Gå i byen i København og danse
SPONSORERET indhold

De 15 svedigste steder, du kan gå i byen og danse i København

Savner du nye steder, når du gerne vil ud og svinge hofterne til hede rytmer? Så guider vi dig her til nogle af de bedste steder, du kan gå i byen i København, hvis du trænger til at slå dig løs på dansegulvet.

Af:: Redaktionen Foto: Getty Images
16. sep. 2023 | Livsstil | ALT.dk

Det er atter weekend, og Københavns natteliv venter blot på, at du og dine veninder indtager dansegulvet til lækre rytmer fra den søde dj til den lyse morgen. Men hvor skal I tage hen i den store jungle af dansesteder? Det har vi her på redaktionen fundet de 15 bedste bud på.

Vores guide byder blandt andet på elektronisk fest i Kødbyen, ”skråle med på R&B”-fester, vilde natklubber med gode cocktails, dansefest på ’gay bar’, techno, dansk musikundergrund og intime rytmer, hvor du helt sikkert kan ryste numsen og andre kropsdele.

Du finder de bedste natklubber i København her:

1. Natbar på Bremen – dans til langt ud på natten

I Bremen Teaters foyer ligger Natbar, hvor der er højt til loftet, en afslappet atmosfære og plads til, at alle udefra kan komme ind og deltage i én stor privatfest. På den her natklub er det ikke de helt nye top 20 hits, der præger weekendstemningen. Du kan derimod få et brag af en fest og give den gas på dansegulvet til alt andet lige fra funk, alternativ musik, soul, disco, hiphop og rock, når Natbars faste hold af dj’s spiller op til dans til langt ud på natten.

På Natbar er aldersgrænsen 23+, og fordelen er, at klientellet sniger sig lidt op over de 30 år, da mange andre steder er for det lidt yngre publikum. Der er ingen dresscode, og mellem danseturene kan du forsyne dig med kolde øl og lækre drinks fra en af stedets tre barer.

Natbar 

Nyropsgade 39-41, 1602 København V
Åbent fredag og lørdag kl. 23-04

2. Mesteren & Lærlingen – lille bar med hygge og vinylplader

Hvis du kan lide at danse tæt, høre gode plader og drikke øl, er Mesteren og Lærlingen den perfekte natklub - og intime fest til dig. Den lille bar befinder sig i hjertet af Kødbyen, og her kan du udelukkende finde dj's, der vender vinylplader.

Om sommeren slår de dørene op, serverer kold cava og smider burgere på grillen. Mesteren og Lærlingen er den perfekte sommerfest, men er også den ultimative varmestue en kold vinteraften.

Mesteren & Lærlingen

Flæsketorvet 86, 1711 København V
Åbent onsdag 15-02, torsdag fra 20-03 og fredag-lørdag 20-03.30, søndag og mandag 16-24, tirsdag 16-01.

3. Jolene Bar – 'hipsterbar' på Vesterbro

Jolene er - i ordets bedste forstand - en rigtig 'hipsterbar' på Flæsketorvet. Stedet kalder sig selv "den islandske danseambassade" i København, og både dj's og gæster kommer fra hele verden for at indtage dansegulvet, hvor der primært spilles elektronisk musik. Baren var en af de første til at indtage Kødbyen tilbage i 2007, og det er stadig et af de mest populære steder i det københavnske natteliv.

Her drikker man øl fra flasken, ikke så meget pis dér, og indretningsstilen er retro og afslappet. På denne natklub går hygge og undergrund spænd i spænd. Man har en fest på Jolene, men forbered jer på, at det også ud på aftenen bliver en svedig en af slagsen, når dansegulvet for alvor er tætpakket.

Jolene

Flæsketorvet 81-85, 1711 København V
Åbent torsdag 22-04 og fredag-lørdag fra 20-04.30

4. Søpavillonen – det nye sted, du skal kende

Hvis du leder efter en af de lidt mere eksklusive natklubber i hjertet af København, hvor du er garanteret en festlig aften med restaurant og natklub i et, er Søpavillonen stedet for dig. Bygningen blev oprindelig opført i slutningen af 1800 til Kjøbenhavns Skøjteløberforening, men har siden 1965 været benyttet som diskotek og restaurant. I 2019 kunne Søpavillonen – eller SØ, som de garvede gæster kalder stedet, genåbne med nye ejere.

Klubkongerne Simon Frank og Simon Lennet har inviteret københavnerne til at bringe nyt liv i den førhen forfaldende bygning. Musikken er ét stort miks, men det er især de helt nye hits toner ud af højtalerne på de to dansegulve, du finder fordelt på to etager. På Søpavillonen er aldersgrænsen 21+, og her er generelt mange unge mennesker.

Søpavillonen

Gyldenløvsgade 24, 1369 København K
Åbent torsdag 20-00 og fredag-lørdag 20-05

5. Sigurdsgade 39 – som at danse i en kæmpe dagligstue

Sigurdsgade er en natklub på Nørrebro med plads til over 500 mennesker. Her træder du ind i et stort rum, der føles lidt som en dagligstue, da der er placeret fire sofaer med et kæmpe dansegulv i midten, hvor du kan slå dig løs.

Sigurdsgade spiller de helt klassiske R&B-hits, man let kan synge med på. Derudover har de happy hour fra kl. 22-23, hvor du kan nyde godt af billige drinks.

Her er mange unge mennesker, men man går uden tvivl en sjov fest i møde med plads til masser af dans og sang. På Sigurdsgade er de ligeglade med, hvilke sko du har på, eller hvilket mærke din bluse er, her kører man med nul dresscode, så længe du har lyst til en fest.

Sigurdsgade 39 

Sigurdsgade 39, 2200 København N
Åbent fredag og lørdag kl. 22-05

6. Rust – musikundergrund i København

I hjertet af Indre Nørrebro finder du bar og spillestedet Rust, der er et af Københavns svar på ægte musikundergrund. Her er der sikret en kæmpe fest til alternativt musik, der både byder på indierock- og pop, hiphop og electronica samt et hav af koncerter.

Men drop læderbukserne og den store sweater! Du ender med garanti med at få en svedig aften på dansegulvet omringet af resten af klubben, da de fede vibes er uimodståelige for danseglade ben. Rust kan desuden prale af en lang liste af store kunstnere, som har spillet på deres live-scene gennem tiden, blandt andet Rufus Wainwright, Bloc Party, Howie B, Stereo MC’s og Blue Foundation, samt DJ’s som Trentemøller og Moby. Stedet har et relativt ungt publikum, men også et publikum, som går op i musik og gode koncerter.

Rust 

Guldbergsgade 8, 2200 København N
Åbent fredag og lørdag 20.30-05

7. NOHO – natklubben for dig, der elsker at synge med

Føl dig ikke snydt, når du nærmer dig den neon-lyserøde indgang til det, der mest af alt ligner en restaurant. For foruden at de hos NOHO i Kødbyen på Vesterbro serverer en bred vifte af lækre retter i stueetagen, så er kælderen en skøn natklub fyldt med mange mange mennesker på ét stort dansegulv, som du har svært ved at forlade igen, da de gode sing-along hits kommer som perler på en snor. Her er dog også bløde sofaer, til hvis danseskoene skal have et hvil, og holdet trænger til en række gode drinks. Perfekt til en hyggelig aften i hjertet af København.

Fredage og lørdage er stedet efter klokken 22 25+.

NOHO

Flæsketorvet 28, 1711 København V
Åbent tirsdag-onsdag 08-24, torsdag 08-02, fredag 08-03 og lørdag 12-03.

8. Never Mind – den perfekte 'gay bar'

Never Mind er en klassiker for garvede festmennesker. Natklubben har åben hver eneste dag og er et godt sted at indtage dansegulvet, hvis du er en "dramaqueen" med hang til pophits, Mokai og store armbevægelser. Stedet er en såkaldt 'gay bar', og det er da heller ikke utænkeligt, at du hurtigt støder på homoseksuelle åndsfæller fra hele verden. Klubben rummer nemlig en masse forskellige nationaliteter.

Hvis du ikke er homoseksuel, så fortvivl ej, stedet har plads til alle typer og dresscodes – som tages imod med åbent sind.

Er du en af de sidste rygere på kloden, er dette også dit paradis. Never Mind er efterhånden et af de sidste steder, der har det ok med, at du ryger indenfor.

Never Mind 

Nørre Voldgade 2, 1358 København K
Åbent alle dage fra kl. 22-06

9. Baggen Kbh – alt i én

Baggen - tidligere Bakken Kbh - er både en bar, et spisested, en natklub, et koncertsted og et galleri beliggende i Kødbyen. Køkkenet lukker kl. 22, og herefter er der ægte klubstemning med dj’s, dans og vild fest indtil klokken 05. Klientellet ligger ret bredt, og der er folk lige fra start 20’erne og op i 30’erne, som kommer og fester i de gamle slagteribygninger.

Baggen 

Flæsketorvet 17-19, 1711 København V
Åbent torsdag 21-05 og fredag-lørdag fra 20-05

10. The Jane – Skjulte rum og 'Mad men'-vibes.

Et besøg på The Jane kommer du næppe til at glemme - for det er ikke, som diskoteker er flest i København. Blandt de rolige omgivelser ved Gråbrødretorv, gemt nede i kælderen til en af historiske bygninger, finder du en natklub, der mest af alt minder om noget, der er tager ud af 'Mad Men'.

DJ'en spiller både elektronisk, house, pop og r’n’b - så der er noget for enhver smag. Natklubben er 23+.

The Jane 

Gråbrødretorv 8, kld., 1154 København K
Åbent fredag-lørdag 20-05

11. Hornsleth Bar – mørklagt natklub med centralt dansegulv

Hvis du leder efter en natklub, hvor du kan få en intim fest med dine venner og veninder, men som stadig ikke er helt vildt småt, er Hornsleth noget for dig. Hornsleth er en aflang bar opdelt i flere forskellige niveauer, og stemningen præges tydeligt af, at der er totalt mørklagt udefra og ind, og at det halve af baren samtidig befinder sig i en kælder, som hurtigt bliver fyldt op med god stemning og festglade mennesker. Hernede befinder dansegulvet sig også, og det er især til dig, som kan lide at danse tæt og vildt, da det er placeret centralt i klubben med borde i siderne.

Musikken er ét stort miks, men især de helt nye hits toner ud af højtalerne. Hornsleth har sågar en ’photobooth’, hvor du og dine venner kan forevige jeres vilde aften. På Hornsleth er aldersgrænsen 23+.

Hornsleth

Løvstræde 4, 1152 København K
Åbent fredag og lørdag kl. 22-04

12. Culture Box – house, electronica og techno

Culture Box er efterhånden den ældste eksisterende klub for elektronisk musik i København. Natklubben præsenterer både lokale og internationale dj's og producere, så hvis du er indehaver af et house- eller technohjerte, er Culture Box din ven. På natklubben finder du både The Red Box, The White Box og The Black Box, som alle spiller forskellig musik elektronisk musik. Der er altså noget til dig, lige meget hvilket humør du er i.

Culture Box 

Kronprinsessegade 54, 1306 København K
Åbent fredag og lørdag kl. 23-08

13. Club Mambo – Væk din indre latino

Lige ved Rådhuspladsen ligger en af byens latinske diskoteker, Club Mambo. Natklubben byder på ægte latinamerikansk feststemning hver fredag og lørdag, som du let kan svinge hofterne til. Stemningen er i top, og baren er fyldt med lækre cocktails.

Club Mambo

Vester Voldgade 85, 1552 København
Åbent søndag til onsdag 21-24 og lørdag-søndag 22-05.

14. Chateau Motel – moderne natklub i flere etager med bodega og karaoke

I den ikoniske natklub Pans tidligere lokaler ligger i dag Chateau Motel i hjertet af København tæt på Rådhuspladsen. Hos Chateau Motel bliver du mødt af en rå natklubsstemning. Det første, du bemærker, er nemlig de mange etager og kringlede trapper, der fører dig fra dansegulv til dansegulv og på vejen tager dig forbi Bodegaen og karaokerummet. Musikken passer da også til indholdet. På Chateu Motel danser du nemlig til lyden af mere moderne musik, som byder på både electro og house spillet af klubbens dj’s, der nok skal sørge for at starte en fest på dansegulvet, men også god gammel R’n’B og pop.

Chateau Motel er derudover stedet for dig, der elsker alt fra gode drinks til billige øl – de mange barer har nemlig lidt af hvert. På Chateau Motel er aldersgrænsen 18+. 

Chateau Motel

Knabrostræde 3, 1210 København K
Åbent fredag og lørdag kl. 22-05

15. Dandy – fest som i 1960’erne

Forstil dig, at du kan feste på en cocktailbar som i 1960’ernes Hollywood, imens du befinder dig i indre by. Det kan blive en realitet på Dandy, hvor du kan sippe cocktails, mens du danser til langt ud på natten, for Dandy er absolut ikke bare en smart cocktailbar. Lokalet er indrettet med farver, velour, blomster og dyremotiver i pastel, som danner de perfekte rammer for en god dansefest! En cocktailbar og natklub, som du bare ikke må gå glip af.

Dandy CPH

Dronningens Tværgade 9, 1302 København 
Åbent onsdag -torsdag 17-01 og fredag-lørdag 23-04

Andre gode natklubber i København

Har du her på listen ikke fundet netop den klub, som du leder efter? Så prøv at undersøge Ideal Bar på Enghavevej, Rumors Club på Nørregade, The Jane på Gråbrødretorv, The Zoo på Sværtegade, Museo i Lille Kongensgade, som alle også er et besøg værd.

Denne artikel blev oprindeligt bragt i januar 2015, men er blevet opdateret. Senest den 16. september 2023. 

Anbefalet til dig