GUIDE: Her er de bedste sunde spisesteder i København
SPONSORERET indhold

GUIDE: Her er de bedste sunde spisesteder i København

Mad på farten behøver ikke være usund. Vi har samlet de bedste sunde spisesteder, som også har take away her.

Af: Maja Grønholdt Jensen Foto: Hafnia Bar
17. feb. 2017 | Livsstil | Eurowoman

California Kitchen

På California Kitchen serverer de moderigtige ‘bowls’ med skønne og sunde salater. Der er noget for enhver smag. Noget for hende, der elsker fisk, hende der ikke kan spise et måltid uden kød, og også et udvalg for hende der er vegetar eller veganer. Som navnet antyder sender indretningen på California Kitchen dig mod varmere himmelstrøg. Der er plads til at slå sig ned, men du kan også vælge at tage din salat med hjem.

Adresse: Nørrebrogade 12

 

The best company and salads in the 'Californian' sunbeams, looking at the freezing weather outside 👌🏼🥙

A photo posted by A N N A (@annabartels) on

Souls

Hos Souls gør de deres bedste for kun at bruge lokale råvarer, holde det 100 procent plantebaseret og derved passe på vores planet. De serverer både morgenmad, brunch, frokost og aftensmad, så der er masser af sunde måltider at vælge mellem. Du kan for eksempel vælge ‘Supreme Salad’ med tofu-steak, søde kartofler, hummus, avokado, quinoa, edamame bønner med en cashew-karry dressing.

Adresse: Melchiors Plads 3, København Ø

 

#glutenfree super #salad #soulscph #eatlikeyougiveafork #vegan #copenhagen #denmark

A photo posted by souls (@soulscph) on

LÆS OGSÅ: 10 sunde opskrifter: Spis dig slank

42 RAW

De startede ud som det første ‘raw’-spisested i København, men har med årene ændret lidt i konceptet. Maden er 100 procent plantebaseret og uden hverken laktose eller gluten. På menuen kan du finde både forskellige udgaver af morgenmad, sandwiches, salater, pizza eller en vegetar-burger.

Adresse: Du kan finde 42 Raw tre steder i København.

Sund Sult

Hos Sund Sult kan du få et stort udvalg af sund take away, eller du kan slå dig ned ved bordene udenfor om sommeren. Hos Sund Sult kan du for eksempel selv sammensætte din salat eller vælge en af deres sandwich, toasts eller deres grøntsagssuppe. Hvis du vil skylle ned med et skud vitaminer, findes der seks forskellige juice på kortet.

Adresse: Elmegade 8, København N

 

I eat out a lot but when I eat out its always fuckin delicious. 🌱Favorite salad bar. SUND SULT

A post shared by Esa Jones 🇺🇸🇩🇰 (@tisajones) on

LÆS OGSÅ: 8 genveje til mere energi

Hafnia Bar

Filosofien hos Hafnia Bar er at lave sund, velsmagende og bæredygtig mad. De tilbyder glutenfrit og vegansk mad, men du kan selvfølgelig også vælge fisk eller kød, hvis det er det, du er vild med. Du kan besøge Hafnia Bar både morgen, middag eller aften. Prøv for eksempel en ‘Cashew yoghurt med granola’ til morgenmad, en ‘sandwich med falaffel’ til frokost og en ‘Bønneragout’ til aften.

Adresse: Store Regnegade 26, København K

WeDoFood

Hos WeDoFood er filosofien at sælge lækre mættende salater til overkommelige priser. Du kan for eksempel vælge en ‘Bland-selv-salat’ eller en favorit fra kortet. WeDoFood sælger desuden lækre færdigretter, som du let kan varme hjemme for eksempel ‘Kylling i Karry’ eller ‘Dahl - vegetarret’.

Adresse: Du finder WeDoFood tre steder i København.

LÆS OGSÅ: GUIDE: Her er de bedste brunchsteder i København

simpleRAW

Filosofien hos simpleRAW er at servere mad med mindst mulig bearbejdning og udelukkende ved brug af grøntsager, frø, kerner, nødder, bladgrønt og frugt. Det vil sige plantebaseret mad. På menukortet finder du både brunch, sandwich eller varme retter som grøntsagsnudler eller burger. Du kan nyde dit måltid i restauranten eller bestille take away.

Adresse: Gråbrødretorv 9, København K

Fredco’s Deli

Her kan du købe salater og sandwich som take away eller finde en stol i biksen. Du blander selv din salat, og der findes seks forskellige sandwich på kortet blandt andet en vegetarisk med hummus. Hvis du er mere til suppe, kan du vælge mellem tomat-, jordskokke- eller kartoffelsuppe.

Adresse: Fredco’s Deli findes to steder i København.

Smag

Hos Smag er filosofien at servere sund sæsonbestemte grøntsager og fedtfattigt kød, og på den måde bidrage til en sundere hverdag. På menuen finder du salater, sandwich samt ugens ret. Menuen skifter ofte, fordi de altid vil servere sæsonens mest friske råvarer.

Adresse: Du kan finde Smag fire steder i København.

Palæo

Som navnet antyder kan du hos Palæo finde palæo-kost - også kaldet stenalderkost. Maden tager udgangspunkt i teorien om, at vores fordøjelsessystem ikke har ændret sig, selvom vores madvaner gennem årene har ændret sig meget. Hos Palæo undgår de derfor unødig forarbejdning og sukker i alle deres produkter. På menuen finder du for eksempel wraps, salater eller forskellige varme retter.

Adresse: Du kan finde Palæo seks steder i København, og du kan desuden købe deres produkter på farten i 7-Eleven, Netto eller Føtex. 

 

Frokost 😋

A post shared by Anthon Louis (@anthonlouis) on

 

LÆS OGSÅ: GUIDE: Her finder du de bedste burgere i København

LÆS OGSÅ: GUIDE: 17 steder du skal spise frokost i København

LÆS OGSÅ: Glem januarkuren - og gør dette i stedet