God frokost i København
Foto: instagram Hvor skal du spise din næste frokost i København?

God frokost i København

GUIDE: 17 steder du skal spise frokost i København

Mangler du inspiration til, hvor du skal spise en god frokost i København, skal du læse med her. Smørrebrød, burger, sandwich eller asiatisk, der er noget for enhver smag i Hovedstaden.

Frokost i København: Hvor finder jeg den bedste burger?

 

Halifax
Halifax finder du efterhånden mange steder i byen, men det gør bestemt ikke deres burgere dårligere. Skal din serveres med eddikefritter, cheese bombs eller kartoffelmos?

Adresse: Frederiksborggade 35, 1360 København K, Larsbjørnstræde 9, 1454 København K og flere andre steder i byen.

Jagger
Michelin-kokken Rasmus Oubæk er manden bag tidens populæreste brugerbar, der ud over burgere også langer hotdogs, fried chicken, milk shakes og frozen daiquiris over disken. Du kan få stillet din burgersult på både Vesterbro og Amager. Jagger har nemlig filialer begge steder.

Adresse: Istedgade 62, 1650 København V og Amagerbrogade 128, 2300 København S

Gasoline Grill
I en gammel tankstation i Indre by ligger Gasoline Grill, og selv om det ikke ser ud af meget, så er stedets burger faktisk kåret som en af de 27 bedste i verden af det amerikanske medie Bloomberg. Men du skal skynde dig, hvis du vil sætte tænderne i Gasolins saftige boller, de laver nemlig kun et begrænset antal burgere om dagen. Når der er udsolgt, så lukker biksen og åbner først op igen dagen efter.

Adresse: Landgreven 10, 1301 København K

A post shared by GASOLINE GRILL (@gasolinegrill) on

Frokost i København: Hvor finder jeg den lækreste sandwich?

 

Hafnia Bar
Bæredygtighed er kodeordet hos Hafnia Bar. Både når det handler om råvarerne i maden og om din sundhed. Det skal nemlig smage godt at spise sundt. Der er både noget for veganske smagsløg og for kødspisere på stedets menukort. Prøv f.eks. deres sandwich med tamarimarineret portobellosvamp eller klassikeren kylling, pesto og tomat. En sandwich koster 70,- kr.

Adresse: Store Regnegade 26, 1110 København K

Tonkin District
Kender du báhn mi, den vietnamesiske fusionssandwich? Den franske baguette møder asiatiske krydderurter i en skøn gastronomisk forening. Skal du spise frokost i København, og hungrer du efter en sandwich, så læg vejen forbi her.

Adresse: Dronningens Tværgade 12, 1302 Købehavn K og Mikkel Bryggers Gade 2, 1460 københavn K

Frokost i København: Hvor finder jeg sund og lækker frokost?

 

42Raw
Filosofien bag retterne hos 42Raw er, at alt skal serveres i så naturlig tilstand, som muligt. Det vil blandt andet sige tilberedt så skånsomt, det kan lade sig gøre, og uden tilsat sukker og konserveringsmidler. På kortet finder du raw-lasagne, diverse salater og en glutenfri pizza.

Adresse: Pilestræde 32, 1112 København K

simpleRAW
Endnu en raw food-restaurant med plantebaserede retter på kortet. Her kan du sætte grøntsagsnudler, rispapirsruller og avokadosandwich til livs. Velbekomme.

Adresse: Gråbrødretorv 9, 1154 København K

California Kitchen
Nørrebros nye sunde spisested serverer bowls, som det så smart hedder, med sunde salater og lune retter. Indretning og menukort er inspireret af Californiske himmelstrøg, hvor den sunde livsstil bliver dyrket fuldt ud. Slår du dig ned her for at spise, så husk at bestille en kombucha til din mad – det er tidens mest trendy sundhedsdrik, hvis du ikke allerede ved det.

Adresse: Nørrebrogade 12, 2200 København N

Frokost i København: Hvor finder jeg et udsøgt asiatisk måltid?

 

Curry Nation
Besøg Indien, Vietnam, Thailand og Pakistan uden at bevæge dig længere end til Blågårdsgade på Nørrebro. Her ligger Curry Nation, der disker op med butter chicken, gyoza og håndskårne masala fries. Spis dig mæt for under en hund og sluk tørsten i mangojuice.

Adresse: Blågårdsgade 2A, 2200 København N

The Ricemarket
Ganske tæt på Strøgets butikker, finder du The Ricemarket. Sæt en af menukortets karryretter til livs eller køb dig en bento box med forårsruller og tag med dig ud i solen. Du skal regne med at slippe 145,- kr. for en frokost hos The Ricemarket.

Adresse: Hausergade 38, 1128 København K

Papa Ramen
Den japanske ramen er muligvis tidens mest hypede ret, og det knopskyder lige nu med ramensteder over hele byen. Et af de bedste er Papa Ramen, der ligger både på Vesterbro og i Indre by. Frokost i København kan også være lig med varm nudelsuppe fra Solens rige.

Adresse: Studiestræde 64, 1609 København V og Skydebanegade 16, 1709 København V

A post shared by Papa Ramen (@paparamen) on

Frokost i København: Hvor finder jeg det bedste smørrebrød?

 

Restaurant Palægade
En klassisk frokost i København finder du hos Restaurant Palægade. Her er smørrebrødet udført med mesterligt håndværk, og bør selvfølgelig nydes med en kold øl og et glas brændevin til. Smørrebrøds sedlen er lang, og priserne starter ved 100,- kr.

Adresse: Palægade 8, 1261 København K

Mad og kaffe
Caféen blev først kendt for deres brunch, deres burger er også ganske udmærket, men her vil vi gerne fremhæve stedets smørrebrød, der bliver serveret på økologisk rugbrød. Udvalget er begrænset, til gengæld er det godt. Vælg mellem rødspættefilet, tartar med hjemmebagte chips, en klassisk kartoffelmad eller et stykke med hønsesalat. Der er to stk. for 110,- kr. Og selv om det ikke er traditionelt i kombination med smørrebrød, så må vi anbefale, at du også bestiller en portion pommes frites med trøffelmayo.

Adresse: Sønder Boulevard 68, 1720 København V og Tyrolsgade 6, 2300 København S

A post shared by Mad & Kaffe (@madogkaffe) on

Samlet på ét sted

Er det svært at vælge, hvor sulten skal stilles, findes der heldigvis flere steder i Hovedstaden, hvor udbuddet bugner, og der er noget for enhver smag. Besøg et af byens madmarkeder, hvor I hver især kan vælge lige det, I har allermest lyst til og måske dele et par retter, så I får smagt så meget forskelligt, som muligt. ALT.dk anbefaler til din frokost i København:

Torvehallerne
Adresse: Frederiksborggade 21, 1360 København K

Westmarket
Adresse: Vesterbrogade 97, 1620 København V

Reffen
Adresse: Refshalevej 167, 1432 København

Tivoli Food Hall
Bernstorffsgade 3, 1577 København

Se, hvad vi ellers skriver om: Guide, Café, Burger, Sandwich, København og Restauranter i København