Bedste brunch i København: Her er 12 bud
Foto: Far's dreng + The Union/Sissel Abel Brunch er morgenmad og frokost i ét. Vi har udvalgt 12 skønne steder.

Bedste brunch i København

GUIDE: Her er de 12 bedste brunchsteder i København

Der findes hundredvis af muligheder for brunch i København. Vi har samlet vores favoritter her.

Mad og Kaffe - sammensæt selv din brunch

Alt på ét bræt! Hos Mad og Kaffe komponerer du selv indholdet af din brunch, som så serveres samlet i små skåle på et stort spækbræt.

Du kan vælge at få enten tre, fem eller syv anretninger blandt valgmulighederne, der rummer både grønt, mejeri, brød, kød og det søde. Prøv fx deres avokado med goma-dressing, røræg med sauterede marksvampe, versionen af ”Nutella” lavet af mandelpraline og 90 procent kakao – og deres kyllingenuggets med chilimayo (som vi her på redaktionen altid vender tilbage til...)

Mad og Kaffe er to gange blevet kåret som byens bedste brunch af AOK's læsere, og alle tre filialer er da også velbesøgte, så forvent lidt kø, hvis du kommer under weekendens primetime. Har du ikke allerede været dér, kan du også tjekke de fotogene retter ud på Instagram, hvor de ikke uden grund er populære. 

Mad og Kaffe - se deres menukort her
Adresser: Sønder Boulevard 68, København V - Tyrolgade 6, København S - Godthåbsvej 45, Frederiksberg

Andersen & Maillard - den perfekte croissant og kaffe

Den ene er tidligere bager for NOMA og Amass, mens den anden er prisvindende kaffeekspert. Sammen har Milton Abel og Hans Kristian Andersen fået stor succes med deres lille café på Nørrebrogade og en filial på Nordhavn, hvor de særligt er kendt for deres hjemmelavede croissanter - i flere fabelagtige varianter - med hjemmeristet kaffe til. 

Fokus er på (rigtig!) godt bagværk og (ditto!) kaffe. Du skal ikke gå derhen, hvis du søger det store, klassisk brunchudvalg, men derimod hvis du er fan af et begrænset, men gennemført udvalg af morgenmadsklassikere, som blødkogt æg, kvalitetsbrød med ost og yoghurt med frugt og hjemmelavet mysli. 

TIP: Hvis der er plads efter maden, går vores anbefaling også klart på, at du prøver deres hjemmelavet kaffesoftice serveret i en halv croissant som vaffel, som de fra tid til anden har på menukortet. 

Andersen og Maillard - se menukort på stedet
Adresser: Nørrebrogade 62, København N - Göteborg Plads 19, Nordhavn

Wulff & Konstali - 22 smukke "mini"-retter

Et af de sikre favoritsteder er kæden Wulff & Konstali. Konceptet er, at du selv sammensætter din brunch, som bliver serveret i små picture perfect-skåle (hvis I ikke tror os, så tjek Instagram, hvor de ikke uden grund er et sikkert hit!) Menukortet rummer 22 anretninger, som skifter alt efter sæsonens udbud af råvarer, hvorfra du vælger enten fem eller syv ting.

De laver maden fra bunden, og brødet er bagt i stedets eget bageri. Prøv fx deres cremede laksemousse, de stegte oksepølser eller gazpacho af vandmelon med mynte. Skal den søde tand forkæles, kan du eventuelt supplere med en tebirkes med speltcrumble eller koldskål med jordbær og hibiscusstøv.

Wulff & Konstali - se menukortet her 
Adresser:
Lergravsvej 57, Amager - Sankt Hans Torv 30, Nørrebro - Isafjordsgade 10, Islands Brygge. (Desuden findes Wulff & Konstali også i Hellerup (Waterfront Shopping))

Sidecar - populær brunch på Nørrebro

Hvis man spørger det ansete tidskrift National Geografic, hvor man skal spise brunch på Nørrebro, lyder svaret: Sidecar - og det er vi bestemt også enige i her på sitet. På dette velbesøgte madsted tæt ved Assistens Kirkegården er menukortet forskelligt alt efter, om du besøger dem på hverdage eller i weekenden.

I det daglige byder de på to klassiske "morgentallerkner" (almindelige og vegetar) med forskellige lækre sager på og på enkle retter, som avokadopuré på rugbrød med osteomelet, chiagrød med kokos eller vafler med vanille-mascapone. 

I weekenden er konceptet, at du vælger mellem fire forskellige brunch-tallerkner med forskelligt ”grund”-fyld – og derudover kan du også tage frit fra det store buffet-bord i midten af stedet med friske og veltilberedte retter, samt oste, dip, pålæg, frugt, grønt og brød. 

Sidecar - se menukort her
Adresse:
Skyttegade 5, København N

At the Counter – kvali-morgenmad på Østerbro

En lang kø ude foran gourmetbageren June the Bakery er blevet normalen på Østerbro. Folk tager nemlig gerne (om)vejen dertil for få fingre i deres berømte kardemommesnurre og sprøde surdejsbrød. Men du kan faktisk også nyde det eftertragtede bagværk i en lille café med 16 siddepladser nogle hundrede meter derfra på Bopa Plads – som også er ejet af Juno-ejer og tidligere Noma-kok Emil Glaser.

På det lille sted kaldet At the Counter serverer de få, men velvalgte retter til at stille din brunch- og morgensult. Alt brød er fra Juno, og specialkaffen står blandt andet Prolog, April Coffee og det svenske mærke Koppi bag. Prøv deres platte med blødkogt æg, brød, smør og ost (og tilføj eventuelt et stykke wienerbrød til dessert…) Du kan også sætte tænderne i retter, som quinoagrød med karamelliseret banan, briochebrød med æg og bacon, samt sandwich med røgede skinke og ost.  

At the Counter - se menukort på stedet
Adresse: Randersgade 45, København Ø

The Sixteen Twelve – brunch med sundt hipster-tvist

Sidste efterår åbnede The Sixteen Twelve på den hippe Jægersborggade på Nørrebro, og som så meget andet godt i den gade, gør de tingene på en lidt anden måde: De serverer brunch og morgenmadsretter – men alle med et tvist af fermenterede og tarm-venlige probiotiske ingredienser (ja, du kan vitterlig spise din mave glad!)

I The Sixteen Twelves version af den klassiske ”avokado-mad” er der fx gedeost i den moste avokado, et gul-farvet æg på toppen, fordi det er tilberedt i gurkemeje, og det hele pyntes med fermenteret hotsauce og aktiverede mandler (som har ligget i blød for så at blive tørret igen.) Deres brioche-brød til ’French Toast’ er bagt i køkkenet, og du kan høre kokkene i køkkenet piske hollandaisen med miso til din ’Eggs Benedict’.

Her laves sundt OG syndigt mad fra bunden – også til veganere og glutenallergikere.

The Sixteen Twelve - se menukort her 
Adresse: Jægersborggade 8, København N

LÆS OGSÅ: GUIDE: Her finder du de 10 bedste burgere i København

Mirabelle - økologisk bagværk og lokale råvarer

Oplev den hyggelige stemning på dette lille spisested på Guldbergsgade. Her sidder man tæt i duften af nybagt brød, og gennem et stort glasparti kan du kigge ind i det tilhørende bageri. Caféen tilbyder økologisk morgenmad og brunch hele ugen, og alle råvarer er fra små, bæredygtige producenter. Deres æg er eksempelvis fra høns af forskellige racer, som har levet et udeliv og spist sig mætte i brødrester fra Mirabelle-bageriet. Dette sted byder i den grad på mad med fokus på velsmag, etik og kvalitet. 

Spis dig mæt i friskbagt morgenbrød af hjemmelavet surdej, lokal yoghurt, røget bacon og pølser af Hindsholmgris, æggerretter og hele fire slags croissanter. I weekenden serverer de også deres egen Eggs Benedict. Nyd hertil deres gode kaffe, som The Coffee Collective har udvalgt.

Mirabelle - se menukort her 
Adresse:
Guldbergsgade 29, København N

Café Livingstone - brunch ved vandet

Ønsker du "en brunch med udsigt" - og god mad, naturligvis - er Café Livingstone langs søerne oplagt at besøge. Du kan spise ude eller inde, og også her finder du konceptet med at stykke din egen brunch sammen ved at vælge enten fem eller syv små retter.

Udvalget er stort og blandet. Du kan få de mere "klassiske" brunch-elementer, men du kan også få marokkanske pølser, spinatpandekager med limesmør, smoothiebowl med chia og grønkålssalat med blåbær, dadler og nødder. Skulle du få lyst, kan du slutte brunchen med en gåtur rundt om søerne bagefter.

Café Livingstone - se menukort her
Adresse:
Sortedam Dossering 81, København Ø

LÆS OGSÅ: Sund weekendbrunch: 8 lette opskrifter

Far’s dreng - fra laks til tømmermændspleje 

Lad dig ikke narre af navnet: Far's dreng (som ligger to steder i indre by) er for alle – og de er værd at besøge, hvis du savner lækre ting at indtage, når morgenmad møder frokost. Start fx dagen med en ’Datingplate’, hvor I får økologisk spejlæg, fennikelsalami, ost, avokado, frugt og surdejsbrød.

På menuen finder du også deres (store) croque madame, som vi gerne vender tilbage til stedet for at få igen. Har du tømmermænd, som trænger til pleje? Så nup en ’Spicy Hangover’ bestående af ristet rugbrød med stegt chorizo-pølse, røræg og hele pivtøjet! I 2018 valgte AKO's læsere Far's dreng som byens bedste morgenmad/brunch - og bedst af alt: Det hele serveres så flot, at du også får lyst til at prøve dét, som nabobordet får...

Far's dreng - se menukort her
Adresser:
Ny Adelgade 7, København K - Rosengården 12, København K 

The Union Kitchen - masser af klassisk brunch

Er du til klassisk café-brunch og morgenmad i den gode skala, er The Union Kitchen det rette sted at besøge. Her rummer menukortet mange valgmuligheder til enhver smag. De har en klassiske brunch-tallerken med alt det gode på eller "solo-retter", som ’Eggs Benedict’ (med skinke eller laks) og croque'r i både herre og dame-versionen.

Er du til noget mere "udenbys", så prøv en mexikansk inspireret 'El Chapo'-burrito fyldt med øko røræg, bacon, kartofler, ost og salsa – eller trækker en ret i den lidt tungere ende (til alle os, der godt kan indtage den slags fra morgenstunden), så sæt tænderne i en ’The Hangover Bacon Cheeseburger’ med trøffel-fritter til, mums...

The Union Kitchen - se menukort her
Adresse:
Store Strandstræde 21, København K

LÆS OGSÅ: Hvordan koger man det perfekte æg?

Hotel d’Angleterre - brunch, du skal booke i forvejen

Når de åbner igen efter deres corona-nedlukning, er dette en brunchoplevelse, du ikke skal være foruden. Det er ikke stedet til den spontane aftale, men kan du finde ud af at booke plads i god tid, er Hotel d’Angleterre berømte for deres søndagsbrunch, som serveres på den Michelin-hædrede Restaurant Marchal. Brunchen er faktisk så eftertragtet, at de typisk melder alt udsolgt flere kvartaler i forvejen. Du skal derfor følge deres hjemmeside, når de på bestemte datoer åbner for nye reservationer.

Men HVIS du er heldig at få plads, kan du til gengæld se frem til over 30 forskellige retter, og du bliver selvfølgelig budt velkommen med et glas champagne. Prisen er derefter - 645 kroner - men oplevelsen er også en af de helt særlige! Faktisk udvalgte det anerkendte rejsemagasin Travel+Leisure i 2016 denne brunch, som en af verdens 14 allerbedste brunch-oplevelser.

Hotel d’Angleterre - se menukort her
Adresse:
Kongens Nytorv 34, København K
NB! Læs mere på deres hjemmeside om status ift. corona her

Nimb - luksusbrunch midt i Tivoli

Søger du en brunch, som kan noget ekstra udover den mere klassiske caféoplevelse - og hvor det stadig er realistisk at få bord, er weekendbrunchen på Nimb i Tivoli et godt alternativ. På Nimb Brasserie sætter de en ære i en ekstravagant OG højtidelig brunchstemning, som kan lede tankerne over på amerikanske rigmandsserier. 

Ved bordet serverer de små varme retter, som I kan deles om, og derudover er der en stor buffet, du kan plukke masser af forskellige lækkerier fra. Samlet koster det 445 kroner, men så er det også inklusiv et glas mousserende vin (og kaffe/te, limonader, juice og sunde shots) til at skylle lækkerierne ned med – og du kan runde det hele af med kager og macarons.

Nimb - se menukort her
Adresse: Bernstorffsgade 5 (Tivoli), København K 

Se, hvad vi ellers skriver om: Guide, Restaurant, Café, København og Restauranter i København