TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Gå i byen i København og danse
Foto: Butchers Skal du i byen? Vi har fundet 14 lækre steder for garvede danseben i København.

Gå i byen i København og danse

De 14 svedigste steder, du kan gå i byen og danse i København

Savner du nye steder, når du gerne vil ud og svinge hofterne til hede rytmer? Så guider vi dig her til nogle af de bedste steder, du kan gå i byen i København og danse.

Det er atter weekend, og Københavns natteliv venter blot på, at du og dine veninder indtager dansegulvet til lækre rytmer fra den søde dj. Men hvor skal I tage hen i den store jungle af dansesteder? Det har vi her på redaktionen fundet de 14 bedste bud på.

Vores guide byder blandt andet på elektronisk fest i Kødbyen, ”skråle med på R&B”-fester, vilde natbarer med lækre cocktails, dansefest på ’gay bar’, techno, dansk musikundergrund og intime rytmer, hvor du helt sikkert kan ryste numsen og andre kropsdele.

1. Natbar på Bremen – dans til langt ud på natten

I Bremen Teaters foyer ligger Natbar, hvor der er højt til loftet og plads til, at alle udefra kan komme ind og deltage i én stor privatfest. Her det ikke de helt nye top 20 hits, der præger weekendstemningen. Du kan derimod få et brag af en fest og give den gas på dansegulvet til alt andet lige fra funk, alternativ musik, soul, disco, hiphop og rock, når Natbars faste hold af dj’s spiller op til dans til langt ud på natten.

På Natbar er aldersgrænsen 23+, og fordelen er, at klientellet sniger sig lidt op over de 30 år, da mange andre steder er for det lidt yngre publikum. Der er ingen dresscode, og mellem danseturene kan du forsyne dig med kolde øl og drinks fra en af stedets tre barer.

Natbar 
Nyropsgade 39-41, 1602 København V
Åbent fredag og lørdag kl. 23-05

2. Mesteren & Lærlingen – lille bar med hygge og vinylplader

Hvis du kan lide at danse tæt, høre gode plader og drikke øl, er Mesteren og Lærlingen den perfekte intime fest til dig. Den lille bar befinder sig i hjertet af Kødbyen, og her kan du udelukkende finde dj's, der vender vinylplader.

Om sommeren slår de dørene op, serverer kold cava og smider burgere på grillen. Mesteren og Lærlingen er den perfekte sommerfest, men er også den ultimative varmestue en kold vinteraften.

Mesteren & Lærlingen
Flæsketorvet 86, 1711 København V
Åbent onsdag og torsdag kl. 20-03, fredag og lørdag kl. 20-03.30

3. Jolene Bar – 'hipsterbar' på Vesterbro

Jolene er - i ordets bedste forstand - en rigtig 'hipsterbar' på Flæsketorvet. Stedet kalder sig selv "den islandske danseambassade" i København, og både dj's og gæster kommer fra hele verden for at indtage dansegulvet, hvor der primært spilles elektronisk musik. Baren var en af de første til at indtage Kødbyen tilbage i 2007, og det er stadig et af de mest populære steder i det københavnske natteliv.

Her drikker man øl fra flasken, ikke så meget pis dér, og indretningsstilen er retro og afslappet. Her går hygge og undergrund spænd i spænd. Man har en fest på Jolene, men forbered jer på, at det også ud på aftenen bliver en svedig en af slagsen, når dansegulvet for alvor er tætpakket.

Jolene
Flæsketorvet 81-85, 1711 København V
Åbent torsdag kl. 20-03, fredag og lørdag kl. 19-04, søndag kl. 20-03

4. Night Fever – festligt disco-dansegulv

Er du til popmusik fra 80’er og 90’erne og til nutidens største dansehits, er Night Fever i Pisserenden stedet for dig. På deres farverige, oplyste neon disco-dansegulv, får du med garanti en festlig aften og masser af plads til at svinge hofterne. Er du på den gode side af 25 år, bliver klientellet måske for ungt til dig, da Night Fever på mange måder minder om Crazy Daisy og derfor ligger i den lave ende af skalaen.

Night Fever 
Kattesundet 4, 1458 København K
Åbent fredag og lørdag kl. 22-05

5. Sigurdsgade 39 – som at danse i en kæmpe dagligstue

Sigurdsgade er en natklub på Nørrebro med plads til over 500 mennesker. Her træder du ind i et stort rum, der føles lidt som en dagligstue, da der er placeret fire sofaer med et kæmpe dansegulv i midten, hvor du kan slå dig løs.

Sigurdsgade spiller de helt klassiske R&B-hits, man let kan synge med på. Derudover har de happy hour fra kl. 22-23, hvor du kan nyde godt af billige drinks.

Klientellet er meget ungt, men man går uden tvivl en sjov fest i møde med plads til masser af dans og sang. På Sigurdsgade er de ligeglade med, hvilke sko du har på, eller hvilket mærke din bluse er, her kører man med nul dresscode, så længe du har lyst til en fest.

Sigurdsgade 39 
Sigurdsgade 39, 2200 København N
Åbent fredag og lørdag kl. 22-05

6. Rust – musikundergrund i København

I hjertet af Indre Nørrebro finder du bar og spillestedet Rust, der er et af Københavns svar på ægte musikundergrund. Her er der sikret en kæmpe fest til alternativt musik, der både byder på indierock- og pop, hiphop og electronica.

Men drop læderbukserne og den store sweater! Du ender med garanti med at få en svedig aften på dansegulvet omringet af resten af klubben, da de fede vibes er uimodståelige for danseglade ben. Rust kan desuden prale af en lang liste af store kunstnere, som har spillet på deres live-scene gennem tiden, blandt andet Rufus Wainwright, Bloc Party, Howie B, Stereo MC’s og Blue Foundation, samt DJ’s som Trentemøller og Moby. Stedet har et relativt ungt publikum.

Rust 
Guldbergsgade 8, 2200 København N
Åbent hver weekend fra kl. 23-05

7. VIVA Natklub – ’clubbing’ for voksne

Flere og flere i det danske natteliv efterspørger ’clubbing’ for voksne, og derfor skal I ikke snydes for en 30+ klub på listen. VIVA er et forholdsvist nyt sted med en central beliggenhed tæt på Rådhuspladsen. Voksne over 30 år inviteres her ind til en fest, hvor jævnaldrende kan mødes til uforpligtende hygge, drinks i baren og svingom på dansegulvet. VIVAS musik byder selvfølgelig på alle de fedeste tracks fra de sidste fire årtier. Dresscoden er pæn og festlig og kan være alt fra stylish til smart og casual med pæne sneakers.

VIVA 
Vesterbrogade 2B, 1620 København V
Åbent fredag og lørdag kl. 22.30-05

7. Never Mind – den perfekte 'gay bar'

Never Mind er en klassiker for garvede festmennesker. Natklubben har åben hver eneste dag og er et godt sted at indtage dansegulvet, hvis du er en "dramaqueen" med hang til pophits, Mokai og store armbevægelser. Stedet er en såkaldt 'gay bar', og det er da heller ikke utænkeligt, at du hurtigt støder på homoseksuelle åndsfæller fra hele verden. Klubben rummer nemlig en masse forskellige nationaliteter.

Hvis du ikke er homoseksuel, så fortvivl ej, stedet har plads til alle typer og dresscodes – som tages imod med åbent sind.

Er du en af de sidste rygere på kloden, er dette også dit paradis. Never Mind er efterhånden et af de sidste steder, der har det ok med, at du ryger indenfor.

Never Mind 
Nørre Voldgade 2, 1358 København K
Åben hver dag fra kl. 22-06

8. Bakken Kbh – alt i én

Bakken er både en bar, et spisested, en natklub, et koncertsted og et galleri beliggende i Kødbyen. Køkkenet lukker kl. 22, og herefter er der ægte klubstemning med dj’s, dans og vild fest. Klientellet ligger ret bredt, og der er folk lige fra start 20’erne og op i 30’erne.  

Bakken 
Flæsketorvet 17-19, 1711 København V
Har åbent onsdag fra 21-03 og torsdag-lørdag fra 17-05

9. Kimia på Blågårdsgade – intimt dansegulv med eksotiske rytmer

Kimia er en lille hyggelig klub på Blågårdsgade med et intimt dansegulv. Om eftermiddagen synes det ikke som et feststed, da der serveres te og kaffe med gylden mælk i helt rolige omgivelser, men om aftenen forvandles Kimia til en hed natklub, hvor du kan ryste bagdel og andre kropsdele til eksotisk dj-musik, koncerter og arrangementer. Kimia betyder ”eliksir” på persisk, og navnet kommer sig af, at stedet lover dig en både vild, intim og magisk aften.

De har en helt speciel dress code; INGEN sexisme racisme homofobi og hårde stoffer.

Kimia 
Blågårdsgade 2a kld. th. København N
Åbent fredag og lørdag kl. 17-02

10. Hornsleth Bar – mørklagt natklub med centralt dansegulv

Hvis du leder efter en natklub, hvor du kan få en intim fest med dine venner og veninder, men som stadig ikke er helt vildt småt, er Hornsleth noget for dig. Hornsleth er en aflang bar opdelt i flere forskellige niveauer, og stemningen præges tydeligt af, at der er totalt mørklagt udefra og ind, og at det halve af baren samtidig befinder sig i en kælder, som hurtigt bliver fyldt op med god stemning og festglade mennesker. Hernede befinder dansegulvet sig også, og det er især til dig, som kan lide at danse tæt og vildt, da det er placeret centralt i klubben med borde i siderne.

Musikken er ét stort miks, men især de helt nye hits toner ud af højtalerne. Hornsleth har sågar lige fået en ny ’photobooth’, hvor du og dine venner kan forevige jeres vilde aften. På Hornsleth er aldersgrænsen 23+.

Hornsleth
Løvstræde 4, 1152 København K
Åbent fredag og lørdag kl. 21-04

11. Culture Box – house, electronica og techno

Culture Box er efterhånden den ældste eksisterende klub for elektronisk musik i København. Natklubben præsenterer både lokale og internationale dj's og producere, så hvis du er indehaver af et house- eller technohjerte, er Culture Box din ven. 

Culture Box 
Kronprinsessegade 54, 1306 København K
Åbent fredag og lørdag kl. 23-08

12. Condesa – soft tacos og eksotisk musik

Condesa er både en bar og et spisested, som byder på lækre soft tacos, drinks og Høcker øl. Her er der dj's hver torsdag, fredag og lørdag, som spiller alt fra R&B, disco og hiphop til eksotiske plader, som du let kan svinge hofterne til.

De serverer lækre cocktails, masser af tequila og selvfølgelig et udvalg af gin og tonic. 

Condesa 
Ved Stranden 18, 1061 København K
Åbent tirsdag og onsdag kl. 17.30-00, torsdag kl. 17.30-02, fredag og lørdag kl. 15-03.30

13. Butchers – moderne natklub med unik indretning

Hos Butchers bliver du mødt af en rå natklubsstemning. Det første, du bemærker, er nemlig det anderledes interiør, der består af murstensvægge, rustne jernkæder, udstoppede dyr og bure. Musikken passer da også til indholdet. På Butchers danser du nemlig til lyden af mere moderne musik, som byder på både electro og house spillet af klubbens dj’s, der nok skal sørge for at starte en fest på dansegulvet.

Butchers er derudover stedet for dig, der elsker gode drinks, da de byder på specielle cocktails og deres helt egne signaturshots. Om torsdagen er aldersgrænsen 18+, mens du fredag og lørdag skal være minimum 21 år for at komme ind.  

Butchers 
Vestergade 10, 1456 København K
Åbent torsdag kl. 22-05, fredag og lørdag kl. 21-05

14. KB3 – natklubben for garvede danseben

I Kødbyen ligger natklubben KB3, som er en af de største i området. Her finder du med garanti et af de mest ultimative steder for garvede danseben. KB3 har nemlig sat sig for, at deres fornemmeste mål er at sikre, at folk danser til sveden driver af dem. Det gøres til hiphop-, house- og electrorytmer i deres store loungeområder, hvor dj’s spiller op til fest, samtidig med at der serveres lækre cocktails i områder, hvor der er plads til også at hvile de trætte danseben.

Hos KB3 er der plads til alle, men klientellet plejer dog ikke at snige sig langt over de 26 år.

KB3 
Kødboderne 3, 1714 Copenhagen V
Åbent fredag og lørdag fra kl. 23-04

Se, hvad vi ellers skriver om: Musik, Dans, København, Lister og Guide