Festival i Danmark
SPONSORERET indhold

Pakkeliste: 13 skønhedstips til kritiske festivaldage

Når det er dag fem, du mangler et bad, og tømmermændene er begyndt at sætte sine tydelige spor, har vi en liste over ting, du vil takke dig selv for at pakke med på sommerens festivaler.

Af: Frederikke Pontoppidan Foto: All Over Press
11. apr. 2017 | Mode | Eurowoman

Nu har jeg været inkarneret festivalgænger de sidste 12 år. Og selvom jeg elsker alt, hvad det indebærer af kolde øl og skøn musik med vennerne under åben himmel, har jeg aldrig været kæmpe fan af den kritiske tilstand mit ansigt, hår og negle hurtigt kommer i.

Derfor har jeg gennem tiderne udviklet nogle små tricks til at kurere selv det mest ramte tømmermændsansigt og et umuligt hår, der trænger til vask.

Nogle af punkterne kan du klare, før festivalen starter. Andre er førstehjælp, når det er brænder på undervejs.

1. Dit vigtigste våben er din læbestift

Læbestift er en vinder alle dage, men på femtedagen hvor alt begynder at se meget trist ud på grund af tømmermænd, bliver den virkelig din BFF. Har du den røde med, kan du duppe den på kinderne for at fake lidt friskhed.

Den røde er også god under øjnene med concealer ovenpå til at dække de seriøse mørke rande. Læs mere om tippet her.

Sidst er læbestift et godt trick til at se lidt lækker ud, når du mindst føler dig det. Jeg har ofte 3-4 forskellige med (de fylder jo ingenting!) i både vilde og neutrale farver. En blå og lilla kan virkelig aflede opmærksomheden og er en god samtalestarter.

2. Benægt træthedstegn med din concealer

Skulle jeg anbefale én ting til turen, bliver det klart en concealer. Du kan dække de mørke rande og små urenheder, der pibler frem. Win.

3. Sæt dit hår op alle dage

Med mindre du er født med kronisk tørre rødder, er det bare med at smide de lokker væk fra ansigtet på førstedagen. Find nogle flotte, nemme frisurer, som du eller veninderne kan lave. Så er det en noget smallere sag at camouflere fedtet hår.

Jeg finder selv inspiration til frisurer med fletninger på flettepigerne Laura og Maries Instagram.

LÆS OGSÅ: Få det fejlfrie look med din Beautyblender

4. Gør tørshampoo til din bedste ven

Du vidste, den ville komme, og har nok medbragt den de sidste år selv, men jeg må stadig understrege tørshampooen. Det første, festivalen nedlægger, er nemlig dit hår. Spray din tørshampoo helt inde ved hårrødderne for at fjerne det fedtede og giv det lidt i længderne for ekstra volumen de sidste dage.

5. Vælg en deodorant med duft

Uanset hvor lidt du sveder, har du nok ikke den bedste odour efter mange dages festival og nul bad. Køb dig derfor en spray-deodorant med en frisk duft, som kan tage det værste. Et truckerbad er bedre end ingenting.

6. Hav altid et håndspejl ved din side

Selvom der er ingen, der orker at kaste sig ud i den helt store makeup-tutorial på turen, er det meget rart at have et spejl ved lommen til at lægge lidt mascara eller smække en farverig læbestift på.

LÆS OGSÅ: 8 måder du kan bruge kokosolie på hår, ansigt og krop

7. Farv dine vipper og bryn, før du tager afsted

Jeg havde i mange år ambitioner om mascara hver dag, men droppede det hurtigt. Nu farver jeg mine øjenvipper og bryn, før jeg drager på festival. Det holder hele ugen. Virker det som en lidt uoverkommelig opgave, kan du få det gjort hos de fleste kosmetologer til billige penge.

8. Forkæl dig selv med en manicure

Efter selv få dage i telt med jord overalt (mudder i de kritiske år) har jeg gjort mig selv den tjeneste at få lavet negle op til festivalen. Oftest får jeg det gjort professionelt, da det holder bedre.

Du kan også lægge det selv med inspiration fra vores guide her.

9. Gør det nemt at fjerne makeuppen

Når du kommer hjem i dit telt (oftest beruset), kan det være svært at hive det helt store grej frem bare for at tage din makeup af. Køb derfor nogle makeup remover-servietter, som indeholder makeupfjerner, der ikke skal skylles af.

Ellers kan du købe det populære micellar water, der nemt fjerner al din makeup og renser din hud. Du skal blot dryppe det på en tør vatrondel og tørre makeuppen af.

10. Spray solcreme ovenpå makeuppen

Ja, jeg mener det. Da jeg første gang hørte om det, forestillede jeg mig også et hvidt hoved med udtværet makeup. Men makeupartist og skønhedsblogger Sara Rostrup sværger til Coola's setting spray med solcreme, som netop er til formålet.

Her sprayer du bare solcremen ovenpå din makeup, hvor den både beskytter mod solen, og samtidig frisker ansigtet op uden at ødelægge makeuppen. Det er simpelthen et must-have på din festival.

LÆS OGSÅ: Model Josefine Nielsen: Denne parfume bruger jeg til fest

11. Tag din flotteste hovedbeklædning med

Der vil unægtelig komme en dag eller to, hvor dit hår er så umuligt, at du må ty til smart hovedbeklædning. Pak derfor nogle fede tørklæder, du kan binde i håret – eller en fed kasket som både dækker for solen og fedtet hår.

12. Pak altid dine solbriller

Det giver måske sig selv, men du må aldrig glemme dine solbriller. De kan både bruges til at skjule en hård omgang tømmermænd eller skærme for solen. Køb gerne et par billige, for det gør lidt mere ondt at miste et par Ray-Ban end dem fra Flying Tiger.

13. Hav altid tyggegummi i tasken

Du føler dig lidt mere lækker og er det hundred procent også, hvis du har god ånde. Det virker trivielt, men det har reddet mange situationer at have stykke frisk mint at gumle på.

God festival!

 

LÆS OGSÅ: Her er de 10 mest solgte produkter i Sephora

LÆS OGSÅ: 5 ting vi gør helt forkert, når vi bruger blush

LÆS OGSÅ: 19 skønhedsprodukter, der rammer plet