Nytårsaften 2018
Foto: Getty Images Her skal du feste, hvad enten du er i København, Aarhus, Odense eller Aalborg på årets sidste aften.

Nytårsaften 2018

Stor guide: Her finder du årets bedste nytårsfester

Vi har samlet en guide til årets fedeste nytårsfester i landets fire største byer – hvad enten du søger en fest for alle i byen, eller en guide til at finde de bedste private af slagsen.

Nytårsfester i København

Sticks’n’Sushi - Klassisk menu med japansk twist og smuk udsigt

Her kan du vælge mellem smuk udsigt, levende indre by eller den mere intime setting på Vesterbro. Restauranten åbner nemlig op for nytår på tre på deres restauranter. Menuen er inspireret af året der gik: "Fuld af gode bekendte, overraskelser og hyggelige stunde." Er du til den veganske version, kan du også sætte tænderne i dekadente delikatesser på årets sidste aften.

Læs mere om nytår på Sticks'n'Sushi

Restaurant KöD - Fuldfed fejring

KöD inviterer til et brag af en nytårsfest, når det nye år skal skåles og spises ind! Mens der serveres snacks og bobler, lytter I til Dronningens nytårstale. Derefter er der dømt skøn menu med oksecarpaccio, jomfruhummerbisque, oksemørbrad og til sidst hvid chokolademousse. I kan holde middagen på KöD på enten Vesterbro eller i Indre by.

Læs mere om nytår på KöD

d’Angleterre - Nytårsgalla på ekslusiv vis

Er du til en overdådig nytårsmenu, hvor alt fra bobler til vin og smagsnuancer er nøje udvalgt, så skal du måske finde vej til Kongens Nytorv. Her åbner d'Angleterre op for en storslået nytårsfest i fornemme rammer. Nytårstale, den fem-retters-menu, fyrværkeri og dans vil blive ledsaget af musikere hele aftenen: Trine Pallesen, Ole Kibsgaard og Bobo Moreno.

Læs mere om nytår på d'Angleterre

Oslobåden - Nytår til søs

Bryd rammerne og nyd din champagne under en stjerneklar himmel og med havbrise i håret, når klokken rammer midnat. Igen i år byder DFDS Seaways nemlig på en stor nytårsfest ombord på Oslobåden. Kokkene står for en stor 4-retters gourmetmenu med dertilhørende vine, og der er champagne og kransekage til alle kl. 24.00. Derefter fortsætter festlighederne - med deres egne ord - til langt ud på vandet, og som ekstra bonus er din seng kun fem minutter væk, når du (engang) ønsker at gå til ro.

Læs mere om nytår på Oslobåden

Pluto - Nytårsmiddag 'family style'

Nyd årets sidste aften hvor I, uden at gå på kompromis med kvaliteten, kan nyde hinanden i uformelle rammer. I de hyggelige lokaler på Restaurant Pluto står den på champagne, cocktail og østers til at kickstarte aftenen. Derefter bliver I præsenteret for ti serveringer i 'Deluxe family style', så I kan dele og nyde smagsoplevelserne. Restauranten lukker kl. 23.30, hvor I kan tage videre til fest ude i byen.

Læs mere om nytår på Pluto

Bella Bar - Fest på toppen af Bella Sky

Drømmer du om en nytårsoplevelse i højere luftlag, kan du skåle det nye år ind på Bella Sky Comwell. Her er der nytårsfest-muligheder i tre versioner, så du enten kan vælge en lækker nytårsbuffet med efterfølgende dans, DJ og fri bar i Restaurant BM, eller en af de lidt dyrere version med en 6- eller 15-retters middage og vinmenu med efterfølgende fri bar og dans i 76 meters højde på hotellets Sky Bar.

Læs mere om nytår på Bella Sky

Culture Box - Københavns største elektroniske nytårsfest

Folkene bag Culture Box har siden 2005 holdt en kæmpe nytårsfest, og det gør de igen i år med deres "New Years Eve Bang!". Festen er én stor, elektronisk nytårsfest, og du er sikret masser af techno og house, når danseskoene skal luftes. Du kan følge deres imponerende dj-line up på Facebook.

Læs mere om nytår på Culture Box

Mc.Kluuds - Håndbajer og hygge på bodga

Har du lyst til at mødes med dine venner, uden at vilde dansetoner forstyrrer snakken, og hvor stemningen lægger mere op til røverhistorier og et spil terninger? Så er Mc.Kluuds på Vesterbro et hyggeligt sted nytårsaften. På værtshuset kan du droppe nytårsræset og fine gallakjoler og i stedet få en kold håndbajer til billige penge.

Læs mere om Mc.Kluuds

Århus byder også på fest nytårsaften (Foto: Getty Images).

Nytårsfester i Aarhus

Restaurant KöD - Fuldfed fejring

Ligesom KöD inviterer til et brag af en nytårsfest i København, gør de det også i deres restaurant i Århus. Her er der altså rig mulighed for at skåle og spise det nye år ind. Mens der serveres snacks og bobler, lytter I til Dronningens nytårstale. Derefter er der dømt skøn menu med oksecarpaccio, jomfruhummerbisque, oksemørbrad og til sidst hvid chokolademousse.

Læs mere om nytår på KöD

Karmaklubben - Dansefest natten lang 

Karmaklubben er kendt for at arrangere fester for danseglade mennesker. Det gør de igen sammen med Turbinehallerne, når døren skal sparkes ind til det nye år. Alle er inviteret, og du kan komme med til stor middag eller først dukke op bagefter, hvis du er mere til den slags.

Læs mere om nytår i Turbinehallerne

Gbar - Dans, fri bar og udsigt til fyrværkeri

"Be yourself and dance" er mottoet på Gbar, som er en af byens mest populære homobarer, og generelt er en natklub for alle – især hvis du elsker at slå dig løs på et dansegulv. Igen i år går de efter at holde et brag af en nytårsfest midt i Aarhus. Der er indgang fra kl. 23, og hvis du når at sikre dig billet, får du også en "trutterut", nytårhat og bobler ved midnat, hvor der udsigt til byens fyrværkeri fra stedets tagterrasse. Derefter kan du feste videre med fri bar frem til kl. 01.

Læs mere om nytår på Gbar

Bernhardt - Fest for +20 på natklub i Midtbyen

På Bernhardt Natklub i Aarhus har de siden 2010 holdt nytårsfest midt mellem Store og Lille Torv i Aarhus med udsigt til Domkirken, en snert af havet og ikke mindst en hel masse fyrværkeri. De skriver på deres event på Facebook, at de hvert år har haft udsolgt af borde - og i år bliver sikkert ingen undtagelse. Hvis du vil med, skal du blot komme, når du er sprunget ind i det nye år: De åbner nemlig dørene fra kl. 00.15. Aldersgrænsen er 20 år.

Læs mere om nytår på Bernhardt

Skyd årets ind med en fest i Odense (Foto: Getty Images).

Nytårsfester i Odense

Nuchi - Natklub med masser af bobler

For 8. år i streg inviterer holdet bag natklubben Nuchi (det gamle The Gym) til en af Odenses største nytårsfester. Meld dig til eventet og få nye information, som klubben løfter sløret for detaljerne til en kæmpe fest. Aldersgrænsen er 20 år.

Læs mere om nytår på Nuchi

Kræz - For smagsløg og festaber

På Café Kræz byder de endnu engang op til en nytårsaften, hvor der både er sørget for skøn mad og lækker musik. Gæsternes smagsløg vil blive forkælet med en lækker 6-retters nytårsmenu og bobler, og når det er på plads, kan festaberne hoppe ud på dansegulvet resten af aftenen.

Læs mere om nytår på Kræz

Nytårsfester i Aalborg

Hotel - Nytår med fest og overnatning

5-retters gourmetmenu med vin, musik og dans, champagne, festfyrværkeri og overnatning på hotel Scheelsminde tæt ved Aalborg. Hvis du befinder dig i Nordjylland den sidste dag på året, så kan festlighederne fejres her. Du kan både melde dig til arrangementet med eller uden overnatning.

Læs mere om nytår på Scheelsminde

Festlig middag i flotte omgivelser

Bliv forkælet af Brødrene Prices nytårsmenu i deres restaurant på C.W. Obels Plads, hvor der er er sammensat helt særlige retter. Du kan nyde de traditionelle elementer som østers og champagne, men også stegte kuller, beef Welington og panna cotta med et twist. Inden klokken slår 12 er der kaffe og kransekage, inden I hopper videre til årets sidste fest.

Læs mere om nytår på Brdr. Price

Find de bedste privatfester nytårsaften

Hvis du gerne vil finde en privat fest, hvor du kan komme med som gæst, eller hvis du selv afholder en af slagsen og gerne invitere andre til, er der også råd at hente:

Find fester via radioen

"Festen & Gæsten" er programmet, der over seks timer matcher nytårsglade gæster med fester og middagsarrangementer. Programmet bliver sendt fra klokken 9 til 15 torsdag den 31. december på radiokanalen P3. Programmet har efterhånden en del år på bagen, og erfaringer viser, at der som regel også bliver matchet fester og gæster, efter sendetiden er slut. Det kan du blandt andet følge med og tage del i på Facebook - så hold øje. 

Festgruppe på Facebook

Meget inspireret af ovenstående radioprogram kan du via Facebook-gruppen Festen og Gæsten 2018-2019 også søge efter fester eller gæster til nytår.

App: Chililay

Du kan også finde friske fyre og sjove piger til at sætte gang i festen via appen Chililay. Med den kan du samle venner til din fest. Du kan tjekke, hvilke mennesker der har tænkt sig at komme, og din adresse er skjult, til du har godkendt interesserede gæster. Om du er i København, Aarhus, Aalborg, Odense, Esbjerg eller på Costa del Sol betyder ikke det store. Og så er det ifølge Chililay ikke kun målgruppen på 18 til 35 år, der bruger appen - de har nemlig også mange brugere over 45 år.

Find appen her.

Foto: Getty Images.
Se, hvad vi ellers skriver om: Nytår, København og Aarhus