Musikvideoer vi sent vil glemme.
Musikvideoer vi sent vil glemme.

Musikvideoer fra 90'erne

90’ernes 9 ultimativt bedste musikvideoer

Vi har danset, sunget, grinet og grædt til 90'ernes bedste musikvideoer.

Er der noget, der kan bringe minderne fra ungdomsårene frem, er det musikvideoer. De har fået os til at danse, synge, grine og græde. De har fået os til at føle os voksne. De har gjort os pinlige, når vi er blevet opdaget i ét af vores mange forgæves forsøg på at efterligne stjernernes koreografi. De har fået os til at glemme alt om lektier, når fjernsynet har kørt med ekstra volumen på MTV. Og de har bragt os sammen. De har med andre ord givet os minder for livet.

LÆS OGSÅ: 19 ting, der vil gøre dig nostalgisk, hvis du voksede op i 90'erne 

Vi har samlet 9 musikvideoer, der har den særlige evne, at de med ét bringer os tilbage til sen-90erne. Til fritidsklubben, skolegården og værelset. Til den mest ubekymrede tid, vi kan mindes.

1. Five, "Keep on Movin", 1999
Boybandet Five dansede sig direkte ind i 90'ernes mange pigehjerter med deres tætsiddende rullekraver, store kassebukser og piercede bryn. Pigerne ville have dem, og drengene ville være dem. I musikvideoen til megahittet "Keep on Movin" fik de fem fyre pigerne til at smelte med deres koreograferede dansetrin og hårde attitude. De var langt fra svigermors drøm. Og det var nok i virkeligheden det, der gjorde dem så uopnåelige. Det var mændene bag Spice Girls, der dannede gruppen, så det er ikke så overraskede, at de fem sangfugle fik stor succes.

2. Will Smith, “Miami”, 1998
Hvis der er en, der kan bringe vores tanker tilbage til 90erne, så er det den altid charmerende Will Smith. Han pryder vores fjernsyn som hovedperson i tv-serien Rap fyr i L.A., og han udgiver sit debutalbum Big Willie Stile i 1997. Musikvideoen til singlen ”Miami” oser af sol, sommer og ægte 90’er-pop. Selv iført sølvkæde og pink satin er Will Smith en fryd for øjet. Også den dag i dag. 

3. Vengaboys, "We're Going to Ibiza", 1998
Vi har ikke tal på, hvor mange gange vi har stået på scenen i fritidsklubben og danset til kæmpehittet "We're Going to Ibiza" af Vengaboys. Selvom det ikke var et kønt syn, blev den storbarmede animationsfigur fra musikvideoen imiteret om og om igen. Hittet ” "We're Going to Ibiza" var da også en af årsagerne til, at vores Absolute Music 21 CD måtte lade livet. Slidt, ridset og ude af stand til at blive afspillet.

4. Hanson, ”Mmmbop”, 1996
USA bidrog med adskillige hits tilbage i 90’erne. Og et af dem vi husker tydeligst er ”Mmmbop” af den unge popgruppe Hanson. Gruppen bestod af de tre brødre Isaac, Taylor og Zac på dengang 16, 14 og 11 år. I musikvideoen blev enhver teenager fortryllet af drengenes lange lyse hår, ihærdige trommespil og lyse klang.

5. Usher ”You Make Me Wanna”, 1997
Havde du kærestesorger I 90’erne, har du med garanti kunnet græde ud til Usher med ”You Make Me Wanna ” på stereoanlægget. I musikvideoen slår Usher for alvor fast, hvorfor han dengang var og stadig er en af de helt store kanoner indenfor popmusik. I lilla satin, iført store diamantøreringe og backy jeans viser Usher forbudte trin, som selv den mest garvede popdanser, vil have svært ved at efterligne. Hans veltrimmede mave fejler heller intet.
 

6. Aqua, ”Barbie Girl”, 1997
Det var ikke kun de udenlandske stjerner, der kunne få os til at skråle med og miste besindelsen i 90’erne. For 90’erne var årtiet, hvor Aqua fik sit store gennembrud. Barbie Girl spillede på repeed repeat. I din walkman, i radioen, i fjernsynet. Overalt kunne de mindeværdige introtrommer høres efterfulgt af Rene Diffs rustne stemme: ”Hi Barbie”. Musikvideoen er en af dem, man bare ikke glemmer. Knæstrømer, rulleskøjter og knaldfarver. Mere nostalgisk bliver det ikke. Det kan ikke overraske nogen, at Aqua er den danske musikgruppe, der har fået størst succes nogensinde med 33 millioner solgte plader.

7. Britney Spears ”Baby One More Time”, 1999  
90erne var årtiet, hvor store dele af verdens teenagepiger spejlede sig i den dengang uskyldige og noget mere påklædte Britney Spears. Hittet ”Baby One More Time” er uden diskussion et af 90’ernes største hits. Efter 90erne hjælper Britney Spears fortsat de håbefulde teenagere med at blive voksne. Denne gang med hittet ”I’m Not A Girl, Not Yet A Woman”. Det kan dog diskuteres, hvor meget held hun egentlig havde med det. For i 2007 optræder den ellers uskyldige og pæne superstjerne skallet, fuld og fuldstændig ustyrlig i verdenspressen.

8. Spice Girls ”Wannabe”, 1996
Hvordan skulle vi have slået timerne ihjel efter skole, hvis det ikke var for Spice Girls. Når vi ikke byttede Spice Girls billeder, blev der danset til musikvideoen ”Wannabe”. Gerne iført leopart-gamacher, rottehaler eller buffalo sko.

9. Backstreet Boys, ”I Want It That Way”, 1999
Når pigerne øvede sig på at fremføre ”Wannabe” i et brag af et show for resten af fritidsklubben, kastede drengene sig ud i en prisværdig Backsteet Boys-opvisning. Gerne til sangen ”I Want It That Way”, hvor drengene efter bedste evne efterlignede boybandets ikoniske dans på den tomme flyholdeplads. Det var ikke kun dansen drengede efterlignede, for Nick Carters frisure blev 90ernes mest hotte af slagsen.

LÆS OGSÅ: Skal vi nu skyde 2,3 børn ud i de 5 år vi studerer, eller hvad? 

LÆS OGSÅ:  "Det nærmeste, en kvinde kan komme en magtfuld frisure, er pagen"

LÆS OGSÅ: Casper og Isabel: "Der er kun ét problem i aldersforskellen"  

Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur, Britney Spears og Lister

610x200_woordy_knap2.jpeg