København – gode guides til Danmarks hovedstad

København er Danmarks hovedstad med 602.481 indbyggere. Det er landets kulturelle og økonomiske centrum med seværdigheder som Christiansborg, Marmorkirken, Tivoli og Rådhuspladsen som kendetegn. Som navnet antyder er København en gammel købstad og hed tilbage i middelalderen ”Køpmannæhafn”, der betød købmændenes havn.  

København bugner i dag med lækre tøjbutikker og gode spisesteder, der er kendt verden over. Derfor har vi samlet de bedste guides til spisesteder, dansesteder og shoppesteder i København.

Læs mere

Med sine mange forskellige kvarterer rummer København noget for enhver smag. Nogle af hovedstadens mere historiske og karakteristiske områder tæller indre Inde By og de tre brokvarterer: Østerbro, Nørrebro og Vesterbro.

Brokvartererne er en fællesbetegnelse for det centrale København, der blev bebygget efter nedlægningen af Københavns volde i 1857. I 1905 blev der også bygget boliger på Amagerbro og Islands Brygge.

Hvad er forskellen på de forskellige brokvarterer?

Det kan være svært at adskille de forskellige brokvarterer fra hinanden, men vi har prøvet at opridse de mest iøjnefaldende (og stereotype) forskelle:

Indre by er nok kendt som den mest hektiske del af København. Det er her, turisterne valfarter til (særligt om sommeren) for at se Den Lille Havfrue, Christiansborg, Tivoli eller et af Københavns mange museer.

Krydser man derimod den mest (cykel-)trafikerede bro, Dronning Louises Bro, og kører til Nørrebro, er tempoet et helt andet. Nørrebro rummer alt og alle. Det er her, shawarmabarer ligger side om side med økologiske helsekostbutikker, og hvor folk taler alverdens sprog.

Vesterbro er i langt højere grad børnefamiliernes holdeplads. De gamle slumkvarterer omkring Istedgade og Halmtorvet har med tiden fået selskab af mere fine boligområder, børnehaver og burgerbarer. Den gamle Kødby er blevet et samlingssted for byens unge, der nyder weekenden med smarte drinks og lækker mad på de mange hippe madsteder og barer omkring Sønder Boulevard.

Østerbro er populært sagt bydelen, hvor speltmødrene holder til med caffe latten i den ene hånd og barnevognen i den anden, mens de går en tur i ét af de mange grønne områder, hvad enten det er Fælledparken, Østre Anlæg eller rundt om Søerne. Men den rummer selvfølgelig også meget mere end det. Østerbro er blandt andet kendt for sine flotte herskabslejligheder, som skyldes Østerbros første tilflyttere i 1800-tallet, der var velhavende forretningsfolk, embedsmænd og militærfolk.

Hvis du gerne vil ud og gøre dig dine egne erfaringer i et af Københavns mange kvarterer, har vi her samlet en liste over steder, hvor du blandt andet kan spise, danse og drikke.

Hvor skal man spise i København?

København bugner af så mange lækre restauranter og cafeer, at det kan være svært at vælge. Uanset om du har penge på lommen eller er en fattig studerende, er der altid en restaurant, der passer til dit budget. Derfor har vi på ALT.dk gjort os umage for at finde de bedste brunchsteder, frokoststeder og restauranter til dig, så du kan få stillet din sult, uanset om du er til pizza eller sund vegetarisk mad.

Her finder du inspiration til spisesteder:

Hvad skal man opleve i København?

Tivoli, Rundetårn og Amalienborg er fast inventar på de fleste guidede ture i København. Men hvis du gerne vil se København uden knipsende kameraer, så har vi samlet den ultimative oplevelsesguide til dig.

Her kan du blandt besøge nogle af de steder, man normalt ikke lige falder over , se, hvad du kan lave, når det regner i København (det danske vejr er jo aldrig til at regne med)  eller opleve nogle af Københavns smukke og gamle boghandlere, der kan inspirere dig til dit næste bogkøb.  

Er du mere frisk på at opleve ”København by night”, er hovedstaden spækket med gode barer, bodegaer og dansesteder. Her kan du se en liste over de bedste bodegaer, hvor du kan drikke dig mod til senere at kridte danseskoene og feste til den lyse morgen på ét af Københavns fedeste dansesteder.

Festivaler i København

Festivaler plejer at holdes udenfor storbyen, men de seneste par år har hovedstaden også fået flere festivaler. Der er blandt Haven festival, Copenhagen Cooking og Food Festival, Nomas René Redzepis festival VILD MAD og mange flere.

Læs meget mere om shopping, events og andre oplevelser i København her.