Zendaya
SPONSORERET indhold

15 skønhedstricks vi ville ønske, vi altid havde kendt

Hvordan får jeg min parfume til at holde længere? Hvad gør jeg med min ødelagte øjenskygge? Og hvordan forlænger jeg en udtørret mascaras levetid? Vi har samlet 15 tricks, der kan gøre dit skønhedsbudget mindre, og gøre det nemmere for dig at bruge dine produkter op. Hvorfor har vi ikke hørt om det her noget før?

Af: Tilde Mariann Broge-Starck Foto: Getty Images
22. mar. 2018 | Mode | Eurowoman

Hvis du også har stået med håret i postkassen og uforstående kigget på dit hår, der allerede fedter på andendagen, haft problemer med din neglelak, hvis låg er groet fast, eller med, at dine hårnåle glider ud af position, så er du ikke alene.

LÆS OGSÅ: Sabina Vittíng Simmelhag: ”Det er fast inventar i ethvert køkken, og giver mig det mest silkebløde hår”

Vi har udfrittet diverse eksperter for gode råd og tricks, vi ikke kendte, og giver dig dem her. For hvem ved – måske du finder svaret på noget, du altid har spurgt dig selv om?

Er din mascara tørret ud? Her er løsningen

Når din mascara begynder at blive tør og klumpet, kan du stadig nå at puste lidt liv i den. Dryp et par dråber kontaktlinsevæske i den, bland grundigt, og straks er den god som ny.

Et andet trick, der kan forlænge en udtørret mascaras levetid, er at komme den i en kop med varmt vand. Låget skal du selvfølgelig skrue ordentligt på først, så der ikke kommer vand ned i beholderen. Vent i fem minutter, inden du tager den op igen. Nu er den klar til brug.

Brug din mascara som eyeliner

Er du løbet tør for eyeliner, kan du som alternativ bruge din mascara. Tag en skråpensel – en af de tynde makeuppensler, hvor hårene er skåret skråt over, dup den på mascarabørsten for at få lidt mascara på den. Mal så kanten af dit øje op som var det eyeliner.

Når skruelåget er groet fast på neglelakken

Gamle rester af lak er skyld i, at du ikke kan skrue låget af neglaksflasken. Tricket til at få det lille låg af er simpelt.

Sno en ganske almindelig køkkenelastik stramt omkring låget, og med et er det meget nemmere for dine fingre at få fat og skrue det af. Husk også at rengøre gevindet på flasken med lidt lakfjerner bagefter, så låget ikke gror fast igen.

Sådan reparer du din ødelagte øjenskygge

Pokkers, der røg den nye, dyre øjenskygge på gulvet, og hvad der før var en lille, kompakt farvelade, er nu pulveriseret. Fat mod, skaden kan udbedres. Alt, du skal bruge, er en frysepose, en smørkniv og en flaske ISO-propylalkohol.

Se i videoen her, hvordan to skønhedsvideobloggere bærer sig ad – tricket virker også, hvis du vil reparere en pulveriseret ansigtspudder. Det, bloggerne i deres vejledning kalder for ”rubbing alcohol”, hedder på dansk ISO-propylalkohol og kan købes i Matas.

Men, er det sikkert? Ifølge Astma- og allergiforbundet er der ingen fare for, at det er allergifremkaldende. Vent dog med at bruge øjenskyggen, til den er tørret og ISO-propylalkoholen er fordampet, da den ellers kan genere øjnene. Vi har også kontaktet Miljøstyrelsen, der dog ikke vil anbefale metoden.

Gem børsten fra din brugte mascara

Når det er tid til at skifte din mascaraen ud med en ny, så sørg for at gemme børsten. Rens den med makeupfjerner og brug den til at redde dine øjenbryn – f.eks. efter, du har tegnet dem op for at få dem til at se mere naturlige ud – eller til at fjerne klumper fra vipperne, når din mascara klumper.

Sprøjt dine hårnåle med lak

Skal du sætte håret op med hårnåle, kan du med fordel sprøjte nålene med lak, inden du sætter dem fast i lokkerne. Så sidder de meget bedre fast.

Undgå shampoo i kufferten

Er du træt af, at flasker med shampoo og bodylotion springer op under flyveturen til din feriedestination? Skru låget af din shampooflaske og bodylotion, inden du pakker kufferten. Læg et stykke madfilm hen over åbningen og skru låget på igen. Nu kan indholdet ikke komme ud, selv når trykket falder i kabinen.

Rens dine makeuppensler

Der er ikke noget nyt i, at du skal rense dine makeupbørster, så du slipper af med bakterier og rester fra rouge og pudder. Til gengæld er det måske nyt for dig, at du ikke behøver at bruge en formue på særlige sæber til formålet.

Alt, du skal bruge, er en tallerken, olivenolie og opvaskemiddel. Se hvordan du gør i videoen her og husk, at dine pensler skal ligge ned, mens de tørrer. Stiller du dem med hårene opad, risikerer du, at den lim, der binderhårene fast, opløses.

Brug neglelak som neglelakfjerner

Gennemsigtig, klar neglelak kan i en snæver vending bruges som neglelakfjerner. Læg et lag af din klare lak oven på den lak, du gerne vil fjerne. Vent et øjeblik, og fjern så begge lakker med en serviet. Smart.

Et andet alternativ til at fjerne din neglelak er denne kemikaliefri hjemmelavede af slagsen. Bland lige dele citronsaft og eddike, dyp dine negle i blandingen i 10 til 30 sekunder og tør dem derefter over med et stykke vat. Gentag om nødvendigt. Denne metode kræver lidt mere knofedt, men er til gengæld skånsom overfor både din krop og miljøet.

Opbevar neglelakken i køleskabet

Måske du allerede kender tricket her – vores mødre har brugt det i en menneskealder. Opbevar din neglelak i køleskabet, så undgår du, at den tørrer ud og bliver tyktflydende. Det kan forlænge levetiden med flere år. Er skaden allerede sket, og er din lak blevet for tyk til, at du kan lægge den pænt på neglen, kan du sætte den i køleskabet i 15 til 30 minutter. Det får den til at flyde bedre.

Rengør din hårbørste med en tandbørste

Du tænker helt sikkert ikke over det, men når du børster dit rene hår igennem med din hårbørste, afsætter den en masse fedt og gamle hårprodukter i dine lokker. For det første ødelægger det den frisure, du har brugt tid på at sætte. For det andet får den dit hår til at fedte, selv om du lige har vasket det.

Sørg for at rense din hårbørste ved først at fjerne alle de hår, der sidder fast i den. Fyld derefter din håndvask med varmt vand og dyp børsten deri. Kom et par dråber shampoo på en ren, ny tandbørste og skrub hårbørsten grundigt. Rens igen med vand og lad børsten tørre. Vær sikker på, at den er helt ren for shampoo, inden du tager den i brug – ellers har din indsats været til ingen verdens nytte.

Har du renset din hårtørrer?

Har du lagt mærke til, at din hårtørrer, der en gang tørrede dit hår på ingen tid, er holdt op med at være helt så varm, som da du købte den? Den skal sandsynligvis bare renses. På de fleste hårtørrere udgøres den ene ende – altså den, der ikke blæser – af et hårdt plastikfilter, der kan skrues af. Tag det af, brug en tandbørste til at fjerne alt det støv og fnuller, der har samlet sig der gennem tiden, og skru filteret på igen. Straks blæser din hårtørrer igen for fuld styrke.

Tør din skraber efter brug

Skyl ikke penge ud i vasken på barberblade, der ruster i løbet af ingen tid. Husk i stedet at tørre bladet på din skraber med en hårtørrer – og ikke et håndklæde, efter brug. Så holder den meget længere.

Et andet trick til at forlænge dit barberblads levetid er at gnide det med lidt olivenolie efter brug. Det holder rust væk, og virker forresten også på din støbejernsstegepande.

Brug babypudder i stedet for tørshampoo

Fedter dit hår på anden dagen eller trænger det til lidt fylde, er tørshampoo dit redningsprodukt. Ingen tvivl om det. Men tørshampoo kan være dyrt, det kan genere din sarte hovedbund, og nogle gange kan den parfumerede duft også være kvalm. Især hvis du bruger det hver dag.

Køb i stedet en bøtte med babypudder, drys det i hovedbunden og rod rundt i dit hår, som hvis du vaskede det. Gnid evt. lidt ekstra med fingerspidserne, hvis det har samlet sig i hvide kager i skilningen. Med ét ser dit hår rent og fyldigt ud.

Babypudder koster ikke nær så meget som tørshampoo og fås endda i både astma- og allergivenlige versioner.

Få parfumen til at holde længere

Gnid lidt læbepomade eller vaseline på huden, inden du sprøjter din parfume på. Det får duften til at holde længere. Husk desuden, at parfume skal på huden, hvor den er varmest – håndleddet, kavalergangen og bagkæbepartiet, hvor pulsårerne ligger lige under den tynde hud. Her får den bedst mulighed for at udvikle sig.

Et trick til dig, der helst ikke vil sprøjte parfume direkte på huden, er at sprøjte lidt at din yndlingsparfume på din hårbørste og rede dit hår med den. Det får dine lokker til at dufte, og din hud kommer ikke i kontakt med de kradse parfumestoffer.

Del endelige denne liste med dine nærmeste – de står helt sikkert med de samme problemer som dig.

Anbefalet til dig