Festival – pakkelister, street style, guides, her skal du spise

  • Hvor skal du på festival?
  • Hvad skal du pakke til festival?
  • Hvad skal du have på?
  • Og hvad skal du spise?

Se alle artikler om danske festivaler her. 

Læs mere

Pakkeliste: Hvad skal man pakke til festival?

Du skal selvfølgelig huske rene trusser og varmt tøj. Det er ikke til at regne med det danske sommervejr, så bered dig på alt fra silende regn til strålende sol. Her får du vores input til nogle af pakkelistens mest essentielle punkter.

  • Din festivalbillet.
  • Gummistøvler, så du kan holde fødderne tørre i festivalpløret.
  • Sovepose. Ja, det giver vel næsten sig selv. Den skal du sove i.
  • Tørshampoo, fordi chancen for, at dit hår kommer i kontakt med varmt vand og sæbe er minimal.
  • Renseservietter til ansigtet. Det er nu en gang den nemmeste metode til at fjerne makeuppen, når man ligger i telt.
  • Håndsprit. Har du set toiletterne på Roskilde?
  • Solcreme, så du ikke bliver skoldet på næsen.
  • Power bank til din telefon, så den ikke løber tør for strøm.
  • Tyggegummi, fordi der godt kan være lidt langt mellem stævnemøderne med din tandbørste.
  • Ørepropper, fordi du skal være fornuftig og passe på din hørelse. Se her, hvad du derudover skal have med i din toilettaske, når du skal på festival.

5 uundværlige skønhedstips til din festival

Hvordan undgår du fedtet hår på Roskilde Festivalens dag tre? Og hvordan holder du nemmest solen fra at brænde din næse rød i løbet af en lang eftermiddag i solen? På ALT.dk har vi flere artikler, der samler de bedste skønhedstips. Heriblandt.:

1. Sæt dit hår – og gør det hver dag, du er på festival. Så er det nemmere at kamuflere dine fedtede hårrødder.

2. Farv dine vipper og bryn, inden du drager på festival. På den måde slipper du for at skulle lægge mascara og tegne øjenbryn op. Og skulle du overnatte i et andet telt end dit eget, så er du sikker på at se strålende ud fra det sekund, du slår øjnene op.

3. Vælg en deodorant med duft. Det er nemmere at skjule ubehagelige lugte med en lille smule eau de parfum.

4. En læbestift reder dit slidte festival-look. Lidt rødt på læberne og vupti ser du tjekket og overskudsagtigt ud.

5. Kom lak på neglene. Så ser man ikke alt det skidt, der samler sig under dem i løbet af en festival. Få resten af vores bedste skønhedstips til din festival.

Hvor skal man spise?: Den bedste mad på Roskilde Festival

Festivaller er ikke længere bare musik og øl. Gourmetmaden har også gjort sit indtog på festivalpladsen. Hvilke madboder på Roskilde skal man spise ved i år? Det er ikke til at sige på forhånd. For mange er det en fast tradition at spise en flæskestegssandwich fra Meyers mellem koncerterne på Dyrskuepladsen. Find inspiration til, hvad du skal spise blandt disse 17 spisesteder du skal prøve på Roskilde.

17 danske festivaler, du skal kende

Der er næppe en sommerweekend, hvor du ikke kan finde en festival at tage på et eller andet sted i Danmark. Her er nogle af de mest populære festivaler rundt omkring i landet.

  1. Roskilde Festival: Den årlige festival på Roskilde Dyrskueplads ryger af stablen hvert år i slutningen af juni og strækker sig over fire dage med koncerter.
  2. Skanderborg: Festival Festivalen hedder faktisk Smukfest og bliver holdt i en bøgeskov. Da festivalen åbnede i 1980, var der fri entre, og man regnede med at få 600-1000 besøgende. I 2016 var der 47.000 betalende gæster på Smukfest.
  3. Northside: En forholdsvis ny festival, der finder sted i Aarhus hvert år i juni. Her er der ikke en tilhørende campingplads, som der er på mange andre af landets festivaler.
  4. Heartland Festival: Slotsparken omkring Egeskov på Fyn lægger plæner til Heartland Festival. Programmet består af en blanding af musik, live-samtaler, samtidskunst og madoplevelser.
  5. Copenhagen Jazz: Festival Siden 1979 har den københavnske jazzfestival fyldt byens gader og spillesteder med tonerne af saxofon og trompet.
  6. Tinderbox: Denne odenseanske festival har fundet sted i Tusindaarsskoven siden 2015 og har plads til godt 30.000 publikummer.
  7. Trailerpark Festival: Festivalen eksisterer ikke længere. Den tre dage lange Trailerpark Festival fandt i en årrække sted på Vesterbro i København og havde både musik og kunst på programmet.
  8. Spot Festival: Spot er primært tænkt som en formidlingsplatform for ny dansk og nordisk musik. Et par tusinde musikbranchefolk fra ind- og udland deltager hvert år, men festivalen, der foregår i Aarhus, er også åben for betalende gæster, der ikke har nogen relation til branchen.
  9. Copenhell: Danmarks største metalfestival samler hvert år metalfans fra ind- og udland på Refshaleøen i København. Siden 2010 har man over tre dage kunne opleve – med arrangørernes egne ord – helvede på jord.
  10.  Haven: Sanserne forkæles, når festivalen Haven ryger af stablen. Det er én stor fusion af eksperimenter udi musik, kunst, øl og mad. Det er bl.a. kokken Claus Meyer og ølbryggeren Mikkel Borg Bjergsø, der står bag denne Københavner-festival.
  11.  Langelandsfestival: Danmarks største familiefestival finder sted ved Rudkøbing på Langeland. Her er der både musik og rig mulighed for at lege, nyde naturen og udforske det Sydfynske Øhav.
  12.  Vanguard Music Festival: Festivalen er midlertidigt sat på pause, men når den ellers finder sted, foregår det i Søndermarken i Valby uden for København.
  13.  Stella Polaris: Hver sommer forenes picnickurve med elektroniske toner, når Stella Polaris lader tonerne flyde i både Kolding, Sønderborg, Aarhus og på Frederiksberg.
  14.  Strøm Festival: Det er Strøms mission at udbrede den elektroniske musik, og over en uge præsenterer festivalen både danske og internationale navne inden for genren ved events over hele København.
  15.  Ringsted Festival: Danmarks kærligste festival, kalder Ringsted Festival sig. Eftersigende er det altid muligt at få et kram på den kærlige festival, der samler 13.500 gæster og lægger scener til alt fra irsk folkemusik til Hanne Boel og Gulddreng.
  16.  Tønder Festival: Den sønderjyske festival sætter folkemusik i højsædet. Det har de gjort i over 40 år. Traditionen tro er det den sidste weekend i august, du skal drage mod Tønde.
  17.  Vig Festival: Det var barberen i Vig, der i 1994 fik idéen, at arrangere en sommerkoncert med Kim Larsen på den lokale kræmmerplads. Som tænk, så gjort, og siden er festivalen vokset til at strække sig over hele tre dage i juli måned.

På ALT.dk finder du artikler fra ALT for damerne, Eurowoman, Fit Living, Hendes Verden og Hjemmet.