Nytårs underholdning

Foto: Getty Images/DR presse Få bud på underholdning, der nok skal få gang i nytårsfesten og lattermuskler.

Underholdning til nytårsfest

Nytårstale-bingo og Kusse-quiz: 5 sjove lege til din nytårsaften

Mens vi venter på rådhusklokker og fyrværkeri, er der masser af tid til sjove indslag og underholdning nytårsaften. Vi har samlet fem gode bud til jer her.

OBS! Husk at holde øje med myndighedernes opdateringer om gældende corona-forholdsregler.

Nytårsunderholdning: Det er årets sidste aften, og I er samlet gode venner eller familie. I vil gerne have ekstra gang i hyggen, men udover god mad og bordbomber, hvad skal I så få tiden til at gå med i løbet af aftenen?

Vi har her samlet fem skønne bud på underholdning til nytår, hvor I kan starte allerede under dronningens nytårstale. Der er også sanglege, gættelege og to bud på sjove quizzer - om året, der er gået, og en om kvinders anatomi. 

Læs med her:

Dronningen

Gud bevare Danmark - og en omgang alternativ bingo! (Foto: Birgit Tvilling. DR © Type 1)

1. Nytårstale-bingo

Rigtig mange af os sidder klar foran skærmen, når dronningen holder sin årlige nytårstale. Og en sjov leg at kaste sig ud i er da netop også en omgang "bingo" under selve talen, som party-starter til en god aften.

HVORDAN: Konceptet er simpelt. På hjemmesiden nytaarstalebingo.dk kan I lave en alternativ bingoplade til alle i selskabet. På pladen er de traditionelle "bingo"-tal skiftet ud med ord og vendinger, som dronningen gennem årene er kendt for at bruge i sine nytårstaler, så som "prinserne", "Kongeskibet", "Grønland" og "Gud bevare Danmark". Samtidig er der ord knyttet til årets allerstørste begivenheder, som hun med al sansynlighed også vil inddrage. Den, der først opnår en række eller fuld plade - eller bare flest rigtige på sin plade - vinder!

BONUS: Undervejs kan du i den voksne version indføre, at man skal drikke af velkomstdrikken hver gang, man har et ord på pladen. Det kan godt være startmotoren til en (ekstra) festlig aften.

Året der gik quiz 2020 alt.dk.jpgQuiz til nytår? Sofie Linde indgår i ALT.dks klassiske 'Året, der gik'-quiz. (Foto: Anthon Unger/Her & Nu)

2. Quiz om året, der gået

Hvor meget husker I om 2020? Det er der rig mulighed for at få genopfrisket (og/eller få "udstillet", red.) i denne quiz på årets sidste dag.

HVORDAN: Del selskabet op i hold (ideelt set to hold - alternativt, at folk er sammen to og to). Stil derefter spørgsmål om årets gang – dem kan I selvfølgelig selv stå for at lave, MEN ellers så bare rolig, da vi har gjort det nemt for jer: Vi har nemlig allerede samlet 25 spørgsmål, som I kan dyste folk i.

HENT QUIZZEN HER: ALT.dks Store Året der gik-Quiz 2020

BONUS: Vinderholdet får en flaske bobler til deling. Taberne tager opvasken!

Hit med sangen nytår.jpg"So-o-ol-hverv... Åh-ja-i-ja, åh-ja-i-ja,... So-o-ol-hverv." (Foto: Getty Images)

3. Hit med sangen-leg

Hver fugl synger med sit næb – og det skal jeres gæster også, når I med denne leg mindes, hvad det nu lige var, vi alle gik og nynnede til i løbet af året.

HVORDAN: Lav en playliste med årets største hits (gå fx på YouTube eller Spotify og søg efter nogle af de mange "2020"-playlister, der findes). Del selskabet op i to hold. Derefter får én deltager et par hørebøffer på og får spillet en sang, som vedkommende nu skal synge/gengive for sit hold. Flest rigtige vinder. HUSK GERNE MUNDMASKER, hvis I vil være ekstra corona-sikre.

BONUS: Sangen kan startes fra forskellige steder for at gøre det endnu sværere. I kan også vælge at lave en version, der hylder alle de største sange fra 2010'erne som årti. Der kan I få inspiration til sange lige her: Hvilke sange lyttede vi MEST til i 2010'erne? Se svaret her

Den stor kussequiz nytår.jpg

4. Den Store Kusse-Quiz

Ja, her er vi lidt (læs: meget, red.) under bæltestedet, men det skal der jo også være plads til på en aften som denne. 'Den Store Kusse-Quiz' er da også mest for sjov - men samtidig er den faktisk også ret lærerig, det lover vi! Er der mænd med i selskabet, mener vi, at det kun er ganske passende, at de (også) viser deres viden om den kanal, de kommer fra... Derfor er denne quiz ofte et stort hit! 

HVORDAN: Vi har lavet forarbejdet og produceret spørgsmål og svar til Den Store Kusse-quiz her. Så er det ellers bare at læse spørgsmålene op ét for ét og gætte løs. Lav jeres eget pointsystem - det kan fx være, at den, der først svarer rigtigt, får et point. Svarer man forkert, bliver der trukket et point fra.

BONUS: Vinderen skal tituleres som "Vinderen af Den Store Kusse-quiz" hele aftenen. Naturligvis.

LÆS OGSÅ: Den Store Kusse-Quiz: Hvor godt kender du dit underliv?

nn XX.jpgFrem med de bedste mime- og forklare-fagter til denne leg. (Foto: Getty Images)

5. Margrethe-skål

Den klassiske festleg er et sikkert hit, også på årets sidste aften. Vær klar til mange grin!

HVORDAN: Alle gæster skriver navne på kendte personer ned på små sedler. Sedlerne foldes sammen og kommes ned i en Margrethe-skål. Husk håndsprit i disse tider.

Runde 1: En deltager på holdet skal på ét minut forsøge at forklare flest mulige navne for sit hold – UDEN at sige navnet på personen. De må snakke og bruges fagter alt det, de vil. Holdene skiftes til der ikke er flere sedler i skålen. Derefter foldes alle sedler og kommes i skålen på ny.

Runde 2: En deltager på holdet skal på ét minut forsøge at forklare flest mulige navne for sit hold - KUN via ÉT eneste ord (og igen naturligvis uden at sige navnet på personen). Fagter og andet er IKKE tilladt. Holdene skiftes, til der ikke er flere sedler i skålen. Derefter foldes alle sedler og kommes i skålen på ny.

Runde 3: En deltager på holdet skal på ét minut forsøge at forklare flest mulige navne for sit hold KUN via fagter. Ord og lyde er IKKE tilladt. Holdene skiftes, til der ikke er flere sedler i skålen.

Det hold, der har gættet flest rigtige i løbet af de tre runder, vinder.

BONUS: Lav den med "nytårs"-tema. Der skal alle navnene, der kommes i skålen, være på aktuelle personer fra året der gik – altså folk, som har været EKSTRA meget oppe i vælten.

Rigtig godt nytår fra alle os på ALT.dk!

----

Artiklen er oprindeligt fra 2019 og opdateret i 2020.

Se, hvad vi ellers skriver om: Nytår, Lister og Sociale medier