København når det regner
SPONSORERET indhold

17 ting, du kan lave (indendørs) i København, når det regner

Hvad kan man lave i København, når det regner? Her får du vores bedste bud.

Af: Redaktionen Foto: Getty Images
14. jul. 2021 | Livsstil | ALT.dk

1. Spil brætspil på café

Varm kakao og brætspil mens regnen trommer på ruderne, det lyder da hyggeligt! Og det behøver altså ikke at foregå hjemme i stuen. Besøg f.eks. Bastard Café i Rådhusstræde, der har over +3.800 brætspil at vælge imellem. Vi kan også anbefale, at du prøver deres virkelig lækre toasts. 

2. Tag til drop in-yoga

Det er umuligt at planlægge forud, når man ikke ved, hvornår den næste regnsky dukker op. Trænger du til at stå i 'hundestræk' eller lave en serie 'solhilsner' (måske det jager regnen væk?), men du har ikke booket dig ind på et hold, så findes der heldigvis flere yogacentre i København, der har drop in-klasser. Besøg f.eks. Up Dog Yoga på Amager eller dyrk yoga online hos danske Yogamudra.

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du shampoo i din kuffert og 18 andre uundværlige tricks til flyveturen

3. Mal på keramik

Hos Creative Space på Østerbro og Frederiksberg kan du og resten af familien få lov at male på kopper, skåle, fade og finurlige figurer. Der er over 300 forskellige stykker italiensk keramik at vælge imellem, og priserne starter ved 189 kroner. Når I er færdige med at male, sørger personalet for at jeres kreationer bliver glaseret og brændt. En uge efter kan de færdige resultater hentes i butikken. Det kan være nødvendigt at booke i forvejen, men ring og hør, om I er heldige, at der er plads til jer allerede i dag. Besøg Creative Space her.

4. Tag i spa

Har man lyst til andet end at ligge i et karbad, når regnen siler udenfor? Der findes kurbade og spa flere steder i København. Tillad os at anbefale Sofiebadet på Christianshavn. Her får du både adgang til spa massage, hamam behandlinger og klassisk kurbad.

5. Gå ud og spis

Du skal jo have noget at spise, og heldigvis kan det sagtens foregå i tørvejr. Der er flere gode steder at indtage både brunch og frokost i København, når det regner. Et oplagt bud er at besøge et indendørs madmarked som f.eks. Torvehallerne. Du kan også benytte dig af vores guide til de bedste steder, du skal spise frokost i København, vores forslag til brunch, vores oversigt over, hvor du får den bedste burger eller vores bud på byens sprødeste pizza.

LÆS OGSÅ: GUIDE: Her er de bedste sunde spisesteder i København

6. Skate i Copenhagen Skatepark

Befinder du dig godt med hjul under fødderne? Besøg byens mest populære skatepark. Her er der plads til både begyndere og øvede, og en dagsbillet koster 35 kroner. Parken er primært forbeholdt skateboards, men hver onsdag er der også adgang for rulleskøjter, BMX og løbehjul. Se mere på Copenhagen Skateparks hjemmeside, hvor du også finder links til andre skateparker i København.

7. Tag i svømmehallen

Et tip både til dig, der gerne vil forbrænde nogle kalorier på 50-meter banen, og til dig, der skal have aktiveret ungerne, hvis I er i København, når det regner. Se oversigten over alle Københavns svømmehaller her.

8. Shop i tørvejr

Shopping er der selvfølgelig altid masser af i København, når det regner. I Illum, Illums Bolighus og Magasin du Nord kan du shoppe tørskoet, og der er kun en kort gåtur mellem de tre stormagasiner. Der er endda adgang direkte til Magasin fra metrostationen Kongens Nytorv, så kommer du med tog, slipper du for at bevæge dig ud i regnen.

Fra Magasin kan du tage metroen videre til Frederiksberg Centeret (station: Frederiksberg), hvor du heller ikke behøver at bevæge dig udenfor for at komme ind til centerets 90 butikker. Her finder du bl.a. Cos, & Other Stories, Monki, Samsøe & Samsøe og Tiger of Sweden.

9. Se en film i biografen

Det er en klassiker, men det gør nu ikke idéen mindre dårlig. Der er masser af biografer i København at vælge imellem. Se, hvilke film der går hvor og hvornår på Kino.dk.

LÆS OGSÅ: Nyt på Netflix denne måned: Her er de film og tv-serier du skal se lige nu

10. Leg indendørs med ungerne

Har du taget dine poder med til København i regnvejr, er en af byens indendørs legepladser oplagte til at få brændt noget krudt af. Besøg f.eks. Blegdamsremisen, hvor der er både klatrestativer, svævebane, lego og dukkehus. På Nationalmuseet er der også fri leg i Børnenes Museum. Her kan ungerne få lov til at lege, som børn gjorde i gamle dage, skrive med pen og blæk ved pultene i den gamle skole, og få lov til at udstille deres egne tegninger.

11. Slå dig ned i Absalons dagligstue

På Vesterbro finder du Absalon i en gammel kirkebygning. Her mødes de lokale til bordtennisturneringer, kaffe, filmaftener, morgendans, banko, musikquiz, skak, kreaprojekter, yoga og podcast-værksted – for bare at nævne nogle få. Stedet er tænkt som en slags udvidet dagligstue, og alle er velkomne. Tjek Absalons kalender ud, for der er altså virkelig mange spændende ting på programmet.

12. Gør et fund på loppemarked

Nix, loppemarkeder finder ikke kun sted under åben himmel. I Lidkøb på Østerbro er der hver dag loppemarked. Her har op til +500 private små stande, hvorfra de sælger ud af alskens loppefund og skatte, du ikke anede, du lige stod og manglede.

13. Gå i det kongelige teater

Nogle forestillinger bliver hurtigt udsolgt, men af og til kan du alligevel være heldig at finde biletter til en forestilling eller en rundvisning på en af Det Kongelige Teaters scener. Tjek Det Kongelige Teaters kalender her.

14. Kig på kunst

København er en skøn museumsby, når det regner. Besøg et af Hovedstadens kunstmuseer. F.eks. Statens Museum for Kunst, Den Frie Udstillingsbygning, Copenhagen Contemporary, Den Hirschsprungske Samling eller Kunsthal Charlottenborg. Se en liste over byens museer her.

15. Forsøg at undslippe et escape game

Bliv låst inde på den småpsykotiske varmemesters kontor – hvis du er heldig, undslipper du, inden tiden løber ud. Eller rejs tilbage til vikingetiden, hvor din tidsmaskine går i stå. Kun ved at finde en ganske særlig krystal, der driver tidsmaskinen, kan du komme hjem igen. Lyder det lidt for underligt og action-pakket til en regnvejrsdag? Rolig nu, det er bare noget, vi leger. Hos Escape Copenhagen skal du sammen med dine venner løse en række opgaver for at slippe ud af et rum, inden I løber tør for tid. Hvert rum har sin egen historie. I kan ikke online booke til samme dag eller dagen efter, men ring til Escape Copenhagen for at høre, om de har ledige tider. Se mere på deres hjemmeside her. NB! I skal være fire til otte deltagere for at spille.

16. Opdag den næste store designer

Du skal holde fast på pengene, for du får dem hurtigt brugt, når du besøger Finders Keepers, et kæmpe indendørs designmarked med keramik, møbler, tøj, billedkunst, interiør og smykker. Her har du mulighed for at få gode rabatter og opdage den næste, hotte designer før alle andre. Se, hvornår Finders Keepers holder marked næste gang.

17. Spis kage på La Glace

Hvorfor ikke udnytte regnen til at hygge lidt om ganen? Det kunne fx være på ikoniske La Glace i indre by, hvor du kan spise dig mæt i de fineste kager og - hvis der er plads - tilføje en omgang varm chokolade med flødeskum, som nok skal lægge sig tungt og godt i maven. Velbekomme!

Anbefalet til dig