Bedste pizza i København
Foto: BÆST Vi har udvalgt de bedste steder at få den italienske "nationalret".

Bedste pizza i København

GUIDE: Her finder du de bedste pizzaer i København

Pizza behøver ikke være snasket kebab med salat og dressing. I København kan du finde alt fra gourmet-pizza i verdensklasse til de bedste "pizza-pusher" og dem, der tør nytænke den italienske nationalspise. Her er vores 13 favoritter.

BÆST – blandt verdens bedste pizzaer

På den gastronomiske scene har Danmark længe været i top – og det gælder faktisk også vores evne til at lave pizza! I hvert fald ifølge eksperter fra spisens eget hjemland, Italien, hvor organisationen ’50 Top Pizza’ hvert år kårer de 50 bedste pizzaoplevelser i Europa. I maj i år valgte de danske BÆST som den 3. bedste pizza på listen. Dertil kommer, at den britiske avis The Guardian også tidligere har kåret BÆST som verdens ottende bedste

Michelin-kokken Christian Puglisi (også kendt for Relæ og Manfreds) står bag pizza-restauranten på Nørrebro, hvor fokus er på økologi og bæredygtige kvalitetsråvarer. Køkkenet har også eget ostemejeri, hvor de selv laver mozzarella og burrata fra bunden af lokal råmælk. De ti pizzaer på menukortet tilpasses årstiderne, og fyldet er typisk noget andet end hos din lokale pizzapusher. Vi anbefaler at gå efter de mere simple af slagsen, når det gælder vores BÆST-favoritter, for der kommer smagen virkelig til sin ret.

BÆST
Adresse:
 Guldbergsgade 29, 2200 København N
Se BÆSTs menukort

Neighborhood – øko-pizzaer og drinks

Dette sted er et tilløbsstykke blandt fans af SUPER sprøde pizzaer. Hos Neighborhood ruller de nemlig deres økologiske dej så ultratynd, at den hæver op og nærmest bliver som et indisk papadumbrød. Ovenpå den knasende bund kommer de så alskens økologiske sager, og i alt har de ti forskellige slags pizzaer på menukortet tilpasset sæsonens råvarer.

Du kan fx vælge den vegetariske ”Burrata Lover” med tomatsovs, pesto, rucola, friske tomater, en citronbåd til at presse udover – og midt i det hele 125 gram ren kærlighed i form af en cremet burrata-ost fra danske La Treccia. Det er godt! Og til at skylle det hele ned med laver stedet lækre økologiske cocktails.

Neighborhood 
Adresse:
 Istedgade 27, 1650 København V og Frederiksborggade 20D, 1360 København
Se Neighborhoods menukort

Luca – kåret som Europas 5. bedste pizza

I marts åbnede Pizzeria Luca på Gammel Strand i indre by – og blot to måneder senere vågnede ejerne op til en vild nyhed: Deres pizza blev kåret som den 5. bedste i hele Europa på ’50 Top Pizza’-organisationens årlige liste, der betragtes som pizzaernes svar på Michelin-guiden.

Hvordan nåede de så langt så hurtigt? En del af svaret på succesen ligger i stedets pizzadej, der er inspireret af en ældgamle italiensk opskrift og koldhæver i 72 timer. Menukortet fører tankerne hen på en italiensk restaurant med klassiske varianter, hvor enkelthed og de bedste råvarer er i højsædet. Her producerer stenovnene ægte og autentiske pizzaer, som bestemt er en omvej værd!

Pizzeria Luca 
Adresse: Gammel Strand 42, 1202 København K
Se Lucas menukort 

LÆS OGSÅ: GUIDE: Her finder du de 10 bedste burgere i København

Mother – som pizza fra Napoli

Den 11. bedste pizza i Europa i 2019 findes ifølge ’50 Top Pizza’ i Kødbyen på Vesterbro hos den velbesøgte, italienske restaurant Mother. Her er noget af det helt særlige, at de laver deres økologiske surdej med mineralholdigt havvand (i stedet for almindeligt vand og salt), hvorefter de bager pizzaen i en brændende trækulsovn.

På Mother går de efter at producere deres ingredienser selv, ligesom de forsøger at være så økologiske og bæredygtige som muligt. Pizzaerne er efter napolitansk forbillede, hvilket vil sige en meget tynd dej og en tyk, ”puffet” og let brændt skorpe. Midten af pizzaen skal helst være lidt blød. Udover virkelige gode pizzaer, har stedet også fredag og lørdag aften live musik eller dj’s til at spille for deres gæster, som kan sidde inde og ude. Det er ofte et travlt sted med et travlt personale, så det kan også anbefales at tage deres pizzaer som take away i stedet.

Mother
Adresse:
 Høkerboderne 9-15, 1712 København V
Se Mothers menukort

LÆS OGSÅ: GUIDE: Her er de bedste brunchsteder i København

La Vecchia Signora - hædret pizza i indre by

Ordet ”autentisk” bliver fra tid til anden misbrugt, men lige når det gælder La Vecchia Signora (Den Gamle Dame, red.) i indre by er det retfærdig omtale. Stedet kan nemlig bedst betegnes som et autentiske italiensk pizzasted, der faktisk kan bryste sig af være kåret som "Det bedste pizzeria i København" af den prestigefyldte italienske vin og mad-guide Gambero Rosso i både 2017, 2018 og 2019. Og hvis det ikke giver dig lyst til at sige ”ciao bella”, så har det Italienske Handelskammer i Danmark oveni også tildelt stedet kvalitetscertificeringen "Italiensk gæstfrihed, italienske restauranter i verden". 

Om sommeren kan du nyde din pizza i deres gårdhave, mens der om vinteren er rigeligt med siddepladser inde døre i de virkelig charmerende gamle lokaler. På menukortet finder du (naturligvis) alle de italienske klassikere, som Margherita, Le Quattro Stagioni med tre slags oste og Siciliana til fiskeelskeren.

La Vecchia Signora
Adresse:
 Grønnegade 12-14, 1107 København K
Se La vecchia Signoras menukort 

Pico – Insta-venlige pizza-trio

Er du typen, der har svært ved at vælge, hvilket fyld du gerne vil have på din pizza – fordi det hele lyder godt? Så har folkene bag Pico fundet den perfekte løsning: I stedet for én stor pizza kan du vælge tre små pizzaer med forskellig topping, som til sammen udgør en hel pizzaoplevelse (altså lidt ligesom Sliders mini-burgere, ja.)

Det er folkene bag det populære spisested Sidecar på Skyttegade tæt ved Assistens Kirkegården, som i lokalet lige ved siden af har åbnet Pico (en sammentrækning af: pizza og Copenhagen). På menukortet findes 11 forskellige både traditionelle og mere nytænkende slags pizzaer. Du vælger selv, om du vil have tre mini-pizzaer eller to + en salat til 199 kroner.

Pico
Adresse: Skyttegade 3, 2200 København N
Se Picos menukort

Forno a Legna - populært take away-sted

I hjertet af Frederiksberg huser pizzaria Forno a Legna, som er et yderst populært take away-sted. Stilen er uprætentiøs, og de er med på vores liste, fordi deres pizzaer bestemt er i den høje ende blandt ”pizzapushere”. Her er pizzaerne tynd, sprøde og bagt i en brændefyret stenovn.

Det er et lille sted med begrænsede siddepladser langs vinduet. De fleste henter deres pizzaer og tager dem med hjem, så vær forberedt på, at der oftest er mange gæster, og ventetid må forventes - men det er bestemt ventetiden værd! Stedet er især kendt for deres varianter af pizza bianca, altså en ”hvid” pizza uden tomatsauce, hvor vi især er vilde med en nummer 26 med trøffel og Karl Johan-svampe.

Forno a Legna
Adresse:
 Falkoner Allé 42, Frederiksberg
Se Forno a Legnas menukort 

Hos Fischer – pizzaer som i Rom

Henover sommeren er der sket nye ting på pizzascenen på Østerbro. Restaurant Hos Fisher har i mange år været kendt som byens ”pastaværtshus”, men i juni valgte stedet at gå all in på pizza. Stedets mangeårige ejer, David Fischer, har tidligere arbejdet to år på den eneste 3-stjernede Michelin-restaurant i Rom, La Pergola, hvor han blev udlært af de bedste inden for det italienske køkken – også når det gælder den romerske måde at lave pizzaer på, som er den type, de laver på Hos Fisher.

Her er pizzaen millimeter tynd med en sprød bund og nærmest ingen dejkant. Hos Fischer koster en pizza 100 kroner, hvor 4-6 varianter altid er på kortet med lækre råvarer som gedeost, pistacie, mandler, spinat og trøffelolie. Dertil kan du så stadig nyde stedets gode vin eller en øl. 

Hos Fischer 
Adresse: Viktor Borges Plads 12, 2100 København Ø
Der er ikke online menukort Hos Fischer, men du kan følge deres Facebook for updates 

BEHOV - populær byg selv-pizza

Behov startede op i det københavnske Nordvest-kvarter og har siden udvidet med et spisested på Vesterbro også. Begge steder kan du enten vælge en af deres pizzaer fra menukortet - eller det koncept, som stedet er blevet særligt populært for: At du selv kan bygge din pizza.

Her vælger du mellem klassisk, grov eller glutenfri pizzabund. Saucen sender tankerne hen mod det italienske flag, hvor du kan vælge klassisk rød (tomatsauce), men også grøn sauce (lavet på spinat, artiskok, persille, basilikum og rucola) eller hvid/bianca (uden sauce). Ovenpå kan du - udover seks slags oste - vælge mellem 28 forskellige ingredienser, fx varmrøget laks, cotto eller flanke steak. Du kan tage med hjem - eller spise i de hyggelige omgivelser og nyde vin-cocktails eller stedets eget mikrobryg.

BEHOV
Adresse:
 Rentemestervej 94, 2400 København NV og Åboulevard 7, 1635 København
Se BEHOVs menukort

Stefanos – populær pizza på Stefansgade

Man siger, at ni ud af ti gange, du kigger på en kat, så slikker den sig selv. Sådan har vi det også lidt med døren ind til Stefanos. Ni ud af ti gange er der en lang kø ud på Stefansgade fra det populære pizzasted. Og det er ikke uden grund, for her findes et af byens bedste lokale pizzeriaer, hvor den klassiske ”pizzapusher” møder gode råvarer og perfekt tilberedning.

Personalet er venlige og fulde af overskud, når de langer pizzaer i en lind strøm over disken, mens du som gæst har åbent udsyn ind i det travle køkken. Der er få siddepladser inde på stedet, men masser af borde udenfor, hvor der hersker ægte Nørrebro-stemning. Stefanos er den slags ”pizza-perle”, som de lokale gerne vil holde for sig selv – men nu deler vi den med dig. I oktober sidste år åbnede ejeren også en Stefanos på Østerbro.

Stefanos Pizza
Adresse: Stefansgade 33, 2200 København N og Ourøgade 38, 2100 København Ø
Se Stefanos menukort

Rossopomodoro - pizza på toppen af ILLUM

De åbnede deres første restaurant i Napoli i 1999, og siden er tusindvis af pizzaer langet over disken, hvorefter kæden Rossopomodoro spredte sig til resten af verden for at udbrede det syditalienske køkken.

I København ligger de hos Illum Rooftop, som åbnede i begyndelsen af 2016. Her finder du et stort udvalg af pizzaer lavet efter napolitanske traditioner, og du kan nyde både et glas rosé og udsigten, mens du indtager den italienske spise.

Rossopomodoro
Adresse:
 Illum, Østergade 52, 1100 København K
Se Rossopomodoros menukort

LÆS OGSÅ: GUIDE: 17 steder du skal spise frokost i København

Frankies Pizza – Madklubbens pizzakæde

Madklubbens udgave af et pizzasted hedder Frankies Pizza, og folkene bag kalder selv restauranten for en "pizza joint" med fokus på en hyggelig og uformel stemning. Det gælder også tilgangen til pizza – på den gode måde. Du kan bestille pizzaer enkeltvis, men også få ”all you can eat + drink” til 350 kroner, hvis alle om bordet er med på den.

Pizzaerne er stenovnsbagte, og menukortet spænder over klassiske varianter til nytænkte, sjove pizza-kreationer. Hver måned har kæden som en lille ”gimmick” også en kendt person til at lave deres bud på en ”månedens pizza”. Kan man få pizza til dessert? Hos Frankies kan du, for her de laver deres egen Nutella-calzone med mascarpone, Oreos og hasselnødder. Skyl det hele ned med iskolde øl eller en kande med lækre cocktails, mens musikken (naturligvis) spiller i baggrunden.

Frankies
Adresse:
 Sortedam Dossering 5, 2200 København N og Østerbrogade 79, 2100 København Ø
Se Frankies menukort

Nino’s Pizzaria - den "lokale" på Nørrebro

Det her er et sted for lokale kendere. På Guldbergsgade finder du den lille biks oftest blot kaldet Nino’s, som er et populært take away-sted blandt beboerne på Nørrebro.

Det italienske pizzaria har også fortovsservering om sommeren, og om vinteren kan man også lige klemme et par mennesker ind i de ellers relativt beskedne lokaler. Deres pizzaer er uden tvivl lige så gode som på de dyrere gourmetsteder.

Nino’s Pizzaria
Adresse:
 Guldbergsgade 18, 2200 København N
Se Nino’s Pizzarias menukort