DR fylder 90 år
SPONSORERET indhold

DR 90 år: 7 tv-serier vi altid vil elske

Vi hylder DR´s 90 års fødselsdag og giver dig her klip fra kanalens bedste tv-dramaserier gennem tiden.

Af: Amalie Holm Foto: DR
01. apr. 2015 | Livsstil | ALT for damerne

Vi elsker tv-serier, og lige for tiden er der så mange, at det er svært at beslutte, hvilken man skal se – heldigvis har vi lavet en guide til de bedste tv-serier. En institution, der har leveret mange af vores favoritserie, er DR. Se klip fra de allerbedste her.

1. "Huset på Christianshavn" (1970)
"Huset på Christianshavn" er af forklarlige årsager en af DR´s mest succesrige tv-serier. Tv-serien er instrueret af Erik Balling og strækker sig over i alt 84 afsnit. I "Huset på Christianshavn" følger vi en bolsjeblanding af beboer, som alle har det til fælles, at de bor i den samme ejendom på Amagergade på Christianshavn. Her møder vi alt fra ejendommens vicevært Meyer til den sure flyttemand Olsen.

Selvom kultureksperterne spåede, at serien ikke kunne tiltrække seere nok, så skulle det vise sig, at de tog grueligt fejl. For "Huset på Christianshavn" har i den grad tiltrukket seere og tilført god underholdning til de danse stuer gennem årtier. Vi kan kun anbefale dig at se eller gense denne humoristiske og klassiske tv-serieperle.

LÆS OGSÅ: 25 film du skal se på Netflix

2. "Matador" (1978)
Vi kommer ikke udenom "Matador", når snakken falder på geniale DR tv-serie-klassikere. Endnu engang er Erik Balling sat i instruktørsædet i seriens i alt 24 afsnit. Her følger vi livet i provinsbyen Korsbæk i perioden 1929-1947, hvor den handelsrejsende Mads Andersen-Skjern er hovedrolleindehaver.

"Matador" er ikke blot en god serie i vores optik, det er den også i seertals på papiret. For i 1985 blev seriens andet afsnit set af over 3.6 millioner seere, hvilket er det højeste seertal i Danmark. Derudover er hvert eneste afsnit af serien set af over 100.000 på DR-websitet Bonanza, hvilket gør serien til Bonanzas populæreste.

3. "Riget" (1996)
I serien følger vi dagliggangen på Rigshospitalet i København, hvor der foregår mystiske ting og sager. Spøgelsesambulancer, der forsvinder ud i den blå luft, skrig fra elevatoren og fostre besat af spøgelser er blot nogle af de uforklarlige fænomener, som hospitalets personale og patienterne står overfor.

"Riget" betragtes som Lars von Triers store folkelige gennembrud og fik tildelt adskillige Bodil og Robert-statuetter.

LÆS OGSÅ: Hollywoods "dyreste damer" er 40+

4. Charlot og Charlotte" (1996)
Erik Bornedal har skrevet og instrueret denne skønne miniserie i 4 dele, der handler om clashet mellem to tilsyneladende uforenelige karakterer. Den ene, Charlot: En arrogant storybypige fra Manhatten. Og den anden: En selvudslettende provinspige ved navn Charlotte. De møder hinanden ved et tilfælde i Københavns lufthavn, hvorfra de starter et længere eventyr sammen, der byder på et væld af overraskelser. Serien bygger på en god historie i et spændende road movie univers, der med lethed bringer smilet frem.
Se klippet her. 

5. "Taxa" (1997)
"Taxa" er endnu en af DR´s helt store successerier. Den fortæller i 56 afsnit historien om livet i den lille taxa-central Krone-Taxa i København. Her ulmer stemningen på bedste soap opera manér af kærlighed, konflikt og kaos.

Serien var med til at gøre skuespillere som Anders W. Berthelsen og Peter Gantzler til store stjerner.

 

6. "Edderkoppen" (2000)
Serien bringer os tilbage til efterkrigstidens København i 1949. Det er en DR-produceret mini tv-serie i 6 afsnit. "Edderkoppen" portrætterer et Danmark præget af lovløshed, korruption og længsel. I hovedrollen står den opsøgende journalist Bjarne Madsen, der forsøger at fremlægge politiets bevidst vildledende arbejde.

 

"Rejseholdet" (2002)
Serien er en fiktiv fortælling om det virkelige rejseholds arbejde og kriminalsager. Spændingen er helt i top når Ingrid Dahl (Charlotte Fich), der er leder af Rejseholdet opklarer mord og bortførelser i ledtog med sine kollegaer. Seriens i alt 32 afsnit er i den grad værd at se eller gense. Alle sammen. Dog er den ikke for sarte sjæle.

Vi er ikke overraskede over, at mere end 2 millioner seere fulgte med hver søndag, for "Rejseholdet" er neglebidende god underholdning.

 

LÆS OGSÅ: Lars Mikkelsen om House of Cards: "Det var bare sådan wauh" 

LÆS OGSÅ: Se danske filmklassikere på en helt ny måde

LÆS OGSÅ: Sarah Jessica Parker i ny tv-serie