Madfestival
Foto: Copenhagen Cooking & Food Festival Oplev hyggelige dage på landets madfestivaler. Se, hvilke du kan besøge her.

Madfestivaler 2020

Madfestivaler i 2020: Her er de bedste i hele landet

Hvert år afholdes der over hele Danmark et væld af madfestivaler, der dyrker alt fra østerssafari og kokke-konkurrencer til lokale råvarer og nordisk madkultur. Få overblik og inspiration til skønne maddage her.

Hyggelige dage med fokus på lækre råvarer, dygtige kokke og masser af oplevelser, når alle snakker om det ypperste fra den danske madscene - dét er essensen af landets mange skønne madfestivaler!

Men hvilken skal du besøge?

Vi har udvalgt vores bud på nogle af landets bedste og mest spændende madfestivaler her.

LÆS OGSÅ: Guide til Dining Week 2019: Spis 6 anderledes steder

Vil du blive klogere på nordisk kogekunst i Aarhus, nyde lokale råvarer fra Samsø til Bornholm eller være med til at hylde én udvalgt ingrediens, som sild, æbler eller østers over flere dage? Du kan jo også vælge dem alle...

Find ud af, hvordan du vil forkæle dine smagsløg med listen her - de er rangeret efter dato:

APRIL: Sildefestival 2020 – Uofficielt VM i sildefiskeri

Sild bør langt fra kun være noget, du spiser til en julefrokost! På denne traditionsrige festival hyldes silden på alle tænkelige måder. For 25. år samles silde-elskere ved slusen i Hvide Sande, hvor sildene hvert forår samles for at gyde. Det giver ekstremt gode vilkår for Danmarks største lystfiskerkonkurrence, og det uofficielle VM i sildefiskeri.

Programmet har desuden oplevelser for hele familien, selv hvis man ikke er lystfisker. Oplev konkurrencer i sildefiletering, Årets Sildeopskrift, Mr. Sild, samt en fiskeskole for børn. Og så er der (naturligvis) mulighed for at nyde stegte sild i lage, friskstegte fiskefileter og hjemmelavede fiskefrikadeller i de hyggelige omgivelser på havnen omgivet af live musik og smukke skibe og både.

Hvornår: 24. april - 26. april 2020
Læs mere her

MAJ: Madens Folkemøde - Debat om mad og fødevarer

Det er langt fra ligegyldigt, hvad vi spiser, eller hvordan det bliver lavet. Hvis du er enig - og har lyst til at præge debatten om dansk madkultur - synes vi, at du skal slå et smut forbi Engestofte Gods på Lolland til Madens Folkemøde. Her kan du nemlig over to dage deltage i spændende samtaler med repræsenterer alle led i fødekæden fra den økologiske landmand til det konventionelle storlandbrug, fra iværksætteren til politikeren og madhåndværkeren til forbrugeren. Sidste år deltog også navne, som tv-kokken Adam Price og prinsesse Marie.  

På festivalens Madhåndværkscene kan du se oplæg om råvarer, maddannelse og godt håndværk, hvor tilhørerne inddrages på nye og kreative måder. Der er også et stort madmarkedet på pladsen med små, innovative madproducenter, stande med organisationer, foreninger og virksomheder - og undervejs er der kreative aktiviteter for børn og unge, hvor de inspireres til nye madoplevelser. 

Hvornår: 15. maj  - 16. maj 2020
Læs mere her

Madens folkemøde 2020 - festmiddag.jpgMadens Folkemøde blev holdt første gang sidste år, og her blev der afholdt en stor fælles festmiddag. (Foto: Christian Lykking)

JUNI: Samsø Råvarefestival – Smag på øens skatkammer

Hver år kan du i weekenden i uge 24 tage til Samsø og blive inspireret igennem madfronten. På Samsø bugner det med lækre råvarer – og på denne madfestival kan du få lov til at sætte tænderne i nogle af dem. Blandt andet nye kartofler og asparges, spæde løg og sødmefulde ærter og jordbær. Festivalen er spækket med fine arrangementer, og der er noget for enhver alder.

Hvornår: 13. og 14. juni. 2020
Læs mere her

JUNI: Sol over Gudhjem – De bedste kokke dyster

Bornholm er kendt for hvert år at afholde en af de mest interessante kokkekonkurrencer her til lands, som har flere af de allerbedste kokke på deltagerlisten. Her dyster de i at tilberede den bedste ret med råvarer fra solskinsøen - et event, der tiltrækker stor opmærksomhed hvert år. I 2020 sidder kok og iværksætter Claus Meyer i dommerpanelet med kollegaerne Nicolai Nørregaard (Kadeau), Jesper Koch (Alsik) og Rasmus Munk, der står bag den meget omtalte restaurant Alchemist i København.

Hvornår: 20. juni 2020
Læs mere her

Sol over gudhjem 22 juni 2019_fotograf Torben Ager.jpeg

Madelskere og en enestående udsigt samlet på Bornholm. (Foto: Sol over Gudhjem 2019/Torben Ager)

JUNI: Kulinarisk Ø – Bornholms Madfestival

Der er grund til at tage et smut forbi Bornholm, hvis man er glad for mad – og gerne vil møde dem, der producerer de lækre råvarer. I dagene fra 21. til 25. juni 2020 (altså lige efter ’Sol over Gudhjem’-kokkekonkurrencen) fortsætter solskinsøen med at have fokus på unikke madoplevelser. Under navnet ’Kulinarisk Ø - Bornholms Madfestival’ kan du møde bornholmske madaktører, som fiskeren, landmanden og fødevareproducenten, og du kan besøge gårdbutikker og gode spisesteder.

Hvornår: 21. - 25. juni 2020
Læs mere her 

AUGUST: Copenhagen Cooking og Food Festival – Mad i København

Den største madfestival i København løber af stablen over ti dage i august og byder på mere end 100 forskellige arrangementer. Selve festivalpladsen ligger på Israels Plads i indre by, og samtidig inviterer forskellige af byens spisesteder, museer, kokke og kulturinstitutioner også inden for til særlige madoplevelser. På programmet er alt fra skæve spiseoplevelser til talks, workshops og skuekøkkener. 

Hvornår: 21. - 30. august 2020
Læs mere her

København madfestival.jpgKom til masser af fælles mad-events i København. (Foto: Copenhagen Cooking & Food Festival)

SEPTEMBER: Food Festival 2020 på Tangkrogen – En bid af Aarhus

Nordens største madfestival med fokus på den nordiske madkultur finder du i Aarhus. Her brænder de for formidling og fornyelse af holdingen til den mad, vi indtager. Kom og mød betydningsfulde og interessante kokke, madproducenter, -forskere og -formidlere og bliv klogere – og ikke mindst mæt. Det er både for store og små størrelser, når cirka 30.000 mennesker hvert år gæster festivalpladsen ved Tangkrogen, som byder på hundredvis af madoplevelser.

Hvornår: 4. - 6. september 2020
Læs mere her

SEPTEMBER: SPIS! Odense Food festival - Det fineste fra Fyn

På den årlige madfestival i Odense på Flakhaven er kærligheden til mad – og fynske råvarer – i fokus. Oplev spændende talks, hvor aktører fra branchen taler om fødevarer, madtrends og meget mere, køb lokale specialiteter på det store madmarked, besøg området med særligt fokus på mad fra den vilde natur, eller tag børnene med i det særlige madområde for dem. Missionen er at udbrede madkultur til den næste generation og bringe mennesker sammen gennem mad af fynske råvarer.

Hvornår: 11. - 12. september
Læs mere her

Food Festival Tangkrogen 2020 foto-jesper-rais_raisfoto.jpgStemningen under sidste års Food Festival i Tangkrogen i Aarhus. (Foto: Jesper Rais/raisfoto)

SEPTEMBER: Sydhavsøernes Frugtfestival – masser af æbler! 

Særligt på øerne Lolland, Falster og Møn har vi herhjemme i de seneste 100 år skabt en stærk tradition for at avle frugt, og det bliver hyldet i denne weekend, hvor 20.000 gæster festivalen, der afholdes for 12. gang. Festivalen byder både på boder med salg af råvarer, men også retter, gæsterne kan smage her og nu samt en masse events for de besøgende. Blandt andet en bagekonkurrence.

Hvornår: 19. - 20. september 2020
Læs mere her

OKTOBER: Danmarks Østersfestival – Til alle, der elsker østers

Vild med østers? Så skal du vest på til Vadehavet i disse to dage, hvor du vil være blandt ligesindede. Tidligere hed det Fanø Østersfestival, men siden har de ”udvidet”, så det i dag er: Danmarks Østersfestival – og lokationen er på Rømø i Havneby. Over to dage kan du komme på østers-workshops, smage landet bedste østers og følge konkurrencen ’Årets Østerskok’, hvor topkokke dyster mod hinanden. Du kan også komme på urtesafari og i køkkenet med Thomas Laursen, der leverer urter til blandt andet Noma, Geranium og Amass. Og så kan du endda selv gå på jagt i strandkanten efter den lækre spise under en ægte guidet ’østerssafari’.

Hvornår: 11. oktober - 12. oktober 2020
Læs mere her

Tag til Rømø, hvis du er til østers, østers og endnu flere østers! (Foto: Søren F. Gammelmark)

Se, hvad vi ellers skriver om: Festival, Restaurant, Lister, København, Aarhus og Rejseguide