Aarhus - guide til smilets by

Aarhus er Danmarks anden største by med ca. 336.000 indbyggere. Byens naturlige centrum er Åen, der efter mange år under asfalt i 2005-2008 blev fritlagt til stor glæde for både indbyggere og besøgende. 

Omkring den lille kanal er samlet en masse spisesteder og butikker og bagved ligger det stemningsfulde latinerkvarter, der byder på alt, hvad hjertet kan begære for den shoppelystne med lidt på bankbogen. 

Det er også her, du finder nogle af de mest populære caféer og restauranter. 

 

Læs mere

Hvor, du præcis skal slå dig ned, kan du blandt andet læse her på siden i vores guide til god brunch og middag i smilets by.

Tips til Aarhus

Mangler du gode idéer til, hvor du skal shoppe, så finder du også nogle velkvalificerede bud i guiden ”De bedste steder i Aarhus”. Til dig, der kommer langvejs fra indeholder den også tips til hoteller, du kan booke, når du er i Aarhus.

På den anden side af Åen ligger Strøget med dets populære highstreetbutikker. Shoppegaden ender brat, hvor banegården starten, og bevæger du dig omkring den smukke stationsbygning, vil du se det store shoppecenter Bruun's Galleri. Gå videre og så rammer du kvarteret omkring St. Pauls Kirke og Jægersborggade, der har en masse hygge at byde på af lave bygninger, caféer og kunsthåndværk.

Hvordan aarhusianerne har valgt at indrette sig, når de gør det ekstra godt, kan du lade dig inspirere af i vores udvalgte boligreportager, vi gennem tiden har lavet i den jyske hovedstad.

Så læs med og lad dig inspirere og forelske i Aarhus.