SIDSTE CHANCE – KOM MED TIL DANMARKS HYGGELIGSTE KVINDELØB

Bedste brunch i København: Her er 12 bud
Foto: Mad og Kaffe Flere steder kører med bruch, hvor du selv sammensætter den af små, lækre retter.

Bedste brunch i København

GUIDE: Her er de 12 bedste brunchsteder i København

Der findes hundredvis af muligheder for brunch i København. Vi har samlet vores favoritter her.

Mad og Kaffe - sammensæt selv din brunch

Alt på ét bræt! Det er konceptet hos Mad og Kaffe, hvor du selv sammensætter din brunch af små retter. Du vælger tre til syv retter ud fra en lang liste med lækre muligheder, som fx avocado med soyabagte mandler og urtehumus, røræg med stegte champignoner, kyllingenugget med jalapeñomayo eller røget laks med rygeostmayo og ærteskud. Maden serveres på et bræt, og har du ikke allerede været dér, kan du tjekke de små anretninger ud på Instagram, hvor de ikke uden grund er et stort hit. Mad og Kaffe er et meget velbesøgt bruchsted, så forvent lidt kø, hvis du kommer under weekendens primetime.

Mad og Kaffe
Adresse: Sønder Boulevard 68, København V eller Tyrolgade 6, København S eller Godthåbsvej 45, Frederiksberg

Andersen og Maillard - den perfekte croissant og kaffe

Den ene af bagmændene er tidligere verdenskendt dessertkok og bager for blandt andet NOMA og Amass, mens den anden er prisvindende kaffeekspert. Nu har Milton Abel og Hans Kristian Andersen så valgt at slå sig ned på Nørrebrogade med en lille café, hvor de serverer nogle af tidens mest hypede croissanter - i flere fabelagtige varianter - med ditto (hjemmeristet) kaffe til. Stedet har et begrænset, men gennemført udvalg af morgenmadsklassiskere som fx blødkogt æg, yoghurt med frugt og hjemmelavet müsli og kvalitetsbrød med ost. Hvis der er plads efter maden, går vores anbefaling også klart på, at du prøver deres hjemmelavet mokkasoftice serveret i en halv croissant(!) som vaffel. 

Andersen og Maillard
Adresse: Nørrebrogade 62, København N

Wulff & Konstali - brunch lige til Instagram

Et af de helt klassiske farvoritsteder blandt “Instagrammere” er kæden Wulff & Konstali. Konceptet er, at du selv sammensætter din brunch, som bliver serveret i små "picture perfect"-skåle. Menukortet rummer 22 små, lækre anretninger, hvorfra du vælger enten fem eller syv af slagsen. Prøv fx en lilla quinoagrød, grøn laksemousse og panini med gedeost. Skal den søde tand stilles, kan du eventuelt supplere med birkesvaffel med flødeskum eller chokoladesmør med saltflager.

Wulff & Konstali
Adresse:
Lergravsvej 57, København S eller Sankt Hans Torv 30, København N eller Isafjordsgade 10, København S (her er der dog ingen brunch). Desuden findes Wulff & Konstali også i Hellerup.

Sidecar - populær bruch på Nørrebro

På denne velbesøgte perle tæt ved Assistens Kirkegården er menukortet forskelligt alt efter, om du besøger dem på hverdage eller i weekenden. I det daglige tilbyder de den mere klassiske "morgentallerken" med forskellige lækre sager på, eller du kan vælge mellem mindre retter som æg på ristet toastbrød, pandekager eller chiagrød. I weekenden er konceptet, at du vælger mellem fire forskellige "basis"-brunch, og derudover kan du så også tage frit fra det store buffet-bord fyldt med frisklavede retter, som står i midten af restauranten. 

Sidecar
Adresse:
Skyttegade 5, København N

Greasy Spoon - brunch på den amerikanske måde

Vil du gerne prøve bruch "the american way", er Greasy Spoon stedet. På den amerikanske diner i indre by serverer de greasy morgenmad efter amerikansk forbillede. Her tilbydes fire forskellige platter med forskellige varianter af æg, bacon, kartoffel-hash browns, baked beans, pandekager, pølse og meget mere. Dertil kan du tilføje diverse sideordrer eller deres frække breakfast sliders med spejlæg og bacon - og går du all the way, er der otte forskellige milkshakes, som fx bounty, oreo eller Greasy Spoon special, du kan skylle det hele ned med. 

Greasy Spoon
Adresse: Studiestræde 14, København K

LÆS OGSÅ: GUIDE: Her finder du de 10 bedste burgere i København

Mirabelle - superbageren møder kaffemesteren

Der er en intim og afslappet stemning på det lille spisested på Guldbergsgade. Her sidder man tæt i duften af nybagt brød og med kig ind i bageriet, hvor Manfreds amerikanske superbager, Carol Choi, står i spidsen for bagværket. Er du til friskbagt brød og croissanter, er dette stedet. Nyd hertil deres udvalg af kaffe, som The Coffee Collective har udvalgt. De har naturligvis også mange af de klassiske bruch-retter på menuen, hvis sulten er derefter.

Mirabelle
Adresse:
Guldbergsgade 29, København N

Café Atelier September - mere end den perfekte avokadomad

Du finder morgenmad i den absolutte elite på verdensplan i indre by i København. I hvert fald hvis vi skal tro det prisvindende engelske magasin Mr Porter, som i 2018 udnævnte Café Atelier September til et af verdens syv bedste morgenmadssteder. Caféen drives af kokken Frederik Bille Brahe, og den blev allerede i begyndelsen af 2015 hypede, da stedets avokadomad gik "viralt" på instagram. Ifølge det britiske magasin er noget af det bedste ved den lille københavnske café den enkle stil, indretningen og menuen, der byder på få og simple serveringer. Deres farvoritter var caféens blåbær med granola og grapefrugt og en iskaffe til.

Café Atelier September 
Adresse:
Gothersgade 30, 1123 København K

Café Livingstone - brunch med udsigt over søerne

Ønsker du en bruch med udsigt (og god mad, naturligvis), er Café Livingstone langs søerne oplagt at besøge. Du kan spise ude eller inde, og også her finder du konceptet med at stykke din egen brunch sammen ved at vælge enten fem eller syv små retter. Udvalget er godt og blandet og byder eksempelvis på økologiske marokkanske pølser, frisk citrussalat, smoothiebowl og quesadilla med ost. Skulle du få lyst, kan du slutte brunchen med en gåtur rundt om søerne bagefter.

Café Livingstone
Adresse:
Sortedam Dossering 81, København Ø

LÆS OGSÅ: Sund weekendbrunch: 8 lette opskrifter

Far’s dreng - fra croque madame til tømmermændspleje 

Lad dig ikke narre af navnet, for stedet er for alle. På menukortet kan du fx finde croque madame, en english breakfast muffin med avocado og laks - og har du lidt ondt i håret efter en nat i byen, tilbyder de også The Hangover, som er en mad på ristet rugbrød med stegt italiensk pølse, røræg og hele pivtøjet! Er du den mere sunde type, er der også chia-pudding eller acai-bowls på kortet. Det hele serveres så flot, at du også har lyst til at indtage dét, som nabobordet får...

Far's dreng
Adresse:
Ny Adelgade 7, København K eller Rosengården 12, København K

The Union Kitchen - masser af den klassiske morgenmad

Er du til klassisk bruch og morgenmad, er The Union Kitchen et godt sted at tage til. Her rummer menukortet masser af bud til enhver smag. Fra den klassiske brunch-tallerken (også som vegetar), Eggs Benedict og herre og dame-versionen af en croque til surdejsbrød med avocado eller røræg med valgfrit tilbehør. Er du til noget lidt mere anderledes, kan de også friste med en mellemøstlig shakshuka eller fried chicken med vafler til.

The Union Kitchen
Adresse:
Store Strandstræde 21, København K

LÆS OGSÅ: Hvordan koger man det perfekte æg?

Hotel d’Angleterre - bruch, du skal booke i forvejen

Dette er ikke stedet til den spontane brunch-aftale, men er du typen, der kan finde ud af at være i god tid, er Hotel d’Angleterre kendt for deres søndagsbrunch, som serveres på den Michelin-hædret Restaurant Marchal. Den er faktisk så berømt, at de typisk kan melde alle borde udsolgt flere kvartaler i forvejen. Derfor skal du følge med på deres hjemmeside og sidde klar til at booke et bord, når de på bestemte datoer åbner op for nye reservationer. HVIS du er heldig at få plads, kan du til gengæld se frem til over 30 forskellige retter, og du bliver selvfølgelig budt velkommen med et glas champagne. Prisen er derefter, 645 kroner, men oplevelsen er også en af de helt særlige. I 2016 udvalgte det anerkendte rejsemagasin Travel+Leisure det, som en af verdens 14 allerbedste bruch-oplevelser.

Hotel d’Angleterre
Adresse:
Kongens Nytorv 34, København K

Nimb - luksusbrunch midt i Tivoli

Er du på udkig efter en bruch, som er et godt stykke over den sædvanlige oplevelse - og hvor det er mere realistisk at få bord, er weekendbruchen på Nimb i Tivoli et godt alternativ. På Nimb Brasseri sætter de en ære i en ekstravagant og højtidelig brunch-stemning, som kan lede tankerne over på amerikanske rigmandsserier. De varme retter serveres ved bordet, og derudover er der en stor buffet, du kan plukke fra. Samlet koster det 395 kroner, men så er det også inklusiv crémant til at skylle lækkerierne ned med - og du kan runde det hele af med fyldte chokolader og macarons.

Nimb
Adresse: Bernstorffsgade 5 (Tivoli), København K 

Se, hvad vi ellers skriver om: Guide, Restaurant, Café, København, Granola og Restauranter i København