Gave til kvinder
Foto: Getty Images Spred glæde med en gave fra ALT.dks store gaveguide.

Gaveidéer

Gave til hende: 40 idéer til kvinder i alle aldre

Mangler du inspiration til gaver til hende - eller kniber det med at finde ønsker til dig selv? Vi har samlet en liste med gode bud og masser af inspiration til gaven til netop hende, du gerne vil glæde.

Til den spilleglade – eller de sjove rødvinsaftener

Giv hende et sjovt lille spil, som kan bruges som underholdning til en rødvinsaften med veninderne eller på ferien med kæresten. Fx har Bezzerwizzer lavet små varianter af spillet inden for forskellige kategorier, så man nemt kan quizze to eller flere personer. Du kan finde spil til eksempelvis madelskeren, læsehesten eller hende, der ikke kan få nok af gode tv-serier.

BEZZERWIZZER Bricks – Tv-serier  set til 59,95 kr. hos Arnold Busck

Bezzerwisser tv serier.jpg

LÆS OGSÅ: Årets mandelgave: 7 bud på den helt rigtige præmie

Et alternativ til blomsterbuketten

De fleste kvinder bliver glade, når man "siger det med blomster", men en alternativ måde kan også være at give hende en blomstervase for livet. Et bud kunne være Lyngby-vasen, som kommer i et utal af størrelser lige fra miniature til den helt store gulvvase.

Lyngby vasenset til priser fra 149,95 til 999,95 kr. hos Lyngbyshop.dk


Selvom blomster er smukke, så gør denne vase det nu også godt uden en buket i. Den dråbeformede glasvase er fra Menus Echasse-serie, hvor Echasse er fransk for "stylter", hvorfor den står på et stativ af messing, der giver den et unikt og næsten skulpturelt og svævende udtryk.

Menu Echasse Vase S - Smoke/Messingset til 1.199,95 kr. hos Magasin.dk

Giv hende blomster HVER uge

Ja, det er faktisk også en mulighed, at du kan give hende et abonnement på en smuk buket med årstidens blomster, som bliver leveret til hendes adresse hver eller hver anden uge eller én gang om måneden i en valgfri periode. Der findes flere udbydere af den slags ordning. Et bud er hos POSY, hvor du kan vælge mellem tre forskellige slags temaer for buketten.

Abonnement på unikke buketter – set fra 249 kr. per buket hos POSY

Posy NORDISK – LILLE.jpg

Til sportskvinden

Er hun en aktiv person, der holder af at træne og dyrke sport, er der masser af bud på gaver, som hun kunne blive glad for. Det er altid rart at få nyt til træningsgarderoben, hvor du fx kan kigge efter alt fra træningstøj og udstyr til sko eller tasken at transportere det hele i?

Disse super cool tights er fra designeren Stella McCartneys samarbejde med adidas. De er lavet i glat nylon med ribindsatser og overdrevne cutouts, er perfekte til eksempelvis yoga og findes i både sort eller farven "Joy Purple".

Adidas by Stella McCartney Yoga Warpknit tightsset til 999 kr. hos adidas.com

ADIDAS BY STELLA MCCARTNEY WARP KNIT TIGHTS.jpg

Sneakers er også et hit hos mange af hunkøn! Nu hvor solen dukker op, hvorfor så ikke kombinere sneaks med sandaler? Vi har forelsket os i denne model fra Chloé. De kan måske ikke forbedre hendes løbeteknik – men de kan få hendes ansigt til at lyse op. Det er vi sikre på.

CHLOÉ Sonnie-sandal-sneakersset til 4.106 kr. hos farfetch.com

CHLOÉ sandaler med colourblocking.jpg

Når hun skal fra A til B, kan vi anbefale en rummelig og slidstærk taske, som både er god til en tur i træningscenter, men også som weekendtaske. Det danske mærke Rains er kommet med en ny kollektion med denne særudgave af Mountaineer Bag. Den lige dele super flot i farve og model, som den faktisk også er behagelig at gå med og vandtæt, så tøjet ikke bliver vådt, når det regner. Win win!

Ltd. Mountaineer Bag fra Rains set til 999 kr. på Rains.com

Rains Ltd. Mountaineer Bag.jpg

Det kan være irriterende, når noget som en hårtørrer eller et glattejern skal optage meget plads i sportstasken eller kufferten. Derfor kan praktiske rejsestørrelser være en oplagt gave til hende, som rejser en del. Eksempelvis står ghd bag nogle af verdens mest populære glattejern, og de har nu lavet The Ultimate Travel Gift Set.

Ghd Ultimate Travel Gift Setset til 2.099 kr. hos Nicehair.dk

Det kan være en ret kedelig ”hverdagsting” at skulle købe håndklæder – derfor kan et kvalitets et af slagsen være en dejlig gave. Den simple luksus ved at tørre sin hårdtarbejdende krop i et lækkert håndklæde er noget af det mest undervurderede, vi kender til. Gør den kvinde, du har kært, en tjeneste, og giv hende lidt hverdagsluksus.

Badehåndklæde fra Georg Jensen Damask – set til 350 kr. damask.dk

Badehåndklæde-Georg-Jensen-Damask.png

Klassikere til boligindretningen

Når du giver en klassiker til hjemmet, giver du også en gave, der ikke "bare" følger modens luner og er uinteressant efter et par år. Det kan være stort eller småt i boligindretningen, som kan have en praktisk funktion, men også pynte i sig selv.

Et bud er dette fine fad, der kan servere kager og snacks på en raffineret måde – men også ser flot ud i sig selv. Det er en evergreen inden for dansk design.

Étagére fra Royal Copenhagen – set til 1.600 kr. hos Royal Copenhagen

Étagére--Royal-Copenhagen.png

Giv hende eksempelvis noget godt at sidde i, som samtidig er smukt i hjemmet. Hos Bahne har vi fundet denne Butterfly-stol i brunt læder, som vil pynte i de fleste hjem.

Bahne Interior Butterfly stol brun/guldset til 2.499 kr. hos Bahne

Bahne Interior Butterfly stol brun_guld.jpg

Er budgettet lidt højere, banker vores hjerter for denne pyntende stol fra Please Wait to be Seated. Stolen er af den britiske designer Faye Toogood, som man skal holde øje med i disse år. Hendes smukke møbler bliver solgt i alle de velrespekterede møbelbutikker verden over, og især denne stol er en god gave til kvinden med interesse i moderne møbelkunst.

Spade Chair af Faye Toogood – set til 3.675 kr. hos designdelicatessen.dk

Please-Wait-to-be-Seated-Spade-Chair-ash-Faye-Toogood.png

Du kan også give hende mere lys i hverdagen - med en smart lampe, som kan hjælpe med alt fra at belyse papirer til at se computerskærmen bedre eller læse en god bog med denne finurlige lampe med ikonstatus.

Piani bordlampe (i farven grøn) – set til 2.150 kr. hos illumsbolighus.dk

Bordlampe-Flos.png

Få inspiration til andre klassikere til boligen, som hun måske kunne blive glad for at få i gave her: Boligindretning: Klassisk interiør er godt for din bolig

Til hende, der værdsætter kunst på væggen

Glæd hende, du holder af, med et flot print. Forær hende en plakat, hvis hun trænger til noget smukt at kigge på. Museumsplakaters grafiske univers pifter væggen op, og der er noget for enhver smag.

Nu aux oranges af Henri Matisse – set til 228 kr. på Posterland

Nu-aux-oranges-af-Henri-Matisse.png

Har du lyst til at give en endnu mere personlig gave, kan original kunst være vejen frem. Tjek din lokale kunsthandler ud eller søg på nettet. Hvis det bliver en lidt for dyr fornøjelse, kan et godt alternativ være at købe tryk i begrænsede oplag.

Vi er faldet over denne kvinde med et fængslende blik, som er trykt i et oplag på 40 eksemplarer. Kunstneren bag er Kasper Eistrup, som udover at være forsanger i Kashmir, også er en virkelig dygtig billedknustner.

"The Generous Girls 3" - Litografi af Kasper Eistrup – set til 3.800 kr. via litografisk.dk

Kasper Eistrup_litografi.jpg

Tidligere i år mistede modeverden en legende, da den 85-årige Karl Lagerfeld, som var chefdesigner for Fendi, Chanel og sit eget mærke, gik bort. Men han er langt fra glemt. Du kan give kvinden, du gerne vil glæde, denne skønne bog, som på sin egen skæve og sjove måde hylder modeskaberen. Her skal man på bogens sider lede efter tegningerne af Lagerfeld på samme måde, som i de berømte "Find Holger"-bøger. En perfekt gaveidé til hende, som elsker mode og mangler noget finurligt at have liggende fremme.

”Where's Karl? - A Fashion-Forward Parody” af Stacey Caldwell & Ajiri Aki – set til 135 kr. hos Saxo.com

Where's Karl A Fashion Forward Parody.png

Tænker du, at du gerne vil have hende ud at møde kulturen, kan du give et årskort eller et gavekort til et lokalt museum. Giv fx et klubkort til dit favoritmuseum, som giver fri entré for kortholderen og en gæst, så I kan se frem til gode kulturelle oplevelser sammen.

Årskort til AROS – set til 490 kr. for +en gæst på aros.dk

ARoS_AT_6661-webFoto_Anders_Trærup.png

Nyt til fotodronningen

Til kvinden, som elsker at tage billeder, men er dårlig til at få dem fremkaldt, er dette drømmegaven. HP har lavet en form for mini-mini printer i lommestørrelse, HP Sprocket, som du kan tage med på farten og med det samme få printet billederne ud fra ferien, festen eller barnets første skridt.

HP Sprocketfås til 1.299kr. hos Power

HP Sprocket white.jpg

Få inspiration til andre alternative gadgets til hende lige her: 7 gadgets som vil gøre dit liv nemmere

Til musikelskeren

Du kan også udvide musiksamlingen hos kvinden, der elsker musik, med album-klassikere, man kan høre om og om igen.

Et godt bud er Joni Mitchells smukke album "Blue" fra 1971, som berører tidløse facetter af kærlighedsforhold. Albummet er forresten også blevet kåret som nummer 1 på den amerikanske radiostation NPRs liste over de 150 bedste albums lavet af kvinder.

"Blue" af Joni Mitchell på LPset til 139.95 kr. på Gaffa Shop

Bøger om seje ikoner i musikkens verden vil også kunne vække glæde hos en rigtig musikelsker. En yderst anbefalelsesværdig musikbog, som er udkommet i år, er bogen ”Beyoncégrafika”,  Det er en rigt illustreret bog, som på virkelig original og vellykket måde fortæller om Beyoncés rejse fra sang- og dansetalent i Destiny’s Child til globalt fænomen gennem både ord, billeder, men især også via virkelig lækre og underholdende grafiske illustrationer. En bog af den slags, som nok skal gå hen og blive et ”must have” i bogreolen hos alle Queen Bey-fans!

Beyoncégrafika - En grafisk biografi om Beyoncé af Chris Roberts – set til 249 kr. hos Arnold Busck

Beyoncegrafika-En-grafisk-biografi-om-Beyonce-Chris-Roberts.png

Det kan lyde som en af verdens mest usexede gaver, men hvis du har at gøre med en musik- eller podcastelskende kvinde, er det bestemt ikke utænkeligt, at netop et par gode høretelefoner vil falde i rigtig god jord. Er den store pung fremme, er drømmehørebøfferne fra Bang og Olufsen i luksusklassen, som kan tilfredsstille selv den mest kræsne lytter.

Beoplay H8 fra Bang og Olufsenfås til 2.999 kr. hos B&O Play

Behøver højtalere være store grimme klodser? Nope. Der findes masser af små højtaleløsninger med lækker lyd, som kan vække glæde hver dag rundt om i hjemmet, eller som er lige til at tage med på tur. Vi er faldet for denne lille, rosa sag med elegant guldfront fra Kreafunk. AGroove er en kompakt højtaler med bløde, runde kanter. Alt, hvad du skal gøre, er at forbinde højtaleren til din smartphone og så vælge den musik, du vil lytte til. Nemt!

Højtaler aGroove fra Kreafunkset til 449,95 kr. på kaiku.com

Kan hun slet ikke få nok af musik? Så kan du give hende adgang til musik "ad libitum" med et abonnement på Spotify for 99 kr. om måneden, hvor du (og din pengepung) beslutter, hvor længe hun skal have en premium adgang.

Abonnement på Spotifyset til 99 kr. på Spotify.com

Til den glade have- eller altanejer

Er hun glad for sin have eller altan, kan du tænke i retning af ting hertil, som matcher hendes stil.

Et bud kunne være denne klassiske olielampe i læder og glas fra Holmegaards populære serie Design With Light.

Olielanterne fra Holmegaardset til 889 kr. hos scandinaviandesigncenter.dk

Er det småt med plads, kan du kigge efter fine løsninger til hendes altan. Et bud kan være en "plantevæg", hvor der er mulighed for at plante masser af smukke blomster, planter eller krydderurter op ad en væg.

Minigarden Vertical plantevægset til 499 kr. på hokuskrokus.dk

Måske hun drømmer om sit eget bålsted til de lune nætter, hvor venner og familie kan samles og hygge med snobrød og skumfiduser? Eller hun kan bruge det som et pusterum, hvor hun selv kan få sig en tænkepause, mens hun kigger ind i flammernes skær. Tænk oplevelser ind i gaven til hende, du holder af, så hun (og I) får brugt haven eller terrassen endnu mere.

Bålsted fra House Doctorset til 2.599 kr. på kaiku.com

LÆS OGSÅ: Se boligredaktørens favoritter til haven

Til hende, der elsker mad

Elsker hun at stå i køkkenet, spise spændende eksotiske retter eller bare at læse om alt det nyeste inden for gastronomiens verden, kan kogebøger vække stor glæde. Vores venner fra Euroman anbefaler fx "Måltider" af Katrine Klinken med ordene: "Er man hjemme klokken fem og skal spise klokken seks, skal det ikke være for langhåret. En fremragende hverdagsbog, let og alligevel ambitiøs, velegnet til børnefamilier, der vil lære de utaknemmelige bæster at sætte pris på forskellighed."

Katrine Klinken: 'Måltider'set til 150 kr. hos Saxo

Find bud på flere fantastiske kogebøger hos Euroman: Euromans gaveguide til kogebøger 

Du kan også give hende ny mad-inspiration hver måned med et abonnement på magasinet Gastro, der byder på livsnydelse i form af mad, vin, rejser og oplevelser.

Abonnement på Gastroset på Mitblad.dk

En sød kvinde fortjener søde ting. Chokolade er næsten et sikkert hit, hvis du vil vække glæde. Forkæl hende med noget ekstra god kvalitet, fx denne "hatteæske" fra Summerbird, som er fyldt med 27 stykker med b.la. mint, karamel, marcipan og lakrids omfavnet af Summerbirds egen gode økologiske chokolade.

Gaveæske fra Summerbirdset til 300 kr. på summerbird.dk

Det kan også være, at hun trænger til at få forkælet smagssanserne - uden selv at løfte en finger. I vores restaurant-guider finder du mange bud på gode steder. Et af dem kunne være en middag på restaurant STUD!O i København, som holder til på The Standard. Stedet er en ét stjernet-Michelin-oplevelse, der af White Guide Nordic er udnævnt som den 3. bedste Restaurant i Danmark og den 10. bedste i de nordiske lande.

Middag på restaurant STUD!Oset fra 700 kr. for 5 retter til frokost på STUD!O

LÆS OGSÅ: Euromans anmeldelse af STUD!O

The-Studio-restaurant.png

Ting til forkælelse

Gør turen til badeværelset - og måske hele søndagen - ekstra lækker ved at give hende noget luksus til badet. Denne morgenkåbe fra mærket Marimekko er i 100 % bomuld og kan være svær at komme ud af igen.

Badekåbe fra Marimekko - ONNI BEACHROBEset til  975 kr. hos Magasin

Marimekko ONNI BEACHROBE Small.jpg

Den varmende plaid. Der er ikke noget som en lun plaid, når duggen falder, eller du skal hygge dig med en god bog i sofaen. Og de fås næsten ikke smukkere end denne, der samtidigt pynter noget så flot på sofakanten.

Plaid Colour fra Hay – set til 1.499 på HAY.dk

HAY-colour-plaid.png

Der er dem, der ikke forstår idéen med et sengetæppe, fordi de tænker, at det er overflødigt eller upraktisk. Men så er der også dem, som fuldstændig har forstået konceptet, hvor et smukt sengetæppe kan være en nem og praktisk måde, hvorpå du hurtigt kan skabe ro for øjet og gøre dit soveværelse pænt og præsentabelt.

Dette tæppe af slagsen måtte gerne ligge på vores seng og pynte, når vi altså ikke ligger der selv. Det er fra det svenske mærke Mimou, der oveni design også tænker bæredygtighed ind i alle led af deres produktion. 

Sengetæppe fra Mimou – set til 2.239 kr. hos Ellos

Sengetæppe-fra-Mimou_samlet.png

Måske hun vil finde forkælelse i denne øjeblikkelige klassiker af en dagbog, der er fyldt med forfriskende filosofi og original visdom. Keel's Simple Diary underholder og hjælper dig med at være fokuseret. Dagen lang. Altid. En perfekt hjælp til at huske, hvordan dine dage har været.

Keel's Simple Diary Volume Two af Philipp Keel – set til 156 kr. hos Saxo

dagbog.png

Til hende, der elsker oplevelser

Hvilken café er det, hun snakker om, at hun gerne vil prøve? Eller hvilken frisør er det, hun altid går til? Hvis du ved lidt om hendes vaner og præferencer, kan et gavekort godt blive en personlig gave. Det vigtigste er, at det er noget, hvor hun forstår, hvorfor det får dig til at tænke på hende.

Et godt bud kunne for eksempel være at finde en luksus-ansigtsbehandling.

Ansigtsbehandlingset fra 599 kr. per person hos Clinique Noir

Savner du inspiration til andre typer oplevelsesgaver, kan du finde flere bud her: Oplevelsesgaver er den perfekte gaveidé til personen uden ønsker

Det kan også være dejligt at få en gave, som man kan dele med gavegiveren. Du kan fx give hende den klassiske biograftur, et besøg i teateret og se en spændende forestilling – eller måske I skal tage til koncert sammen og skråle til gamle klassikere og danse jer glade, når danske og internationale kunstnere giver koncerter?

Billetter til store musiknavnehold øje med fx Live Nation eller billetlugen.dk

Er I et par - eller drømmer du om, at I skal blive det - kan en date med oplevelser være et godt gavebud: Vi har fundet 13 oplevelser, du kan give din kæreste

Er hun mere til hygge hjemme i sofaen med en god film, så lad hende (gen-)opleve Catherine Deneuve i en af karrierens mest ikoniske roller som Geneviéve i Jacques Demys udødelige franske filmeperle, "Pigen med paraplyerne". Det var en af de ikoniske film, som den Oscar-vindende "La la land" er blevet inspireret af.

DVD med "Pigen med paraplyerne"set til 179,95 kr. hos dvdcity.dk

Til læsehesten

I en travl hverdag er der ikke noget så godt, som at koble af og kaste sig over noget så analogt som en god, gammeldags bog. Her er der mulighed for at give gaver, der vil sidde i modtageren længe efter, at de har lagt den fra sig. Der er masser af fantastisk litteratur at kaste sig over.

På redaktionen kan vi give de varmeste anbefalingerne med på vejen til bogen "Et lille liv" om fire mænd i New York og deres op- og nedture gennem livet – fra jagten på anerkendelse og tilgivelse til flugten fra selvhad, skam og mørke minder fra fortiden. Bogen er nærmest en fysisk oplevelse, der sætter sig i kroppen og er svær at slippe igen.

Et Lille Liv af Hanya Yanagiharaset til 70 kr. på Saxo.com

Få inspiration til ENDNU FLERE anbefalelsesværdige bøger lige her: Den ultimative bogguide: Disse fantastiske bøger, du bør give i gave 

Er det en kvinde, som måske har lidt svært ved at træffe en beslutning? Så kan du også overveje at give denne sjove gave. Bogens salgsslogan er ”Make the right dum decision the first time, every time”. Den hjælper hende med at løse livets små dilemmaer a la: hvornår skal hun skifte tv-kanal, og kan hun spise noget, hun har tabt på gulvet.

Inconsequential Dilemmas af Knock Knock – set til 129 kr. på Saxo

Inconsequential-Dilemmas.png

Du kan også give hende et abonnement på hendes yndlingsmagasin eller ugeblad. Er du i tvivl om, hvilket det skal være, er der mulighed for at vælge et gavekort, så modtageren selv kan vælge mellem 21 titler – og abonnementet udløber automatisk efter levering af sidste blad.

Abonnement på magasiner og ugebladevarierer i pris hos mitblad.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Guide, Boligindretning, Interiør, Lister, Jul, Fødselsdag, Gaver til hende og Julegaver