Gave til kvinder 2023
SPONSORERET indhold

Gaver til hende: 44 idéer til kvinder (hvor alt kan købes online!)

Mangler du inspiration til gaver til hende - eller kniber det måske med at finde ønsker til dig selv?

Af:: Susanne Baden Jensen Foto: PR-fotos
20. sep. 2023 | Livsstil | ALT.dk

Vi har herunder samlet en liste med inspiration og konkrete bud, så du kan finde den perfekte gave til netop hende, som du gerne vil glæde.

Artiklen fortsætter under videoen ...

Olielys - det smukke alternativ

Levende lys er en hyggespreder i mange hjem, men desværre udleder det traditionelle stearinlys også en del sodpartikler og røggasser. Heldigvis findes der alternativer, som er lidt sundere – og et bud kunne være olielys, som du kan glæde en lys-elskende kvinde med.

Vi er faldet for disse simple og smukke glaslys, som er et alternativt til det klassiske hvide stearinlys. Serien hedder OIL CANDLES og er fra danske Studio About. De aflange glaslys fås i fire forskellige (gennemsigtige) farver og er designet af arkitekt Mikkel Lang Mikkelsen. Der er to lys i hver pakke, og de er lavet af mundblæst borosilikatglas, som kan holde til store temperatursvingninger. Bedst af alt, så kan hvert olielys påfyldes igen og igen og igen - og dermed får hun en gave, som hun kan glædes over længe.

OIL CANDLES fra Studio About  set til 399 kr. (2 stk) hos studio-about.dk.

glas olie lys about studio.jpg

Smykker - gaver for livet

Et smukt smykke omtales af gode grunde som "en gave for livet". Især hvis du går efter smykker, som er klassiske (uden at være kedelige!) OG som er lavet i en god kvalitiet. Du kan fx få inspiration i vores guide til danske smykkedesignere her.

To bud på smykkegaver er disse små, sølv hoop-øreringe fra skandinaviske Nootka, der designer og håndlaver alle deres smykker i Stockholm af genbrugt sølv. Eller "guld"-ringen med en fin, ægte ferskvandsperle fra danske ARHMS. Den er lavet af rustfrit stål belagt med 18 karat guld via den stærkeste coating på markedet, som gør, at smykket er vandfast og holder mange år.

Mini hoop (ægte sølv) fra Nootka - set til 448 kr. (per styk) på nootka-jewelry.com 
Salvador ring (forgyldt) fra ARHMS - set til 349 kr. på arhms.dk

smykker i gave.jpg

Til den spilleglade – og sjove hyggeaftener

Giv hende et sjovt spil, der kan tages med på farten som underholdning til en hyggeaften med veninderne eller på ferien med kæresten. Fx har den danske spilproducent Quizzone lavet små "tag med på farten"-bokse med spørgsmål inden for forskellige kategorier, så man nemt kan lave en quiz for to eller flere personer. Du kan finde spil om alt fra geografi, film, sport, funfacts, historie til berømte "makkerpar" eller - som herunder - musik. I alt er der 13 varianter

Quizzone quickie – Ørehængere – set til 59,95 kr. hos Bog-ide.dk

sjove spil gave til hende.jpg

LÆS OGSÅ: Årets mandelgave: 7 bud på den helt rigtige præmie

En vase for livet

"Sig det med blomster" er et udtryk, mange af os kender – men har du overvejet alternativt at sige det med en blomstervase for livet? Et bud kunne være Lyngby-vasen Tura, som fås i fire forskellige størrelser og har de ikoniske riller kendt fra den klassiske, cylinderformet Lyngby-vase. 

Lyngby Tura vase, 18 cm – set til 499,95 kr. hos Rosendahl.com

tura vase lyngby 18 cm.jpg

En anderledes vase

Kender du en kvinde, som vil elske at fremhæve hver enkelt blomst i en særlig form for vase? Så er Fritz Hansen-vasen IKERU sagen.

Den er inspireret af den japanske tilgang til at arrangere blomster enkeltvis. Metalrørene fungerer som holdere for blomsterne, så hver eneste blomst kan beundres fra alle vinkler. Vandet i glasbakken forneden holder blomsterne friske. Fås i to versioner: en høj og en lav.

Ikeru vase (lav) – set til 950 kr. hos Fritz Hansen 

IKERU vase.jpg

Send blomster HVER uge

Ja, du kan faktisk give hende glæden af friske blomster på abonnement. Med et sådan får hun en buket med årstidens blomster leveret hjem til sig hver eller hver anden uge eller én gang om måneden i en valgfri periode. Det er med andre ord en gave, hun har glæde af gennem længere tid – og mon ikke, hun vil sende dig en kærlig tanke, hver gang hun får nye blomster leveret lige til døren?

Der findes flere udbydere af denne slags ordninger.

Abonnement på unikke buketter – set til fx 269 kr. per buket hos bloomon.dk 

gave blomster på abonoment.jpg

Hendes YNDLINGSBLAD hver uge/måned – lige i postkassen

Du kan også give hende et abonnement på et magasin eller ugeblad – det er en gave, hun kan have glæde af i laaang tid og til en hyggestund.

Og vigtigt: Abonnementet stopper naturligvis af sig selv efter levering af sidste blad.

Der er flere måder - og budgetter - at gøre det på: Fra et gavekort (ned til 149 kroner) til et abonnement på op til ét år. Er du i tvivl om, hvilket blad eller magasin det skal være, finder du inspiration HER, hvor modtageren selv vælge mellem 26 spændende titler, fx Eurowoman, ALT for damerne, Hendes Verden, Hjemmet eller Vores Børn.

Abonnement på magasiner og ugebladefra 149 kr. hos MitBlad

Egmont magasiner blade i gave.jpg

En tyngdedyne - til søde drømme

Kan man give bedre søvn i gave? Tja, måske. I hvert fald kunne et bud på en god gave også være en ny dyne, som hun kan slænge sig i om natten. Svenske CURA laver såkaldte "tyngdedyner" – altså tungere dynere end sædvanligt, som angiveligt kan give en dybere og bedre søvn for nogle. 

Stoffet er af 100 % bomuld, og fyldet er af polyester vattering og glasperler. De findes i forskellige vægtklasser fra 3 til 13 kg, og du kan blive hjulpet på vej til den rette type via en 'dynevælger' på deres hjemmeside, der bl.a. tager højde for vægt, alder, højde og om man har tendens til at svede i løbet af natten. 

Tyngdedyne fra CURA set til priser fra 547 kr. på curaofsweden.com

tyngdedyne gave.jpg

Til sportskvinden

Er hun en aktiv person, der holder af at træne og dyrke sport, er der masser af bud på gaver, som hun kunne blive glad for. Og vi har indsat flere bud herunder.

Det er altid fx rart at få nyt til træningsgarderoben, så måske du kan kigge efter alt fra træningstøj og -udstyr til sko eller måske en smart taske, hun kan transportere alt sit udstyr i?

Træningstøj fra dansk mærke

Vi har spottet disse cool basis tights fra det danske mærke EYDA i et ultralet materiale. Vi er vilde med den høje talje og en pasform, der følger ens bevægelser. Oveni er tights fra EYDA kendt for at komme i størrelser fra XS til XXL - og for IKKE at være gennemsigtige "bag til", når du bøjer dig ned i squats eller i den dur. Mere kan vi ikke bede om. Disse basic tights fås i fire farver.

EYDA Evie Essential Tights – set til 449 kr. hos eyda.com 

evie-essential-tights.jpg

Lette og populære løbesko

Snakker hun om, at hun gerne vil løbe noget mere? Så er den perfekte gave et par nye løbesko, der er liiidt udover det sædvanlige. Måske er svaret disse løbesko, der har fået 4,8 ud af 5 stjerner efter 1.190 anmeldelser, kan man læse på ADIDAS' hjemmeside.

Modellen hedder Ultraboost Light, og det er den letteste Ultraboost nogensinde, ligesom de har støddæmpning og fokus på komfort. Hos os er hvide løbesko altid et hit, men skal der mere "spræl" på, er der oveni 10 andre farvekombinationer at vælge imellem. 

Adidas Ultraboost Light – set til 1.599 kr. på adidas.com

gave løbesko sneakers til kvinder.jpg

Elsker hun sneakers?

En god træningsko til hverdagsgarderoben er også et hit hos mange af hunkøn! Du kan fx få inspiration i vores artikel: 13 sneakers, der kan blive dine for under 1.000 kr.

Vi har set os lune på denne klassiske May-sneaker fra Woden, som kombinerer ruskind og nylon. Og nej, de kommer ikke til at forbedre hendes løbeteknik, men de forhåbentlig få hendes ansigt til at lyse op, når hun har dem på til hverdag og/eller fest. Det er vi sikre på.

Sneakers fra Woden – set til 900 kr. hos woden.dk

MAY - WHISPER WHITE - SNEAKERS.jpg

Taske til alt slags vejr

Når hun skal ofte fra A til B - fx fra job direkte videre til træning - kan vi anbefale en rummelig og slidstærk taske. Det danske mærke Rains står bag denne praktiske og flotte rygsæk i regntæt materiale.

Den kan bruges både som rummelig "hverdagstaske" og på vej til træningscentret, så tøjet ikke bliver vådt, når det regner. Win win! Vi er gået efter farven 'sand', men der er tre flotte farver i alt.

Rains Bucket Backpack – set til 699 kr. på Rains.com

gave rains taske.jpg

Rejse-hårtørrer i toilettasken

Det kan være irriterende, når noget som en føntørrer skal optage meget plads i sportstasken eller kufferten. Derfor kan praktiske rejsestørrelser være en oplagt gave til hende, som træner meget og/eller rejser en del.

Eksempelvis står ghd bag nogle af verdens mest populære hårtørrer, og de har lavet denne foldbare hårtørrer, som trods sin lille størrelse er supereffektiv. Den har (naturligvis) tre forskellige temperaturindstillinger - kold, varm og varmere - samt to forskellige hastigheder. Og så vejer den blot 422 gram!

ghd Flight Travel Hair Dryer – set til 489 kr. hos nicehair.dk

gave ghd hårtørre rejsestørrelse.jpg

Håndklæde med bogstav

Dette hører under kategorien ”hverdagsluksus” – og måske er det lige det, som en kvinde, du har kær, har brug for? For den simple luksus ved at tørre sin hårdtarbejdende krop i et lækkert håndklæde er noget af det mest undervurderede, vi kender til.

Nu kan du fx købe et lækkert designhåndklæde fra Georg Jensen Damask, hvorpå der er indvævet hendes forbogstav. Håndklædet er lavet af 100 % egyptisk, dobbelttvundet kæmmet bomuld og findes i en grå og i en rosa farve.

Georg Jensen Damask Badehåndklæde med bogstav – set til 460 kr. hos damask.dk 

Håndklæde med bogstav damask georg jensen.jpg

Giv klassikere til boligen

Når du giver "en klassiker" til hjemmet, giver du også en gave, der ikke blot følger modens luner og er uinteressant efter et par år. Tænk i stedet, at du skal finde en gave til hende, som kan være stort eller småt i boligindretningen, men som er kendt for ikke at miste sin popularitet. Det kan både være noget, der har en praktisk funktion, men også noget der pynter i sig selv.

Hav fra Royal Copenhagen

Vi er fx vilde med HAV-serien fra Royal Copenhagen i samarbejde med arkitekt Bjarke Ingels, industriel designer Lars Holme Larsen og designfilosof Jens Martin Skibsted.

Særligt denne karaffel med dens unikke form og smukke detalje ved halsen, der leder tankerne hen på en svanes brystparti, vil helt sikkert skille sig ud på den bedste måde på spisebordet. En ny evergreen inden for dansk design.

HAV karaffel fra Royal Copenhagen – set til 1.859 kr. hos Royal Copenhagen 

Royal Copenhagen Hav karaffel nyt stel.jpg

Stilren stol til hjemmet

En af Danmarks mest anerkendte og prisbelønnede arkitekter, Poul M. Volther, står bag J111-stolen. Den smukke stol fås nu i bæredygtig egetræ, der passer perfekt til den nordiske stil. Giv stolen eller flere af dem i gaver til hende, du gerne vil glæde.

Her er tale om en stilren stol med høj siddekomfort, der kan bruges som spisebordsstol, i entréen eller i soveværelset. Den passer ind i de fleste hjem – og mange år frem!

J111 spisebordsstolen af Poul M. Volther – set til 1.990 kr. hos makenordic.comHolmenlangt4, photo by Signe Bay copy.jpg

Skammel/bord/magasinholder/hylde i ét

Møbler med flere funktioner er et h-i-t i vores bog. Og et smukt et af slagsen, der får vores hjerter til at banke, er AYTM's curva stool. Stolen kan nemlig bruges som en let skammel, men også som en tidsskriftholder, et mini-bord eller hænges på væggen som en hylde. Et alsidigt møbel, der i den grad passer ind i de fleste rum i de fleste hjemmet. Nu er den sværeste beslutning, om den skal være i farven gold, silver eller taupe...?

AYTM curva stool – set til 1.599 kr. hos designdelicatessen.dk

skammel magasinholder reol gave.jpg

Giv en (kult-)lampe

Du kan også give hende mere lys i hverdagen med en smuk lampe - som hun har glæde af i årevis. Tænk over, hvor i hjemmet den muligvis kunne gøre gavn og/eller pynte? Vi har eksempelvis et rigtig godt øje til denne finurlige lampe med ikonstatus OG navn efter en kendt tegneseriefigur.

Snoopy bordlampe i sort fra Flos – set til 8.900 kr. hos illumsbolighus.dk

Snoopy bordlampe  sort.jpg

Få inspiration til andre klassikere til boligen: Klassisk interiør er godt for din bolig

Gaver til hende, der værdsætter flot kunst 

Har du lyst til at give en mere personlig gave, kan original kunst være vejen frem. Tjek din lokale kunsthandler ud, eller søg på nettet (fx via auktionshuse eller DBA). Her er mange muligheder for at få fingre i både originale billeder, skulpturer, fotos og figurer. Hvis det bliver en lidt (for) dyr fornøjelse, kan et rigtig godt alternativ være at købe litografier af tryk i begrænsede oplag.

Vi har fx forelsket os i værket "Showtime" af kunstner Troels Andersen. Billedet er trykt i 150 signerede og nummererede eksemplarer, og det måler 70x100 cm til en pris af 1.100 kroner (uden ramme).

"Showtime" af Troels Andersenset til 1.100 kr. via troelsandersen.com

gave kunst.jpg

Flotte plakater

Du kan også glæde hende, du holder af, med en klassisk plakat, hvis hun trænger til noget smukt at kigge på. Kunstplakaters grafiske univers pifter væggen op, og der er noget for enhver smag.

Plakat: L’Esprit saint af Jane Graverol – set til 365 kr. på butik.louisiana.dk

Plakat gave.jpg

(Pop-)kultur til læsning og sofabordet

Kunst og kultur er mange ting. Har hun en yndlingsfotograf, kunne det være en fin "coffee table book" med fotos? Har hun en yndlingsmusiker, -skuespiller eller anden kulturel person, hun er fan af? Måske har hun kulturelle strømninger i tiden, som hun er optaget af. Så undersøg, om der er skrevet bøger om disse? 

Anmelderrost coming-of-age-memoir

Vi kan fx anbefale den supervelfortalte og rørende bog 'Pageboy - min historie' af den Oscar-nominerede skuespiller Elliot Page, der som ung havde hovedrollen i filmen Juno.

Da bogen udkom i sommer, blev den en øjeblikkelig bestseller og rost til skyerne af anmelderne. Nu er den kommet i en dansk udgave på forlaget KLIM, og her kan du medrivende følge Page fortælle følsomt, humoristisk og ærligt om sin opvækst, sin skuespillerdrøm og mareridtene i Hollywoods kønsstereotype verden.

Som skuespiller - og en af vor tids mest fremtrædende trans-fortalere - har Page været igennem en angstprovokerende, men også livsbekræftende rejse for at finde hjem til sig selv, i sit køn og sin krop. Det er både et portræt af et menneske - og af en vigtig stemme i sin generation! Som en anmelder beskrev det: Det er som en virkelig god ven, der fortæller dig sin historie. 

'Pageboy - min historie' af Elliot Page - set til 225 kr. på Saxo.com

elliot page bog min historie.jpg

Til en "skamløs" kvinde ❤️

En anden oplagt gave kan være en flot, spændende og - som her - underholdende bog at have liggende fremme på sofabordet.

I bogen 'SKAMLØS - rebelske kvinder der ændrede verden' fortælles 15 kvinders livshistorier. Fra dem, vi alle kender, til dem, vi burde kende. Forfatteren, Pénélope Bagieu, har en baggrund som tegneserieskaber, og hun kommer vidt omkring i denne smukt illustreret bog med sjove anekdoter og interessante fortællinger til alle, der elsker kloge fortællinger. Serien er i to bind og er allerede en bestseller i mange lande.   

"Skamløs - rebelske kvinder der ændrede verden" af Pénélope Bagieu – set til 300 kr. på Bog-ide.dk

bog Skamløs - rebelske kvinder der ændrede verden.jpg

Gavekort til kulturoplevelser

Tænker du, at du gerne vil have hende ud at møde kulturen, kan du give et årskort eller et gavekort til et lokalt museum. Giv fx et klubkort til dit favoritmuseum, som giver fri entré for kortholderen og en gæst, hvor I kan se frem til gode kulturelle oplevelser sammen.

Årskort til AROS (inkl. én gæst) – set til 410 kr. på aros.dk (psst: For alle under 31 år koster det blot 150 kr. årligt)

ARoS_AT_6661-webFoto_Anders_Trærup.png

Nyt til foto-dronningen

Måske hun er træt af endeløse mængder af billeder på sin mobil, som hun alligevel aldrig ser på igen? Så kan dette være drømmegaven til kvinden, som elsker at tage billeder, men er dårlig til at få dem fremkaldt: Nemlig noget så nostalgisk som (en opdateret udgave af!) et polaroid-kamera.

Konceptet er det samme som altid: Tag billedet, ryst og hæng det op. Hun kan med andre ord få printet de gyldne øjeblikke fra ferier, fester eller med barnet med det samme. Polaroid-kameraer findes i flere modeller – vi er faldet over nedenstående model, der oveni også har en selvudløser, så man selv kan være med på gruppebilleder. Polaroid kamera Go E-box.jpg

Polaroid Go E-box kamera set til 818 kr. på Coolshop.dk

LÆS OGSÅ: 21 bryllupsgaver til under 1.000 kroner

Til have- eller altanejeren

Er hun glad for sin have eller altan, kan du tænke i retning af ting hertil. Gå efter ting, som matcher hendes stil og kan give hende (endnu) flere gode timer udenfor.

Et bud kunne fx være denne klassiske olielampe i læder og glas fra Holmegaards populære serie Design With Light.

Olielanterne fra Holmegaard – set til 1.025 kr. hos scandinaviandesigncenter.dk

Holmegård olielampe gave.jpg

Til de grønne fingre

Er det begrænset med plads, kan du kigge efter fine løsninger til hendes altan eller terrasse. Et bud kan være en "plantevæg", hvor der er mulighed for at plante masser af smukke blomster, planter eller krydderurter op ad en væg.

Minigarden Vertical plantevæg – set til 599 kr. på hokuskrokus.dk 

plantevæg minigarden hvid.jpg

Hængekøje - til gode stunder

Man skal også huske at slappe af i haven. Måske hun drømmer om at kunne lægge med en god bog i en hængekøje, mens hun lytter til fuglesang og mærker solens stråler. Den drøm kan let gå i opfyldelse. 

Vi har fx fundet denne hængekøje fra tyske La Siesta, som er fremstillet i 100 % økologisk og ufarvet bomuld. Den er håndlavet i Columbia og kan rumme en voksen eller to små børn. Den kan spændes op med kroge - eller man kan tilkøbe et stativ til. 

La Siesta hængekøje 'Modesta Arabica' - set til 523 kr. på haengekoejesalg.dk

hængekøje gave brun.jpg

Bålsted til gode stunder

Måske hun drømmer om sit eget bålsted, som kan bruges til at forlænge de lune nætter, hvor venner og familie kan samles til snobrød og skumfiduser? Bålstedet kan samtidig stå ude og skabe god stemning, når vinteren ankommer. Ægte win-win, tænker vi!

Et bålfad kan nemlig skabe et lille pusterum, hvor hun kan få sig en tænkepause, mens hun kigger ind i flammernes skær. Tænk oplevelser ind i gaven til hende, du holder af, så hun (og I) får brugt haven, altanen eller terrassen endnu mere.

Bålfad Fire Globe fra Eva Solo – set til 2.999 kr. på coolshop.dk  

eva-solo-fireglobe-ildsted sommer.jpg

Til hende, der elsker mad

Elsker hun at stå i køkkenet, spise spændende eksotiske retter eller bare at læse om alt det nyeste inden for gastronomiens verden, kan kogebøger vække stor glæde.

Her har vi samlet to rigtig gode bud:

Spis mere vegetarisk 

En af vores yndlings-madbloggere, Camilla Skov, står bag Instagram-profilen Vegetarisk Hverdag, som vi elsker at følge her på redaktionen. Hun har skrevet denne kogebog, som med sikkerhed også vil gøre dig sulten med sine flotte billeder og overskuelige opskrifter.

Men bedst af alt er dog, at kogebogen inspirerer til (velsmagende!) mad inden for en af de stærkeste madtrends i disse år, nemlig en klimavenlig grøn menu. Her er alle opskrifter nemlig på retter uden kød og med masser af fokus på SMAG. Opskrifterne er lette at gå til, så man på en enkel måde inspireres til at lade de lækre grøntsager få hovedrollen i hverdagen.

”Vegetarisk i aften?” af Camilla Skov – set til 299 kr. på vegetariskhverdag.dk

Vegetarisk i aften kogebog.jpg

Kultkokkens kendte kogebog

Den Londonbaserede israelske stjernekok Yotam Ottolenghi har taget verden med storm med sit grønne køkken, hvilket har ført til flere bestseller-kogebøger. I den roste (og smukke) bog 'ENKELT' er siderne fyldt med enkle opskrifter på store smagsoplevelser. I alt er der 130 forskellige retter, som max 30 minutter at lave og med max 10 ingredienser.

Yotam Ottolenghi: 'ENKELT' – set til 325 kr. hos Saxo

ottolenghi enkelt.jpg

Find bud på kogebøger hos Euroman: Euromans gaveguide til kogebøger

Kvalitet til den søde tand

En sød kvinde fortjener søde ting. Jep, den remse er vi HELT med på! Og chokolade er næsten et sikkert hit, hvis du vil vække glæde.

Forkæl hende med noget i ekstra god kvalitet, fx denne gaveæske fra Summerbird med 10 Amber-sommerfugle bestående af karamelganache, Piemonte-hasselnødder og vanilje, og omsluttet af gylden Amber Classic-chokolade. Tilsammen giver det en smag af a la crème brûlée, ja tak. Og det hele er økologisk.

Gaveæske fra Summerbird – set til 148 kr. på summerbird.dk 

chokolade i gave summerbird.jpg

Tag hende med på restaurant

Måske hun trænger til at forkæle smagssanserne – uden selv at løfte en finger?! På siden med alle ALT.dks restaurant-guider finder du mange bud på gode madsteder rundt om i landet.

Vi kan fx anbefale at give hende en middag på restaurant SUKAIBA, som vitterlig er en "måltidsrejse" værd. Restauranten er hævet 76 meter over jorden, da den har hjemme på toppen af Hotel Bella Sky i København. Derfor kan dette sted prale af at have en af byens mest imponerende udsigter.

Maden er dog hovedrollen på dette sted! Restaurantchefen er Jacob Brink Lauridsen med en fortid på bl.a. Sønderho Kro, Noma og Alchemist, og køkkenet ledes af kok Anders Døssing med en fortid på bl.a. Hotel d’Angleterre, The Fat Duck og The Silo. Menukortet rummer utrolig lækker asiatisk-inspireret mad i absolut topklasse med både masser af a la carte-muligheder og en 7 retters-menu til 695 kroner med de skønneste overraskelser fra køkkenet.

Gavekort til restaurant SUKAIBA– se mere på SUKAIBA.dk

SUKAIBA restaurant københavn.jpgRestaurant Sukaiba ligger på toppen af Hotel Bella Sky med en bjergtagende udsigt. (Foto: Sukaiba/PR)

Ting til forkælelse

Vi elsker, når der er tid til ro en morgenstund. Gør denne stund og turen ud til badeværelset - og måske hele søndagen - ekstra lækker ved at give hende noget luksus og let at tage på.

Det københavnske mærke Underprotection, som er kendt for at lave bæredygtigt tøj, og de står bag denne lækre kimono, der også kan bruges som morgenkåbe. Den er i en fin 'creme'-farvet og er i satin (100 % naturlig lyocell).

Jane kimono fra Underprotection – set til 1.200 kr. på underprotection.dk

kimono gave.jpg

En smuk plaid

Der er ikke noget som en lun plaid, når man skal hygge med en god bog i sofaen. Disse smukke tæpper er fra den svenske Klippan Yllefabrik, og de er af 100 % Gotland-uld. Plaiden er tyk og silkeagtig og passer perfekt til både sofa og seng.

Klippan Yllefabrik er verdenskendt for deres nordiske design og for at fremstille alt fra bunden af naturmaterialer - og altid helst af økologiske alternativer. Vi forudser, at det største problem bliver at udvælge, hvilken af de smukke farver der skal pynte noget så flot på sofaens armlæn.

Klippan Gotland plaid BLOCK RUST – set til 486 kr. på Rum21.dk

plaide og tæppe i gave.jpg

Ro i soveværelset

Der er dem, der ikke forstår idéen med ét, fordi de tænker, at det er overflødigt - og så er der også alle os andre, som FULDSTÆNDIG har forstået glæde ved... et sengetæppe!

Et smukt sengetæppe er nemlig en nem måde, hvorpå du (hurtigt) kan skabe ro for øje og sind og gøre soveværelset pænt og præsentabelt. Der findes masser at vælge imellem i alle prisklasser og kvaliteter. Dette sengetæppe, synes vi, er i en smuk farve og til en virkelig fair pris. 

Ellos Sengetæppe Wida – set til 279 kr. på Ellos.com

sengetæppe gave.jpg

Noter om dagen, der er gået

Måske hun vil finde forkælelse i denne nyklassiker af en dagbogskalender, som hun kan udfylde gennem hele året. Konceptet hedder "bullet journal", og det kan fx hjælpe hende, når hun skal have styr på aftaler, egen livsopgaver og -planer. Og det er helt bevist, at det er en "analog" bog, som der skrives i med pen, fremfor fx at sidde med ens mobitelefon.

En bullet journal har fokus på at motivere dens ejerperson med at holde et positivt fokus. Denne er lavet i en hardcover-version, så den også kan holde til at komme med på farten. En perfekt hjælp til at huske, hvordan dine dage har været – og hvordan du ønsker, at de skal blive. Findes i flere farver.

LÆS OGSÅ: Sådan laver du din egen Bullet Journal

Bullet Journal – set til 200 kr. hos myfavoriteplanner.com

gave dagbog bullet journal.jpg

Til hende, der elsker oplevelser

Hvilken café er det, hun ofte nævner, at hun gerne vil prøve? Eller hvilken frisør er det, hun ALTID går til? Hvis du ved lidt om hendes vaner og præferencer, kan et gavekort godt blive en personlig gave. Og så kan det også være en måde at støtte op om fx mindre erhversdrivende på.

Selv hvis du er på bar bund, kan et gavekort til fx en fremtidig massage, ansigts- eller neglebehandling eller en eller anden form for wellness-ophold måske give hende en særlig oplevelse i hverdagens trummerum. Det vigtigste er, at det er noget, hvor hun forstår, hvorfor det får dig til at tænke på hende.

Gavekort til wellness – set fra 50 kr. og op hos GoGift.dk 

gavekort wellness.jpgGiv kvinden, du holder af en tur i spa. (Foto: Getty Images)

Kultur - for livet!

Det kan også være dejligt at få en gave, som man kan dele med gavegiveren - og med denne kan du også støtte landets kultur- og spillesteder. Så måske du kan give hende en klassisk biograftur, et besøg i teatret, en billet til en festival ud i fremtiden, eller måske I skal tage til en intim-koncert?

Støt dine lokale kultursteder – og få en ægte live oplevelse oveni. Win-win for alle!

Vi ville fx blive glade for billetter til Broadway-hittet URINETOWN: The Musical, som til marts 2024 kan opleves på Østre Gasværk Teater i København. Forestillingen er tidligere kortvarigt blevet opført i Danmark, hvor den høstede 5- og 6-stjernede anmeldelser og blev nomineret til Årets Reumert

URINETOWN: The Musical – billetter fra 185 kr. på urinetown.dk

teater i gave.jpgOplev musikforestillling URINETOWN i en dansk version i foråret 2024. (Foto: Søren Malmose/Østerbroteater PR)

Oplevelsegaver for livet

Det er ikke alle, som bliver glade for at få (flere) fysiske ting i deres liv. Til en sådan kvinde kan en mindeværdig oplevelse være et godt gavebud. Vi har her samlet en liste med 10 forskellige bud på oplevelsesgaver, som du kan give til en kvinde, du holder af. 

Men en "oplevelsesgave" kan også være noget liiidt andet...

For er du klar på en mere modig gave til hende, du danner par med, kan du give et gavekort til en samtale med en parterapeut. Det er vigtigt at understrege, at I ikke behøver at være i krise eller have det svært, for parterapi kan også handle om at FOREBYGGE. Se, dét er (også) kærlighed.

Den kendte parterapeut Daisy Løvendahl tilbyder fx en ”oplevelsesgave”, hvor I sammen har 1,5 timer med Daisy, hvor I KUN har fokus på jeres kærlighed. Det er en gave, som vil kunne mærkes længe efter. 

1,5 times samtale for et par med Daisy Løvendahl – set til 1.950 kr. på daisylovendahl.dk 

Daisy Løvendahl.jpg

Til musikelskeren

Du kan også udvide musiksamlingen hos kvinden, der elsker musik, med en ægte album-klassiker, som hun kan høre om og om... og om igen.

Et godt bud er Aretha Franklins ikoniske album ‘I Never Loved a Man the Way I Love You’ fra 1967, hvor hun gør det, som hun er en mester i: At synge intenst med soul, swag og kærlighed. Hendes stemme er som ingen anden, og sangene er tidsløse. Albummet er endda blevet kåret som intet mindre førstepladsen på listen over de 50 bedste rockalbums nogensinde lavet af en kvinde af  musikmagasinet Rolling Stones.

LP: Aretha Franklin - ‘I Never Loved a Man the Way I Love You’ – set til 189 kr. på CDON.dk

I Never Loved A Man The Way I Love You - Aretha Franklin.jpg

Bog om veninders særlige bånd

Hvad er et venskab mellem kvinder for en størrelse? Det er omdrejningspunktet i bogen 'Livslang ærlighed' af journalist og forfatter Karen Dich. Hun har skrevet 10 essays om kendte film, bøger og tv-serier, som alle på forskellig vis handler om vigtige aspekter af venindeskabet: Jalousi, konflikt, samspillet med andre, mental sundhed og behovet for livsvidner.

Bogen rummer derudover også kapitler med interviews med kendte kvinder og deres udvalgte veninder, blandt andre Pernille Skipper, Lone Theils, Sissel-Jo Gazan, Annika Aakjær og Iben Marie Zeuthen, der deler både syrligt og sødt fra forhold med livslang ærlighed. Opdelingen gør det muligt at gå til og fra bogens forskellige afsnit - hvis du kan lægge den fra dig! En god gave til en kær veninde. 

Bog 'Livslang ærlighed' af Karen Dich – set til 249 kr. hos Saxo.com

bog livslang ærlighed karen dich.jpg

Tag musikken med ud i verden

Om hun elsker musik, podcasts, radio eller en god lydbog, så giv hende en  transportabel højtaler. Der findes masser af flotte, små højtaleløsninger med lækker lyd, som kan vække glæde hver dag rundt om i hjemmet, eller som er lige til at tage med på tur.

Vi er faldet for denne fine rosa AGroove-højtaler med elegant guldfront fra Kreafunk. Den kompakte højtaler med runde kanter har god lyd og en rækkevidde på 30 meter. Alt, du skal gøre, er at forbinde højtaleren til din smartphone og så vælge det, du vil lytte til. Nemt!

Højtaler Groove fra Kreafunkset til 315 kr. på kaiku.com

Til læsehesten

I en travl hverdag er der altså ikke noget så godt, som at koble af og kaste sig over en god, gammeldags og helt analog bog. Her er der mulighed for at give læsegaver, der vil sidde i modtageren længe efter, at hun har lagt bogen fra sig. Der er masser af fantastisk litteratur at kaste sig over.

Få inspiration til FLERE af de bedste bøger lige her: Den ultimative bogguide: Disse fantastiske bøger, du bør give i gave 

Her på ALT.dk-redaktionen kan vi også give de varmeste anbefalinger til bogen 'Et lille liv' om fire mænd i New York og deres op- og nedture gennem livet – fra jagten på anerkendelse og tilgivelse til flugten fra selvhad, skam og mørke minder fra fortiden. Bogen er nærmest en fysisk oplevelse, der sætter sig i kroppen og er svær at slippe igen.

Bog 'Et Lille Liv' af Hanya Yanagihara – set til 130 kr. på Saxo.com

Et lille liv af Hanya Yanagihara.jpg

Anbefalet til dig