-
Ekspert: ”Flere og flere af os ønsker at tro på mere end det, der kan bevises”
-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
Kransekagetoppe med nougat: Her er den bedste opskrift
Få en skøn opskrift på lækre kransekagetoppe med nougat. Det er altid festligt og hyggeligt med et dejligt stykke kransekage nytårsaften, når rådhusklokkerne har ringet det nye år ind. Her får du en dejlig opskrift på lækre kransekagetoppe med nougat i midten og hakkede pistacienødder og hvid chokolade på toppen. Kransekagetoppene kan sagtens bages et par dage før nytårsaften, så bag dem endelig i god tid...
15 kransekagetoppe
Total:45 minutter
Arbejdstid:30 minutter
Ingredienser
Kransekagedej:
- 100 g smuttede mandler
- 150 g sukker
- 1 1/2 æggehvide (evt. 1 bæger pasteuriserede)
- 250 g ren, rå marcipan
- lidt flormelis
- 100 g blød nougat
Pynt:
- 200 g hvid chokolade
- 30 g hakkede usaltede pistacienødder
Sådan bager du kransekagetoppe:
- Rist de smuttede mandler på en tør slip let-pande i 2-3 min. De skal ikke tage farve, og der skal vendes rundt i dem hele tiden med en spatel.
- Kom de varme mandler og sukker i en foodprocessor, og mix det meget fint. Tilsæt æggehviderne, og mix igen, til massen er ensartet.
- Riv marcipanen på råkostjernet, og kom den i mandelmassen. Mix igen, til det er blandet grundigt.
- Lad dejen stå tildækket i køleskab, til den er helt kold. Det tager 2-3 timer.
- Drys lidt flormelis ud på bordet. Form 15 runde bunde af marcipanmassen med en diameter på 6 cm.
- Lav 15 kugler blød nougat med en diamater p. ca. 1. cm, og læg dem på bundene. Fold kransekagedejen op omkring nougaten, så du får små, lukkede toppe. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag kransekagetoppene ved 200 gr. i ca. 15 min. Lad dem afkøle p. en bagerist, og stil dem i køleskabet 1 times tid.
- Hak chokoladen fint. Smelt ⅔ af chokoladen over vandbad eller i mikroovn. Rør den sidste ⅓ i, til den er smeltet. Fordel chokoladen over toppene, de skal ikke dækkes helt.
- Drys med pistacienødder. Lad chokoladen stivne, stil evt. kagerne i køleskab.
Gode tips til dine kransekagetoppe:
- Har du ingen foodprocessor, så kan du bruge 100 g mandelmel i stedet for mandler. Rør i så fald kransekagemassen meget grundigt sammen i en skål.
- Er du ikke så glad for pistacienødder, kan du udelukke dem og istedet drysse de færdige kransekagetoppe med lidt sølv eller guldstøv.
Skøn kransekage til nytårsaften