Serier: De mest populære og dem, du ikke må gå glip af

Er du lige så afhængig af Netflix, HBO og Viaplay som resten af os? Men mangler du gode fif til, hvilke serier du skal se? Så er du landet det rette sted.

I ALT.dk’s serie-univers finder du svar på, hvorfor A Handmaid’s Tale er det hotteste lige nu, eller hvorfor du på ingen måde må gå glip af The Crown. Vi giver også vores bud på de bedste tv-serier nogensinde og fortæller dig, hvilke serie-nyheder du kan glæde dig til på Netflix, HBO og alle de andre streamingtjenester. 

God streaming-lyst.

Læs mere

Vi elsker serier!

Hvad enten der er tale om krimier, komedier, romantiske serier eller blot reality, så sluger vi den visuelle underholdning i os som aldrig før. Specielt fordi vi kan se dem, når det passer os.

Således viser tal fra Kulturstyrelsen, at en gennemsnitlig dansk husstand i 2016 brugte 276 kroner på streamingtjenester. Heraf var hele 52 procent mellem 25-29 år, viser statistikken. 

Men selvom Netflix, HBO, Viaplay og alle dine favorit-streamingtjenester bugner af gode serier og originalt indhold, kan det være svært at følge med. Måske er du også kørt død i endeløs browsing, der altid ender i endnu et afsnit Friends?

Vi giver dig vores bedste bud på 35 serier, du ikke må gå glip af, hvis du skulle have lyst til at forny dine serie-vaner. 

Og så fortæller vi dig, hvilke nyheder du kan glæde dig til på de tre mest populære streamingtjenester: Netflix, HBO og Viaplay

Serier, der passer til dit humør

Hvad enten det er jul, sommer, valentinsdag eller madlavningstid findes der en serie, som passer til dit humør.

Du kan f.eks. krydre julen med en god jule-serie, pleje nytårs-tømmermændene med lidt let fordøjeligt underholdning eller blive inspireret til madlavningen med et af vores bud på 15 film og serier, du skal se, hvis du elsker mad.

Måske Johnny Depp kan friste dig med lidt Chocolat?

SKAM – serien, vi ikke kan få nok af

I 2015 tog den norske ungdomsserie SKAM landet med storm. Vi lærte, at alt er love, og så forelskede vi os pladask i Eva, Noora, William, Vilde, Sana – og, selvfølgelig, Isak og Even.

Her kan du læse 24 ting, vi har lært af SKAM – herunder at der er regler for fiskefrikadeller, og at ethvert første kys bør være under vand 

Har du endnu ikke haft fornøjelsen af eleverne på Hartvig Nissens Gymnasium, kan du godt se at komme i gang. Vi fortæller dig hvorfor her

Og så kan du glæde dig over, at SKAM-feberen ikke er helt slut endnu. Nu er hitserien nemlig rykket til Texas - og du kan se traileren her

Er det søde, amerikanske ungdomsliv ikke noget for dig, giver vi dig her serier, du kan se i stedet.

Sex and the City serieHar du stadig ikke set serien over dem alle, Sex and the City, kan du godt komme i gang. Foto: Getty Images.

TV-serier, der gør os nostalgiske

Vi savner SKAM. Men det er ikke den eneste serie, vi gerne så nye episoder fra.

Hvem gad f.eks. ikke se, hvordan det går for vores venner i Beverly Hills 90210? Og er det nogensinde muligt at komme videre, efter Sex and the City ændrede vores liv for altid

På den danske tv-front gad vi også godt gense disse 11 legendariske tv-programmer – hvem husker ikke Jon fra Popstars eller kultserien Casper & Mandrilaftalen? 

Og så er der de gode, danske klassikere, som næsten giver os lyst til at drikke kaffe og spise kringle under Dannebrog i solskin.

Så mange afsnit skal du se, før du er hooked

Skal du også lige varmes op, inden du bliver rigtig hooked på en serie? Streamingtjenesten Netflix har lavet en undersøgelse af, præcis hvilke afsnit af deres mest populære tv-serier, der fanger dig ind og holder dig fast, indtil sidste episode er kørt over skærmen

Hvor mange afsnit skulle du selv se, før du var fanget?

Breaking Bad: to afsnit

Dexter: tre afsnit

Grace and Frankie: fire afsnit

How I Met Your Mother: otte afsnit

House of Cards: tre afsnit

Mad Men: seks afsnit

Orange is the New Black: tre afsnit

Suits: to afsnit