nytårsaften 2019 københavn aarhus odense aalborg
SPONSORERET indhold

Stor guide: Her finder du årets bedste nytårsfester

Vi har samlet en oversigt over de bedste nytårsfester i København, Aarhus, Odense og Aalborg – hvad enten du er til det store festbrag i byen, en god middag på restaurant eller en guide til at finde de bedste privatfester på årets sidste aften.

Af: Susanne Baden Jensen Foto: Getty Images
10. dec. 2019 | Livsstil | ALT.dk

Nytårsfester kan være nogle af de sjoveste og mest mindeværdige aftener – men de kan også være svære at planlægge... 

Har du lyst til et nytår, hvor du lader andre stå for alt det praktiske lige fra mad og drikke til musik og gæsteliste, er der mange gode muligheder i landets fire største byer. For at gøre det nemt for dig, har vi samlet dem her i en oversigt.

Her er nytårsfester, hvis du - og dine venner - søger et fedt dansegulv, hvis du har fokus på lækker mad, hvis du vil holde en eksklusiv aften med en kæreste eller måske middag ude i byen for børnefamilier. Mulighederne er mange!

Find festen lige efter jeres smag her.

  • Nytår i Købehavn
  • Nytår i Aarhus
  • Nytår i Odense
  • Nytår i Aalborg

Nytårsfester i København

Culture Box - Kbhs største elektroniske nytårsfest

Er du til dansefest med de vildeste dj’s fra undergrundsscenen, er dette en fest for dig. Folkene bag Culture Box har siden 2005 holdt en kæmpe nytårsfest, og det gør de igen i år med deres "New Years Eve Bang!" Dørene åbnes fra kl. 22, og festen er én stor, elektronisk nytårsfest, hvor du er sikret masser af techno og house, når danseskoene skal luftes. Du kan følge deres imponerende dj-line up på Facebook.

Læs mere om nytår på Culture Box 

Falernum – middag og stor fest

Den franske vinbar Falernum holder stor nytårsfest i år, hvor de sørger for mad, drikke og alt det praktiske, mens du blot skal komme med dit bedste fest-gen. De har samlet en særlig nytårsmenu med snacks, fire retter og udvalgte vine til. Der er naturligvis også kransekage og bobler, når klokken slår midnat – og bagefter åbnes der op for andre gæster, som har købt billet til stedets nytårsfest, der varer til kl. 3. 

Læs mere om nytår på Falernum 

Bella Sky Comwell – 3 forskellige fester på Bella Sky

Drømmer du om en nytårsoplevelse i den særlige ende, kan du skåle det nye år ind på Bella Sky Comwell. Her er der tre forskellige muligheder for nytårsfest lige til jeres humør. Der er fem-retters gourmetserveringer på Restaurant BASALT til dem, som skal videre i byen eller gerne vil hjem inden midnat. Hotellets Ballroom holder også gennemført fest med udsøgt nytårsbuffet, dans, fri bar og dj til kl. 3. Og i den helt eksklusive ende kan du fejre nytår på 23. etage af AC Hotel Bella Sky med den vildeste panoramaudsigt over København. Her er nytårsmiddag med 14 retter fordelt på 7 serveringer, udsøgt vinmenu, champagne kl. 24.00, fri bar inkl. cocktails og drinks, samt fest og dj til kl. 02.30.

Læs mere om nytår på Bella Sky 

Restaurant KöD - fejring med kød og nattefest

KöD inviterer til et brag af en nytårsfest, når det nye år skal skåles og spises ind! Mens der serveres snacks og bobler, lytter I til Dronningens nytårstale. Derefter er der fem-retters menu af lækre råvarer og fokus på at få det bedste frem i kødet, mens der er fri vand, øl og vin i seks timer. Kl. 24 hopper alle ind i det nye år med kransekage, og derefter holder stedets bar åben, og festen fortsætter.

Læs mere om nytår på KöD 

Sticks’n’Sushi – nytår med japansk twist

Her kan du vælge mellem at få bord på Sticks’n’Sushi to steder i Tivoli eller den mere intime setting på Vesterbro. De tre restauranter åbner nemlig op for nytår, hvor tidligere borde er tiltænkt børnefamilier og dem, som skal videre til fest, mens de også åbner op for sene borde, hvor alle gæster sammen kan hoppe ind i det nye år med et glas champagne ved midnat. Der er frit valg mellem en klassisk, vegansk eller børnevenlig nytårsmenu.

Læs mere om nytår på Sticks’n’Sushi 

Oslobåden - nytår til søs

Bryd rammerne, og nyd nytår under en stjerneklar himmel og med havbrise i håret! Igen i år byder DFDS Seaways nemlig på fest ombord på Oslobåden, hvor både skibets besætning og gæster er klædt festligt på til den store aften. Kokkene står for en gourmetmenu med vine, og der er champagne og kransekage til alle kl. 24.00, samt natmad til de ekstra sultne. Derefter fortsætter festlighederne - med deres egne ord - til langt ud på vandet, og som ekstra bonus er din seng kun fem minutter væk, når du (engang) ønsker at gå til ro.

Læs mere om nytår på Oslobåden 

Karmaklubben København – dansefest på Damhuskroen

Karmaklubben er kendt for deres store dansefester. For 6. gang åbner Karmaklubbens Københavnske afdeling dørene til stor nytårsaften på Damhuskroen i Rødovre, hvor du kan vælge tre forskellige muligheder for at feste med. Du kan tilmelde dig middag fra kl. 18, hvor du også har billet til den store fest efter midnat. Du kan få en billet, hvor du kan komme ind kl. 21 og nyde baren og nattens store fest. Og endelig kan du komme efter kl. 00.10 og feste med alle de andre frem til kl. 03.

Læs mere om nytår med Karmaklubben København

Restaurant Silo nytår 2019.jpgFå en særlig oplevelse - og udsigt over København - nytårsaften på Restaurant SILO. (Foto: PR)

Restaurant SILO - udsigt og gourmetmiddag

I år holder Restaurant SILO en spektakulær nytårsaften. Stedet er kendt for højt gastronomisk niveau og en af byens flotteste udsigter med både himmel, hav og udsyn til det halve af København fra panoramavinduerne. Aftenen starter med dronningens nytårstale efterfulgt af en gourmetmiddag med dertilhørende vine. Når hovedstadens nattehimmel lyser op ved midnat, kan alle gæster nyde udsigten til al fyrværkeriet fra 17. og 18. etage. Stedet pynter ekstraordinært op og sørger for god musik hele aftenen og transport til København centrum kl. 00.30.

Læs mere om nytår på Restaurant SILO

Pluto - nytårsmiddag 'family style'

Nyd årets sidste aften hvor I, uden at gå på kompromis med kvaliteten, kan nyde hinanden i uformelle rammer. I de hyggelige lokaler på Restaurant Pluto står den på champagne-cocktail og østers til at kickstarte aftenen. Derefter bliver I præsenteret for ti serveringer i 'deluxe family style', så I kan dele og nyde smagsoplevelserne. Restauranten lukker kl. 23.30, hvor I kan tage videre til fest ude i byen.

Læs mere om nytår på restaurant Pluto

TIP: Er du på udkig efter lignende nytårsmiddage, holder Plutos ”med-restauranter” Gorilla, Maison og Retour også åbent på årets sidste aften.

Famo_caviar.jpgPrøv nytår på italiensk på en af FAMO-restauranterne. (Foto: PR)

Famo-restauranterne - luksuriøs, italiensk nytår

For første gang holder Famo-restauranterne åbent på årets sidste aften, hvor de byder på en dekandent, italiensk oplevelse med eksklusive og luksuriøse ingredienser. Holdet bag Famo, med stjernekokken Fabbio Mazzon (tidligere Michelin-kok på Era Ora) i spidsen, har sammensat en menu på 14 retter til 950 kroner per person, der bl.a. byder på hummer, oksetatar, italienske trøfler og masser af kaviar. De serverer fra kl. 17.30, men i bedste italienske stil, hvor man spiser sent, er sidste seating kl. 21, ligesom de i anledningen af nytår holder åbent helt til kl. 01. Famo-restauranterne ligger på: Famo på Saxogade, Famo Metro på Øster Søgade og Carne på Gammel Kongevej, og alle tre inviterer til italiensk nytårsmiddag.

Bestil bord til nytår på Famo-restauranterne 

Musling Bistro – sidste(!) omgang med skaldyr

Vild med skaldyr? Du kan også holde nytår på Musling Bistro, hvor de på årets sidste aften serverer en bæredygtig otte-retters nytårsmenu, a la carte retter og skaldyrsfade (skal bestilles i forvejen). Med en placering i centrum af København og lige ved Nørreport Station, er det let at komme videre ud i natten og fortsætte nytårsløjerne. Restauranten lukker kl. 24.00. Har du været glad for at spise på Musling Bistro før, er det faktisk også allersidste mulighed for at indtage et måltid på stedet. Ejerne har nemlig besluttet at lukke bistroen ned per 1. januar 2020 for at samle kræfterne om deres andet sted, Kødbyens Fiskebar, samt en ny fiske- og skaldyrsbutik. Så årets sidste måltid, er også sidste servering på Musling Bistro nogensinde, hvor de med egne ord selv ønsker at slutte af med "et stort kys". 

Læs mere om nytår på Musling 

Mc.Kluuds - håndbajer og hygge på bodega

Det er langt fra alle barer og bodegaer, der holder åbent på denne årets sidste nat. Men hvis du har lyst til at mødes med dine venner, uden at vilde dansetoner forstyrrer snakken, og hvor stemningen lægger mere op til røverhistorier og et spil terninger, er Mc.Kluuds på Vesterbro et hyggeligt sted at ende nytårsaften. På værtshuset kan du droppe nytårsræset og fine gallakjoler og i stedet få en kold håndbajer til billige penge.

Læs mere om Mc.Kluuds 

d’Angleterre - eksklusivt nytårsgalla

Er du til et overdådigt nytår, hvor alt fra bobler til vin og alle otte retter på menuen er nøje udvalgt, skal du måske finde vej til Kongens Nytorv. Her åbner d'Angleterre op for en storslået nytårsfest i fornemme rammer. Nytårstale, gallamiddag, fyrværkeri, blomsterdekorationer, bar og dans vil blive ledsaget af musikere hele aftenen. I år spiller D'Angleterre Show Orchestra med Anna Davis og Niels HP. Dresscode er (naturligvis) smoking og festkjoler.

Læs mere om nytår på d'Angleterre 

GettyImages-1056747702.jpgAarhus byder også på fest nytårsaften. (Foto: Getty Images)

Nytårsfester i Aarhus

Restaurant KöD - byens smukkeste udsigt og fest

Ligesom KöD inviterer til et brag af en nytårsfest i København, gør de det også i smilets by. På toppen af First Hotel Atlantic kan du nyde Aarhus’ smukkeste udsigt, mens folkene fra KöD Aarhus byder på en fem-retters menu, samt fri bar i 6 timer. Se den fyrværkeribeklædte himmel fra første parket ved midnat – og når stedet lukker kl. 01, inviteres alle med til After Party på KöD Aarhus med dj og dans.

Læs mere om nytår med KöD Aarhus 

Karmaklubben Aarhus - mad og dans natten lang 

Karmaklubben er kendt for at arrangere fester for danseglade mennesker. Det gør deres aarhusianske afdeling igen i år for tredje gang. Denne gang er festen i Centralværkstedet, når døren skal sparkes ind til det nye år. Alle er inviteret, og du kan komme med til stor middag eller først dukke op bagefter, hvis du er mere til den slags og feste frem til kl. 03.

Læs mere om nytår med Karmaklubben 

Gbar - dansfest og udsigt til fyrværkeri

"Be yourself and dance" er mottoet på Gbar, som er en af byens mest populære homobarer, og generelt er en natklub for alle – især hvis du elsker at slå dig løs på et dansegulv! Igen i år går de efter at holde en kæmpe nytårsfest midt i Aarhus. Der er indgang fra kl. 23, og hvis du når at sikre dig billet, får du også en "trutterut", mulighed for at reservere bord til dig og dine venner, nytårshat og bobler ved midnat, hvor der udsigt til byens fyrværkeri fra stedets tagterrasse. Dette er festen til alle, der kan holde til den lyse morgen, da stedet først lukker kl. 06.

Læs mere om nytår på Gbar 

Bernhardt natklub - fest for +20 i Midtbyen

På Bernhardt Natklub har de siden 2010 holdt nytårsfest midt mellem Store og Lille Torv i Aarhus med udsigt til Domkirken, en snert af havet og ikke mindst en hel masse fyrværkeri. De skriver på deres event på Facebook, at de hvert år har haft udsolgt af borde - og i år bliver sikkert ingen undtagelse. Hvis du vil med, skal du blot komme, når du er sprunget ind i det nye år: De åbner nemlig dørene fra kl. 00.15. Aldersgrænsen er 20 år.

Læs mere om nytår på Bernhardt 

Nytår odense.jpgOdense skyder også årets ind med en fest - eller faktisk flere af slagsen. (Foto: Getty Images)

Nytårsfester i Odense

Butchers – Odenses største nytårsfest

I lokalerne hvor den tidligere natklub Nuchi lå, er der nu åbnet klubben Butchers – og præcis som  forgængerne lover de nye ejere at fastholde titlen som ”Odenses største nytårsfest”. Temaet i år er ”Masquerade nytårsfest” og på Butchers facebookside kan du løbende følge med, når klubben løfter sløret for detaljerne til en kæmpe fest. Aldersgrænsen er 20 år.

Læs mere om nytår på Butchers 

Kræz - for smagsløg og festaber

På Café Kræz byder de igen i år op til deres populære nytårsaften, hvor der både er sørget for skøn mad og lækker musik. Gæsternes smagsløg vil blive forkælet med en lækker 6-retters nytårsmenu med fri vin til – og som noget nyt i år er der også mulighed for at vælge en særlig vegansk menu. Når maden er indtaget, er der bobler til alle, og derefter åbnes dørene kl. 24.00, hvor alle byens festaber over 20 år kan hoppe rundt på dansegulvet resten af aftenen.

Læs mere om nytår på Kræz 

Nytårsfester i Aalborg

Cafe Frederiksberg - Aalborgs festligste Single Nytårsfest

Er du ”single og ready to mingle” er denne fest i Aalborg lige noget for dig. Nytårsaften holder Café Frederiksberg nemlig igen i år stor nytårsfest for singler. Køb en billet på forhånd og få adgang inden den store fest til middag på stedet samt fri øl, vand og vin til kl. 24. Der er også konkurrencer og selvfølgelig kransekage og bobler, når det nye år skydes ind. Efter kl. 24 åbnes dørene for alle andre, og der er fest til kl. 03 med DJ Carpo.

Læs mere om nytår på Café Frederiksberg 

Brdr. Price Aalborg - middag i flotte omgivelser

Bliv forkælet af Brødrene Prices nytårsmenu i deres restaurant på C.W. Obels Plads, hvor der er sammensat helt særlige retter. Du kan nyde en festlig nytårsmenu, som både byder på sprøde jomfruhummerhaler med bisque-mayo, carpaccio af krondyr med estragon, stegt oksemørbrad fra Kildegaarden og Brdr. Prices nytårsdessert. Aftenen rundes af med kaffe og kransekage kl. 23-23.30, inden I hopper videre til årets sidste fest.

Læs mere om nytår hos Brdr. Price Aalborg 

Hotel Scheelsminde - nytår med fest og overnatning

Fem-retters gourmetmenu med vin, musik og dans, champagne, festfyrværkeri og overnatning på hotel Scheelsminde tæt ved Aalborg. Hvis du befinder dig i Nordjylland den sidste dag på året, så kan festlighederne fejres her. Du kan både melde dig til arrangementet med eller uden overnatning.

Læs mere om nytår på Scheelsminde 

Vil du hellere til en privatfest nytårsaften?

Så læs med her 👇

Anbefalet til dig