Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Bedste brunch i København: Her er 12 bud
Foto: Wulff & Konstali

Bedste brunch i København

GUIDE: Her er de 12 bedste brunchsteder i København

Der findes hundredvis af muligheder for brunch i København. Vi har samlet vores favoritter her.

Mad og Kaffe

Hos Mad og Kaffe kan du selv sammensætte din brunch. Du vælger mellem for eksempel røræg med purløg, stegte chorizopølser eller røget laks med rygeostmayo og ærteskud. De små anretninger er særdeles Instagram-venlige, så selvom nabobordet glor, kan man næsten ikke dy sig for at tage det perfekte billede. Mad og Kaffe er en af Københavnernes favoritsteder, så forvent en smule kø, hvis du kommer midt i weekendens primetime.

Pris: Du kan vælge mellem tre, fem eller syv små retter til 75, 115 eller 145 kr.

Adresse: Sønder Boulevard 68, København V eller Tyrolgade 6, København S

 

Far’s dreng

På menuen kan du finde en brunch-platte, som indeholder alt, hvad det typiske brunch-hjerte begærer, men vi kan især anbefale deres croque madame. Hvis du er mere den sunde type, kan du for eksempel vælge chia-pudding eller deres acai-bowl. Også her er anretningerne meget Instagram-værdige.

Adresse: Ny Adelgade 7, København K

LÆS OGSÅ: Sund weekendbrunch: 8 lette opskrifter

The Union Kitchen

På Union Kitchen er der noget til enhver smag. Hvis du er til det simple, kan du vælge en omgang røræg. Hvis du elsker mellemøsten, kan du bestille deres shakshuka. Og hvis du har slemme tømmermænd, findes der en ‘Bartenders Hangover Burger’. Den serveres selvfølgelig med et shot Fernet Branca. Herudover har de klassikere som Eggs Benedict og Croque Madame på kortet.

Adresse: Store Strandstræde 21, København K

 

Vi fik gratis fritter

A photo posted by Rebecca A. Weinreich (@rebeccaweinreich) on

Mirabelle

På den hyggelige café på Guldbergsgade kan du både finde en stor klassisk Brunchtallerken eller en mindre Godmorgen Tallerken på menuen. Herudover er deres Eggs Benedict eller Æg ‘en Cocotte’ altid sikre valg. Hvis du hellere vil nyde din morgenmad på sengen, kan brødet fra Mirabelles bageri anbefales.

Adresse: Guldbergsgade 29, København N

Kompa9

På Kompagnistræde i Indre By ligger en lille undervurderet café. Kompa9 emmer af dagligestue-stemning - og priserne er derefter: billige. Her kan du få en delikat Eggs Benedict til blot 40 kr. eller en morgenkomplet med både æg, pølser og bacon til 95 kr.

Adresse: Kompagnistræde 9, København K

 

Perfection this morning!! 😍😍#lookhowgoodittastes #thefeed #foodpicoftheday #beautifulcuisines #breakfastforchamps

A photo posted by Look How Good It Tastes (@lookhowgoodittastes) on

LÆS OGSÅ: GUIDE: Her finder du de 10 bedste burgere i København

Wulff & Konstali

Wulff & Konstali er blandt “Instagrammernes” favoritsteder. Her sammensætter du selv din brunch, og får den serveret i små skåle: ‘Picture perfect’. På menuen kan du vælge mellem 21 små anretninger blandt andet chiagrød med granatæble, økologiske røræg eller stegte oksepølser fra Svaneke. Hvis du vil have den søde sult stillet, kan du supplere med croissanter eller vafler med vaniljesirup.

Pris: Du kan vælge mellem fem eller syv retter til henholdsvis 129 kr. og 149 kr. 

Adresse: Lergravsvej 57 (København S), Isafjordsgade 10 (København S) og Sankt Hans Torv 30 (København N). Desuden findes Wulff & Konstali også i Hellerup.

 

When the week is peaking during Sunday brunch 💙

A photo posted by Wulff & Konstali (@wulffogkonstali) on

 d’Angleterre

Hotel d’Angleterre er kendt for deres søndagsbrunch, som serveres på restaurant Marchal. Den er faktisk så kendt, at de allerede kan melde alle borde udsolgt i første og andet kvartal af 2017. Så hvis du skal have bord, må du finde kalenderen frem og planlægge en søndagsbrunch i efteråret. Du kan mæske dig i over 30 forskellige retter, og du bliver selvfølgelig budt velkommen med et glas champagne.

Pris: 495 kr.

Adresse: Kongens Nytorv 34, København K

Mother

Hver weekend er der “italiensk brunch buffet” hos Mother. Normalt er vi ikke fan af buffet, men hos Mother er oplevelsen anderledes. Du kan mæske dig i hjemmebagt brød, yoghurt med granola, italiensk pølse, alverdens oste, salater og de lækreste pizzaer i byen. Mother er særligt god, hvis du vil kurere dine tømmermænd.

Pris: All you can eat med juice og vand: 175 kr

Adresse: Høkerboderne 9, København V

 

god brunch🥑🍕🥗🥐🥞☕️🍴

A photo posted by Karoline Panduro Kristensen (@karolinepandurokristensen) on

Sidecar

På Sidecar byder de på en ‘Morgentallerken’, der består af skyr med frisk frugt og hjemmelavet granola, røræg med pølser og bacon, lakserilette med ristet rugbrød, dild og kapers, friskbagt brød med smør, ost og seranoskinke, en halv avokado og små amerikanske pandekager med blåbær. Hvis du ikke er til den store menu, kan du snuppe en simpel grovbolle med ost eller skinke eller skyr med hjemmelavet granola.

Pris: 139 kr.

Adresse: Skyttegade 5, København N

Gaarden og Gaden

Midt i shawarmabæltet på Nørrebrogade ligger den hyggelige café Gaarden og Gaden. På menukortet finder du et godt bud på Københavns bedste croque madame. Hvis du er mere til en traditionel brunchtallerken, er den selvfølgelig også på kortet. I weekenden serverer de desuden en ret til at kurere dine tømmermænd. De kalder den "Hung ovver?": En halv croque monsiuer, tre østers suppleret med en Bloody Mary samt en valgfri kaffe.

Adresse: Nørrebrogade 88, København N

LÆS OGSÅ: Hvordan koger man det perfekte æg?

Atelier September

Den hyggelige café er en af bloggernes favoritsteder. Her er alt på menukortet nemlig særdeles velegnet til Instagram. Her kører de ikke med den typiske brunchtallerken, men mere klassiske morgenmadsserveringer blandt andet yoghurt med granola, rugbrød med blødkogte æg eller grød med stikkelsbær og estragon.

Adresse: Gothersgade 30, København K

 

Sunday and classics🌱 #avocado #atelierseptember

A photo posted by Atelier September (@atelierseptember) on

Café Livingstone

Langs søerne finder man Café Livingstone. De har også taget konceptet om at sammensætte sin egen brunch til sig. På menuen finder du 26 små anretninger. Du kan blandt andet vælge imellem varmrøget laks med krydderurter, seranoskinke eller krydderpølser. Også her er din brunch så pæn, at den er egnet til Instagram.

Pris: Du kan vælge mellem fem eller syv små retter til henholdsvis 139 kr. og 169 kr.  

Adresse: Sortedam Dossering 81, København Ø

 

Torsdags brunch ☀️ #nofilterneeded

A photo posted by Cafe Livingstone (@cafelivingstone) on

 

LÆS OGSÅ: 16 ting du kan lave i København, når det regner

LÆS OGSÅ: Endelig: Nu får vi en restaurant KUN med avocado

LÆS OGSÅ: GUIDE: 17 steder du skal spise frokost i København

Se, hvad vi ellers skriver om: Guide, Restaurant, Café, København og Granola