børnevenlige restauranter i København
Foto: iStock Kan man tage børn med på restaurant? Ja da! Her er de 10 mest børnevenlige restauranter i København.

De 10 mest børnevenlige restauranter i København

Hvor finder man en god restaurant i København, hvor børn også er velkomne. Vi har fundet 10 børnevenlige restauranter i hovedstaden, hvor du trygt kan tage poderne med.

På restaurant med børn i København: København bugner med lækre restauranter. Men har man været ude og spise med børn, så ved man også, at det overhovedet ikke er hyggeligt for hverken store eller små, hvis ikke børn bydes hjerteligt velkomne, og hele familien kan hejse skuldrene ned fra øreregionen og bare være sammen. Vi har samlet vores favoritter, når det kommer til bedste, rareste og mest børnevenlige restauranter i København. Her er både godt at spise med børn og hjerterum til de små. Det kan vi li’. 

Billede fra Instagram: @greasyspoondk

Børnevenlig betjening: Greasy Spoon Diner

Skal I have en all-American-feeling med de lækreste milkshakes i byen, så skal I tage på Greasy Spoon Diner, hvor I kan putte jer i de små båse indrammet af læderbænke. Konceptet er amerikansk diner a la moderne Grease. Det vil sige milkshakes med kirsebær og Oreos på toppen, lækre burgere, saftige steaks og masser af fritter. Her er ikke børnestole og legetøj, men børnevenlig betjening og et menukort, som både små og store begejstrer sig over.

Adresse: Studiestræde 14, 1455 København K.

Billede fra Instagram: @thelaundromatcafe

Mødregruppens favorit: The Laundromat Café

Det må siges at være lidt af et kvalitetsstempel for børnevenligheden, når man er et af de mest besøgte steder af mødregrupper, som The Laundromat Café på Østerbro er. Her kan man i ro og mag nyde sin klassiske, gode cafémad, mens børnene tulrler omkring i de hyggeligste omgivelser. Der er gode legesager, et rart legeområde og både regulære borde og sofaområder. Desuden er der fine puslefaciliteter, skulle man have brug for den slags.

Adresse: Århusgade 38, 2100 København Ø. – Men også deres Frederiksberg-café er god til børn!

Billede fra Instagram: @kubcolk

God til børn: Nagoya running sushi

Hvis dine unger kan lide sushi, så er running sushi næsten altid en god idé. Mad bliver bare sjovere, når den kører på forbi på bånd, og man selv kan vælge til og fra. Hos Nagoya er sushien fin og ofte iklædt flot frugt og des lige, og der er tillige et godt udvalg af varme retter uden rå fisk. Betjeningen er rar, og ungernes entusiasme, uanset hvor højstemt den kan blive, er helt i orden.

Adresse: Sølvgade 84, 1307 København K.

Billede fra Instagram: @halifaxburgers

Børnevenlig burger: Halifax

Burgerkæden Halifax findes flere steder i byen og byder på virkelig gode burgere for enhver smag. Det er lækkert for både børn og voksne, og ungerne elsker medbestemmelsen, når der skal vælges bolle, fritter og mayo. Tjenerne er søde og gode til at indstille sig på børnemode og tager gerne en snak om, hvad for en slags agurker de små kan lide, eller om burgeren må indeholde løg eller ej. Stemningen er løssluppen og prisen er fin.

Adresse: Der er flere restauranter i byen, men en af de mere rummelige, ligger på Trianglen 1, 2100 København Ø.

Billede fra Instagram: @mmleilange

Uopfindsomt men det virker!: Jensens Bøfhus

Medgivet at det ikke er super nytænkende, men Jensens Bøfhus spiller bare, når man har børnene med. Mor og far kan få en hæderlig bøf med tilbehør, og ungerne har masser af valgmuligheder på børnemenukortet, som måske er et af de bedste, man kan møde. Her kan poderne vælge alt fra frikadeller til europæisk rump steak, og de kan få ta’ selv softice til dessert, hvis altså forældrenes sukkerpolitik tillader det.

Adresse: Der ligger flere i byen – men fx Vesterbrogade 11a, 1620 København V.

Billede fra Instagram: @plummum

Restaurant med god børnemenu: Italy

Et af de mest stemningsfulde steder at tage hen og spise med børn, er på restaurant Italy på Amager. Som navnet antyder, er maden italiensk – og virkelig god! Hvad end I vælger pasta, pizza eller bøf, går hverken store eller små skuffede hjem. Restauranten har ikke børnehjørne eller hober af legetøj, men til gengæld et rigtig fint menukort til ungerne, børnestole og tjenere, der fremtryller gerne tegnegrej til at forlænge hyggen med.

Adresse: Reberbanegade 3, 2300 København S.

Billede fra Instagram: @amaliestoldt

Buffet for børn: Café Dalle Valle

På Dalle Valle er der god plads. Uanset om du vælger den i Københavns centrum eller i Amager Centeret, så har man ikke nabobordet i nakken, og børnene er vilde med den store brunchbuffet. Desuden kører de et fast tilbud, som er særligt lukrativt, hvis man skal ud og spise en hel familie: ½ pris på a la carte i tidsrummet 16 til 22 lørdag-tirsdag. Det passer perfekt til børnefamiliemaver, der er sultne allerede 17.30.

Adresse: Fiolstræde 3, 1171, København K, blandt andet.

Billede fra Instagram: @rwidenborg

Børnenes favorit: Gorms

Pizza er og bliver en børnefavorit, og Gorms er virkelig gode, men uden at det bliver så eksotisk, at børnene ikke nemt kan finde nogle, de har lyst til. Derudover er en ikke uvæsentlig detalje, at restauranten i Fields er udstyret med et legehjørne med både legesager, børnemøbler og tv til de små. Det er givetvis ikke det mest romantiske sted for voksne at spise middag, men stemningen er afslappet, og man kan jo med fordel slå det sammen med lidt tørskoet shopping.

Adresse: Ørestadsboulevard 102b, 2300 København S. Derudover ligger Gorms efterhånden mange steder i byen.

Billede fra Instagram: @carlcrushcollect

For hele familien: Westmarket

Madmarked med masser at spise for enhver smag og en god, nyåbnet gårdhave at slippe børnene løs i. Mens mor og far kan nyde et glas kold hvidvin til deres fisk, kan børnemunde mæske sig i alt fra fish ’n’ chips-takeaway til friskbagte madvafler eller en hånd-kage. Man kan både finde en god restauration, få mere streetfood-inspireret takeout eller få sig en markedsoplevelse på det Vesterbro’ske madmarked. Uformelt og dejlig urbant.

Adresse: Vesterbrogade 97, 1611 København V.

Billede fra Instagram: @angelbach_photography

Børnevenlig restaurant: Bones

Er I til snaskede fingre på amerikansk manér, så skal I en tur på Bones på Amager. Her er der dømt spareribs og bøffer direkte fra grillen og i autentisk amerikanerstil, kan man selvfølgelig size sin bøf op efter behag. – Eller ned til juniorstørrelse. Konceptet er tænkt i børnehøjde, og der er både balloner og legeposer til alle poder. Og så er der også indrettet et legehjørne, til når de små maver er fyldte før de store.

Adresse: Amagerbrogade 132, 2300 København S.

LÆS OGSÅ: Guide: Her er de 12 bedste brunchsteder i København

LÆS OGSÅ: 16 ting du kan lave i København, når det regner

LÆS OGSÅ: Guide: Her er de bedste sunde spisesteder i København

Se, hvad vi ellers skriver om: Familieliv, København, Restaurant, Restauranter i København og Café