SPONSORERET indhold

GUIDE: Her er de 14 bedste brunchsteder i København

Der findes hundredvis af muligheder for starte dagen med en god brunch i København. Her har vi samlet de bedste steder i København at få brunch.

Af: Susanne Baden Jensen og Emma Fjalland Lund Foto: Mad og kaffe + Livingstone
24. apr. 2024 | Livsstil | ALT.dk

Vil du gerne selv sammensætte din brunch af en masse små retter? Skal det være "luksus brunch" med et glas champagne til? Eller er du måske mest til at starte dagen med simpel mad af tårnhøj kvalitet, som godt surdejsbrød, øko-æg og en luksuscroissant?

I København er der uendeligt mange steder, til når du vil stille sulten med det måltid, som kombinerer morgenmad og frokost, nemlig: brunch.

Vi har her samlet vores bud på 14 af byens bedste brunchsteder:

Sidecar - populær brunch på Nørrebro

brunch københavn sidecar.jpgFoto: Sidecar

Hvis man spørger det ansete tidskrift National Geographic, hvor man skal spise brunch i København, lyder svaret: Sidecar - og det er vi enige i her på redaktionen. På dette velbesøgte madsted tæt ved Assistens Kirkegården er menukortet forskelligt alt efter, om du besøger dem på hverdage eller i weekenden.

Hos Sidecar kører de fra 09.00 - 15.00 hverdag, hvad de kalder 'unlimited brunch'. Du kan vælge mellem fire forskellige brunch-tallerkner med forskellige varme retter – og dertil kan du oveni også frit tage brunchretter fra den store 'kolde' brunch buffet i midten af spisestedet, som har alt, hvad hjertet begærer. Her kan du finde smørrebrød, lækre salater, frisk frugt, samt oste, dip, pålæg, grønt og brød.

Man kan altid bestille mere af de varme retter, hvilket er inkluderet i prisen - og der er altså rig mulighed for at gå "all in".

Sidecar - se menukort her

Hvornår: Alle dage fra 09.00 - 15.00
Adresse: Skyttegade 5, København N

Wulff & Konstali - over 20 smukke "mini-retter"

brunch københavn wulff og konstali.jpgFoto: Wulff og Konstali

Et af de sikre favoritsteder for brunch i København er kæden Wulff & Konstali. Konceptet er, at du selv sammensætter din brunch, der bliver serveret som flotte anretninger i små skåle, som er picture perfect (hvis I ikke tror os, så tjek Instagram, hvor de ikke uden grund er et hit!).

Menukortet rummer over 20 anretninger, som skifter alt efter sæsonens udbud af råvarer, hvorfra du vælger enten fem eller syv ting.

Læs også

De laver maden fra bunden, og brødet er bagt i stedets eget bageri. Prøv fx en Nutellasnegl, røræg, deres øko-skyr med rabarber-ingefærkompot og den lækre hønsesalat.

Skal den søde tand forkæles, kan du eventuelt supplere med birkesvaffel med citronflødeskum + karamelknas, chiaparfait eller lemon cheesecake.

Wulff & Konstali - se menukortet her 

Hvornår: Alle hverdage 8.00 - 15.00 samt i weekenden og på helligdage fra 8.00 - 16.00
Adresser: Lergravsvej 57, Amager - Sankt Hans Torv 30, Nørrebro - Isafjordsgade 10, Islands Brygge - Philip Heymans Alle 17, 2900 Hellerup (Waterfront Shopping)

Seaside Toldboden - brunch med vandudsigt

brunch københavn seaside toldbolden.jpgFoto: Seaside Toldboden

Er du på udkig efter en brunch i København "with a view", så er restaurant Seaside Toldbod det helt rette sted at spise brunch for dig. Med udsigt over vand, Holmen, Operaen og de kongelige pavilloner, kan du spise dig mæt i lækkerier fra alle verdenshjørner.

Du kan få alt fra surdejsboller og røræg til churros, argentinske pandekager og en autentisk japansk omelet. Lækkert!

Der er endda mulighed for at gå "bottomless", mens du spiser brunch hos Seaside Toldboden. For 185 kr. kan du af libitum på bobler i to timer.

Seaside Toldboden - se menukort her

Hvornår: Hver weekend fra 10.00 - 13:00
Adresser: Nordre Toldbod 18-24, 1259 København

Mad og Kaffe - sammensæt selv din brunch

brunch københavn mad og kaffe.jpgFoto: Mad og kaffe

Hvis du vil invitere hele familien på brunch i København, men alle gerne vil have noget forskelligt, så tag dem med på Mad og Kaffe.

Hos Mad og kaffe komponerer du nemlig selv indholdet af din brunch, som så serveres samlet som små anretninger på et stort spækbræt. Du kan vælge at få enten tre, fem eller syv anretninger blandt valgmulighederne, der rummer grønt, mejeri, brød, protein og det søde.

Prøv fx deres avokado med cashewnødder og urter, økologisk røræg med Vesterhavsost, chokolademousse – og deres sprøde kyllingenuggets med chilimayo (som vi her på redaktionen altid vender tilbage til!)

Læs også

De er to gange blevet kåret som byens bedste brunch af AOK's læsere, og alle tre filialer er da også velbesøgte, så det kan være en god ide at booke bord på forhånd.

Har du ikke allerede besøgt stedet, kan du også tjekke de fotogene retter ud på Instagram, hvor de ikke uden grund er populære. 

Mad og Kaffe - se deres menukort her

Hvornår: Alle hverdage 8:30 – 12:30 samt weekender 8:30 – 13:00
Adresser: Sønder Boulevard 68, København V - Tyrolgade 6, København S - Godthåbsvej 45, Frederiksberg

Andersen & Maillard - den perfekte croissant og kaffe

brunch københavn Andersen og Maillard.jpgFoto: Andersen & Maillard

Den ene er tidligere bager hos NOMA og Amass, mens den anden er prisvindende kaffeekspert. Sammen har Milton Abel og Hans Kristian Andersen fået stor succes med deres café med eget kafferisteri på Nørrebrogade, kaffebar og bageri i Indre By samt en filial på Nordhavn med kombineret bageri.

De er særligt kendt for deres hjemmelavede croissanter - i flere fabelagtige varianter - med den hjemmeristede kaffe til.

Fokus er på (rigtig!) godt bagværk og (rigtig!) god kaffe. Du skal ikke gå derhen, hvis du søger det store, klassisk brunchudvalg, men derimod hvis du er fan af et begrænset, men gennemført udvalg af morgenmadsklassikere, som blødkogt æg, lækkert surdejsbrød med kvalitetsost, yoghurt med frugt og hjemmelavet mysli - og ikke mindst uforglemmeligt wienerbrød, der ligner små kunstværker. 

Andersen og Maillard - se menukort på stedet

Hvornår: Alle hverdag 07.00 - 18.00 samt i weekenden 08.00 - 18.00
Adresser: Nørrebrogade 62, København N - Antwerpengade 10, Nordhavn - Ny Østergade 15, 1101 København K

The Union Kitchen - masser af klassisk brunch

brunch københavn the union kitchen.jpgFoto: The Union Kitchen

Er du til den lækker morgenmad og god brunch i København, er The Union Kitchen på Øster Farimagsgade eller Store Strandstræde i Indre By de rette steder at besøge.

Hos The Union Kitchen rummer menukortet mange valgmuligheder til enhver smag. De har en helt klassisk brunch-tallerken med alt det gode eller "solo-retter", som Eggs Benedict, Eggs Royale og Croque Madame.

Men du får også bud på en international morgenmad med deres en mexikansk inspireret 'Bandit burrito'fyldt med øko røræg, bacon, kartofler, ost og salsa.

Læs også

Har du haft en (lidt for?) festlig aften natten før, kan du også komme på fode igen med stedets legendariske ’The Hangover Bacon Cheeseburger’ med trøffel-fritter til. Til morgenmad, jep!

The Union Kitchen - se menukort her

Hvornår: Varierer fra lokation til lokation.
Adresse: Store Strandstræde 21, København K - Øster Farimagsgade 16A, 2100 København Ø

Café Nöa’h - Hele verden samlet ét sted

brunch københavn cafe noah.jpgFoto: Café Nöah

Ønsker du at prøve en lidt anderledes brunch i København, så kig forbi Café Nöah på Islands brygge. Her kan du smage brunchretter inspireret af flere madkulturer fra de forskellige verdensdele - med et Nordisk twist.

Alt efter din størrelsen på din sult, kan du hos Café Nöah vælge, om du vil have 3, 5, eller 7 små retter. Hos Café Nöah har de fokus på sunde og friske råvarer, og menukortet byder på rødbedehummus, amerikanske pandekager, lakserillette, hjemmelavet hønsesalat og meget, meget mere, som du godt kan glæde dig til at sætte tænderne i.

Vil du have lidt ekstra luksus, kan du hos Café Nöah også få et lækkert glas øko Cava Castell de Fades til din brunch.

Café Nöa’h - se menukortet her

Hvornår: Brunch serveres mandag til fredag 10.00 – 13.00 samt Lørdag – søndag 9.30 – 13.00
Adresse: Viggo Kampmanns Plads 5, 2300 København S

Baryl - farvestrålende mad lavet fra bunden

Baryl er til dig, der søger en farverig brunch i København med masser af grønt, der er lavet fra bunden af gode råvarer - og med så økologiske råvarer som muligt.

Deres 'Morgen Baryl' består af en avocadomad med gulerodshummus og smilende æg, en laksemad med pynt, samt en lille anretning af frugt, nødder, oliven og feldsalat. Dertil kan du enten tilføje en chiagrød, skyr med topping eller vegansk risifrutti.

Læs også

Hos Baryl er de i det hele taget også gode til vegetarisk eller veganske alternativer, som du kan stille "brunch-sulten" med. Du kan fx også sætte tænderne i retter, som gazpacho, chiagrød eller en sandwich med vegansk(!) cheddar og plantebaseret "tunsalat".

Stedet disker også op med en lille børne-tallerken, hvis du har små størrelser med.

Baryl - se menukort her

Hvornår: alle hverdage 09:30 til 15:30, weekender 09:00 til 16:30
Adresse: Århusgade 78, 2100 København Ø - Holger Danskes Vej 64, 2000 Frederiksberg - Charlotte Ammundsens Plads 3 - 1359 København K

The Sixteen Twelve – brunch med sundt hipster-tvist

Som meget andet godt på den hippe Jægersborggade på Nørrebro, gør de tingene på en lidt anden måde på hos The Sixteen Twelve: De serverer brunch og morgenmadsretter, MEN de er alle med et twist af fermenterede og tarm-venlige, probiotiske ingredienser. Ja, du læste rigtigt - og tanken bag dette er, at du kan vitterlig spise din mave glad.

I The Sixteen Twelves version af den klassiske ”avokado-mad” er der fx gedeost i den moste avokado, et gul-farvet æg på toppen, fordi det er tilberedt i gurkemeje, og det hele er pyntet med fermenteret hotsauce og såkaldt aktiverede mandler (det betyder, at de har ligget i blød for så at blive tørret igen.)

Deres brioche-brød til ’French Toast’ er bagt i køkkenet, og du kan høre kokkene i køkkenet piske hollandaisen med miso til din ’Eggs Benedict’. Her laves både sundt OG syndigt mad fra bunden, også til veganere og glutenallergikere.

The Sixteen Twelve - se menukort her 

Hvornår: Hverdage fra 9.00 - 16.00 og i weekenden 8.00 - 16.00
Adresse: Jægersborggade 8, København N

PSSSTT... De har også en søsterstedet Candace på Ny Carlsberg Vej 40, København V

Café Feel Good - Lækkert hjemmebag

brunch københavn cafe feel good.jpgFoto: Café Feel Good

Oplev den hyggelige stemning på dette lille spisested på Nørre Farimagsgade i Indre by og Fælledvej på Nørrebro, som tilbyder god morgenmad og lækker brunch hele ugen.

Læs også

Spis dig mæt i friskbagt rugbrød, stedets hjemmelade hummus, økologisk æg samt cremet yoghurt toppet med granola og mango puré. Dertil kan du nyde en skøn, hjemmelavet lemonade med passionsfrugt, frisk presset juice eller Golden Latte. 

Brunchen fåes også i både en vegansk og glutenfri version.

Café Feel Good - se menukort her 

Hvornår: Alle dage 08:30 – 15:30
Adresse: Nørre Farimagsgade 55, 1364 København K - Fælledvej 14 A, 2200 København N

Café Livingstone - lækker brunch ved vandet

brunch københavn cafe livingstone søerne.pngFoto: Café Livingstone

Ønsker du "lækker brunch med udsigt" - og god mad, naturligvis! - er Livingstone et oplagt sted. Her kan du nemlig nyde udsigten langs søerne i København sammen med din mad.

Du kan spise ude eller inde, og også her finder du konceptet med at sammensætte din egen brunch ved at vælge enten fem eller syv små retter. Og med godt tyve forskellige små retter at vælge imellem, er mulighederne mange.

Du kan få alt fra blinis med laks og croque Monsieur til french toast og kardemommevafler. Vi kan også anbefale deres lemonader og myntete.

Og så er det jo oplagt at slutte brunchen med en gåtur rundt om søerne bagefter.

Café Livingstone - se menukort her

Hvornår: Hverdage 09.00 til 16.00, weekender og helligdage 08.00 til 16.00
Adresse: Sortedam Dossering 81, 2100 København Ø

Far’s dreng - fra laks til tømmermændspleje 

brunch københavn fars dreng.jpgFoto: Far's dreng

Lad dig ikke narre af navnet: Far's dreng (som ligger to steder i Indre By) er for alle – og de er værd at besøge, hvis du er i Indre By og savner lækre ting at indtage, når morgenmad møder frokost.

I 2018 valgte AKO's læsere Far's dreng som byens bedste morgenmad/brunch - og bedst af alt: Det hele serveres så fint, at du også får lyst til at prøve dét, som nabobordet får... 

Læs også

På menuen finder du en klassisk brunch-platte med charcuteri, Arla Unika-ost, stegte æg, frugt og brød og smør. Men du kan også prøve stedets populære Croque Madame, som består af smørristede surdejsbrød med mild sennep, fyld af emmentaler og skinke og toppet med parmesan, spejlæg og purløg. Slut det hele af med stedets skønne bananbrød eller de lækre, lune vafler med kanel og kardemomme. 

Far's dreng - se menukort her

Tidspunkter: Morgenmad serveres til 12:00 i hverdagene og til 13:00 i weekenderne
Adresser: Ny Adelgade 7, København K - Rosengården 12, København K.

Nimb Brasserie - luksusbrunch midt i Tivoli

brunch københavn nimb brasserie.jpgFoto: Lina Ahnoff Photography

Søger du en brunch, der ligger i smukke omgivelser - og som er en del niveauer over den mere klassiske caféoplevelse, OG hvor det typisk er realistisk at få bord? Så er weekend-brunchen på Nimb Brasserie i Tivoli et godt bud.

På Nimb Brasserie kan du for 545 kr. nyde brunchstemningen med en udsigt, så du nærmest føler dig som hovedrollen i en amerikansk rigmandsserie. Nemlig over smukke Tivoli.

Ved bordet få du serveret brunch-retter af tre omgange. Første "det kolde" i form af bær og frugter, skyr, granola, hjemmebagt brød og wienerbrød, marmelade, ost og charcuteri.

Derefter kommer der fire lune retter af sæsonens råvarer, og hele oplevelsen slutter af med "det søde", som er udvalgte mini-kager fra Cakenhagen.

Læg dertil kaffe, te, limonader og økologisk juice, samt et glas mousserende vin til at skylle lækkerierne ned med.

Nimb Brasserie - se menukort her

Hvornår: Lørdag og søndag fra 10.00 til 12.00
Adresse: Bernstorffsgade 5 (Tivoli), København K

Hotel d’Angleterre - verdensklasse brunch buffet (som du skal booke i forvejen!)

brunch københavn Marchal d'Angleterre.jpgFoto: Hotel d’Angleterre

Søger du en brunch-OPLEVELSE i særklasse, så er Hotel d’Angleterre et af de steder i København, som du skal besøge. For på Hotel d’Angleterre finder du deres berømte søndagsbrunch, som serveres på den Michelin-hædrede Restaurant Marchal.

Deres luksus brunch er faktisk så eftertragtet, at de typisk melder alt udsolgt flere kvartaler i forvejen - med andre ord er det ikke stedet til den spontane aftale, men kan du finde ud af at booke plads i god tid, skal du "blot" følge med på deres hjemmeside, når de på bestemte datoer åbner for nye reservationer.

Vi kan dog give et lille tip om, at alle borde er bookede i tredje kvartal af 2024. De åbner for booking af borde til fjerde kvartal den 15. juli kl. 10:00. Reservation kan udelukkende foretages online.

HVIS du er heldig at få plads, kan du se frem til over 30 forskellige retter samlet i én brunchbuffet, og du bliver selvfølgelig budt velkommen med et glas champagne. Prisen er derefter - 745 kroner - men oplevelsen er også en af de helt særlige! Faktisk udvalgte det anerkendte rejsemagasin Travel+Leisure i 2016 denne brunch, som en af verdens 14 allerbedste brunch-oplevelser.

Hotel d’Angleterre - se menukort her

Hvornår: søndag fra 12.00 til 15.00. 
Adresse: Kongens Nytorv 34, København K

Anbefalet til dig