Nytår
Alt fra 'Margrethe-skål' til 'Hit med sangen' skal nok få gang i festen og lattermusklerne.

Underholdning til fest

Nytårstale-bingo og Kusse-quiz: 5 sjove lege til din nytårsaften

Mens vi venter på rådhusklokker og fyrværkeri, er der masser af tid til sjove indslag og underholdning nytårsaften. Vi har samlet 5 gode bud til jer lige her.

1. Nytårstale-bingo

Rigtig mange af os sidder klar foran skærmen, når dronningen holder sin årlige nytårstale. Men en sjov leg kan være at kaste sig ud en omgang bingo til talen, hvilket stærkt kan anbefales som party-starter til en sjov aften.

HVORDAN: Konceptet er simpelt. På hjemmesiden nytaarstalebingo.dk kan I lave en alternativ bingoplade til alle i selskabet. På denne type plade er tallene skiftet ud med ord og vendinger som dronningen gennem årene er kendt for at bruge i sine nytårstaler, lige fra "prinsgemal" til "Grønland" og så videre. Den der først opnår en række (eller fuld plade) vinder!

LÆS OGSÅ: Se kongehusets MEST populære billeder på Instagram i 2018

BONUS: Undervejs kan du i den voksne version indføre, at man skal drikke af sine champagnebobler, hver gang man har et ord på pladen. Det kan godt være startmotoren til en (ekstra) festlig aften.

Dronningen

Gud bevare Danmark - og en omgang alternativ bingo! (Foto: Birgit Tvilling. DR © Type 1)

2. Quiz i året der gik

Hvor meget husker du egentlig fra året, der gik? Det er der rig mulighed for at få genopfrisket(/udstillet sig selv/andre, red.) på denne årets sidste dag.

HVORDAN: Del selskabet op i hold (ideelt set to hold, men hvis I er rigtig mange, så flere). I kan selvfølgelig selv lave spørgsmål – MEN ellers så bare rolig, vi har gjort det nemt for jer: Vi har nemlig allerede samlet 25 spørgsmål, som I herefter dyster deltagerne i.

HENT DEM HER: ALT.dks Store Året der gik-Quiz

BONUS: Vinderholdet får en flaske bobler til deling. Taberne tager opvasken!

LÆS OGSÅ: Et år med jubel og sorg: Se 2018 i billeder

3. Hit med sangen

Hver fugl synger med sit næb – og det skal jeres gæster også, når I i denne leg mindes, hvad det nu lige var, vi alle gik og nynnede til i løbet af året.

HVORDAN: Lav en playliste med årets største hits (eller gå på YouTube eller Spotify og søg efter nogle af de mange "2018"-playlister, der findes). Del selskabet op i to hold. Derefter får én deltager et par hørebøffer på og får spillet en sang, som vedkommende nu skal synge/gengive for sit hold. Flest rigtige vinder.

BONUS: Sangen kan startes fra forskellige steder for at gøre det endnu svære.

4. Den Store Kusse-Quiz – Hvor godt kender du dit underliv?

Ja, her er vi lidt (læs: meget) under bæltestedet, men det skal der jo også være plads til på en aften som denne. Og er der mænd med i selskabet, er det også kun ganske passende, at de også viser deres viden om den kanal, de kommer fra.

HVORDAN: Vi har lavet forarbejdet og produceret spørgsmål og svar til Den Store Kusse-quiz her. Så er det ellers bare at læse spørgsmålene op ét for ét og gætte løs.

BONUS: Vinderen skal tituleres som "Vinderen af Den Store Kusse-quiz" hele aftenen. Naturligvis.

LÆS OGSÅ: Den Store Kusse-Quiz: Hvor godt kender du dit underliv?

5. Margrethe-skål

Den klassiske festleg er et sikkert hit, også på årets sidste aften.

HVORDAN: Alle gæster skriver navne på kendte personer ned på små sedler. Sedlerne foldes sammen og kommes ned i en Margrethe-skål.

Runde 1: En deltager på holdet skal på ét minut forsøge at forklare flest mulige navne for sit hold – UDEN at sige navnet på personen. De må snakke og bruges fagter alt det, de vil. Holdene skiftes til der ikke er flere sedler i skålen. Derefter foldes alle sedler og kommes i skålen på ny.

Runde 2: En deltager på holdet skal på ét minut forsøge at forklare flest mulige navne for sit hold - KUN via ÉT eneste ord (og igen naturligvis uden at sige navnet på personen). Fagter og andet er IKKE tilladt. Holdene skiftes, til der ikke er flere sedler i skålen. Derefter foldes alle sedler og kommes i skålen på ny.

Runde 3: En deltager på holdet skal på ét minut forsøge at forklare flest mulige navne for sit hold KUN via fagter. Ord og lyde er IKKE tilladt. Holdene skiftes, til der ikke er flere sedler i skålen.

Det hold, der har gættet flest rigtige i løbet af de tre runder, vinder.

BONUS: Lav den med "nytårs"-tema. Der skal alle navnene, der kommes i skålen, være på aktuelle personer fra året der gik – altså folk, som har været EKSTRA meget oppe i vælten.

Se, hvad vi ellers skriver om: Nytår og Lister