1990erne og tv-serier
SPONSORERET indhold

16 ting du kun forstår, hvis du har set Beverly Hills 90210

Vi hylder 1990’ernes største ungdomsserie med viden, man kun forstår, hvis man har været der.

Af: Susanne Baden Jensen Foto: SNAP_REX_Shutterstock
23. mar. 2017 | Livsstil

1. Stol ALDRIG på din psykologiprofessor

Vi glemmer aldrig dengang den karismatiske psykologiprofessor i virkeligheden er ved at danne en kult indenfor universitetets mure, og Brandon og Dylan måtte redde en hjernevasket Kelly tilbage… 

2. Alle kan lave talefejl

Da Brenda har fået fejlfarvet sit hår (a.k.a.: den værste paryk NOGENSINDE brugt på tv) - og hun møder sin brors nye og hotte ven, Dylan, på hans (klart farlige...) motorcykel, og hun prøver at være cool, men i stedet får sagt den famøse sætning: "I like your butt. I mean, your bike."

3. Koordiner altid tøj med din veninde inden en fest

Åh, når dig og din bestie finder den samme perfekte kjole med en smuk sløjfte-”detalje”, som I begge vil have på til Spring Dance... Not good! 

(*Men hey, det var også en vinderkjole: Kelly blev ”ballets dronning”, og Brenda sagde ”bye bye” til sin jomfrudom – muligvis fordi Dylan ikke kunne vente med at få den kjole af....)

4. Rigtige venner har et "hemmeligt" håndslag

Altså.. det behøver jo ikke at være et godt et af slagsen....

5. Ligegyldigt hvor vildt et liv du har, så har Kelly det vildere

Kelly på en mandag: Kelly har en spiseforstyrrelse. Kelly bliver fanget i en brand. Kelly tilslutter sig en kult. Kelly får en abort. Kelly bliver narkoman. Kelly har en stalker. Kelly bliver skudt. Kelly har hukommelsestab. Kelly bliver voldtaget. Kelly dræber sin voldtægtsmand...

6. Drenge kan OGSÅ blive drugraped!

Åh, Emily med det seje korte hår – og så var hun bare sådan en vild type, der kom stoffer i Brandons drink, fordi hun var så forelsket i ham, at hun ville gøre ham vildere(?!) 

7. Dans dig ud af slåskampe

Da West Bev High holdt fest med naboskolen, som de IKKE var venner med (de basketspillende bøller!), så det var ved at ende i en stor slåskamp - meeen Donna lige rystede disse moves ud af ærmet, og alle blev venner igen, puha.

8. Brenda var SÅ meget firstmover på DIY-bølgen

Hvis du ikke har råd til svinedyre jeans, så kan du sagtens bare klippe din egne usle fattigmandsbukser lidt hist og pist med en saks, og så er du alligevel med på moden! 

Brenda FØR saks og modejeans. (Foto: SNAP/REX/Shutterstock)

9. ALTID overvej, HVEM du inviterer med til en pyjamasaften

Da pigerne havde deres random nye veninde Amanda med til en sleep-over. Men det viser sig, at Amanda misbruger slankepiller, fordi hun ikke var så tynd som Kelly, og at det VAR pillerne gjorde hende vildt ond, så Kelly afslørede, hvordan hun mistede sin mødom – og nej, *kniv i hjertet*: "He didn't even bring a blanket!"

10. Dét afsnit, hvor Steve løb en tur i det her tøj <3

11. To glas champagne = dødsdruk

Medmindre hun tømte en flaske finsprit i skjul ude på toilettet, så blev Donna IMPONERENDE fuld til deres 'Senior Prom'-fest af blot to glas bobler. Yes, det var TO glas.

13. Vælg dig selv!

Da de to bedste venner Brandon og Dylan var håbløst forelskede i Kelly, og det kulminerede i, at Dylan inviterede hende på en fuldt betalt rundrejse til Europa, OG Brandon friede til hende – WHAT TO DO?!

Men dér lærte Kelly os alle en vigtig livslektie med sit svar til dem: "I choose me!"

14. Et motto for en GENERATION

OMG, den kære Donna Martin havde ikke kun en stor kærlighed for at redde forsøgsdyr og beholde sin dyd, hun kæmpede også en stor og skjult kamp: Indlæringsvanskeligheder.

Og når man er tæt på ikke at bestå ens eksamen, så er en demonstration afholdt af ens venner og klassekammerater helt sikkert svaret. Hvis vi som Generation X'er har et motto, må det være: "Donna Martin graduate!!". Vi kan ikke forklare det bedre end det. Men sig det til en ægte kender af Beverly, og de VED, hvad du mener. Tro os, der er skrevet flere artikler om emnet, fx:

How Donna Martin graduated - Looking at an important Generation X protest through the eyes of social movement literature.

Why ‘Donna Martin Graduates’ Is the Essential Beverly Hills, 90210 Episode

15. At verdens bedste karaoke-sang er Manfred Manns 'Doo Wah Diddy Diddy'

Halløøøj! Hvis der er nogen, der kan vælge en karaokesang, så er det vores alles allerbedste tv-far for livet, Jim Walsh! A.k.a. best hyggedag på The Peach Pit EVER <3

16. Ok, der er TO 'verdens bedste karaoke-sang'

Never forget, da Brenda blev kendt under sit ”Laverne” (udtales: La-vøøørynæ, red.), da hun tog en afløser-tjans for sin bror bag bardisken på The Peach Pit. Noget hun egentlig ikke gad, men så var hun bare så super skuespilleragtig af natur, at hun legede, hun var en anden… Og så sang pigerne ’It’s my party’, og ALLE sang med!

Det, vi prøver at sige, er bare:

Anbefalet til dig