Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Film og serier til nytår
Foto: Getty Images Var nytåret lidt hård ved dig? Vi har samlet gode film og serier, der kan hjælpe dig igennem dag derpå.

Film og serier til nytår

Plej tømmermændene: Det skal du se 1. januar

Har du styr på, hvad årets første dag skal gå med? Vi har samlet en liste over de film, serier og tv-programmer, der får dig trygt gennem tømmermændene.

Årets første dag for mange lig med tømmermænd, sofa-hygge og masser af let fordøjeligt underholdning.

Har du planer om at smække numsen i sofaen og kun lige rejse dig for at hilse på køleskabet, kan du lige så godt gøre klar til tv-maraton.

Frem med dynen, chipsposen og et kæmpe glas vand – og få så gang i diverse streamingtjenester eller det gode, gamle flow-tv.

Vi har samlet vores bedste bud på serier, tv-programmer og film, der med sikkerhed kan få dig trygt gennem den tømmermændsramte dag.

God fornøjelse.

Serier

The Crown

Kom igennem første januar med det engelske kongehus, der sikkert og overbevisende leverer drama i verdensklasse. Serien er den helt rette blanding af fremragende filmisk håndværk og historiefortælling, når det er bedst. Derudover er The Crown den dyreste serie, der nogensinde er lavet, og det anslås, at hvert afsnit i sæson 1 kostede omtrent 13 millioner dollars. Måske er det derfor, serien er en æstetisk fryd for øjet.

”The Crown” kan streames på Netflix.

Big Little Lies

Curlingforældre går på krigsstien, og #Metoo visualiseres i Reese Witherspoon og Nicole Kidmans nye serie-hit, hvor tre mondæne forstadsmødre forsøger at navigere i drømme, omdømme – og en mordopklaring. Med hånden i popcornskålen, kan du nemt drøne igennem første sæsons syv afsnit. Så er du også klar til sæson to, der netop er blevet bekræftet af HBO.

”Big Little Lies” kan streames på HBO Nordic.

Modern Family

Skal underholdningen være i den lettere og sjove ende, er Modern Family lige, hvad du leder efter. Her på redaktionen kan vi ikke få nok af seriens eminente karaktergalleri og morsomme replikker – og kunne vi helt selv vælge, ville vi gerne have en serie udelukkende med Phil Dunphy <3. Frygt ikke, hvis du allerede har set alle afsnit, for de er absolut et genbesøg værd.

”Modern Family” kan streames på Netflix.

TV

X Factor

DR slår for sidste gang nogensinde dørene op til underholdningshittet X Factor på årets første dag, og der er lagt op til en sæson ud over det sædvanlige. Gå ikke glip af Sanne Salomonsen som ny dommer, en gravid Sofie Linde eller nye, danske talenter. Så kan du også være med i snakken, når kollegerne evaluerer sangstemmer over frokostbordet.

”X Factor” sendes på DR1 klokken 20.

Nytårsskihop

Traditionen tro kan du lulle dig hen i sofaen til nytårsskihop, når DR skyder sportsåret i gang. Reglerne er temmelig indviklede (who knew?), men sætter du dig ordentligt ind i dem, gør det kun begivenheden sjovere. Ellers kan du uden problemer døse hen, når tømmermændene kræver sin søvn.

”Nytårsskihop 2018” sendes på DR1 klokken 13.50.

Tæt på sandheden med Jonatan Spang – Nytårsspecial

Foto: DR Presse

Komikerens nye staire-show er vendt tilbage for en enkelt aften, når kalenderen viser 2018. Se ham sætte sin komiske finger på 2017-pulsen og prøv, om du kan gætte, hvilke kendisser der besøger studiet. Måske han også fremhæver Anna Mee Allerslev-sagen?

”Tæt på sandheden med Jonatan Spang – Nytårsspecial” vises på DR2 klokken 23.

Film

Joy

Måske lyder historien om kvinden bag gulvmoppen ikke som noget, der kan få din tømmermændsramte krop til at holde sig vågen. Men ikke desto mindre er der lagt op til underholdning i verdensklasse, når Jennifer Lawrence forsøger at navigere mellem forræderi, familie og succes. Du kan godt glæde dig – her på redaktionen var vi i hvert fald underholdt hele vejen igennem. Ellers kan du altid sidde og savle lidt over Bradley Cooper.

”Joy” kan streames på Viaplay.

La La Land

Har du endnu ikke set Damien Chazelles megahit La La Land, kan du godt komme i gang. Filmen er både æstetisk smuk, eventyrligt fortalt og fyldt med god musik. Hvem vidste for eksempel, at Ryan Gosling kunne synge? Med Emma Stone i hovedrollen og en god kop kaffe i hånden, er der lagt op til ægte 1. januars-hygge. Genbesøg er også helt legitimt.

”La La Land” kan streames på Viaplay. 

Chips

Hvad er 1. januar uden en skør (og lidt plat) amerikansk komedie? Chips skal nok få gang i lattermusklerne, når de forventelige jokes begynder at flyde. Og så er det helt sikkert, at filmen ikke giver dig dårlig samvittighed, når du stikker hånden ned i chipsposen for 14. gang.

”Chips” kan streames på Netflix.

Klassikerne

Pretty Woman

Filmhittet Pretty Woman kan få selv det mest sløve hjerte til at banke tungt, og vi ville helt sikkert elske en dag på sofaen i selskab med Edward og Vivian. Nostalgien er til at føle på med lange, hvide handsker, højt hår og tunge møbler, og her på redaktionen kan vi næsten alle replikker. Lad dig forføre af Julia Roberts smukke sil og smittende latter. Selv tak.

 ”Pretty Woman” kan lejes på Viaplay.

Forrest Gump

Run, Forrest, run. Med numsen placeret godt i sofaen kan du passende følge Forrest Gump på hans løbetur gennem USA, mens han forsøger at komme sig over sin kærlighed til Jenny. Tom Hanks spiller til perfektion rollen som den mindre begavede Forrest, der fordriver tiden på et busstoppested, og filmen leverer eminent underholdning fra start til slut. Den vandt da også seks oscars tilbage i 1995. Hav lige en æske chokolade og en pakke Kleenex ved din side, ikke?

”Forrest Gump” kan streames på Netflix.

Clueless

Clueless er måske den bedste teenage-film, der nogensinde er lavet. Og den holder altså stadig, selv om kalenderen siger 2018, og alderen er væsentlig højere end 16. Alicia Silverstone giver Cher Horowitz det perfekte strejf af en ubekymret teenager, der tumler med kærlighed og venskaber. Og helt ærligt: Hvem ønsker sig ikke hendes computersystem til at vælge dagens outfit? 

”Clueless” kan streames på Netflix.

Se, hvad vi ellers skriver om: Nytår, Serier, Film og Kultur