Nytår 2020 – inspiration til den perfekte nytårsaften

Nytårsaften 2020

Find inspiration til den perfekte nytårsaften på denne side: Fra mad og drikke til sjove lege, borddækning, nytårsforsæt og smukt tøj.

For mange er nytårsaften lig med faste traditioner: Dronningens nytårstale kl. 18.00. Tre-retters-menu med lækre vine, bordbomber - og kransekage og champagne kl. 00.00, inden det går løs med fyrværkeriet.

Læs meget mere om nytår her...


vis
mere

Hvor stammer nytår egentlig fra? 

Det tidligst kendte eksempel på noget, der minder om vores nytårsfejring, er ifølge Videnskab.dk babylonernes ”Akitu-fest” fra omkring 2.000 år f.Kr. Her hyldede man guderne i en form for byparade og udførte forskellige ritualer for at ”rense” verden fra kaos og komme godt fra start i det nye år.

Det var dog først meget senere, at romerne fik den idé at fejre nytår den 1. januar. Den gamle romerske kalender bestod nemlig kun af 10 måneder, og året startede med forårsmåneden marts, fordi man var mere optaget af årstider og høste-sæson end af præcise datoer.

De gamle romere gik nok heller ikke synderligt meget op i at finde smukke nytårskjoler, lægge de fineste smokey eyes og vælge en lækker velkomstdrink, men det er ikke desto mindre, hvad vi kan tilbyde dig, kære læser, her på vores store nytårssite.

Vi er nemlig vilde med nytår på ALT.dk og har gjort os umage med at samle en lang række artikler til dig, der er på jagt efter opskriften til en uforglemmelig nytårsaften:

Nytårsmenu

Maden er en vigtig del af nytårsaften for mange, og det kan give sved på panden hos enhver vært og værtinde, men ingen panik! Du er havnet det helt rigtige sted, hvis du søger den perfekte sammensatte nytårsmenu – eller blot inspiration til at skræddersy din egen personlige tre-retters menu til dine gæster.

Tjek hele vores nytårs-madunivers ud og bliv inspireret til en den perfekte nytårsmiddag, der får tænderne til at løbe i vand – eller få en mere afslappet og overskuelig aften ved at bestille mad ud af huset.

Vi har også et væld af opskrifter på lækre kransekager, der indeholder alt fra lakrids og pistacie til nougatkræs og hjemmelavet marcipan, som du kan byde dine gæster på efter middagen.

Og så har vi selvfølgelig en masse gode bud til dig, der er på jagt efter den helt rigtige vin til nytårsmiddagen og de perfekte bobler til kransekagen, så I har masser af gode sager til at skåle jer ind i det nye år.

Nytårskjoler – og nytårssmykker

Nytårsmiddagen er én ting at få styr på – nytårskjolen er en helt anden vigtig ting. For den skal selvfølgelig være festlig og pæn, men samtidig være rummelig nok til både at kunne danse og spise i. Vi har samlet 10 fine bud på nytårskjoler til dig – og nogle andre skønne forslag, hvis du savner alternativer til det mere klassiske look med blonder eller flæser.

Du kan også peppe dit nytårstøj op med smukke smykker, for hvis ikke den skal have lidt ekstra på årets sidste aften, hvornår skal den så?

Festligt hår og smukke negle til nytår

Men det er naturligvis ikke kun nytårskjolen, der skal sidde lige i skabet nytårsaften. Smuk make-up, hår og negle er også på to-do-listen for mange. Og her er vi selvfølgelig også klar med en hjælpende hånd.

Læs for eksempel vores guide til, hvordan du lægger den perfekte nytårsmakeup og se videoer, der guider dig til, hvordan du kan lægge flotte smokey eyes og smukke røde læber.

Skal dine hænder og negle være i topform nytårsaften, kan vi også anbefale denne guide til smukke negle, hvor du blandt andet kan finde inspiration til, hvordan du peeler dine hænder og blødgør dine neglerødder.

Og så er der selvfølgelig håret. Har du mod på at prøve noget nyt til nytårsfesten, er der masser af inspiration at hente i denne store guide, hvor vi har samlet 19 tips til festlig håropsætning. Uanset om du er til det flettede og snurrede eller det stramme og detaljerede, er der gode råd at hente, så lokkerne kan sidde festligt.

Den perfekte nytårsfest

Der findes næppe en bedre måde at afslutte nytårsaften på end en stor og sjov dansefest. Men de er ikke altid så lette at opdrive. Mangler du og dine venner en god fest at slutte aftenen – og natten, og måske morgenen – af på, er der derfor også råd at hente her på siden. Her kan du eksempelvis se, hvor der er gode dansemuligheder i nattelivet – uanset om du bor i Aarhus, Odense, Aalborg eller København.

Nytårsforsæt

Nytårsaften er en skillelinje, hvor man ikke bare ser tilbage på året, der er gået, men også frem mod det nye, der kommer. Og her er det som bekendt en tradition med nytårsforsæt.

For hvad kan gøre dit liv bedre i det kommende år? Her på siden kan du få gode ideer til, hvilke nye mål du kan sætte for dig selv.

Vi har for eksempel spurgt redaktionen om nytårsforsætter, der ikke inkluderer slankekure eller mere træning. Det kom der en hel del interessante svar ud af – fra at lære at sige nej til aftaler, man egentlig ikke har lyst til at tage til, til at købe en cykelhjelm. Og bruge den. Måske du kan lade dig inspirere af deres svar?

Du kan også blive klogere på, hvordan du laver et nytårsforsæt, der rent faktisk holder – og ekspertens forklaring på, hvorfor det ofte går galt.

Godt nytår fra ALT.dk!