Madfestival
Foto: Copenhagen Cooking & Food Festival Der bliver tryllet med råvarer på landets madfestivaler. Se, hvilke du kan besøge her.

Madfestivaler 2019

Madfestivaler 2019: Her er de bedste i hele landet

Danmark er en gastronomisk turistattraktion med god grund. Hvert år bliver der afholdt et hav af velsmagende madfestivaler, der dyrker alt fra østerssafari og danske råvarer til fine franske fornemmelser. Få overblikket her.

De danske madfestivaler fokuserer på alt fra nordisk kogekunst til lokale råvarer eller én udvalgt ingrediens. Find ud af, hvordan du vil forkæle dine smagsløg med listen her - de er rangeret efter dato.

LÆS OGSÅ: Guide til Dining Week 2019: Spis 6 anderledes steder

JUNI: Samsø Råvarefestival – Smag på øens skatkammer

Hver år kan du i weekenden i uge 24 tage til Samsø og blive inspireret igennem på madfronten. På Samsø bugner det med lækre råvarer, og nu er det tid til, at du kan få lov til at sætte tænderne i nogle af dem. Blandt andet jordbær, asparges og øko-småkager. Festivalen er spækket med fine arrangementer, og der er noget for enhver alder.
Hvornår: 15. og 16. juni 2019
Læs mere her.

JUNI: Sol over Gudhjem

Bornholm disker årligt op med en af årets mest interessante kokkekonkurrencer her til lands, som har flere af landets bedste kokke på deltagerlisten. Her dyster kokkene i at tilberede den bedste ret med råvarer fra solskinsøen - et event, der tiltrækker stor opmærksomhed hvert år og også tv-transmitteres. 
Hvornår: 22. juni 2019
Læs mere her.

Sol over Gudhjem 2018 Fotograf Torben Ager.jpgMadelskere og en enestående udsigt samlet på Bornholm. (Foto: Sol over Gudhjem 2018/Fotograf Torben Ager)

AUGUST: Læsø Jomfruhummerfestival – Kokkekonkurrence med klør

Hvert år den første lørdag i august lægger tusindvis af gæster til kaj på Læsø for at deltage i den årlige festival, der har ét væsentligt omdrejningspunkt: lokale jomfruhummere. Skaldyret er hovedperson i den kokkekonkurrence, der løber af stablen på dagen, hvor 4-5 af nordens bedste kokke dyster om at vinde Den Gyldne Jomfruhummerklo ved at trylle i køkkenet med lokale råvarer fra Læsø.
Hvornår: Lørdag d. 3. august 2019
Læs mere her.

AUGUST: Copenhagen Cooking og Food Festival – Hele byen smager

Den største madfestival i København løber af stablen i august og byder på mere end 100 forskellige arrangementer i løbet af de 10 dage, den varer. I år er bliver programmet lanceret i sommeren 2019. Det vil blive inddelt i to programrækker; Cooking i Byen og Festivalpladsen.
Hvornår: 23. august - 1. september 2019
Læs mere her.

Copenhagen Cooking Food Festival.jpgKom til masser af fælles mad-events under Copenhagen Cooking & Food Festival. (Foto: Copenhagen Cooking & Food Festival)

SEPTEMBER: Food Festival 2019 på Tangkrogen – En bid af Aarhus

Nordens største madfestival med fokus på den nordiske madkultur finder du i Aarhus. Kom og mød de mest betydningsfulde og interessante producenter, kokke og madfolk og bliv klogere – og ikke mindst mæt.
Hvornår: 6.-8. september 2019
Læs mere her.

SEPTEMBER: Sydhavsøernes Frugtfestival - Æbler en masse 

Det er især på øerne Lolland, Falster og Møn, at vi de seneste 100 år har skabt en stærk tradition for at avle frugt i Danmark, og det kommer til udtryk i denne weekend, hvor 20.000 gæster festivalen, der afholdes for 11. gang. Festivalen byder både på boder med salg af råvarer, men også retter, gæsterne kan smage her og nu samt en masse events for de besøgende. Blandt andet en bagekonkurrence.
Hvornår: 14.-15. september 2019
Læs mere her.

SEPTEMBER: SPIS! Odense Food festival - Det fineste fra Fyn

Når Odense slår dørene op til deres årlige madfestival bliver det med en bred vifte af tilbud. Der er eksempelvis både langbordsmiddag, madmarked, ginsmagning - og ikke mindst konkurrencen "Danmarks Bedste Brunsviger"! Missionen er at udbrede madkultur til den næste generation og bringe mennesker sammen gennem mad af fynske råvarer.
Hvornår: 9.-15. september 2019
Læs mere her.

OKTOBER: Fanø Østersfestival - Hyldest af Danmarks ældste råvare

Hvis du mangler sjove aktiviteter i efterårsferien, kan du passende bruge tiden på at blive en vaskeægte østersekspert. På Fanø Østersfestival kan du både komme på østerssafari, smage på forskellige slags østers og følge tæt med i konkurrencen om at blive "Årets Østerskok".
Hvornår: 13.-14. oktober 2019
Læs mere her.

Fanø er stedet at være, hvis du er til østers, østers og endnu flere østers! (Foto: Søren F. Gammelmark)

FEBRUAR: SPIS! Eventyrligt - Det fineste fra Fyn

Tag til Odense og lad dig forføre af en sanselig forestilling, der har fokus på H. C. Andersens eventyrlige univers. Der er fokus på alle sanser, og mad indtages i følgeskab med elementer af nykomponeret musik, opera, dans og skuespil, som er med til at understrege, hvordan et eventyr knaser, glitrer, dufter, smager, føles og lyder. Festivalen afholdes i et samarbejde mellem SPIS! Odense Food Festival, kokkene Mads Friis fra mmoks og Kim Gubi fra Resumé og bl.a. Den Fynske Opera.
Hvornår: 14.-24. februar 2019
Læs mere her

Se, hvad vi ellers skriver om: Festival, Restaurant og Lister