Bedste morgenmad i København - her er vores favoritter
Foto: Mikkel Hariba / Mirabelle Hos Mirabelle på Nørrebro kan du få morgenmad fra kl. 7 om morgenen. Her åbner deres bager nemlig.

Morgenmad i København

Guide: Her får du den bedste morgenmad i København

Der findes hundredvis af muligheder for morgenmad i København. Vi har samlet nogle af vores favoritter her.

Start morgenen ud med godt bagværk, lækre bowls med grød og smoothie eller et lunt, blødkogt æg. 

Der findes et utal af morgenmadsmuligheder i København, hvis den klassiske havregrød skal have en overhaling, men det kan være svært at gennemskue, hvor du får mest god mad for dine penge. 

ALT.dk har derfor samlet vores absolutte favoritter, hvor du kan stille sultne morgenmaver med mere en blot en skive rugbrød med ost.

Her er alt fra hurtige bagerier til steder, der kræver en stille morgen. 

Bon appetit! 

Juno the Bakery

Stjernebageriet over dem alle, Juno the Bakery, har måske byens bedste (og mest hypede) kardemommesnurre – og mundvandet stopper ikke med at løbe her. Hos Juno kan du også sætte tænderne i saftige surdejsboller, croissanter, der er bagt til perfektion, tebirkes, knækbrød og alle de andre bagerklassikere, der er bagt med så stor kunst, at det burde undervises i på bagerskolen. Der er ikke meget plads i det lille bageri, så tag morgenmaden med ud i det fri, eller spis den hjemme med dagens avis ved din side.

Juno the Bakery
Århusgade 48
2100 København Ø

Andersen & Maillard

Endnu en sværvægter blandt de Københavnske bagerier. Hos Andersen & Maillard finder du en af byens bedste croissanter, en helt i orden skive brød med ost og et blødkogt æg on the side til dig, der er rigtig sulten. Deres hjemmeristede kaffe er også ganske god, hvilket ikke er så underligt, når den har prisvindende kaffeekspert Hans Kristian Andersen ved roret. Den anden ejer, Milton Abel, har såmænd både Noma og flere eksklusive, amerikanske restauranter på CV’et, hvilket bagværket bestemt bærer præg af. Her kan du fylde sultne morgenmaver, mens du kan lade dig fascinere af, hvordan en af verdens bedste dessert-kokke tryller.

Andersen & Maillard
Nørrebrogade 62
2200 København N

H15

Kødbyen boomer med gode spisesteder, og H15 er absolut ingen undtagelse. I den gamle fragtmandshal får du god, klassisk morgenmad til småpenge – det kunne f.eks. være et stykke sprødt brød med ost, et blødkogt æg eller en frisk (og lækker!) appelsinsalat. Stemningen er Vesterbro-hip uden at være prætentiøs eller moderne. Hyggeligt, helt nede på jorden og med udkig til den skæve og farverige palette af mennesker, der bor i det gamle brokvarter. H15 er et godt sted til dig, der vil starte morgenen i autentiske omgivelser – og som ikke har de store krav til din kaffe.

H15
Halmtorvet 15
1700 København V

Prolog Coffee

Når du er træt af filterkaffen hos H15, kan du gå videre til hyggelige Prolog, hvor de syrlige dråber ikke bliver meget bedre. I to år i træk er drengene bag den hippe kaffebar løbet med førstepladsen i Danish Barista Championship, og der er da også noget om snakken, hvis du spørger os på redaktionen – og det har du jo gjort, siden du er havnet her. Mæt maven med en sprød croissant, en snasket kanelsnegl eller et lækkert, hjemmebagt knækbrød med pålæg, men glem endelig ikke at have masser af plads til god kaffe!

Prolog Coffee
Høkerboderne 16
1712 København V

Mirabelle

På hippe Guldbergsgade kan du mætte maven med Mirabelles fremragende bagværker. Prøv blandt andet en mindre Godmorgen Tallerken, der har alt godt fra morgenmadskøkkenet, eller spis dig mæt i æggeanretninger som Eggs Benedict eller Æg ‘en Cocotte’, hvis sulten er i den mindre størrelsesorden. Vil du hellere nyde din morgenmad på sengen - eller på vej til arbejde - kan brødet fra Mirabelles bageri bestemt også anbefales – og her åbner dørene allerede kl. 7.00.

Mirabelle
Guldbergsgade 29
2200 København N

Bowl Market

Morgenmad i skål har alle dage været en sikker vinder, og hos Bowl Market kan du selv bestemme, om skålen skal fyldes med vitaminrige smoothies eller en lun grød. På ægte Instagram-manér er alle skåle toppet med et sirligt låg af nænsomt udvalgt - og nøje placeret – toppings, lige fra friske bananer, acai-bær og rabarberkompot til nødder i alle afskygninger. Lige til dig, der lever vegansk, eller som bare godt kan lide at starte morgenen på den sunde og friske måde.

Bowl Market
Gasværksvej 3,
1656 København V

Sanders

Start morgenen med en sprød croissant, en halv (og temmelig dyr) grapefrugt med mandelolie og et blødkogt æg med trøffel-toast. Sanders er hip med hip på, og her kan du indtage din morgenmad i smukke omgivelser, mens du omringes af folk, der er travlt optaget med at tage billeder af deres flotte anretninger. Er pengepungen skrabet, bør du læse videre. Her koster en avokadomad nemlig 80 kroner, mens du må af med 35 kroner for en halv grapefrugt. Bevares, det smager da også skønt. 

Sanders
Tordenskjoldsgade 15
1055 København K

Grød

Grød er efterhånden en gammel kending, men hvorfor lave noget om, der fungerer? Start morgenen ud med en cremet grød, toppet med karamelsauce, mandler og friske æbler, banan og peanutbutter eller ristede kokosflager og bærkompot. Hos Grød er havregrød ikke bare havregrød, og sætter du pris på et kreativt twist i din daglige portion fibre, er der god grund til at smutte forbi Grød, som desuden har både vegansk og glutenfri mad på menuen.

Grød
Har flere adresser i København og Århus
Tjek hjemmesiden

Se, hvad vi ellers skriver om: Guide, Restauranter i København, Café og København