Bedste pizza i København
Foto: Neighboorhood

Bedste pizza i København

GUIDE: Her finder du de bedste pizzaer i København

Pizza behøver ikke betyde snasket kebab med salat og dressing. Du kan finde gourmet-pizza flere steder i København. Her er vores favoritter.

Bæst

Pizzaerne på Bæst er kåret som verdens ottende bedste pizzaer af The Guardian. Det er Michelin-kokken Christian Puglisi, som også har Relæ og Manfreds & Vin, der står bag pizza-restauranten, og derfor er pizzaerne altid i topklasse. Oven på restauranten har de deres eget lille ostemejeri, hvor de selv laver mozzarella til pizzaerne. Du kan vælge mellem ti forskellige pizzaer, og fyldet er nok en anelse anderledes end hos din lokale pizzapusher. Du kan for eksempel bestille en nummer syv med pancetta, porre, østershatte og pecorino.

Adresse: Guldbergsgade 29, København N

LÆS OGSÅ: GUIDE: Her finder du de 10 bedste burgere i København

Mother

I Kødbyen har man siden 2010 kunne finde den italienske restaurant Mother. Her laves pizzaerne lige bag disken midt i restauranten, så du kan følge med undervejs. Hos Mother er pizzabundene lavet på surdej, og de gør en dyd ud af selv at producere så mange ingredienser som muligt. På menuen kan du vælge mellem 16 pizzaer. Hvis du elsker cremet ost, kan vi anbefale at prøve den med burrata.

Adresse: Høkerboderne 9-15, København V

Forno a Legna

Stilen er knapt så prætentiøs, men pizzaerne fejler intet på Forno a Legna. Pizzariaet holder til på Frederiksberg og er et populært take away-sted, men der er også et par stole, hvor der er mulighed for at slå sig ned. Prøv en pizza bianca: hvid pizza uden tomatsauce.

Adresse: Falkoner Allé 42, Frederiksberg

Neighborhood

Hos Neighborhood er pizzaerne ekstra tynde og drikkevarerne ekstra stærke. Filosofien bag restauranten er ifølge indehaver Martin Beck Duedahl at kombinere de to ting, som københavnerne elsker mest; pizza og cocktails. På menuen finder du otte pizzaer med delikat fyld. Du kan for eksempel vælge en “Lamb Aubergine” med krydrede kødboller lavet på lamme- og svinekød, stegt aubergine, tomat passata, comté ost og “minty youghurt”.

Adresse: Istedgade 27, København V

LÆS OGSÅ: GUIDE: 17 steder du skal spise frokost i København

Gran Torino

Madklubbens Gran Torino fortjener selvfølgelig også en plads på listen. Restauranten er rykket i nye lokaler, men kun lige ind til naboen, hvor Hanzō tidligere lå. Pizzaerne er inspirerede af den napolitanske stil, og bundene er lavet på surdej. Der er ti spændende varianter på menuen - for eksempel ‘Crispy Glover’ med taleggio, svinekæbe, brødkrummer og løg.

Adresse: Sortedam Dossering 5, København N

Nino’s Pizzaria

På Guldbergsgade finder du den lille biks Nino’s. Det italienske pizzaria er et populært take away-sted for beboerne på Nørrebro, men de har også fortovsservering om sommeren, og om vinteren kan man også lige klemme et par mennesker ind i pizzariaet. Deres pizzaer er uden tvivl lige så gode som på de dyrere gourmetsteder.

Adresse: Guldbergsgade 18, København N

Rossopomodoro

De åbnede deres første restaurant i Napoli i 1999, og siden er tusindvis af pizzaer langet over disken, og Rossopomodoro har spredt sig til resten af verden. I København ligger de hos Illum Rooftop, som åbnede i begyndelsen af 2016. Du finder et stort udvalg af pizzaer, og du kan vælge en bund lavet på fuldkorn, hvis du vil spare lidt på kalorierne.

Adresse: Illum, Østergade 52, København K

LÆS OGSÅ: GUIDE: Her er de 12 bedste brunchsteder i København

La Vecchia Signora

I Indre By finder du det autentiske italienske trattoria La Vecchia Signora. Om sommeren kan du nyde din pizza i deres gårdhave, mens der om vinteren er rigeligt med siddepladser indendøre. På menukortet finder du alle de italienske klassikere: Margherita til den kræsne, Le Quattro Stagioni til osteelskeren og Siciliana til hende, der elsker fisk.

Adresse: Grønnegade 12-14, København K

BEHOV - En spisebutik

Hos Behov i det københavnske Nordvest-kvarter kan du selv bygge din pizza. Du vælger, om du vil have en klassisk pizzabund, eller den skal være grov eller glutenfri. Saucen kan være klassisk tomatsauce, men du kan også vælge en grøn sauce lavet på spinat, artiskok, persille, basilikum og rucola eller en bianca: uden sauce. Der findes 28 ingredienser som toppings på kortet blandt andet varmrøget laks, pancetta eller mortadella.

Adresse: Rentemestervej 94, København NV

Se, hvad vi ellers skriver om: Pizza, Restaurant, København, Guide og Tømmermændsmad