Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Madfestival
Foto: Getty Images Der bliver tryllet med råvarer på landets madfestivaler. Se, hvilke du kan besøge her.

Madfestivaler 2018

Madfestivaler 2018: Her er de bedste i hele landet

Danmark er en gastronomisk turistattraktion med god grund. Hvert år bliver der afholdt et hav af velsmagende madfestivaler, der dyrker alt fra østerssafari og danske råvarer til fine franske fornemmelser. Få overblikket her.

De danske madfestivaler fokuserer på alt fra nordisk kogekunst til lokale råvarer eller én udvalgt ingrediens. Find ud af, hvordan du vil forkæle dine smagsløg med listen her - de er rangeret efter dato.

JUNI:French Dining Week – Franske fornemmelser

Som et fransk alternativ til Dining Week, kan du i denne uge gå ud og spise fransk gastronomi for ca. 250 kr. for tre retter på en række restauranter i København, der alle sammen serverer menuen inkl. et glas mousserende vin.
Hvornår: 10.-17. juni 2018
Læs mere her.

JUNI:Samsø Råvarefestival – Smag på øens skatkammer

På Samsø bugner det med lækre råvarer, og nu er det tid til, at du kan få lov til at sætte tænderne i nogle af dem. Blandt andet jordbær, asparges og øko-småkager. Festivalen er spækket med fine arrangementer, og der er noget for enhver alder.
Hvornår: 16.-17. juni 2018
Læs mere her.

JUNI:Sol over Gudhjem

Bornholm disker årligt op med en af årets mest interessante kokkekonkurrencer her til lands, som har flere af landets bedste kokke på deltagerlisten. Her dyster kokkene i at tilberede den bedste ret med råvarer fra solskinsøen - et event, der tiltrækker stor opmærksomhed hvert år og også tv-transmitteres. 
Hvornår: 23. juni 2018
Læs mere her.

En af retterne fra Sol over Gudhjem 2017; Stegt bornholmergris, cremede ærter og sauce med kryddersnaps og falafel-vaffel med hengemte sager og blåskimmel.

 

JULI:Gastromondo Festival – Jordomrejse på en tallerken

Tænk på det som en rejse rundt til fremmede himmelstrøg, hvor maden er anderledes og overraskende. Sådan er det lidt, hvis du booker bord gennem Gastromondo, der tilbyder en bred vifte af køkkener fra forskellige verdenshjørner som en demonstration af, hvor meget København har at tilbyde rent gastronomisk.
Hvornår: 16. juli – 5. august 2018
Læs mere her.

AUGUST:Læsø Jomfruhummerfestival – Kokkekonkurrence med klør

Hvert år lægger tusindvis af gæster til kaj på Læsø for at deltage i den årlige festival, der har et væsentligt omdrejningspunkt: lokale jomfruhummere. Skaldyret er hovedperson i den kokkekonkurrence, der løber af stablen på dagen, hvor 4-5 af nordens bedste kokke dyster om at vinde Den Gyldne Jomfruhummerklo ved at trylle i køkkenet med lokale råvarer fra Læsø.
Hvornår: Lørdag d. 4. august 2018
Læs mere her.

AUGUST:Seed Exchange – Puglisi fejrer gastronomi og landbrug

Christian Puglisi, der står bag Relæ, Manfreds, Bæst og Mirabelle, inviterer til madfestival på gården, der producerer afgrøder til restauranterne. Festivalen fejrer blandt andet landbrug og bæredygtighed og inviterer på en lang række aktiviteter, herunder "farm walks" og frøbytning.
Hvornår: 25. august 2018
Læs mere her.

 

AUGUST:Copenhagen Cooking og Food Festival – Hele byen smager

Den største madfestival i København løber af stablen i august og byder på mere end 100 forskellige arrangementer i løbet af de 10 dage, den varer. I år er temaet: "Breaking the new" og fokuserer på nye tendenser inden for den danske madscene.
Hvornår: 24 august - 2. september 2018
Læs mere her.

SEPTEMBER:Arla Food Fest - Den børnevenlige

Som en del af Copenhagen Cooking er Arlas madfestival et tilbud til børn og unge, som vil udfordre deres smagsløg og pirre deres nysgerrighed.
Arrangementet byder blandt andet på løb med forskellige madposter, live musik af blandt andet Skinz og muligheden for at gå på opdagelse i intet mindre end en kokasse.
Hvornår: 1.-2. september i København og 7.-9. september i Aarhus
Læs mere her.

SEPTEMBER:Food Festival 2018 på Tangkrogen – En bid af Aarhus

Nordens største madfestival med fokus på den nordiske madkultur finder du i Aarhus. Kom og mød de mest betydningsfulde og interessante producenter, kokke og madfolk og bliv klogere – og ikke mindst mæt.
Hvornår: 7.-9. september 2018
Læs mere her.

SEPTEMBER:SPIS! Odense Food festival - Det fineste fra Fyn

Når Odense slår dørene op til deres årlige madfestival bliver det med en bred vifte af tilbud. Der er både brunsvigerkonkurrence, langbordsmiddag, madmarked, ginsmagning og meget andet. Missionen er at udbrede madkultur til den næste generation og bringe mennesker sammen gennem mad af fynske råvarer.
Hvornår: 10.-16. september 2018
Læs mere her.

SEPTEMBER:Sydhavsøernes Frugtfestival - Æbler en masse

Det er især på øerne Lolland, Falster og Møn, at vi de seneste 100 år har skabt en stærk tradition for at avle frugt i Danmark, og det kommer til udtryk i denne weekend, hvor 20.000 gæster festivalen, der afholdes for 11. gang. Festivalen byder både på boder med salg af råvarer, men også retter, gæsterne kan smage her og nu samt en masse events for de besøgende. Blandt andet en bagekonkurrence.
Hvornår: 15.-16. september 2018
Læs mere her.

OKTOBER:Fanø Østersfestival - Hyldest af Danmarks ældste råvare

Hvis du mangler sjove aktiviteter i efterårsferien, kan du passende bruge tiden på at blive en vaskeægte østersekspert. På Fanø Østersfestival kan du både komme på østerssafari, smage på forskellige slags østers og følge tæt med i konkurrencen om at blive "Årets Østerskok".
Hvornår: 14.-17. oktober 2018
Læs mere her.


Foto: Søren F. Gammelmark

Se, hvad vi ellers skriver om: Festival