Bedste brunch i København: Her er 12 bud
Foto: Far's dreng + The Union/Sissel Abel Brunch er morgenmad og frokost i ét. Vi har udvalgt 12 skønne steder.

Bedste brunch i København

GUIDE: Her er de 12 bedste brunchsteder i København

Der findes hundredvis af muligheder for brunch i København. Vi har samlet vores favoritter her.

Mad og Kaffe - sammensæt selv din brunch

Alt på ét bræt! Det er konceptet hos Mad og Kaffe, hvor du selv sammensætter din brunch af lækre anretninger. Du vælger tre, fem eller syv små retter ud fra en lang liste med muligheder, som fx avokado med bagte mandler og gulerod- og harissahumus, kyllingenuggets med lime- og jalapeñomayo, røget laks fra Daniel Letz med rygeostmayo eller i dessertenden: en fersken- og abrikoskompot med hasselnødder og citron-verbena-flødeskum.

Maden serveres samlet i små skåle på et stort spækbræt, og har du ikke allerede været der, kan du tjekke de fotogene retter ud på Instagram, hvor de ikke uden grund er et stort hit. Mad og Kaffe ligger tre forskellige steder i byen og er et meget velbesøgt brunchsted, så forvent lidt kø, hvis du kommer under weekendens primetime.

Mad og Kaffe
Adresse: Sønder Boulevard 68, København V og Tyrolgade 6, København S og Godthåbsvej 45, Frederiksberg

Andersen & Maillard - den perfekte croissant og kaffe

Den ene er tidligere bager for NOMA og Amass, mens den anden er prisvindende kaffeekspert. Sammen har Milton Abel og Hans Kristian Andersen fået stor succes med deres lille café på Nørrebrogade, hvor de særligt er kendt for at servere eminente croissanter - i flere fabelagtige varianter - med hjemmeristet kaffe til. I marts i år kunne de så udvide med endnu en filial på Nordhavn.

Fokus er på (rigtig!) godt bagværk og (ditto!) kaffe. Du skal ikke gå derhen, hvis du søger det store, klassisk brunchudvalg, men derimod hvis du er fan af et begrænset, men gennemført udvalg af morgenmadsklassikere, som blødkogt æg, yoghurt med frugt og hjemmelavet mysli og kvalitetsbrød med ost. Hvis der er plads efter maden, går vores anbefaling også klart på, at du prøver deres hjemmelavet kaffesoftice serveret i en halv croissant(!) som vaffel, som de fra tid til anden har på menukortet. 

Andersen og Maillard
Adresse: Nørrebrogade 62, København N og Göteborg Plads 19, Nordhavn

Wulff & Konstali - 22 små og smukke retter

Et af de helt klassiske favoritsteder (særligt blandt instagrammere) er kæden Wulff & Konstali. Hit-konceptet er, at du selv sammensætter din brunch, som bliver serveret i små picture perfect-skåle. Menukortet rummer 22 anretninger, som altid er tilpasset sæsonens udbud af råvarer, hvorfra du vælger enten fem eller syv af slagsen.

Al maden er lavet fra bunden, og brødet er bagt i stedets eget bageri. Prøv fx sprødstegt bacon med frisk timian, tunmousse med wasabi og kold ærtesuppe med mynte og salte mandler. Skal den søde tand forkæles, kan du eventuelt supplere med birkesvaffel med bærskum eller en økologisk chiagrød med mangopuré.

Wulff & Konstali
Adresse:
Lergravsvej 57, Amager og Sankt Hans Torv 30, Nørrebro og Isafjordsgade 10, Islands Brygge. Desuden findes Wulff & Konstali også i Hellerup (Waterfront Shopping).

Sidecar - populær brunch på Nørrebro

Hvis man spørger det ansete tidskrift National Geografic, hvor man skal spise brunch på Nørrebro, lyder svaret: Sidecar - og vi kan kun bakke dem op om dette. På dette velbesøgte madsted tæt ved Assistens Kirkegården er menukortet forskelligt alt efter, om du besøger dem på hverdage eller i weekenden. I det daglige tilbyder de en klassisk "morgentallerken" med forskellige lækre sager på, eller du kan vælge retter som æg på rugbrød med avokadopuré og ovnbagt tomat, søde vafler med græsk yoghurt eller chiagrød med kokos. 

I weekenden er konceptet, at du vælger mellem fire forskellige brunch-tallerkner med forskelligt ”grund”-fyld – og derudover kan du så også tage frit fra det store buffet-bord i midten af stedet, som er fyldt op med veltilberedte og frisklavede retter samt oste, dip, pålæg, frugt, grønt og brød. 

Sidecar
Adresse:
Skyttegade 5, København N

Greasy Spoon - brunch på den amerikanske måde

Er brunch "the American way" noget, du kunne have lyst til at indtage, er Greasy Spoon stedet. På den amerikanske diner i indre by serverer de nemlig greasy morgenmad efter amerikansk forbillede. Her tilbydes fire forskellige platter med forskellige varianter af æg, bacon, baked beans, pandekager, ost, pølse og mere.

Dertil kan du tilføje diverse sideordrer (fx æg, frugt eller hash browns-kartofler) eller deres frække breakfast sliders (en slags mini-burger) i fire varianter. Drikkelse, siger du? Går du all the way, er der ni forskellige milkshakes med smag af fx bounty eller oreo, du kan skylle det hele ned med. 

Greasy Spoon
Adresse: Studiestræde 14, København K

LÆS OGSÅ: GUIDE: Her finder du de 10 bedste burgere i København

Mirabelle - superbagværk og gode råvarer

Der er en hyggelig stemning på det lille spisested på Guldbergsgade. Her sidder man tæt i duften af nybagt brød, og gennem et stort glasparti kan du kigge ind i det tilhørende bageri. Caféen tilbyder økologisk morgenmad og brunch hele ugen, og alle råvarer er fra små, bæredygtige producenter. Her er i den grad fokus på velsmag, etik og kvalitet. 

Du kan fx få frisk morgenbrød lavet på hjemmelavet surdej, fire slags croissanter, lokal yoghurt med frugt og frø, æggeretter, røget bacon og pølser af Hindsholmgris. I weekenden serverer de også deres egen Eggs Benedict. Nyd hertil deres gode kaffe, som The Coffee Collective har udvalgt.

Mirabelle
Adresse:
Guldbergsgade 29, København N

Café Atelier September - blandt verdens 7 bedste

Du finder morgenmad i den absolutte verdenselite i indre by i København. I hvert fald hvis vi skal tro det prisvindende engelske magasin Mr Porter, som i 2018 udnævnte Café Atelier September til et af verdens syv bedste morgenmadssteder. Caféen drives af kokken Frederik Bille Brahe og blev allerede i begyndelsen af 2015 hypet, da stedets avokadomad gik "viralt" på Instagram og internettet.

Ifølge det britiske magasin er noget af det bedste ved den lille københavnske café den enkle stil, indretningen og menuen, der byder på meget få og simple serveringer. Magasinets favoritter var caféens blåbær med granola og grapefrugt og en iskaffe til.

Café Atelier September 
Adresse:
Gothersgade 30, København K

Café Livingstone - brunch med udsigt over søerne

Ønsker du en brunch med udsigt (og god mad, naturligvis), er Café Livingstone langs søerne oplagt at besøge. Du kan spise ude eller inde, og også her finder du konceptet med at stykke din egen brunch sammen ved at vælge enten fem eller syv små retter.

Udvalget er stort og blandet, og udover at byde på de mere "klassiske" brunch-elementer, kan du også få marokkanske pølser, mexicansk quesadilla, smoothiebowl og quiche lorraine (fransk tærte) med spinat og gedeost. Skulle du få lyst, kan du slutte brunchen med en gåtur rundt om søerne bagefter.

Café Livingstone
Adresse:
Sortedam Dossering 81, København Ø

LÆS OGSÅ: Sund weekendbrunch: 8 lette opskrifter

Far’s dreng - fra muffin til tømmermændspleje 

Lad dig ikke narre af navnet, for stedet (som ligger to steder i byen) er for alle – og så har Far's dreng et stort fokus på lækre ting at indtage, når morgenmad møder frokost. Start fx dagen med en ’Dating plate’, hvor I deles om røget laks, økologisk ost, avokado, frugt, æg og godt brød.

På menuen kan du også finde (en stor) croque madame, english breakfast muffin med smøreost, avokado og laks - og har du ondt i håret efter en nat ude? Så nup en ’Spicy Hangover’, som er ristet rugbrød med stegt italiensk pølse, røræg og hele pivtøjet! Til de sunde er der chia-pudding med kokos og acai-bowl på kortet. Og det hele serveres så flot, at du også får lyst til at prøve dét, som nabobordet får...

Far's dreng
Adresse:
Ny Adelgade 7, København K og Rosengården 12, København K

The Union Kitchen - masser af klassisk morgenmad

Er du til klassisk brunch og morgenmad, er The Union Kitchen et godt sted at tage til. Her rummer menukortet masser af bud til enhver smag. Fra den klassiske brunch-tallerken og ’Eggs Benedict’ (med skinke eller laks) til en croque i både herre og dame-versionen og surdejsbrød med avokado og hummus.

Er du til noget lidt mere anderledes, kan de også friste med en skøn morgenmads-burrito kaldet ’El chapo’ eller den helt tunge til os, der godt kan indtage den slags fra morgenstunden: en ’The hangover bacon cheese burger’ med trøffel-fritter til.

The Union Kitchen
Adresse:
Store Strandstræde 21, København K

LÆS OGSÅ: Hvordan koger man det perfekte æg?

Hotel d’Angleterre - brunch, du skal booke i forvejen

Dette er ikke stedet til den spontane brunch-aftale, men kan du finde ud af at være i god tid, er Hotel d’Angleterre berømte for deres søndagsbrunch, som serveres på den Michelin-hædrede Restaurant Marchal. Brunchen er faktisk så eftertragtet, at de typisk må melde alle borde udsolgt flere kvartaler i forvejen. Derfor skal du følge med på deres hjemmeside og være klar til at booke et bord, når de på bestemte datoer åbner op for nye reservationer.

HVIS du er heldig at få plads, kan du til gengæld se frem til over 30 forskellige retter, og du bliver selvfølgelig budt velkommen med et glas champagne. Prisen er derefter - 645 kroner - men oplevelsen er også en af de helt særlige! I 2016 udvalgte det anerkendte rejsemagasin Travel+Leisure den således, som en af verdens 14 allerbedste brunch-oplevelser.

Hotel d’Angleterre
Adresse:
Kongens Nytorv 34, København K

Nimb - luksusbrunch midt i Tivoli

Søger du en brunch, som er et godt stykke over den sædvanlige oplevelse - og hvor det er mere realistisk at få bord, er weekendbrunchen på Nimb i Tivoli et godt alternativ. På Nimb Brasserie sætter de en ære i en ekstravagant og højtidelig brunch-stemning, som kan lede tankerne over på amerikanske rigmandsserier. 

Ved bordet serverer de små varme retter, som I kan deles om, og derudover er der en stor buffet, du kan plukke masser af forskellige lækkerier fra. Samlet koster det 395 kroner, men så er det også inklusiv crémant (og kaffe/te og juice) til at skylle lækkerierne ned med – og du kan runde det hele af med fyldte chokolader og macarons.

Nimb
Adresse: Bernstorffsgade 5 (Tivoli), København K 

Se, hvad vi ellers skriver om: Guide, Restaurant, Café, København og Restauranter i København