SIDSTE CHANCE – KOM MED TIL DANMARKS HYGGELIGSTE KVINDELØB

Bedste pizza i København
Foto: Neighboorhood Vi har udvalgt de bedste steder at få den italienske "nationalret".

Bedste pizza i København

GUIDE: Her finder du de bedste pizzaer i København

Pizza behøver ikke betyde snasket kebab med salat og dressing. Du kan finde gourmet-pizza flere steder i København. Her er vores favoritter.

BÆST - verdens 8. bedste pizzasted

På BÆST laver de pizzaer, som er værd at køre en omvej for! Og vi er ikke ene om at synes, at restauranten på Nørrebro laver nogle af byens bedste af slagsen, faktisk har den anerkendte britiske avis The Guardian kåret disse pizzaer som verdens ottende bedste. Det er Michelin-kokken Christian Puglisi, der også har Relæ og Manfreds & Vin, som står bag pizza-restauranten, hvor denne ellers relativ simple spise altid i verdensklasse. Oven på restauranten har de deres eget lille ostemejeri, hvor de også selv laver mozzarella til pizzaerne. Du kan vælge mellem ti forskellige pizzaer, og fyldet er nok en anelse anderledes end hos din lokale pizzapusher. Du kan eksempelvis bestille en nummer syv med både friske og syltede ramsløg, BÆSTs egen salami og røget mozzarella.

BÆST
Adresse:
Guldbergsgade 29, 2200 København N

LÆS OGSÅ: GUIDE: Her finder du de 10 bedste burgere i København

Mother - en italiensk madoplevelse

I Kødbyen har du siden 2010 kunne finde den italienske restaurant Mother. Her laves pizzaerne lige bag disken midt i restauranten, så du kan følge med undervejs. Deres helt store specialitet er surdejspizzaer skabt med brug af mineralholdigt havvand, der kommer lige ud af den brændende trækulsovn. Stedet gør desuden en dyd ud af at producere flest mulige af deres ingredienser selv, lige som de forsøger at være så økologiske og bæredygtige som muligt. Hvis du elsker cremet ost, kan vi anbefale at prøve den med burrata.

Mother
Adresse:
Høkerboderne 9-15, 1712 København V

Forno a Legna - populært take away-sted

På dette lille pizzaria i hjertet af Frederiksberg er stilen måske knapt så "prætentiøs", men pizzaerne fejler absolut intet på Forno a Legna. Det er da også et yderst populært take away-sted, men der er et par stole på stedet, hvor det også er muligt at slå sig ned. Vær forberedt på, at der oftest er mange gæster, så ventetid må forventes - men den er bestemt det værd! Prøv fx en af deres varianter af pizza bianca: hvid pizza uden tomatsauce.

Forno a Legna
Adresse:
Falkoner Allé 42, Frederiksberg

Neighborhood - økologiske pizzaer og drinks

Hos Neighborhood er pizzaerne ekstra tynde, og drikkevarerne ekstra stærke. Filosofien bag er ifølge indehaver Martin Beck Duedahl at kombinere de to ting, som københavnerne elsker mest; pizza og cocktails. På menuen finder du ti pizzaer med delikat fyld. Du kan for eksempel vælge den vegetariske “MUSHROOM BLUES", som består af stegte portebello-svampe, både Blå Kornblomst og ricotta-ost, samt syltede rødløg og pyntet med frisk persille.

Neighborhood
Adresse:
Istedgade 27, 1650 København V og Frederiksborggade 20D, 1360 København

LÆS OGSÅ: GUIDE: 17 steder du skal spise frokost i København

Frankies Pizza - stenovnsbagt pizza og hyggelig stemning

Madklubbens udgave en pizza-kæde hedder Frankies Pizza og har til huse både på Østerbro og Nørrebro (og så er der i år faktisk også åbnet en fillial i Aarhus). Folkene bag kalder selv restauranten for "en pizza joint" med fokus på en hyggelig og uformel stemning. Pizzaerne har sprød skorpe og er alle (man fristes næsten til at sige: naturligvis) stenovsbagte, hvor menukortet spænder over både mere klassiske varianter til nytænkte, sjove pizza-kreationer. Der er også mulighed for at bestille med glutenfri bund. Skyld det hele ned med iskolde øl eller en kande med lækre cocktails, mens musikken spiller i baggrunden.

Adresse: Sortedam Dossering 5, 2200 København N og Østerbrogade 79, 2100 København Ø

Nino’s Pizzaria - den "lokale" på Nørrebro

Det her er et sted for lokale kendere. På Guldbergsgade finder du den lille biks Nino’s, som er et populært take away-sted blandt beboerne på Nørrebro. Det italienske pizzaria har dog også fortovsservering om sommeren, og om vinteren kan man også lige klemme et par mennesker ind i de ellers relativt beskedne lokaler. Deres pizzaer er uden tvivl lige så gode som på de dyrere gourmetsteder.

Nino’s Pizzaria
Adresse:
Guldbergsgade 18, 2200 København N

Rossopomodoro - pizza på toppen af ILLUM

De åbnede deres første restaurant i Napoli i 1999, og siden er tusindvis af pizzaer langet over disken, og Rossopomodoro har spredt sig til resten af verden. I København ligger de hos Illum Rooftop, som åbnede i begyndelsen af 2016. Du finder et stort udvalg af pizzaer, og du kan vælge en bund lavet på fuldkorn, hvis du vil spare lidt på kalorierne.

Rossopomodoro
Adresse:
Illum, Østergade 52, København K

LÆS OGSÅ: GUIDE: Her er de bedste brunchsteder i København

La Vecchia Signora - hædret italiensk pizza i indre by

I Indre By finder du det autentiske italienske trattoria La Vecchia Signora, som kan bryste sig af været blevet kåret som "Det bedste pizzeria i København" af den italienske vin og mad-guide Gambero Rosso. Om sommeren kan du nyde din pizza i deres gårdhave, mens der om vinteren er rigeligt med siddepladser indendøre. På menukortet finder du alle de italienske klassikere: Margherita til den kræsne, Le Quattro Stagioni til osteelskeren og Siciliana til hende, der elsker fisk.

La Vecchia Signora
Adresse:
Grønnegade 12-14, 1107 København K

BEHOV - spisebutik med populær byg selv-pizza

Behov startede op i det københavnske Nordvest-kvarter og har siden udvidet med et spisested på Vesterbro også. Begge steder kan du enten vælge en af deres pizzaer fra menukortet - eller det koncept, som stedet er blevet særligt populært for: At du selv kan bygge din pizza. Du vælger, om du vil have en klassisk, grov eller glutenfri pizzabund. Saucen kan være klassisk rød tomatsauce, men du kan også vælge en grøn sauce lavet på spinat, artiskok, persille, basilikum og rucola eller en hvid/bianca: uden sauce. Der findes derefter 30 ingredienser at komme ovenpå, blandt andet varmrøget laks, pancetta eller mortadella. Du kan tage med hjem - eller spise i de hyggelig omgivelser og nyde stedets eget mikro-bryg, vin eller cocktails.

BEHOV
Adresse:
Rentemestervej 94, 2400 København NV og Åboulevard 7, 1635 København