Bedste pizza i København

Foto: BÆST Se listen med de bedste pizzaer i København - som denne fra BÆST.

Bedste pizza i København

GUIDE: Her finder du de 12 bedste pizzaer i København

Pizza behøver ikke være snasket kebab med salat og dressing. I København kan du finde alt fra gourmet-pizza i verdensklasse til de bedste lokale "pizza-pushere" - og dem, der tør nytænke den italienske nationalspise. Vi har samlet 12 af de bedste her.

Skal det være pizza på restaurant? Vil du have en napolitansk eller romersk inspireret pizza af surdej og med lokale råvarer? Eller er du måske mest til byens bedste takeaway-pizza?

København byder på mange gode spisesteder, når du vil stille sulten med en pizza - om du vil spise på stedet eller tage den med hjem.

Vi har samlet vores bud på tolv af Københavns bedste pizzasteder.

BÆST – blandt verdens bedste pizzaer

På den gastronomiske pizza-verdensscene er Danmark i top. Således kan vi i 2021 prale af at have hele tre restauranter i Top 50 over bedste pizzaer i Europa. Det er den italienske ’50 Top Pizza’, som hvert år kårer de bedste europæiske pizzaoplevelser - og her ranker de københavnske BÆST, som 5. bedste pizza netop nu.

Michelin-kokken Christian Puglisi (også kendt for Relæ og Manfreds) står bag pizzaperlen på Nørrebro, hvor økologi og bæredygtige kvalitets-råvarer er i højsæde. Køkkenet har fx et ostemejeri, hvor de selv laver mozzarella og burrata fra bunden af lokal råmælk.

De syv pizzaer på menukortet er tilpasset årstiden, og de er toppet med fyld, som typisk er lidt noget andet end hos din lokale pizzapusher. En ægte oplevelse i europæisk topklasse!

TIP: Vi anbefaler at gå efter de mest enkle pizzaer, når det gælder vores BÆST-favoritter, for der kommer smagen virkelig til sin ret.

BÆST
Adresse:
 Guldbergsgade 29, 2200 København N
Se BÆSTs menukort

SURT - en smag af pizza-himlen

I december 2019 fik den tidligere BÆST-kok, italienske Giuseppe Oliva, lyst til at slå sig ned med sin egen pizzasted i Carlsbergbyen - og det er vi glade for! På SURT laves en af byens allerbedste pizzabunde af deres særlige surdej (deraf navnet på restauranten også) og hele fem forskellige slags historiske kornsorter. Resultatet er en tynd pizza med en skorpe, som både er elastisk og sprød.

Fyldet er fra mindre landbrug både herhjemme og rundt om i Europa, og stedets lille hold af kokke er med til at udvikle alle pizzaer på menukortet, så de er innovative og noget helt særligt. Trods stedets - særligt corona taget i betragtning - korte levetid, har italiænerne bag 'Pizza 50' på deres 2021-liste over Europas bedste pizzarestauranter givet SURT på en fornem 32. plads.

TIP: Hvis du vil have en mere intens oplevelse, så prøv den pandebagte pizza, der er lavet af dej, som har hævet i dobbelt så lang tid end den normale pizza.

SURT
Adresse: Bag Elefanterne 2, 1799 København
Se SURTs menukort her

Neighborhood – øko-pizzaer og drinks

På Vesterbro og Nørrebro ligger dette tilløbsstykke blandt fans af SUPER sprøde pizzaer. Hos Neighborhood ruller de nemlig den økologiske dej så ultratynd, at den hæver op og nærmest bliver som et indisk papadumbrød. Ovenpå den knasende bund kommer de alskens økologiske sager, og i alt har de otte pizzaer på menukortet, som er tilpasset sæsonens råvarer.

Du kan fx vælge den vegetariske ”Burrata Lover” med tomatsovs, pesto, rucola, friske tomater, røgede mandler og en citronbåd til at presse udover – og midt i det hele ligger 125 gram ren kærlighed i form af en cremet burrata-ost fra danske La Treccia. Det er godt!

TIP: Bliver du tørstig, laver stedet oveni lækre, økologiske cocktails til at skylle det hele ned med.

Neighborhood 
Adresse:
 Istedgade 27, 1650 København V og Jægersborggade 56, 2200 København N
Se Neighborhoods menukort

Luca – kåret som Europas 12. bedste pizza

Igen har vi her at gøre med dansk pizza, som er blandt de bedste i hele Europa. I år kom Luca ind på en 12. plads på ’50 Top Pizza’-organisationens årlige liste, der betragtes som pizzaernes svar på Michelin-guiden.

En del af succesen ligger i stedets vilde pizzadej, der er inspireret af en ældgamle italiensk opskrift og som koldhæver i hele 72 timer. Menukortet fører tankerne hen på en ægte italiensk restaurant med klassiske varianter, hvor enkelthed og de bedste råvarer er i højsædet.

I marts 2019 åbnede Pizzeria Luca på Gammel Strand i indre by, og i dag er de også på Østerbro og i Lyngby - og deres stenovnsbagte og autentiske pizzaer er bestemt en omvej værd!

Pizzeria Luca 
Adresse: Gammel Strand 42, 1202 København K
Se Lucas menukort 

LÆS OGSÅ: GUIDE: Her finder du de 10 bedste burgere i København

Mother – som pizza fra Napoli

I Kødbyen på Vesterbro finder du nogle af byens mest populære pizzaer hos den velbesøgte restaurant Mother. Som noget særligt laver de deres økologiske surdej med mineralholdigt havvand (i stedet for almindeligt vand og salt), hvorefter de bager pizzaen i en brændende trækulsovn.

På Mother går de efter at producere deres ingredienser selv, ligesom de forsøger at være så økologiske og bæredygtige som muligt. Pizzaerne er efter napolitansk forbillede, hvilket vil sige en meget tynd dej og en tyk, ”puffet” og let brændt skorpe. Midten af pizzaen skal helst være lidt blød.

Udover virkelige gode pizzaer er stedet kendt for i weekenden af have aftener med live musik eller dj’s til at spille for deres gæster, som sidder inde og ude. Eneste minus er, at det ofte er et travlt sted med et (desværre) travlt personale, så det kan også anbefales at tage deres pizzaer som take away i stedet.

Mother
Adresse:
 Høkerboderne 9-15, 1712 København V
Se Mothers menukort

LÆS OGSÅ: GUIDE: Her er de bedste brunchsteder i København

La Vecchia Signora - hædret pizza i indre by

Oversat betyder La Vecchia Signora "Den Gamle Dame", og stedet er i ordets bedste forstand netop en autentisk italiensk oplevelse, hvor du får lyst til at sige ”ciao bella”, når du entrerer. Restauranten i indre by kan faktisk bryste sig af være kåret som "Bedste pizzeria i København" af den prestigefyldte italienske vin og mad-guide Gambero Rosso i både 2017, 2018, 2019 og i 2020. 

Om sommeren kan du nyde din pizza i deres gårdhave, men der er også rigeligt med siddepladser inde døre i de charmerende gamle lokaler. På menukortet finder du (naturligvis) alle de italienske klassikere, som Margherita, Le Quattro Stagioni og Siciliana til fiskeelskeren.

La Vecchia Signora
Adresse:
 Grønnegade 12-14, 1107 København K
Se La vecchia Signoras menukort 

Pico – Insta-venlige minipizza

Er du typen, der har svært ved at vælge, hvilket fyld du vil have på din pizza? Så har folkene bag Pico fundet den perfekte løsning: I stedet for én stor pizza kan du vælge tre små pizzaer med forskellig topping, som til sammen udgør en hel pizzaoplevelse.

Det er folkene bag det populære spisested Sidecar på Skyttegade tæt ved Assistens Kirkegården, som i første omgang åbnede én Pico i lokalet lige ved siden af. Siden har de udvidet med restauranter i Valby, indre by og på Vesterbro. Undrer du dig over navnet? Det er en sammentrækning af: Pizza og Copenhagen.

På menukortet findes 15 forskellige både traditionelle og nytænkende pizzaer - og der er både veganske og glutenfri muligheder også. Du kan få tre for 130 kroner, mens en enkelt minipizza koster 45 kroner.

Pico
Adresse: Skyttegade 3, 2200 København N og Vesterbrogade 135, 1620 København V
Se Picos menukort

Forno a Legna - populær take away

I hjertet af Frederiksberg huser pizzaria Forno a Legna, som er et yderst populært take away-sted. Stilen er uprætentiøs, og de er med på vores liste, fordi deres pizzaer er i toppen blandt byens klassiske ”pizzapushere”. Her er pizzaerne tynd, sprøde og bagt i en brændefyret stenovn.

Det er et lille sted med begrænsede siddepladser langs vinduet. De fleste henter deres pizzaer og tager dem med hjem, så vær forberedt på, at der kan være ventetid - men den er bestemt det hele værd!

TIP: Stedet er især kendt for deres varianter af pizza bianca, altså en ”hvid” pizza uden tomatsauce, hvor vi især er vilde med en nummer 26 med trøffel og Karl Johan-svampe.

Forno a Legna
Adresse:
 Falkoner Allé 42, Frederiksberg
Se Forno a Legnas menukort 

Corsa – pizzaer som i Napoli

Et samarbejde mellem manden bag tøjfirmaet Wood Wood, Karl-Oskar Olsen, og Cofoco-kædens ejer og direktør, Christian Lytje, har ført til pizzakæden Corsa, som startede i 2019 på Islandsbrygge og siden har udvidet med steder på Østerbro og Nordhavn. 

Her hæver dejen i fire døgn, inden den bages, så den får den optimale smag. Der er tale om kvalitetspizza efter napoliansk forbillede - det vil sige; en tyk bund med en svampet krumme og en høj, leopardplettet kant. Og alle pizzaer indeholder økologiske råvarer fra Italien og Danmark.

Hos Corsa koster en pizza mellem 95 og 125 kroner - og du kan både spise på stedet eller få den som take away i pizzabakker med konfetti-print.

TIP: På Østerbro finder du også et udvalg af lækker naturvin, som kan købes med hjem til venlige priser.

Corsa
Adresse: Islands Brygge 83B, 2300 København + Østerbrogade 56, 2100 København Ø + Göteborg Plads 5, 2150 København (Nordhavn)
Se Corsas menukort her

BEHOV - populær byg selv-pizza

Behov startede i det københavnske Nordvest-kvarter og ligger i dag også på Vesterbro. Begge steder kan du vælge en pizza fra menukortet - eller dét koncept, som stedet er blevet særligt populært for: Du kan selv bygge din pizza op fra bunden.

Her vælger du mellem klassisk, grov eller glutenfri pizzabund. Saucen sender tankerne hen mod det italienske flag, hvor du kan vælge rød (tomatsauce), grøn sauce (lavet på spinat, artiskok, persille, basilikum og rucola) eller hvid/bianca (uden sauce). Ovenpå kan du - udover seks slags oste - vælge mellem 28 forskellige ingredienser, fx varmrøget laks, cotto eller flanke steak.

Du kan tage med hjem - eller spise i de hyggelige omgivelser, hvor du også kan nyde de særlige vin-cocktails eller stedets egen mikrobryg.

BEHOV
Adresse:
 Rentemestervej 94, 2400 København NV og Åboulevard 7, 1635 København
Se BEHOVs menukort

Rossopomodoro - pizza på toppen af ILLUM

De åbnede deres første restaurant i Napoli i 1999, hvorefter pizzakæden Rossopomodoro spredte sig til resten af verden for at udbrede det syditalienske køkken.

I København finder du dem på toppen af Illum oppe på deres "rooftop". Du kan vælge mellem et stort udvalg af pizzaer lavet efter napolitanske traditioner, og du kan nyde både et glas rosé og den fantastiske udsigt, mens du indtager den italienske spise.

Rossopomodoro
Adresse:
 Illum, Østergade 52, 1100 København K
Se Rossopomodoros menukort

LÆS OGSÅ: GUIDE: 17 steder du skal spise frokost i København

Frankies Pizza – Madklubbens pizzakæde

Er du til god pizza i festlige omgivelser? Så anbefaler vi Madklubbens udgave af et pizzasted: Frankies Pizza. Folkene bag kalder selv restauranten for en "pizza joint" med fokus på en uformel og frisk stemning i det lyserøde univers. Det gælder også tilgangen til pizza – på den gode måde.

Du kan bestille pizzaer enkeltvis, men også få ”all you can eat + drink” til 350 kroner. Pizzaerne er stenovnsbagte, og menukortet spænder over klassiske varianter til nytænkte kreationer.

TIP: Hver måned har kæden som en sjov ”gimmick” også en kendt person til at lave deres bud på en pizza, hvoraf der doneres 25 kroner til et godt formål for hver solgte pizza. På den måde kan du prøve alt fra Medina til Lars Løkkes yndlingspizza.

Frankies
Adresse:
 Findes 8 steder i Københavnsområdet - se her.
Se Frankies menukort