Her er de 11 typer mænd, du møder i byen - og hvor du møder dem
SPONSORERET indhold

Her er de 11 typer mænd, du møder i byen - og hvor du møder dem

Hvis der er én ting, Sex & The City har lært os, så er det, at singlelivet kan være en jungle.

Foto: Rex, Getty Images, Klavs Bo Christensen
04. jun. 2015 | Livsstil | Eurowoman

I naturen finder du både dyr, der er fredelige og sky, mens andre er aggressive og højlydte. Og det samme gør sig gældende med mændene i nattelivet. På Eurowoman.dk ved vi, hvor svært det kan være at skelne den ene type fra den anden. Derfor har vi i samarbejde med to festkyndige kvinder lavet en guide til de typer mænd, du kan møde i henholdsvis København og i Aarhus - og ikke mindst - hvor du møder dem.


1 Modehipsteren med skæg og tatoveringer

KØBENHAVN: Vesterbro
ÅRHUS: Sway, Le Coq,

Skal festen holdes på Vesterbro, møder du mange forskellige typer, men en ting er helt sikkert. Du undgår ikke modehipsteren. Iført sorte skinny jeans, sort Acne t-shirt, langt skæg og hat står han helt sikkert i en krog med en guldøl i hånden og synes selv, han er super tjekket. Outfittet er gennemtænkt ned til mindste detalje og i det klassiske hipster-outfit er han 100 procent sikret at få en pige med hjem. Du finder ham med sikkerhed blandt Kødbyens mange steder, men bevæger du dig over på de cool hipsterbarer på Enghave Plads og Istedgade, er der sikkert et par stykker, der er faret vild på vej til Bakken. Én ting er sikkert – denne type dominerer Vesterbro!

Den perfekte isbryder: "Ej, hvor er det en flot tatovering. Hvorfor har du fået den?"

Damernes dom:
Aviaja: De laver typisk ambient chillwave musik og leger DJ i fritiden. Når de endeligt bliver booket til en fest i hjertet af Christiania bliver de buh'et af scenen.
Rebecca: Du skal for alt i verden undgå at spilde en drink på ham, for det smadrer hans look og resten af hans aften. Selvom du sikkert gjorde det bevidst og med et glimt i øjet for at tiltrække hans opmærksomhed, så bliver han ægte sur og alle muligheder for at score denne mand er lig nul.
_______________2 Champagnedrengen med slikhår og Platin Visa

KØBENHAVN: PS Bar & Grill, Sunday, Lusso
ÅRHUS: Train, Kupé, Castenskjold, Römer

Champagnedrengen hænger ud i Indre By, hvor han højst sandsynligt har indtaget sin aftensmad på PS Bar & Grill, inden han slentrer ned til sit VIP-bord på Sunday med dertilhørende champagneflasker. Hvor modehipsteren går mere efter et cool, afslappet look, er champagnedrengen klædt i Tiger of Sweden fra top til tå med nypudsede italienske lædersko i bedste kvalitet.

Champagnedrengen er kendt for at være en player og at score piger er en stor del af taktikken. Har han udset dig som potentiel sengepartner, skal han nok bruge det meste af aftenen på at stirre på dig til den helt store guldmedalje. Desværre, er denne type også skyld i den grimmeste herretrend længe: the man bun. Det kan vi aldrig tilgive dem for.

Den perfekte isbryder: "Hvor er dit suit fra? Du ser vildt godt ud"

Damernes dom:
Aviaja: Gå i byen i en sort blonde bh og sorte skinny jeans. Fortæl ham om dine daddy issues og drik din skinny bitch, mens du leger blåøjet og naiv. Så skal du nok få ham på krogen.
Rebecca: Scor ham ved at flirte med øjnene, så skal han nok komme hen og tilbyde dig en drink. Vær forberedt på, at han allerede efter 5 minutters snak er klar til at tage med dig hjem. Gør du det, skal du ikke regne med at høre fra ham igen.
_______________3 Den skæggede musikhipster
KØBENHAVN: Drone, Rust
ÅRHUS: Sway, HQ, Double Rainbow

Den skæggede musikhipster er i samme familie som modehipsteren, og de har derfor mange fælles træk. Den primære forskel er, at musikhipsteren interesserer sig mere for upcoming indiebands end skandinaviske designere. Hvor modehipsteren klart dominerer Vesterbro, har musikhipsterne pisset hele Nørrebro af som deres territorium, og du finder dem flere steder i bydelen. De er lettere at tale med og oftest opdager de ikke helt, hvis du står og lægger an på dem. Skal du score gode point, gælder det om at have en god paratviden i musik og for alt i verden bestille en kold flaskeøl frem for en Cosmopolitan (Sorry, Carrie!).

Den perfekte isbryder: "Hvad synes du, var de største musikalske forskelle mellem Blur og Oasis?"

Damernes dom:
Aviaja: Hvis han kommer på Drone, er der stor sandsynlighed for, at han er med i et band. Men damer, pas på! Det er ikke kun sømænd, der har en pige i hver havn – det gælder også for disse typer.
Rebecca: Han er sød, rar og en mega musikentusiast, som oftest kommer for at høre musikken og hænge med sine drenge. Skal du score ham, skal du for alt i verden ikke spille smart, men grin med på hans joke og lyt interesseret, når han snakker om musik.
_______________

LÆS OGSÅ: Ny dating-app truer Tinder


4 Den internationale cocktailfeinschmecker
KØBENHAVN: Mikropolis, The Barking Dog, Duck & Cover, Salon 39
ÅRHUS: Sidebar, Skt. Pauls Apotek

Der findes utallige cocktailbarer i Danmark, men den ægte feinschmecker finder du på en bar, der enten ligger skjult på en afsides sidegade eller i ekstreme tilfælde, hvor du skal ringe på en hemmelig dørklokke for at kunne komme ind. Det er ikke typen, du skal forvente køber 10 shots – han vil højst være med på et shot tequila, men spørger du om salt og citron, skal du forvente, at der bliver kigget skævt til dig. Tips til cocktails og kunstfernisering, kan han altid hjælpe dig med – kunst, gastronomi, kultur og rejser er nemlig hans force. En gang i mellem kan det dog også blive lidt for meget, og ligesom en god cognac nydes denne type bedst i små doser. En Sjælden gang kan han dog udvikle sig til en helt speciel type (se nr 7).

Den perfekte isbryder: "Kan du anbefale den næste cocktail, jeg skal have?"

Damernes dom:
Aviaja: Her finder du kunstnere, arkitekter, rockmusikere og filminstruktører. Det er en spændende cocktail af kreative typer.
Rebecca: Han er nok en af de sværeste at komme i kontakt med, da han er der for at nyde lækre drinks. Han skal vise, at han er interesseret i dig først. Hvis du er heldig fanger du ham uden en lighter udenfor, så du kan låne ham din. Hav ALTID en lighter på dig.
_______________5 Den unge, smarte og rige Københavnerdreng (som også kan være fra Aarhus) 
KØBENHAVN: Hive, Jupiter, Sunday
ÅRHUS: Kupé, Hekkenfeldt, Hornsleth

Ligesom løver færdes disse mænd oftest i flokke. Udadtil minder de allermest om champagnedrengen blot i en yngre udgave. Typisk er han lige blevet student fra Øregård Gymnasium, og han kender med sikkerhed dørmanden, garderobepigen, bartenderne og promoteren – hvis det vel og mærke ikke er en fest, han selv har arrangeret. Han gør ikke noget småt og lejer gerne hele Jupiter for en aften for at fejre selv den mindste begivenhed. Derfor kan du også vide dig ret sikker på, at han er at finde i byen både torsdag, fredag og lørdag. Ja, vi savner også dengang, vi ikke fik så slemme tømmermænd!

Den perfekte isbryder: "Synes du Kanye Wests nye album er bedre end det forrige?"

Damernes dom:
Aviaja: Jeg har kun én ting at sige. Lad være med at tage med de smukke, unge, rige fyre til morgenfest i Nordsjælland. Selvom det virker til at blive super hyggeligt lige i situationen og der bliver lokket med pool og tennisbaner, så kan jeg godt afsløre, at det ikke er et spil vandpolo, han har i tankerne. Husk derfor at have med i overvejelsen, at du skal hele vejen tilbage til København igen – og det føles ekstra langt, når du har stilletter, bollehår og surt, røglugtende tøj på.
Rebecca: Det er ikke det indre, denne fyr tænder på. Kom i bare ben, falske øjenvipper og langt hår, så er du allerede godt på vej til at falde i snak med ham. Lad endelig være med at sige, du ikke går op i dit udseende, eller at du har købt dit tøj i en genbrugsbutik. Falder du i snak med ham, så fyr en hvid løgn af med at din far er direktør, og du er opvokset i udlandet. Så det sikkert, at han skriver til dig på Facebook om mandagen.
_______________


6 Forretningsmanden med firmakort, kone og børn
KØBENHAVN: Bar Rouge, diverse hotelbarer
ÅRHUS: Diverse hotelbarer

Du falder ikke så tit over denne type, så oplysningerne om ham er også sparsomme. Oftest er han fra udlandet og kun på kort besøg i Danmark, hvor han oftest drikker en Martini, shaken not stirred, på den lokale hotelbar. Er de en flok afsted sammen, er der mulighed for, de giver den lidt mere gas, og så har du pludselig en blanding af champagnedrengen og sølvræven (se type nummer 8). Har du altid drømt om at se, hvordan en luksussuite på Skt. Petri ser ud, så skal du gå all in på at score denne type. Du ser ham højst sandsynligt aldrig igen, så hvis det er et meningsløst engangsknald, eller blot en masse gratis drinks, du fisker efter, er det typen for dig! Det behøver ikke kun være ting, som sker i Las Vegas, der forbliver hemmeligt...

Den perfekte isbryder: "So where's the most fascinating place you've visited?" (Det skal selvfølgelig siges på engelsk)

Damernes dom:
Aviaja: Han rejser meget og er aldrig hjemme. Når han endeligt slår sig løs, så er han gavmild og giver gerne drinks til de søde piger i baren. Men husk han nok højst sandsynligt har en vielsesring liggende oppe på hotelværelset.
Rebecca: Jeg har ikke rigtigt nogen holdning til forretningsmanden. Han er lidt den sjældne type, der dukker op i ny og næ på diverse hotelbarer. Ligesom de sjældne dyr dybest inde i junglen, er der ikke så meget info om ham.
_______________

LÆS OGSÅ: "En pige satte ild til mit hår og en dreng tog billeder op under min kjole"


7 Den elektronisk musikelskende Berlinertype
KØBENHAVN: KB18, Culture Box
ÅRHUS: Cafe Paradis, Shen Mao

Skal du i byen med denne type, er det klart en fordel at dine Ganni-stiletter er byttet ud med dine Adidas-sneakers, for ham her... Han er ude for at danse! Han er mere til beværtninger med graffiti på væggene frem for kunst, og festen for ham starter gerne først et par timer efter midnat. Denne type skiller sig gevaldigt ud fra feinschmeckeren, men samtidig har de en del tilfælles. De tager gerne ud for at høre en cool DJ fra udlandet, og de arbejder gerne indenfor noget kreativt. Er du meget heldig, ser du faktisk en feinschmecker udvikle sig i løbet af aftenen til den ultra-sjældne berlinerfeinschmecker. Hvis det er tilfældet, skal du huske at tage billeder. Det er en sjælden race, og de er i høj kurs.

Den perfekte isbryder: "Jeg synes simpelthen ikke der bliver spillet nok elektronisk musik i radioen længere!"

Damernes dom:
Aviaja: Der findes mange lækre, unge mænd sådanne steder, og jeg skal da ærligt indrømme, at KB18 er det sted, jeg har scoret mest. Det er typisk folk fra den kreative branche, der kommer de her steder. Det er indtil nu, en velbevaret hemmelighed.
Rebecca: Han tager udelukkende i byen for at danse med sine venner. Han er i princippet ligeglad med hvor festen er, så længe det er den rigtige DJ, som spiller. Han er altid lidt usoigneret at se på, men ikke på den lækre hipster-agtige måde. Han ser sgu lidt beskidt og svedig ud, men er glad og kærlig. Højst sandsynligt også, fordi han har fået lidt mere indenbords end alkohol...
_______________8 Sølvræven med hang til kaviar og unge damer.
KØBENHAVN: Nord, Cafe Victor, Lusso
ÅRHUS: Jacobs BBQ, Casablanca

Typen her er igen en videreudvikling af champagnedrengen, efter at denne har tjent flere penge. De er glade for bobler og kaviar, og giver selvfølgelig også drikkepenge til tjenere og bartendere. For dem handler status nemlig om, hvordan andre ser dem. De er drengerøve indeni og sætter stadig god pris på en smuk dame – derfor skal du heller ikke blive overrasket, hvis du ser en enkelt af denne type omringet af smukke kvinder. Det kan godt være du fanger ham på Sunday, når der er råbt sidste omgang på Cafe Victor. En ting er dog sikkert: Hvis du spotter denne type i Kødbyen, så skynd dig, at hjælpe ham med at finde en taxa. Han er jo tydeligvis faret vild.

Den perfekte isbryder: "Altså, hvordan holder en mand i din alder sig så godt?"

Damernes dom:

Aviaja: Typisk gamle og nye prinser, grever og arvinger, der bruger hele familieformuen på Ibiza og ellers på Victor og Lusso, når de er i København. Hvis du er til kaviar og østers, så tag her ind og find din mand.
Rebecca: Det er 2015 og kvinder er sejere end nogensinde før. Sølvræven er dog typen, som stadig lever i en alder, hvor kvinder skal sidde og se smukke ud, mens manden sørger for hende. Lad endelig være med at udstråle, at du er karrierebevidst eller selvstændig. Det bryder han sig ikke så meget om. Hop i et par stilletter, smid den rødeste læbestift på og se kostbar ud – så skal han nok fylde drinks på dig.
_______________9 Provinsdrengene med en smøg i den ene hånd og en Breezer i den anden
KØBENHAVN: Billy Booze, LA Bar, Andy's Bar, Rosie McGees, Gothersgade
ÅRHUS: Bodegaen, Hekkenfeldt,

Når de trænger til luftforandring fra den lokale bar i Vallensbæk, eller når drengene fra Randers tager på tur til København, så er du sikker på at finde dem på ovennævnte steder. Denne type er nemlig ham, som enten kommer fra provinsen eller ikke er cool nok til at komme ind på Hive og Jupiter. De er egentlig nogle ret cool drenge, som bare er taget til København for at feste og bare ikke rigtigt ved, hvor det er cool at tage hen.

Deres kriterier er ofte fadøl til en 10'er og storbarmede, unge damer. Ligesom Øregårdstypen, går de også i flok, men bevæger sig mere på mainstreamstederne, hvor turisterne befærdes. Det er ikke kærestepotentiale du finder her – til gengæld vil det ikke undre nogen, at de kan synge med på alle sange fra DJ Alligator. Det er nemlig først lige blevet populært i deres hjemstavn nu. Placerer vi alle typerne på en skala, er der allerstørst forskel mellem provinsdrengene og feinschmeckerne, og ligesom zebraer og sæler, er det en fysisk umulighed, at du møder disse to typer samme sted.

Den perfekte isbryder: "Jeg er ret vild med din piercing i øjenbrynet"

Damernes dom:

Aviaja: Det er militærdrengene og danske forstadsturister der går i byen på Gothersgade (også kendt blandt selvudnævnte kulturkanoner som Københavns røvhul).
Rebecca: Hvis du vil i snak med dem, er der intet du kan gøre forkert. Du må ALT. INTET kan skræmme dem væk.
_______________

LÆS OGSÅ: Tinder introducerer ny fortrydelsesknap


10 Den ukomplicerede øldreng
KØBENHAVN: Wessels Kro, Byens Kro, Bobi Bar, Skipper Bodega, Cafe Nørrehus
ÅRHUS: Vesterlauget, Ris Ras (ej at forveksle med den københavnske restaurant)

Begge piger i panelet havde kun roser til overs for denne type, som de kårede til fyren med mest kærestepotentiale. Han går ikke for meget i byen, men er heller ikke den kedelige type. Når han går ud, sætter han mere pris på en bodega, hvor man kan sidde og tale og eventuelt rafle. Oftest er han ret lækker, og det er ikke fordi han klæder sig i det mest moderigtige tøj, men fordi han hviler i sig selv. Under t-shirten skal du heller ikke regne med sixpack a la Channing Tatum – tværtimod, har han måske en lille ølmave, som jo ifølge de nyeste tendenser er det nye sort. 

Den perfekte isbryder: "Hey... Skål!" (Ja, det er åbenbart så let)
Aviaja: Uha, her går den søde og smarte fyr i byen. Du finder helt sikkert boyfriend materiale herinde. Den eneste negative ting jeg kan sige er, han nok måske kan blive lidt for sød i længden og ikke giver det modspil, mange piger søger.
Rebecca: Han er typen, man ikke vil skræmme væk, som du vil have børn med. Han bliver ikke tændt af piger, som spiller smarte, og en direkte og ærlig henvendelse er ofte det, som giver pote.
_______________11 Den homoseksuelle partystarter med perfekt hår.

KØBENHAVN: Nevermind, Cosy, Masken, GAY,
ÅRHUS: G-Bar

Ligesom Carrie, får man nogle gange nok af singleræset og længes efter en aften, hvor man egentlig ikke gider at blive scoret. Her kommer den 11., og sidste type, ind – den homoseksuelle. Med dem er du altid sikret en fest, især hvis du er fan af popdivaer og citater fra Mean Girls. De homoseksuelle mænd kommer i mange afskygninger, og for det meste er de alle søde og snaksalige. Du skal dog huske, at det er de færreste, som har lyst til at dele ud af pinlige sexoplevelser og spring-ud historier til piger de lige har mødt. Det værste du kan gøre, er at sige: "jeg har altid ønsket mig en bøsseven". Du er ikke den første, som har sagt det, og de har garanteret rigeligt med veninder, de hellere vil hænge ud med. Med det sagt, er der oftest plads i en bøsses hjerte til en fabulous veninde mere. Vind hans hjerte med god humor, popkulturelle referencer og en top med palietter – og hav en klar mening om de forskellige popdivaer. Spørgsmålet omkring din yndlings Beyonce/Rihanna/Mariah/Madonna sang kommer unægtelig frem.

Den perfekte isbryder: "Jeg er vild med Sveriges Grand Prix sang i år!" (Pas på! Melodi Grand Prix deler homo-vandene i to – enten går den direkte i hjertet, ellers kan du ligeså godt gå væk).

Damernes dom:
Aviaja: "Åååååh, skatter du ser fabulous ud!". De fyrer den af, og du er altid sikret en fest. De kære homoer kan holde en fest i gang til den lyse morgen.
Rebecca: Du kan let fange en homo på dansegulvet og være hans dansepartner i 4 minutter. Med lad være med at tro, I skal op og snakke i baren efter. Det sker ikke. Den eneste vej til hans hjerte er at danse ind i det.

LÆS OGSÅ: Derfor liker jeg dig ikke på Tinder 

LÆS OGSÅ: Derfor falder du for bad boys

LÆS OGSÅ: "Man skal helst ikke have nogen følelser, hvis man er single"