Netflix
SPONSORERET indhold

Ny viden om tv-serier: Så mange afsnit skal du se før du er hooked

Det er ikke nok kun at se det første afsnit.

Af: Tilde Mariann Broge-Starck Foto: Netflix/Orange is the New Black
29. sep. 2015 | Livsstil | ALT for damerne

Din veninde insisterer på, at du skal se bare ét afsnit mere af "Mad Men", så lover hun, at fascinationen af seriens cigaretrygende hovedperson Don Draper indtræffer. Imens har du slæbt dig gennem tre afsnit af "Bloodline". Dine kollegaer elsker den, men helt ærligt, hvad er plottet? Til gengæld har du slugt hver en episode af "The Walking Dead" siden afsnit to.

LÆS OGSÅ: 9 film enhver single skal se på Netflix og andre streamingtjenester lige nu

Nu har streamingtjenesten Netflix lavet en undersøgelse af, præcis hvilke afsnit af deres mest populære tv-serier, der fanger dig ind og holder dig fast til sidste episode er kørt over skærmen. Med seere i 16 lande har Netflix adgang til data, der afslører, hvor meget vi skal se af forskellige serier, før vi beslutter os for at se dem færdig. Tjenesten har defineret det magiske afsnit ved, at mindst syv ud af ti af seerne ser serien til ende.

For journalisten bag denne artikel skete det i "The Killing" da betjent Holder afslører en mørkere side, da han tilbyder to skolepiger et sug af sin joint i slutningen af afsnit to. Er det ham, der er skurken? Resten af verden lade til at være enig, for de fleste ser videre efter lige præcis det afsnit. I "House of Cards" var det første afsnit, da kongresmedlem Frank Underwood indgår en ret så snusket aftale med journalisten Zoe Barnes, der gjorde tricket. Men her adskiller ALT for damernes journalist fra de fleste Netflix-seere, viser undersøgelsen. Flertallet bliver først hooked på serien om Underwood i tredje afsnit. Faktisk er det meget usædvanligt at lade sig indfange allerede ved episode et – også kaldet pilotafsnittet.

LÆS OGSÅ: Her er 15 ting du ikke vidste om "Sex and the City"

- På grund af faste sendetider på traditionelt tv kan man argumentere for, at pilotafsnittet af en serie er den vigtigste del af seriens fortælling, siger indholdschef Ted Sarandos i en pressemeddelelse udsendt af Netflix.

- Vi kan dog se i vores undersøgelse af 20 serier på tværs af 16 lande, at der aldrig har været nogen, der er blevet bidt af en serie ved pilotafsnittet, udtaler han.

Er du i tvivl om, hvor mange flere afsnit af "How i Met Your Mother", du skal se, før du for alvor får lyst til at se hele serien til ende (du skal se videre til afsnit otte, kan vi afsløre), eller hvornår Dexter får filmet dig godt nok fast til bordet i sit killl room til, at du bliver hængede (det sker allerede i afsnit tre), så tjek listen nedenfor.

Så mange afsnit skal du se, før du er hooked:

Bates Motel: to afsnit
Better Call Saul: fire afsnit
Bloodline: fire afsnit
Breaking Bad: to afsnit
Dexter: tre afsnit
Grace and Frankie: fire afsnit
How I Met Your Mother: otte afsnit
House of Cards: tre afsnit
Mad Men: seks afsnit
Marco Polo: tre afsnit
Orange is the New Black: tre afsnit
Sense8: tre afsnit
Sons of Anarchy: to afsnit
Suits: to afsnit
The Killing: to afsnit
The Walking Dead: to afsnit

LÆS OGSÅ: Her er 14 nye film du skal se på Netflix dette efterår

LÆS OGSÅ: 16 saftige facts: Det vidste du ikke om "Fifty Shades of Grey"

LÆS OGSÅ: Film til en regnvejrsdag: 12 af slagsen du kan se på Netflix – og andre streamingtjenester