God frokost i København

Foto: Garbanzo pressefoto Pitabrød fra Garbanzo. Hvor skal du spise din næste frokost i København?

God frokost i København

GUIDE: 21 steder, du skal spise frokost i København

Mangler du inspiration til, hvor du skal spise en god frokost i København? Så læs med her. Hovedstaden rummer nemlig alt fra delikate smørrebrød, snaskede burgere og saltede fritter til æggewraps og grøntsagsbowls. Der er noget for enhver smag!

Der er et utal af gode frokoststeder i København, men det kan svært at vælge, hvor man skal spise. Vi guider dig derfor til nogle af vores yndlingsspisesteder – uanset om du skal have en burger med på farten eller gerne vil nyde lækkert smørrebrød.

Velbekomme!

Hvor finder jeg den bedste burger?

Hungry Dane

Hvis din mave sultent kalder efter en velsmagende burger, så kan du lægge vejen forbi Hungry Dane. Her tilbereder de burgerne sous vide i ti timer i andefedt. Alt kødet bliver efter den lange tilberedningstid pulled og lagt i en briochebolle. Burgerne fås med and, gris, kylling og oksekød - og det er selvfølgelig også muligt at få fritter til.

Adresse: Gammel Torv 8, 1457 København. 

Åbningstid: Søndag til torsdag kl. 11.30 - 21.00. Fredag og lørdag kl. 11.30 - 05.00 

Jagger

Michelin-kokken Rasmus Oubæk er manden bag de populære burgerbarer, der ud over burgere også langer hotdogs, klassisk cæsarsalat, milk shakes og frozen daiquiris over disken. Du kan få stillet din burgersult på både Vesterbro, Frederiksberg og flere ander steder i byen. Jagger har nemlig seks filialer.

Adresser: Istedgade 62, 1650 København V, Amagerbrogade 128, 2300 København S og flere steder i byen. 

Åbningstid: Kl. 11 til 21 og 22 (det afhænger af, hvilken filial du besøger).

Gasoline Grill

Det startede i en gammel tankstation i Indre by, men nu er Gasoline Grill at finde flere steder i hovedstaden. Stedets burgere er tidligere blevet kåret som én af de 27 bedste i verden af det amerikanske medie Bloomberg. Og du skal skynde dig, hvis du vil sætte tænderne i Gasolins saftige burgerboller, de laver nemlig kun et begrænset antal burgere om dagen. Når der er udsolgt, så lukker biksen og åbner først op igen dagen efter.

Adresser: Landgreven 10, 1301 København K, Niels Hemmingsens gade 20, 1154 København K og flere andre steder i byen. 

Åbningstid: Kl. 11 til udsolgt. 

POPL Burger

Måske nok den mest hypede burger i København. Folkene bag Noma står bag denne burgerbar, der ligger på den anden side af Inderhavsbroen mod Refshaleøen og i forlængelse af madmarkedet Broens Gadekøkken. Det er Nomas sædvanlige fokus på kvalitet, innovation, madlavning og hensyn til miljøet, der også går igen i deres både klassiske burger og vegetariske version. Her bruger de fx oksekød fra økologiske gårde på den jyske vestkyst, og deres quinoabøffer går igennem en to-dages proces for at blive til patties, der er håndlavet i Nomas fermenteringslab.

Adresse: Strandgade 108, 1401 København K

Åbningstid restauranten: Onsdag-søndag 17.00-23.00

Åbningstid takeaway:  Onsdag-søndag 12-sold out

Dandelion Burger

Hvis du er på udkig efter en saftig burger med hjemmesyltede pickles, god chilimayo og perfekt stegt bøf (både med kød og i vegetarversion i form af én stor falafel), så er Dandelion Burger i indre by et godt sted at starte. For 100 kroner kan du få en menu, der består af en burger, pomfritter, mayo og en kold drik. Det er perfekt til en hurtig frokost

Adresse: Dronningens Tværgade 12, 1302 København

Åbningstid: 11.30-21

Hvor finder jeg den lækreste sandwich?

Smagsløget Sandwichbar 

Med ordene 'store sandwich - stor smag' lægger dette sted op til, at man kan få stillet sulten. Menukortet bugner med sandwiches i forskellige afskygninger. Lige fra den spicy til klassikserne med frikadelle eller flæskesteg.

Adresse: Vesterbrogade 19, 1620 København V 

Åbningtid: Søndag til torsdag kl. 10 - 22. Fredag og lørdag kl. 10 - 00. 

Kaffebiksen

Hvis du elsker en klassisk varm panini med pesto og lækkert fyld, så er Kaffebiksen på Frederiksberg et godt sted at kigge forbi. Her kan du få fx få stillet sulten med en lækker tun-panini og bestille en friskpresset juice til. Nyd din panini i den hyggelige café, der nærmest er indrettet som en privat stue med masser af plads til at arbejde i, eller tag den to-go.

Adresse: Falkoner Allé 79, 2000 Frederiksberg

Åbningstid: Kl. 7.30-20 i hverdage og kl. 9-20 i weekender.

District Tonkin

Kender du báhn mi, den vietnamesiske fusionssandwich? Den franske baguette møder asiatiske krydderurter i en skøn gastronomisk forening. Skal du spise frokost i København, og hungrer du efter en sandwich, så læg vejen forbi her.

Adresse: Dronningens Tværgade 12, 1302 Købehavn K og Mikkel Bryggers Gade 2, 1460 københavn K

Åbningstid: Søndag til onsdag kl. 11 - 21.30. Torsdag til lørdag kl. 11 - 22. 

Hvor finder jeg sund og lækker frokost?

42Raw

Filosofien bag retterne hos 42Raw er, at alt skal serveres i så naturlig tilstand som muligt. Det vil blandt andet sige, at maden bliver tilberedt så skånsomt, det kan lade sig gøre, og uden tilsat sukker og konserveringsmidler. På menukortet finder du trøffel-burgere, diverse sandwich og lune bowls med masser af grønt. 

Adresser: Pilestræde 32, 1112 København K og Frederiksberg Centret, Falkoner Allé 21, 2000 Frederiksberg

Åbningstid: Varierer afhængig af filial, men åbningstiden er mellem kl. 8-20. 

Garbanzo

Hvis du elsker pitabrød, men er træt af den helt klassiske med dåsemajs og creme fraiche-dressing fra dit lokale supermarked, så er der virkelig god grund til at kigge forbi Garzbanzo, som laver super lækre, tynde og sprøde pitabrød med alt fra flanksteak til halloumi og masser af lækker hummus eller tzatziki. Her bliver du mæt og glad efter at have indtaget masser af grøntsager med god smag og fylde – uden at skulle døje med den friturefest, som meget andet takeaway byder på.

Adresser: Sværtegade 3, 1118 København K og Falkoner Allé 82, 2000 Frederiksberg

Åbningstid: Alle ugens dage fra kl. 11-21

PALÆO

Tanken bag PALÆO er, at der ikke er sukker, korn eller mælkeprodukter i maden, men i stedet kød, æg, grøntsager, frugt og nødder. Derfor kan man blandt andet sætte tænderne i wraps lavet på æg samt grøntsagspasta og bolognese. Derudover kan man slukke tørsten i shakes i alle regnbuens farver. 

Adresser: Bl.a. Trianglen 3, 2100 København og Pilestræde 32, 1112 København. 

Åbningstid: Varierer afhængig af filial, men åbningstiden er mellem kl. 8-20.

California Kitchen

Ét af Nørrebros sunde spisesteder serverer bowls, som det så smart hedder, med sunde salater og lune retter. Indretning og menukort er inspireret af Californiske himmelstrøg, hvor den sunde livsstil bliver dyrket fuldt ud. Slår du dig ned her for at spise, så husk at bestille en kombucha til din mad – det er tidens mest trendy sundhedsdrik, hvis du ikke allerede ved det.

Adresse: Nørrebrogade 12, 2200 København N, Vesterbrogade 58, 1620 København V og Grønnegade 32, 1107 København K. 

Åbningstid: Varierer afhængig af filial, men åbningstiden er omkring kl. 11.30 - 21.45

Hvor finder jeg et udsøgt asiatisk måltid?

Wokshop

Tag et smut til Thailand midt i København. Det thailandske køkken er fyldt med friske urter, krydderier og grøntsager. Det får man hos Wokshop i fællesskab med fried noodles, fried rice og suppe. På mange af retterne gælder et frokosttilbud - så det bliver lidt billigere at få stillet sulten! 

Adresse: Ligger bla. på Ny Adelgade 6, 1104 København K

Åbningstid: Søndag til torsdag kl. 11.30 - 21. Fredag til lørdag kl. 11.30 - 22 (frokosttilbuddet gælder mellem kl. 11.30 og 15)

The Ricemarket

Ganske tæt på Strøgets butikker finder du The Ricemarket. Sæt en af menukortets karryretter til livs eller køb dig en bento box med forårsruller og tag den med ud i solen. Du skal regne med at slippe 145 kr. for en frokost hos The Ricemarket.

Adresse: Hausergade 38, 1128 København K. 

Åbningstid: Kl. 12-24 

Papa Ramen

Den japanske ramen er muligvis en af tidens mest hypede retter, og det knopskyder lige nu med ramensteder over hele byen. Et af de bedste er Papa Ramen. Frokost i København kan altså også være lig med varm nudelsuppe fra Solens rige.

Adresse: Skydebanegade 16, 1709 København V

Åbningstid: Tirsdag til torsdag kl. 12-21. Fredag til lørdag kl. 12-22. Søndag kl. 12-21. Mandag lukket.

Hvor finder jeg det bedste smørrebrød?

Restaurant Palægade

En klassisk frokost i København finder du hos Restaurant Palægade. Her er smørrebrødet udført med mesterligt håndværk, og bør selvfølgelig nydes med en kold øl og et glas brændevin til. Smørrebrøds-sedlen er lang, og priserne starter ved 100 kr.

Adresse: Palægade 8, 1261 København K

Åbningstid: Frokost serveres fra kl. 11.30 til 15.

Café Dyrehaven

På Sønder Boulevard ligger en café, som kan samle folk til morgenkaffe, aftensjusser og ikke mindst en god omgang smørrebrød. Menukortet byder på Eggs Benedict, kyllingsalat og roastbeef med tarragon mayo. Det er smørrebrød i store størrelser, så hvis man vil smage mere end én variant, kan det godt betale sig at vælge tilbuddet med to mindre stykker på én tallerken til 115 kr. 

Adresse: Sønder Boulevard 72, 1720 København V

Åbningstid: Køkkenets har åbent mandag til fredag kl. 9.30 - 16 og 17 - 21. Lørdag til søndag kl. 9 - 16 og 17 - 21. Selve caféen har åbent til de sene aftentimer. 

Mad og kaffe

Caféen blev først kendt for deres brunch, men vi vil gerne fremhæve stedets smørrebrød, der bliver serveret på økologisk rugbrød. Udvalget er begrænset, til gengæld er det godt. Vælg mellem rødspættefilet, tartar med friterede kapers eller et stykke med hønsesalat. Der er to stk. for 125 kr. Og selv om det ikke er traditionelt i kombination med smørrebrød, så må vi anbefale, at du også bestiller en portion pommes frites med trøffelmayo.

Adresser: Sønder Boulevard 68, 1720 København, Tyrolsgade 6, 2300 København S og Godthåbsvej 45 st. th, 2000 Frederiksberg. 

Åbningstid: Alle dage kl. 8.30 - 20 eller 21 (det afhænger af filialen). Frokost serveres fra kl. 12.45 i hverdagene og fra kl. 13.30 i weekenderne. 

Samlet på ét sted

Er det svært at vælge, hvor sulten skal stilles, findes der heldigvis flere steder i hovedstaden, hvor udbuddet er samlet på ét sted, og der er noget for enhver smag. Besøg et af byens madmarkeder, hvor I hver især kan vælge lige det, I har allermest lyst til og måske dele et par retter, så I får smagt så meget forskelligt som muligt. Du kan bla. vælge: 

Torvehallerne
Adresse: Frederiksborggade 21, 1360 København K

Reffen
Adresse: Refshalevej 167, 1432 København (åbner igen til april 2020)

Tivoli Food Hall
Adresse: Vesterbrogade 3, 1630 København V

Denne artikel er oprindeligt fra april 2017, men er blevet opdateret i august 2020.

Se, hvad vi ellers skriver om: Guide, Café, København, Restauranter i København og Ferie i Danmark