Bedste brunch i København: Her er 12 bud

Foto: Baryl (Emma Thunbo)/Mirabelle Bakery (Karl Ejnar Jørgensen) Brunch er morgenmad og frokost i ét. Få tip til de bedste steder her.

Bedste brunch i København

GUIDE: Her er de 12 bedste brunchsteder i København

Der findes hundredvis af muligheder for brunch i København. Vi har samlet vores favoritter her.

Skal det være luksus brunch med et glas champagne? Vil du selv sammensætte din brunch af en masse småretter? Eller er du måske mest til god brød, en luksuscroissant og en mesterlig kop kaffe?

København byder på masser af skønne spisesteder, når du vil stille sulten med det måltid, som kombinerer morgenmad og frokost, nemlig brunch.

Vi har her samlet vores bud på tolv af byens bedste steder. 

Mad og Kaffe - sammensæt selv din brunch

Alt på ét bræt! Hos Mad og Kaffe komponerer du selv indholdet af din brunch, som så serveres samlet i skåle på et stort spækbrætDu kan vælge at få enten tre, fem eller syv små anretninger blandt valgmulighederne, der rummer grønt, mejeri, brød, kød og det søde.

Prøv fx deres avokado med mandler og chiliolie, røræg med sauterede marksvampe, deres hjemmelavet ”Nutella” lavet af mandelpraline og 90 procent kakao – og deres kyllingenuggets med chilimayo (som vi her på redaktionen altid vender tilbage til!)

Mad og Kaffe er to gange blevet kåret som byens bedste brunch af AOK's læsere, og alle tre filialer er da også velbesøgte, så forvent lidt kø, hvis du kommer under weekendens primetime. Har du ikke allerede været dér, kan du også tjekke de fotogene retter ud på Instagram, hvor de ikke uden grund er populære. 

Mad og Kaffe - se deres menukort her
Adresser: Sønder Boulevard 68, København V - Tyrolgade 6, København S - Godthåbsvej 45, Frederiksberg

Andersen & Maillard - den perfekte croissant og kaffe

Den ene er tidligere bager for NOMA og Amass, mens den anden er prisvindende kaffeekspert. Sammen har Milton Abel og Hans Kristian Andersen fået stor succes med deres lille café på Nørrebrogade og en filial på Nordhavn, hvor de særligt er kendt for deres hjemmelavede croissanter - i flere fabelagtige varianter - med hjemmeristet kaffe til. 

Fokus er på (rigtig!) godt bagværk og (ditto!) kaffe. Du skal ikke gå derhen, hvis du søger det store, klassisk brunchudvalg, men derimod hvis du er fan af et begrænset, men gennemført udvalg af morgenmadsklassikere, som blødkogt æg, kvalitetsbrød med ost og yoghurt med frugt og hjemmelavet mysli. 

TIP: Hvis der er plads efter maden, går vores anbefaling også klart på, at du prøver deres hjemmelavet kaffesoftice serveret i en halv croissant som vaffel, som de fra tid til anden har på menukortet. 

Andersen og Maillard - se menukort på stedet
Adresser: Nørrebrogade 62, København N - Göteborg Plads 19, Nordhavn

Wulff & Konstali - 22 smukke "mini"-retter

Et af de sikre favoritsteder er kæden Wulff & Konstali. Konceptet er, at du selv sammensætter din brunch, som bliver serveret i små picture perfect-skåle (hvis I ikke tror os, så tjek Instagram, hvor de ikke uden grund er et sikkert hit!) Menukortet rummer 22 anretninger, som skifter alt efter sæsonens udbud af råvarer, hvorfra du vælger enten fem eller syv ting.

De laver maden fra bunden, og brødet er bagt i stedets eget bageri. Prøv fx deres grønne bønnehummus med persille, spinat, chili og ristet sesam, Croque Monsieur eller vesterhavsost med rarbarber-vaniljemarmelade. Skal den søde tand forkæles, kan du eventuelt supplere med en birkesvaffel med limecreme, æbleknas og hvid Callebaut chokolade eller en skål chiagrød med kokoskaramel og friske bær.

Wulff & Konstali - se menukortet her 
Hvornår: alle hverdage fra 9.00 - 15.00 og i weekenden fra kl 8.00 - 15.00
Adresser: Lergravsvej 57, Amager - Sankt Hans Torv 30, Nørrebro - Isafjordsgade 10, Islands Brygge - Philip Heymans Alle 17, 2900 Hellerup (Waterfront Shopping)

Sidecar - populær brunch på Nørrebro

Hvis man spørger det ansete tidskrift National Geografic, hvor man skal spise brunch på Nørrebro, lyder svaret: Sidecar - og det er vi bestemt også enige i her på sitet. På dette velbesøgte madsted tæt ved Assistens Kirkegården er menukortet forskelligt alt efter, om du besøger dem på hverdage eller i weekenden.

I det daglige byder de på to klassiske "morgentallerkner" (almindelige og vegetar) med forskellige lækre sager på og på enkle retter, som avokado-toast, surdejsbolle med vesterhavsost eller vafler med vanille-mascapone. 

I weekenden er konceptet, at du vælger mellem fire forskellige brunch-tallerkner med forskelligt basisfyld – og dertil kan du oveni også tage frit fra det store buffetbord i midten af spisestedet, som løbende fyldes med friske og veltilberedte retter, samt oste, dip, pålæg, frugt, grønt og brød. 

Sidecar - se menukort her
Hvornår:
Brunchbræt - alle hverdage 08:00 til 15:00, brunch buffet - weekender fra 9:30 til 14:30
Adresse: Skyttegade 5, København N

Baryl - farvestrålende mad lavet fra bunden

Baryl er til dig, der gerne vil have farverig og insta-perfect mad, der er lavet fra bunden, og som bygget på gode råvare og så meget økologi som muligt.

Prøv deres platte med en avocadomad, en laksemad og en lille anretning af frisk frugt, nødder, oliven & feldsalat (og tilføj eventuelt et stykke vegansk cheezecake til dessert…) Du kan også sætte tænderne i retter, som vegansk risifrutti, gazpacho, chiagrød, samt en sandwich med hjemmelavet soltørret tomat tapanade og vegansk(!) cheddar.  

Baryl - se menukort her
Hvornår:
alle hverdage 09:30 til 15:30, weekender 09:00 til 16:30
Adresse: Århusgade 78, 2100 København Ø

The Sixteen Twelve – brunch med sundt hipster-tvist

Ligesom så meget andet godt på den hippe Jægersborggade på Nørrebro, gør de hos The Sixteen Twelve tingene på en lidt anden måde: De serverer brunch og morgenmadsretter – men alle med et tvist af fermenterede og tarm-venlige probiotiske ingredienser (ja, du kan vitterlig spise din mave glad!)

I The Sixteen Twelves version af den klassiske ”avokado-mad” er der fx gedeost i den moste avokado, et gul-farvet æg på toppen, fordi det er tilberedt i gurkemeje, og det hele pyntes med fermenteret hotsauce og aktiverede mandler (som har ligget i blød for så at blive tørret igen.) Deres brioche-brød til ’French Toast’ er bagt i køkkenet, og du kan høre kokkene i køkkenet piske hollandaisen med miso til din ’Eggs Benedict’.

Her laves sundt OG syndigt mad fra bunden – også til veganere og glutenallergikere.

The Sixteen Twelve - se menukort her 
Hvornår: alle hverdag fra 9.00 - 15.00 og i weekenden fra kl 8.00 - 15.45
Adresse:
Jægersborggade 8, København N

PSSSTT... De har også åbnet søsterstedet Candace på Ny Carlsberg Vej 40, København V

Mirabelle - økologisk bagværk og lokale råvarer

Oplev den hyggelige stemning på dette lille spisested på Guldbergsgade. Her sidder man tæt i duften af nybagt brød, og gennem et stort glasparti kan du kigge ind i det tilhørende bageri. Caféen tilbyder økologisk morgenmad og brunch hele ugen, og alle råvarer er fra små, bæredygtige producenter. Deres æg er eksempelvis fra høns af forskellige racer, som har levet et udeliv og spist sig mætte i brødrester fra Mirabelle-bageriet.

Dette sted byder i den grad på mad med fokus på velsmag, etik og kvalitet. 

Spis dig mæt i friskbagt morgenbrød af hjemmelavet surdej, lokal yoghurt, røget bacon og pølser af Hindsholmgris, æggerretter og hele fire slags croissanter. I weekenden serverer de også deres egen Eggs Benedict. Nyd hertil deres gode kaffe, som The Coffee Collective har udvalgt.

Mirabelle - se menukort her 
Hvornår:
onsdag og søndag 07.00 til 16.00, torsdag til lørdag 07.00 til 21.00.
Adresse:
Guldbergsgade 29, København N

LÆS OGSÅ: GUIDE: Her finder du de 10 bedste burgere i København

Café Livingstone - brunch ved vandet

Ønsker du "en brunch med udsigt" - og god mad, naturligvis - er Café Livingstone langs søerne oplagt at besøge. Du kan spise ude eller inde, og også her finder du konceptet med at stykke din egen brunch sammen ved at vælge enten fem eller syv små retter.

Udvalget er stort og blandet. Du kan få de mere "klassiske" brunch-elementer, men du kan også få lynstegt bok choi med sesam og parmigiano regiano, spinatpandekager med limesmør, smoothiebowl med chia samt lakserilette med creme fraiche og urter. Skulle du få lyst, kan du slutte brunchen med en gåtur rundt om søerne bagefter.

Café Livingstone - se menukort her
Hvornår: hverdage 09.00 til 13.00, weekender og helligdage 08.00 til 14.00
Adresse: Sortedam Dossering 81, København Ø

Far’s dreng - fra laks til tømmermændspleje 

Lad dig ikke narre af navnet: Far's dreng (som ligger to steder i indre by) er for alle – og de er værd at besøge, hvis du savner lækre ting at indtage, når morgenmad møder frokost. 

På menuen finder du også deres populære croque madame, og har du tømmermænd, som trænger til pleje? Så nup en ’ The breakfast hangover burger’ bestående af forårskål, avocado, en spicy salsa, sprød bacon og økologisk æg!

I 2018 valgte AKO's læsere Far's dreng som byens bedste morgenmad/brunch - og bedst af alt: Det hele serveres så flot, at du også får lyst til at prøve dét, som nabobordet får...

Far's dreng - se menukort her
Tidspunkter: 
Morgenmad serveres til 12:00 i hverdagene og til 13:00 i weekenderne
Adresser:
Ny Adelgade 7, København K - Rosengården 12, København K  - Islands Brygge 79a, Islands Brygge

LÆS OGSÅ: Sund weekendbrunch: 8 lette opskrifter

The Union Kitchen - masser af klassisk brunch

Er du til klassisk café-brunch og morgenmad, er The Union Kitchen det rette sted at besøge. Her rummer menukortet mange valgmuligheder til enhver smag. De har en klassiske brunch-tallerken med alt det gode på eller "solo-retter", som ’Eggs Benedict’ (med skinke eller laks) og croque'r i både herre og dame-versionen.

Er du til noget mere "udenbys", så prøv en mexikansk inspireret 'El Chapo'-burrito fyldt med øko røræg, bacon, kartofler, ost og salsa – eller trækker en ret i den lidt tungere ende (til alle os, der godt kan indtage den slags fra morgenstunden), så sæt tænderne i en ’The Hangover Bacon Cheeseburger’ med trøffel-fritter til, mums...

The Union Kitchen - se menukort her
Hvornår: hver dag 07:30 - 16:00 
Adresse: Store Strandstræde 21, København K - Øster Farimagsgade 16A, Østerbro

Hotel d’Angleterre - brunch, du skal booke i forvejen

Dette er en brunchoplevelse, du ikke skal være foruden. Det er ikke stedet til den spontane aftale, men kan du finde ud af at booke plads i god tid, er Hotel d’Angleterre berømte for deres søndagsbrunch, som serveres på den Michelin-hædrede Restaurant Marchal. Brunchen er faktisk så eftertragtet, at de typisk melder alt udsolgt flere kvartaler i forvejen. Du skal derfor følge deres hjemmeside, når de på bestemte datoer åbner for nye reservationer.

Men HVIS du er heldig at få plads, kan du til gengæld se frem til over 30 forskellige retter, og du bliver selvfølgelig budt velkommen med et glas champagne. Prisen er derefter - 645 kroner - men oplevelsen er også en af de helt særlige! Faktisk udvalgte det anerkendte rejsemagasin Travel+Leisure i 2016 denne brunch, som en af verdens 14 allerbedste brunch-oplevelser.

Hotel d’Angleterre - se menukort her
Pris:
645 kr.
Hvornår:
hver søndag fra 12.00 til 15.00. 
Adresse: Kongens Nytorv 34, København K

LÆS OGSÅ: Hvordan koger man det perfekte æg?

Nimb - luksusbrunch midt i Tivoli

Søger du en brunch, som kan noget ekstra udover den mere klassiske caféoplevelse - og hvor det stadig er realistisk at få bord, er weekendbrunchen på Nimb i Tivoli et godt alternativ. På Nimb Brasserie sætter de en ære i en ekstravagant OG højtidelig brunchstemning, som kan lede tankerne over på amerikanske rigmandsserier. 

Ved bordet serverer de små varme retter, som I kan deles om, og derudover er der en stor buffet, du kan plukke masser af forskellige lækkerier fra. Samlet koster det 445 kroner, men så er det også inklusiv et glas mousserende vin (og kaffe/te, limonader, juice og sunde shots) til at skylle lækkerierne ned med – og du kan runde det hele af med kager og macarons.

Nimb - se menukort her
Pris: 445 kr.
Hvonår: Lørdag og søndag fra 10.00 til 12.30
Adresse: Bernstorffsgade 5 (Tivoli), København K 

610x200_woordy_knap2.jpeg