God frokost i København
SPONSORERET indhold

GUIDE: Her de de 21 bedste frokoststeder i København

Mangler du inspiration til, hvor du skal spise en god frokost i København? Så læs med her. Hovedstaden rummer nemlig alt fra delikate smørrebrød, snaskede burgere og saltede fritter til æggewraps og grøntsagsbowls. Der er god mad for enhver smag!

Af: Redaktionen Foto: Garbanzo
07. mar. 2024 | Livsstil | ALT.dk

Der er et utal af gode frokoststeder i København, men det kan svært at vælge, hvor man skal spise god mad. Vi guider dig derfor til nogle af vores favorit spisesteder – uanset om du skal have en burger med på farten eller gerne vil nyde lækkert smørrebrød.

Artiklen fortsætter efter videoen...

Her får du de bedste frokostrestauranter i København, som alle er flere besøg værd. Velbekomme!

Hvor finder jeg den bedste burger i København?

Sporvejen

Hvis din mave sultent kalder efter en velsmagende burger, så kan du lægge vejen forbi restaurant Sporvejen i Indre By.

I restauranten, der er indrettet som en gamle sporvogn, serverer de burgere efter en hver smag, og burgerne fåes både med bøf og kylling samt som vegetarburger. Du kan selvfølgelig få de sprødeste fritter til, men du kan også opgraderer tilbehøret til chili beans eller muslinger.

Adresse: Gråbrødretorv 17, 1154 København K.

Åbningstid:  Mandag til torsdag: 11.00 - 22.00, fredag til lørdag: 11.00 - 23.00 samt søndage og helligdage: 12.00 - 22.00.

Læs også

Jagger

Michelin-kokken Rasmus Oubæk er manden bag de populære burgerbarer, der ud over burgere også langer hotdogs, klassisk cæsarsalat, milk shakes og frozen daiquiris over disken.

Du kan få stillet din burgersult på både Vesterbro, Frederiksberg og flere ander steder i byen. Jagger har nemlig seks filialer.

Adresser: Istedgade 62, 1650 København V, Amagerbrogade 128, 2300 København S og flere andre steder i byen. 

Åbningstid: Kl. 11 til 21 og 22 (det afhænger af, hvilken filial du besøger).

Gasoline Grill

Det startede som en lille biks i en gammel tankstation i Indre by, men nu er Gasoline Grill at finde flere steder i hovedstaden. Stedets burgere er tidligere blevet kåret som én af de 27 bedste i verden af det amerikanske medie Bloomberg.

Og du skal skynde dig, hvis du vil sætte tænderne i Gasolins saftige burgerboller, de laver nemlig kun et begrænset antal burgere om dagen. Når der er udsolgt, så lukker biksen og åbner først op igen dagen efter.

Adresser: Landgreven 10, 1301 København K, Niels Hemmingsens gade 20, 1154 København K og flere andre steder i byen. 

Åbningstid: Kl. 11 til udsolgt. 

Læs også

POPL Burger

Måske nok den mest hypede burger i København - og stedet er også et af de helt gode bud, hvis du leder efter en god burger i København.

Folkene bag Noma står nemlig bag denne burgerbar, der ligger på den anden side af Inderhavsbroen mod Refshaleøen og i forlængelse af madmarkedet Broens Gadekøkken.

Det er Nomas sædvanlige fokus på kvalitet, innovation, madlavning og hensyn til miljøet, der også går igen i deres både klassiske burger og vegetariske version. Her bruger de fx oksekød fra økologiske gårde på den jyske vestkyst, og deres quinoabøffer går igennem en to-dages proces for at blive til patties, der er håndlavet i Nomas fermenteringslab.

Adresse: Strandgade 108, 1401 København K

Åbningstid restauranten: Onsdag – fredag 17.00 – 23.00 samt lørdag- søndag 12.00 – 15.00 og 17.00 – 23.00.

Åbningstid takeaway:  Onsdag – fredag 12.00 – 15.00 og 16.00 – 21.00 samt lørdag – søndag 12.00 – 15.00 og 17.00 – 21.00.

Dandelion Burger

Hvis du er på udkig efter en saftig burger med hjemmesyltede pickles, god chilimayo og perfekt stegt bøf (både med kød og i vegetarversion i form af én stor falafel), så er Dandelion Burger i indre by et godt sted at starte.

For 180 kroner kan du få en menu, der består af en burger, pomfritter, mayo og en kold drik. Det er perfekt til en hurtig frokost

Adresse: Dronningens Tværgade 12, 1302 København

Åbningstid: Tirsdag til søndag 11.00 til 21.00

Hvor finder jeg den lækreste sandwich i København?

Smagsløget Sandwichbar 

Med ordene 'store sandwich - stor smag' lægger dette sted op til, at man kan få stillet sulten. Menukortet bugner med sandwiches i forskellige afskygninger. Lige fra den spicy til klassikserne med frikadelle eller flæskesteg.

Adresse: Vesterbrogade 19, 1620 København V  og Peter Bangs vej 139, 2000 Frb

Åbningstid: Vesterbro: søndag-onsdag: 09.00-22.00 samt torsdag-lørdag: 09.00-23.00. Frederiksberg: mandag-søndag: 09.00-22.00

District Tonkin

Kender du báhn mi, den vietnamesiske fusionssandwich? Den franske baguette møder asiatiske krydderurter i en skøn gastronomisk forening.

Skal du spise frokost i København, og hungrer du efter en vietnamesisk streetfood, så læg vejen forbi her. De finder District Tonkin fordelt i nogle af byens hyggeligste gader i hjertet af København.

Adresse: Dronningens Tværgade 12, 1302 Købehavn K, Strandgade 95, 1401 København K og Mikkel Bryggers Gade 2, 1460 københavn K

Åbningstid: Søndag til onsdag kl. 11 - 21.30. Torsdag til lørdag kl. 11 - 22. 

Hvor finder jeg sund og lækker frokost i København?

42Raw

Filosofien bag retterne hos 42Raw er, at alt skal serveres i så naturlig tilstand som muligt. Det vil blandt andet sige, at maden bliver tilberedt så skånsomt, det kan lade sig gøre, og uden tilsat sukker og konserveringsmidler.

På menukortet finder du trøffel-burgere, diverse sandwich og smagfulde bowls med masser af både grøntsager, salat og andet godt til ganen. 

Adresser: Pilestræde 32, 1112 København K

Åbningstid: Mandag-fredag 08.00-20.00 samt lørdag, søndag og helligdage 09.00-18.00

Garbanzo

Hvis du elsker pitabrød, men er træt af den helt klassiske med dåsemajs og creme fraiche-dressing fra dit lokale supermarked, så er der virkelig god grund til at kigge forbi Garzbanzo, som laver super lækre, tynde og sprøde pitabrød med alt fra flanksteak til halloumi og masser af lækker hummus eller tzatziki.

Her bliver du mæt og glad efter at have indtaget masser af grøntsager med god smag og fylde – uden at skulle døje med den friturefest, som meget andet takeaway byder på.

Adresser: Sværtegade 3, 1118 Købehavn K, Falkoner Allé 82, 2000 Frederiksberg, Århusgade 149, 2150 Nordhavn samt flere steder i byen.

Åbningstid: Alle ugens dage fra kl. 11-21

Læs også

PALÆO

Tanken bag PALÆO er, at der ikke er sukker, korn eller mælkeprodukter i maden, men i stedet kød, æg, grøntsager, frugt og nødder. Derfor kan man blandt andet sætte tænderne i wraps lavet på æg samt grøntsagspasta og bolognese. Derudover kan man slukke tørsten i shakes i alle regnbuens farver. 

Adresser:  Ørestads Blvd. 102c, 2300 København S, Falkoner Alle 21, 2000 Frederiksberg, Rømersgade 18,1362 København K og flere steder i byen.

Åbningstid: Varierer afhængig af filial, men åbningstiden er mellem kl. 8-20.

Wedo Greens

Hos Wedo serverer de lækre bowl, med sunde salater og lune retter med gode råvarer. Slår du dig ned her for at spise, så husk at bestille en kombucha til din mad.

Adresse: Bl.a. i Kødbyen og Valby samt på Østerbro, Nørrebro og Frederiksberg. Se mere her.

Åbningstid: Varierer afhængig af filial.

Hvor finder jeg et udsøgt asiatisk måltid i København?

Wokshop

Tag et smut til Thailand midt i København. Det thailandske køkken er fyldt med friske urter, krydderier og grøntsager. Det får man hos Wokshop det lækre udvalg af med fried noodles, fried rice og suppe. På mange af retterne gælder et frokosttilbud, så det bliver lidt billigere at få stillet sulten! 

Adresse: Har bl.a. filialer på både Østerbro, Frederiksberg og Amager samt i Hellerup, Lyngby og København K

Åbningstid: Søndag til torsdag kl. 11.30 - 21. Fredag til lørdag kl. 11.30 - 22 (frokosttilbuddet gælder mellem kl. 11.30 og 15)

The Ricemarket

Ganske tæt på Strøgets butikker finder du The Ricemarket. Sæt en af de mange karryretter på menukortet til livs eller køb dig en bento box med forårsruller og tag den med ud i solen.

Adresse: Hausergade 38, 1128 København K. 

Åbningstid:  Hele ugen fra 12 - 21

Læs også

Papa Ramen

Den japanske ramen er muligvis en af tidens mest hypede retter, og det knopskyder lige nu med ramensteder over hele byen. Et af de bedste er Papa Ramen. Frokost i København kan altså også være lig med varm nudelsuppe fra Solens rige. Især deres japanske miso suppe er lækker!

Adresse: Skydebanegade 16, 1709 København V

Åbningstid: Tirsdag til torsdag kl. 12-21. Fredag til lørdag kl. 12-22. Søndag kl. 12-21. Mandag lukket.

Hvor finder jeg det bedste smørrebrød i København?

Restaurant Palægade

En klassisk dansk frokost i København finder du hos Restaurant Palægade. Her er det bedste fra det danske køkken, nemlig smørrebrødet, udført med mesterligt håndværk, og bør selvfølgelig nydes med en kold øl og et glas brændevin til.

Smørrebrøds-sedlen hos Restaurant Palægade er lang, og indeholder alt fra håndpillede rejer til og priserne starter ved 110 kr.

Adresse: Palægade 8, 1261 København K

Åbningstid: Frokost serveres fra kl. 11.30 til 15.

Café Dyrehaven

På Sønder Boulevard ligger en café, som kan samle folk til morgenkaffe, aftensjusser og ikke mindst en god omgang smørrebrød. Menukortet byder på Eggs Benedict, kyllingsalat og svampetoast. Det er smørrebrød i store størrelser, så hvis man vil smage mere end én variant, kan det godt betale sig at vælge tilbuddet med to mindre stykker på én tallerken til 115 kr. 

Adresse: Sønder Boulevard 72, 1720 København V

Åbningstid:  Mandag til onsdag 11:00-00:00, torsdag 11:00-01:00, fredag-lørdag 11:00-02:00 samt søndag 10:00-17:00

Læs også

Mad og kaffe

Caféen blev først kendt for deres brunch, men vi vil gerne fremhæve stedets smørrebrød, der bliver serveret på økologisk rugbrød. Udvalget er begrænset, til gengæld er det godt. Vælg mellem rødspættefilet, avocado eller et stykke med hønsesalat.

Der er to stk. for 170 kr. Og selv om det ikke er traditionelt i kombination med klassisk smørrebrød, så må vi anbefale, at du også bestiller en portion pommes frites med trøffelmayo.

Hos Mad og kaffe er der altid både god stemning og lækker mad, og stedet er derfor meget populært. Så husk at booke bord på forhånd.

Adresser: Sønder Boulevard 68, 1720 København, Tyrolsgade 6, 2300 København S og Godthåbsvej 45 st. th, 2000 Frederiksberg. 

Åbningstid: Alle dage kl. 8.30 - 20 eller 21 (det afhænger af filialen). Frokost serveres fra kl. 12.45 i hverdagene og fra kl. 13.30 i weekenderne. 

Samlet på ét sted

Er det svært at vælge på hvilken restaurant, hvorpå sulten skal stilles, findes der heldigvis flere steder i hovedstaden, hvor udbuddet af frokost er samlet på ét sted, og der er noget for enhver smag.

Besøg et af byens madmarkeder, hvor I hver især kan vælge lige det, I har allermest lyst til og måske dele et par retter, så I får smagt så meget forskelligt som muligt. Her er altså både god mulighed for en hurtig bid mad, men også hvis I vil sidde lidt længere og nyde et glas vin eller øl.

Du kan bla. vælge: 

Torvehallerne
Adresse: Frederiksborggade 21, 1360 København K

Reffen
Adresse: Refshalevej 167, 1432 København (åbner igen til april 2020)

Tivoli Food Hall
Adresse: Vesterbrogade 3, 1630 København V

Broens Gadekøkken
Adresse: Strandgade 95,1401 Copenhagen K

Denne artikel er oprindeligt fra april 2017, men er blevet opdateret i marts 2024.

Anbefalet til dig