Nytår
Foto: Getty Images Fejr 2019 med hjemmelavede drinks, en ny hobby og masser af skaldyr.

19 sjove nytårsforsætter, der sætter kulør på 2019

Vi har fundet 19 nytårsforsætter, som vil gøre 2019 lidt mere festlig – og som er nemme at holde.

Nytår er for de fleste lig med en frisk start. På tærsklen til slaget tolv står vi derfor gerne klar til at udfolde en ny og forbedret udgave af os selv - der dog lige skal sove tømmermændene ud først.

Men det bliver så kedeligt, når velmente nytårsforsætter dikterer, at det nye år skal indeholde mindre sukker, tungere vægtstænger i fitnesscenteret eller broccoli i lange baner.  

I stedet forslår vi, at du fylder 2019 med flere drinks, skaldyrs-middage og kulør i klædeskabet. Genfind glæden ved ligegyldig leg og grav dybt efter pyt-knappen, skulle den på mystisk vis være forsvundet.

Vi har samlet 19 festlige nytårsforsætter til 2019, der ikke kræver ret meget mere end godt humør.

LÆS OGSÅ: Fra royalt bryllup til Kim Larsen: Har du styr på, hvad vi talte om i 2018?

LÆS OGSÅ: 9 ideer til dit nytårsforsæt

1. Sæt mere kulør på hverdagen

Sæt dig som mål, at du hver dag i 2019 skal iklæde dig minimum én farve, som gør dig glad. Det kan være alt fra grønne glimmersokker til en rød sweater eller en gul jakke. Heldigvis siger de kloge, at farver er super moderne - hvis du går op i den slags.

Hårspænder er også fuldstændig legitime, hvis du (også) lider af galoperende Sorteper-syndrom.

2. Færre to-dos, flere ta-das

Gem din uendelige to-do-liste langt, langt væk og gør som damerne Maiken og Nadia: Fyld 2019 med masser af ta-das i stedet! Vær spontan, dyrk dit gode humør og saml på oplevelser, du sent vil glemme.

Imens, du er i gang, kan du lægge den dårlige samvittighed på hylden og glæde dig over alle de ting, du (næsten) nåede. Tænk, hvor lykkelige vi kan blive, hvis vi hele tiden glædes over noget så småt som duften af regn eller rent sengetøj.

3. Skab din egen signatur-drink

2019 bliver med garanti mere festlig, hvis du slipper din indre bartender løs. Invitér veninderne over, hav ingredienserne klar og slip kreativiteten løs. Det tager (forhåbentlig) mange forsøg at nå et godt resultat – men hvem kan egentlig klage over det?

4. Leg mere

Hiv fat i de børn, du kender, og leg løs i 2019. Genfind glæden ved gemmeleg, tagfat og andre åndssvage, men særdeles underholdende lege. Byg Legotårn, huler og sandslotte og spil brætspil, til du segner. De fleste lege kan i øvrigt snildt opdateres til en voksenudgave, hvis du ikke er indehaver af en ven, der er født efter årtusindeskiftet. Alt, det kræver, er en god håndbajer eller en fantasifuld omgangskreds.

5. Find ja-hatten frem

Mens du leder, kan du også finde ’pyt-knappen’.

6. Tag et billede hver dag i 2019

Det er næsten som at skrive dagbog – bare lidt mindre besværligt. Forevig et øjeblik fra hver dag i året, og gå en tur ned ad Memory Lane, når 2019 går på hæld. Der vil med garanti være både sjove, sørgelige og utroligt kedelige eksempler imellem – men måske det kan kaste lys over, om du er på rette vej?

7. Spis meget mere skaldyr

Fyld maven med krebs, rejer, muslinger og alt godt fra havet i 2019. Det smager vidunderligt og er fantastisk hyggeligt at nyde i godt selskab. Medmindre du er allergisk, naturligvis.

8. Indsend din selvangivelse – og andre vigtige papirer

Ja, ja, det er et håbløst kedeligt voksenprojekt – men ikke desto mindre vigtigt. Skyd 2019 godt i gang ved at tage din alder alvorligt. I sidste ende betaler det sig at holde Skattefar for døren.

9. Køb dig en cykelhjelm

Har du ikke allerede en smart Høvding- eller Abus-sag, kan du godt pege fødderne i retning af din nærmeste cykelhandler. På med styrthjelmen – medmindre du er indehaver af et usædvanligt deformt hoved, har du ingen undskyldning.

10. Mere ros

Har dine veninder, din kæreste eller din familie gjort noget sejt, så fortæl dem det. Lad 2019 være året, hvor du for alvor bliver glad på dine nærmestes vegne – også selvom de snuppede det job, du havde udset dig, eller fik den kæreste, du stadig jagter hver lørdag aften på Chateau Motel. Du bliver helt sikkert selv glad for komplimenter, så hvorfor ikke også dele ud af dem?

LÆS OGSÅ: Drop snooze-knappen og rejs på soloferie: Læs redationens alternative nytårsforsætter

11. Afsted med dig

Hop ud i det blå og forsyn hjernen med masser af ilt, sollys og frisk natur. Det gør dig glad i låget, og de kloge siger, at det skulle være så sundt. Især hvis du bare går en tur uden formål. Vil du alligevel optimere tiden, kan du give den veninde, du ikke har set længe, et opkald imens.

12. Hold, hvad du lover

Også når du tilmelder dig et Facebook-event, og et bedre tilbud pludselig viser sig. Det er stadig dårlig stil.  

13. Pil mere navle

En kalender, der er proppet til bristepunktet, kan ske for selv den bedste. Men tilværelsen er nu engang sjovere, når der er plads til spontanitet og til ekstrem kedsomhed. Så ryd kalenderen og styr din tid efter lystens principper. John Lennon sagde det klogt (og en smule kliché): ”Life is what happens to you when you’re busy making other plans”.

14. Lær at være alene

Det kan være ganske grænseoverskridende, hvis du ikke allerede er Danmarksmester i alene-tid, men det er så befriende at kunne nyde sit eget selskab. I 2019 kan du derfor øve dig på at gå på café alene, smutte i biografen uden selskab eller måske endda tage på en solorejse. Forhåbentlig vil du opdage, at du slet ikke er så slem endda – og at du får meget mere energi til aftaler med andre.

15. Sov sødt – og længe

For B-mennesker vil dette punkt være en udfordring. Mødetider skal jo overholdes, og det er så umådeligt svært at gå tidligt i seng. Men prøv lige alligevel, ikke? Sov mere. Sov længe. Sov tidligt. Det er guf for dine tanker, din energi og din kreativitet, og tilværelsen er så meget mere overskuelig, når du har fået din søvn i stedet for at se Netflix til langt ud på natten. Ja, vi har luret dig.

16. Gør noget godt for klimaet

Køb kvalitet – ikke kvantitet, dyrk Danmark i stedet for lange flyveture og led efter guld i gode genbrugsbutikker. Selvom du starter i det små, vil klimaet være dig uendeligt taknemmelig. Hvem ved, næste år er det måske dig, der dropper plastik, tager kølige, korte bade og kører langt mindre bil? Måske.

LÆS OGSÅ: Sådan laver du et nytårsforsæt, der holder

17. Få dig en hobby

Netflix er ikke en hobby. Det er sure pligt-løbeture heller ikke. Fyld 2019 med sjove oplevelser og nye færdigheder, du kan nørde dig ned i efter arbejdstid. Det kan f.eks. være yoga, fotografi, arabisk eller noget helt fjerde. Du kunne også brygge dine egne øl, lære at strikke eller blot lære at lave mad, hvilket jo er ret så praktisk. Måske din veninde vil med?

18. Tal pænt

Ord skaber virkelighed, så var din mund og drop bagtaleri, kritik og sure opstød i 2019. Tal i stedet fucking pænt.

19. Gør som drengene

Kaffe-daten med slænget er naturligvis ganske hyggeligt. Bevares. Men det kan altså blive lidt trivielt, når vi gang på gang smækker numsen i sædet og snakker ørerne af hinanden over en kop latte. Gør i stedet som vores mandlige bekendtskaber i 2019 og hiv veninderne med ud til en squash-date, til en konceptfest med udklædning eller til en aften med bajer og Playstation! Vi har hørt, at ’Red Dead Redemption’ skulle være det nye, i øvrigt. Du kan også bare smide t-shirten til køkkenfesten i ren begejstring over Metallicas ’Enter Sandman’. Så har I også meget mere at sludre om, næste gang kaffedaten trænger sig på.

Se, hvad vi ellers skriver om: Nytår og Lister