af butikker på nettet, så du nemt kan handle hjemme fra sofaen. Men selvom det er nemt, kan det nogle gange være svært at ramme den helt rigtige størrelse. Det problem er løst med web-shoppen Meandthemet.dk, som leverer dine køb direkte til døren inden for en time. Kom hid Ganni, Filippa K, Vanessa Bruno og Designers Remix. Og tag med Meandthemet hjem igen, hvis ikke I passer. Nemt, bekvemt og alt for fristende.
Meandthemet.dk

LÆS OGSÅ: 6 ting, du tror, er sunde for dig – men som kan gøre dig syg

8. Få frisøren hjem i stuen
Ender du også ofte med lidt for spaltet hår og en udvoksning, der har set bedre dage? Vi kender det. Det kan nemlig være svært at finde tid til at komme til frisøren. Lad i stedet frisøren komme til dig. Flere frisører tilbyder mobile løsninger, hvor de kommer ud i privaten med saks og farve. Prøv for eksempel Abcklip.dk, der netop er startet op.
Abcklip.dk

9. Fiks færdigmad
Grøntsager, frugt, kød, fisk eller lidt af det hele. Årstiderne lagde ud, men siden er der kommet en lang række aktører på markedet, som med deres måltidskasser og færdigmad ind ad døren gør hverdagen langt nemmere for dig. Hos Skagen Food får du frisk fisk fra havet, der tager kort tid at tilberede, hos Kokkens hverdagsmad får du retter, der blot skal sættes i ovnen, og hos Årstiderne vælger du hvilke kasser, der passer til dig og forbereder dele af måltidet. Prøv dig frem og find netop det koncept, der passer til dit temperament – og ikke mindst din tid.
Skagenfood.dk, Kokkenshverdagsmad.dk, Aarstiderne.com

10. Hej, blomster
De er smukke og bringer det skud sommer ind ad døren, som de fleste vist snart tørster efter. Vi taler om blomsterbuketter, som vi egentlig gerne ville have i stuen altid, men som vi ofte glemmer at få købt midt i ugens mange andre gøremål. Bestil i stedet et fast abonnement fra Posy by ­Interflora, hvor du kan få buketter ind ad døren, hver eller hver anden uge eller en gang om måneden. Du vælger selv hvilken stil, buketten skal være. Så er det bare om at finde vaserne frem.
Posy.dk

11. Smukt smil
Ja, vi ved det godt. Særligt når ­tandlægen lige minder om os det. At tandbørsten helst skal skiftes hver tredje måned, så børstehårene er stive nok til at fjerne plak fra tænderne og nå ind de besværlige steder og ikke ender som en gammel bakteriebombe. Hos Mybrush.dk kan du bestille tandbørster til hele familien online og melde dig til et nyhedsbrev, der minder om at genbestille. Børsterne bliver sendt med brev, så ingen tidskrævende ture til posthuset. Praktisk og én ting mindre at tænke på i en travl hverdag.
Mybrush.dk

12. Planlæg hverdagen
Hvornår er det nu, svigermor holder fødselsdag? Hvornår var der fællesspisning på skolen? Og hvornår var det, manden skulle på kursus? Opret en fælleskalender med din mand og børn – hvis de er store nok til at have individuelle aftaler – så I altid har styr på hinanden. Det gør hverdagen så meget nemmere, end at I altid skal koordinere med hinanden og ændre aftaler, som I er kommet til at lægge oven i allerede aftale arrangementer. Google har en fælles kalender, men også Cozi Family Organizer er god.

LÆS OGSÅ: Sådan lærer du at være til stede, hvor du er

13. Nem tilbudsjagt
Appen eTilbudsavis samler alle tilbudsaviser og giver dig besked, når dine foretrukne tilbudsaviser udkommer, ligesom du kan søge efter bestemte varer som for eksempel jordbær eller din yndlingste og få en komplet liste over, hvor det er på tilbud netop nu. Som en smart feature kan du dele din indkøbsliste med andre, hvis du får brug for at sende kæresten på indkøb.

14. Madinspiration
Lasagne? Kylling? Pasta? En af dagligdagens største tidsrøvere er aftensmaden. Ikke blot at lave den, men også at finde ud af, hvad den skal bestå af. Hjemmesiden Mambeno.dk tilbyder nu færdige madplaner med opskrifter på en hel uges aftensmad samt en uges madpakker. Madplanerne sendes til din mail om torsdagen, så du kan bruge weekenden på at handle ind. Du kan også følge @Nemfamiliemad på Instagram og få masser af daglig inspiration til familiens aftensmad.
Mambeno.dk

15. Organiser dit tøj
Jeg ved, den er her, jeg ved, den er her. Jeg skal bare liiiige ind bag den her bunke af strikketrøjer og jeans, så ved jeg, at min yndlingssommertop dukker op. Har du også svært ved at holde orden i dit tøjskab eller ­bare for lidt plads, så opdel dit sommer- og vintertøj, så du kun har det nødvendige fremme, som du bruger lige nu. Hos firmaet Gobox kan du opbevare dit vintertøj om sommeren og omvendt, så du får fuldt overblik i garderoben. Og når årstiderne skifter – eller du føler, der er noget, du slet ikke kan undvære længere – henter og bringer de til døren.
Gobox.me

16. Rengøringsrobotter
Skulle der uddeles en pris til hverdagens største luksus, ville rigtig mange nok pege på en rengøringsdame. Tanken om at slippe for at støvsuge, vaske gulve og ordne toiletter er tillokkende som få andre ting. Er budgettet ikke lige til en ægte dame eller mand, så sats på en robotstøvsuger. Den runde medhjælper ruller lydløst rundt i huset og fjerne nullermændene som en sulten lille myre. Du kan time den, så den starter, når du går på arbejde og værsgo – huset er rent, når du kommer hjem. Kniber det også med at få slået græsset, har robotstøvsugeren en effektiv fætter, nemlig robot-græsslåmaskinen, som du kan sætte i sving.

17. Slikpusher
MÅ HAVE SLIK NU! Kender du den fornemmelse? Det er bare så ærgerligt, hvis den rammer, når butikkerne er lukkede, eller du er ­alene hjemme med et sovende barn. Ingen panik, der er flere webshops, der nu kommer dig til undsætning og leverer de søde sager direkte til døren. Prøv for eksempel Bonbonnow.dk, der har store bland-selv-poser, Slikbutikken.dk, hvor du kan vælge velkendte slikvarianter, eller Sliknet.dk, der tilbyder hele familiekasser fyldt med slik.
Bonbonnow.dk, Slikbutikken.dk, Sliknet.dk

LÆS OGSÅ: Sådan sætter du en stopper for din indre sukkerjunkie på bare 3 uger

LÆS OGSÅ: Det sker der med din krop, når du spiser sukker

LÆS OGSÅ: Derfor lever du længere med ekstra kilo på sidebenene