TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Bedste morgenmad i København - her er vores favoritter
Foto: Mikkel Hariba / Mirabelle Hos Mirabelle på Nørrebro kan du få morgenmad fra kl. 7 om morgenen, når deres bager slår dørene op.

Morgenmad i København

Guide: Her får du den bedste morgenmad i København

Der findes hundredvis af muligheder for morgenmad i København. Vi har samlet nogle af vores favoritter her.

Grød

Grød med karamelsauce og friske æbler, grød med banan og peanutbutter eller grød med ristede kokosflager og bærkompot. Hos Grød er havregrød ikke bare havregrød, så hvis du sætter pris på et kreativt twist i din daglige portion fibre, er der god grund til at smutte forbi Grød, der desuden både har vegansk og glutenfri mad på menuen.

Åbningstider: Grød har fire butikker i København og en enkelt i Aarhus. De har alle åbent i hverdage fra kl. 7.30-21.00 og i weekenden fra kl. 9.00-21.00 - bortset fra butikken i Torvehallerne i København, der holder åbent fra kl. 7.30-19.00 i hverdage og kl. 9.00-18.00 i weekenden.

Adresser: 

Jægersborggade 50, 2200 København N

Torvehallerne, Hal 2, Stade 8A, Linnésgade 17, 1362 København K

Nordre Frihavnsgade 55, 2100 København Ø

Falkoner alle 34, 2000 Frederiksberg C

Skt. Knuds Torv 7-9, 8000 Aarhus C

Møller - Kaffe og Køkken

Hos Møller - Kaffe og Køkken kan du helt selv sammensætte din foretrukne morgenmadsmenu. Du kan for eksempel vælge mellem morgenmads-klassikere som røræg med hjemmelavet fynsk ketchup og vafler med engelsk creme, eller bevæge dig ud i mere alternative morgenmadsretter som nuggets med grøn mayo, bagte jordskokker med creme fraiche eller instagramklassikeren: avocado med karidnalrød peber, chili og fraiche. Skyl hele herligheden ned med friskpresset appelsinjuice eller et ingefærshot. 

Åbningstider: Alle dage 9.00-16.00

Adresse: Nørrebrogade 160, 2200 København N

Far’s Dreng

På denne menu finder du alt, hvad dit morgenmads-hjerte måtte begære, men vi kan især anbefale deres croque madame. Hvis du hellere vil køre den sunde stil, kan du for eksempel prøve deres chia-pudding, deres acai-bowl eller deres skyr med hjemmelavet rabarberkompot.

Åbningstider: Hverdage kl. 8.00-18.00, lørdage kl. 9.30-18.00 og søndage kl. 9.30-16.00.

Adresse: Ny Adelgade 7, København K

Ipsen og Co

Hos Ipsen og Co behøver du ikke nøjes med den klassiske morgenmad - skyr, boller og blødkogte æg - for den lille café på Gammel Kongevej kører efter konceptet "alt på tavlen serveres hele dagen". Det betyder, at du kan få deres lækre rugbrødsmadder - på ristet brød vel og mærke - med avocado, kartofler, ost og skinke eller tun, fra de slår dørene op kl. 8.00.

Åbningstider: Alle dage kl. 8.00-18.00

Adresse: Gammel Kongevej 108, 1850 Frederiksberg C

Mad og Kaffe

Hos Mad og Kaffe kan du selv sammensætte en særdeles Instagramvenlig morgenmad. Du kan for eksempel vælge mellem blåbæryoghurt med hjemmelavet müsli, røræg med purløg eller havregrød med mango, granatæble og ristet kokos. Mad og Kaffe er en af Københavnernes favoritsteder, så forvent en smule kø, hvis du kommer midt i weekendens primetime.

Pris: Du kan vælge mellem tre, fem eller syv små retter til 78, 120 eller 148 kr.

Åbningstider: Hverdage mellem 8.30-12.00 og i weekenden fra 8.30-13.00.

Adresse: Sønder Boulevard 68, København V eller Tyrolgade 6, København S

Hotel SP34

Hvis du er på jagt efter tidlig morgenmad, kan du med fordel udforske de Københavns hotelrestauranter, og her er Hotel SP34 et godt bud. Vi blev i hvert fald inviteret på en lækker økologisk morgenmadsbuffet i smukke omgivelser - tænk planter i loftet, dæmpet belysning og rustikke møbler - der bestod af alt det, en morgenmadsentusiast kunne ønske sig: Friskbagt brød og croissanter, frisklavede smoothies, lune blødkogte æg, yoghurt med müsli, varme morgenmadsretter - og cava, hvis du skulle have lyst til lidt bobler.

Pris: 195 kr. pr. person

Åbningstider: Hverdage kl. 7.00-10.00, weekend kl. 7.30-11.00

Adresse: Sankt Peders Stræde 34, 1453 København K

Mirabelle

På den hyggelige café på Guldbergsgade kan du både finde en stor klassisk Brunch-tallerken eller en mindre Godmorgen Tallerken på menuen. Herudover er deres Eggs Benedict eller Æg ‘en Cocotte’ altid et sikkert valg. Hvis du hellere vil nyde din morgenmad på sengen - eller på vej til arbejde - kan brødet fra Mirabelles bageri anbefales, for her åbner dørene allerede kl. 7.00.

Åbningstider: Hverdage kl. 8.30-11.30 og weekender kl. 8.30-13.00. 

Adresse: Guldbergsgade 29, København N

Original Coffee

Hvis du er til simpel morgenmad, der ikke nødvendigvis behøver at koste en formue, er der god grund til at svinge forbi Original Coffee. Her koster en bolle 15 kr., et æg med brød 20 kr. og en morgenkomplet 49 kr. Og så er der rig mulighed for at udforske de mange kaffevarianter - fra brasiliansk og colombiansk til etiopisk og guatemalansk. 

Adresser og åbningstider: Original Coffee har både kaffebarer på Nørrebro, Østerbro, Indre By, Hellerup, Taastrup og Lyngby. Få overblik over åbningstider og adresser her.

Se, hvad vi ellers skriver om: Guide, Restauranter i København, Café og København