-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
Perfekt til nytår: Islagkage med citronblondie og orangeis
Slut året af lækker islagkage, der med fordel kan laves dagen før og derfor er en nem gæstedessert. Bunden har smag af hvidcitron og hvid chokolade, hvilket er perfekt til den cremede appelsinis.
12
Ingredienser
- CITRONBLONDIE
- 225 g smør
- 225 g hvid chokolade
- 4 æg
- 200 g sukker
- fintrevet skal af 1 citron
- 150 g hvedemel
-
- ORANGEIS
- 200 g kondenseret mælk
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 dl appelsinsaft
- fintrevet skal af 2 appelsiner
- 5 dl piskefløde
-
- DESUDEN
- 100 g mørk chokolade, smeltet
- 1 tsk revet appelsinskal
- spiseligt glimmer
- CITRONBLONDIE
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Smelt smør i en gryde, tilsæt hvid chokolade, og lad den smelte. Rør det sammen og køl af. Pisk æg og sukker sammen. Tilsæt citronskal og mel. Pisk til en luftig dej i et par minutter. Vend chokolade-smørblandingen i dejen, og hæld den i en springform beklædt med bagepapir (diam. ca. 24 cm). Bag kagen i ca. 40 minutter midt i ovnen. Den må gerne være lidt blød i midten. Lad kagen køle af i springformen.
-
- ORANGEIS
- Rør kondenseret mælk sammen med vaniljesukker, appelsinsaft og -skal. Tilsæt fløden, og pisk blandingen til en let skum. Beklæd indersiden af springformen med kageplast (eller en bred strimmel bagepapir), og hæld isen på kagebunden. Stil islagkagen i fryseren i minimum 6 timer, men gerne til dagen efter.
- Opskriften fortsætter efter billedet...
- SERVERING
- Inden servering fjernes springformen og kageplasten. Placer kagen på et fad, og pynt med striber af smeltet chokolade, lidt appelsinskal og spiseligt glimmer. Stil islagkagen tilbage i fryseren, og tag den ud ca. 15 minutter, inden den skal serveres.
-
- TIP
- Har du orangeis til overs, smager det også dejligt til lune pandekager.